De 7 beste droge kattenvoer in Nederland

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben kattenvoermerken in het Verenigd Koninkrijk beproefd en getest om u te helpen weloverwogen keuzes te maken als het gaat om het voeden van uw bontbaby het allerbeste. Na goed naar elk merk te hebben gekeken, raden we Ziwi Peak aan als het beste kattenvoer in het VK. Recepten zijn rijk aan dierlijke eiwitten en zachtjes aan de lucht gedroogd om voedingsstoffen te behouden.

Maar er is geen one-size-fits-all als het gaat om het geven van de beste voeding aan uw kat. Elke katachtige is anders, dus het kan zijn dat je verschillende merken moet proberen voordat je er een vindt die past bij de behoeften van je kat. Daarom hebben we 7 verschillende topproducten gekozen als de beste die u in het VK kunt kopen. Elk voldoet aan een iets andere reeks behoeften.

Miauwkoppen wordt bijvoorbeeld aangeprezen voor katten met gevoelige buiken, terwijl Nood misschien het beste is voor mensen met een beperkt budget. Om het giswerk te verwijderen, lees verder om te ontdekken welk voedsel geschikt is voor uw kat.

In één oogopslag: Top 7 beste droge kattenvoer in Nederland

In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Ziwi Piek

 • Hoger vleesgehalte dan de meeste andere droge voedingsmiddelen
 • Duurzaam geproduceerde ingrediënten
 • Aan de lucht gedroogd om voedingsstoffen te behouden

Beste budgetmerk

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Nood

 • Geen kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen of vulstoffen
 • Glutenvrij
 • Betaalbaar

Beste voor een gezonde spijsvertering

aac-table__image

9.5

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Miauwende hoofden

 • Gemaakt van volledig natuurlijke ingrediënten
 • Rijk aan vezels om de spijsvertering te bevorderen
 • Anti-hairball formule

Beste uit de supermarkt

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Lily’s Keuken

 • Hoog gehalte aan vers vlees
 • Graanvrij
 • Geen goedkope vulstoffen

Beste duurzame merk

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Lovebug

 • Milieuvriendelijk
 • Rijk aan eiwitten
 • Nutritioneel evenwichtig

Beste Premium Merk

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Farmina

 • Verschillende bronnen van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Wetenschappelijk onderbouwde ingrediënten
 • Breed scala aan lijnen om uit te kiezen

Beste abonnementsservice

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

De Cool Cat Club

 • Milieuvriendelijke verpakking
 • Katten houden van de smaak
 • Geen kunstmatige toevoegingen of suikers

Waarom zou u ons vertrouwen?

Na meer dan 190 van ’s werelds populairste kattenvoermerken en honderden recepten te hebben beoordeeld, hebben we talloze uren besteed aan het onderzoeken van zowel kattenvoeding als de huisdierenindustrie. We hebben dierenartsen en diervoedingsexperts geraadpleegd, met insiders uit de industrie gesproken en tientallen recepten met onze eigen katten uitgeprobeerd.

Alle merken in deze review zijn getest door mijn eigen katten en ik word niet betaald om producten te promoten. Alle producten werden gekocht met ons eigen geld.

Als u alles wilt weten over het beste droge kattenvoer dat vandaag in het VK beschikbaar is, lees dan verder. Voordat we in de beoordelingen springen, bespreken we de kwaliteiten die een goed droog kattenvoer heeft.

Het beste droge kattenvoer geeft uw kat gouden standaard voeding.

Als basislijn moet het voedsel compleet zijn in voedingsstoffen en in balans zijn volgens Fediaf (European Pet Food Industry Federation) normen. En naast het voldoen aan die basisvoedingsvereisten, is een geweldig kattenvoer rijk aan dierlijke eiwitten met precies de juiste hoeveelheid vet. Het zou afkomstig van gerenommeerde leveranciers en vervaardigd volgens de hoogste normen.

Ze bieden een goede verscheidenheid aan maaltijdopties om katten met verschillende voorkeuren en behoeften tevreden te stellen.

Als u gaat vertrouwen op een bezorgservice voor kattenvoer als de enige voedselbron van uw kat, moet die service in staat zijn om de soorten eiwitbronnen, texturen en smaken te bieden die uw kat leuk vindt en nodig heeft.

Katten die gedurende een langere periode hetzelfde voedsel eten, kunnen gevoeligheden ontwikkelen voor sommige ingrediënten. Een goede variëteit voorkomt ook dat uw kat zich verveelt met zijn voedsel. Net als wij houden katten er over het algemeen niet van om elke dag hetzelfde te eten.

Het past bij uw budget.

Als het gaat om kattenvoer, zult u merken dat hoe beter uw huisdier eet, hoe meer geld u zult uitgeven. Dat betekent niet dat deze prijzen onbetaalbaar of onredelijk moeten zijn – we hebben de prijsstructuur van elk merk geëvalueerd en ervoor gezorgd dat ze betaalbaar waren en elke cent waard!

Top 7 Beste Droge Kattenvoer in Nederland beoordeeld

#1 Algemeen beste: Ziwi Peak

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Ziwi Peak is gevestigd in Nieuw-Zeeland en streeft ernaar om huisdiervoer van hoge kwaliteit te leveren dat is gemaakt van alleen scharreldieren met gras. Ze betrekken hun ingrediënten van humane, duurzaam beheerde lokale boerderijen om de smaak van Nieuw-Zeeland aan de rest van de wereld te leveren. Hun luchtgedroogde kattenvoer wordt aangekondigd als een van de beste op de markt, maar hoe zal het zich verhouden tot de rest van onze line-up?

Wat vonden onze testkatten ervan?

Ziwi Peak was een hit onder beide smaaktesters! Ik waardeer het dat er een schepje bij het eten wordt voorzien om ervoor te zorgen dat ik niet over- of ondervoeding ben. Ziwi Peak is nu een vaste aanvulling geworden op het dieet van een van mijn katten (mijn andere kat is geen grote fan van droogvoer) en ik heb een glanzendere vacht en meer energie opgemerkt, wat fantastisch is.

Wat voor soort voedsel biedt Ziwi Peak aan?

Ziwi Peak biedt een scala aan nat en droogvoer voor honden en katten. Wat hen onderscheidt, is het unieke proces dat betrokken is bij het maken van hun droogvoer. Ziwi Peaks luchtgedroogd kattenvoer maakt gebruik van een proces in twee stappen dat slechte bacteriën elimineert met behoud van de natuurlijke voeding in de ingrediënten.

Luchtgedroogd vlees verbetert de spijsvertering en darmgezondheid, verhoogt de energie en bevordert glanzendere vachten. Hun recepten bevatten geen gerenderd vleesmeel, granen of vulstoffen.

De recepten omvatten:

 • Wild
 • Lam
 • Scharrelkip
 • Rundvlees
 • Makreel & Lamsvlees

Om een beter begrip te krijgen van hoe Ziwi Peak kattenvoer eruit ziet, laten we hun populaire luchtgedroogde free range chicken kattenvoerrecept eens nader bekijken.

Het recept heeft een indrukwekkend vleesgehalte van 96%. De belangrijkste bronnen van eiwitten komen van kip, kippenlever en kippenhart. 3% groenlipmosselen zijn een unieke toevoeging en bieden vitamines, mineralen en essentiële aminozuren. Deze zijn allemaal afkomstig van geaccrediteerde Nieuw-Zeelandse scharrelboerderijen.

Kippenbot zorgt voor een bron van calcium en extra mineralen. Insuline uit cichorei en zeekelp bieden waardevolle bronnen van vezels. De rest bestaat uit mineralen, vitamines en natuurlijke conserveermiddelen (citroenzuur en gemengde tocoferolen).

Hoewel Ziwi Peak rijk is aan voedingsstoffen, is het calorierijker dan veel van zijn concurrenten.

Ingrediënten

Kip, Kippenlever, Kippenhart, Nieuw-Zeelandse Groene mossel, Kippenbot, Lecithine, Inuline uit Cichorei, Gedroogde Kelp, Mineralen (Dipotassiumfosfaat, Magnesiumsulfaat, Zink aminozuurcomplex, Koper aminozuurcomplex, Ijzeraminozuurcomplex, Mangaanaminozuurcomplex, Natriumseleniet), Zout, Conserveermiddel (Citroenzuur, Gemengde Tocoferolen), Vitaminen (Cholinechloride, Thiaminemononitraat, Pyridoxinehydrochloride, Foliumzuur, Vitamine D3-supplement), DL-Methionine, Taurine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 38%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 14%

As: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.19%

Vet: 34.88%

Vezel: 2.33%

Koolhydraten: 4.65%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.08%

Vet: 63.43%

Koolhydraten: 3.48%

Waar en hoe wordt het gemaakt?

Ziwi Peak wordt elke dag in kleine hoeveelheden met de hand gemaakt in hun eigen Nieuw-Zeelandse faciliteiten. Hun droogvoer wordt voorzichtig aan de lucht gedroogd en pas na ap vrijgegeven voor verkoopproval door de regelgevende autoriteiten van de Nieuw-Zeelandse overheid.

Hoeveel kost het?

Ziwi Peak is alleen verkrijgbaar in twee maten – 400g en 1kg. Een pakket van 400 g kost £ 17,09, terwijl 1 kg 34,49 kost. Dit plaatst Ziwi Peak aan de dure kant.

Wie moet Ziwi Peak proberen?

Kattenouders die zich zorgen maken over de kwaliteit van het vlees in het dieet van hun huisdier, willen misschien Ziwi Peak kattenvoer proberen. Dit merk is ook een geweldige keuze voor diegenen die geven om verantwoorde inkoop van ingrediënten.

Het is belangrijk om het hoge caloriegehalte van Ziwi Peak op te merken, dus dit voedsel is mogelijk niet geschikt voor katten die vatbaar zijn voor gewichtstoename. Ziwi Peak is ook duur – 400g kost £ 17,09, wat meer is dan de meeste premium concurrenten.

Wat we leuk vonden

 • Hoger vleesgehalte dan de meeste andere droge voedingsmiddelen
 • Duurzaam geproduceerde ingrediënten
 • Aan de lucht gedroogd om voedingsstoffen te behouden

Wat we niet leuk vonden

 • Onnodig hoog koolhydraatgehalte
 • Duur

#2 Beste budgetmerk: Nood

Bekijk op Tesco

Lees onze volledige merkbeoordeling

Nood is een in Nieuw-Zeeland gevestigd huisdiervoermerk dat voornamelijk droog honden- en kattenvoer produceert, maar ze hebben ook een natvoerassortiment voor katten. Hun missie is om volledig natuurlijk voedsel te bieden dat uw huisdier zal helpen zijn beste leven te leiden. Ze beweren dat hun recepten vol zitten met superfoods, waaronder echt vlees, groenten en visolie.

Wat vonden onze testkatten ervan?

Als het de eerste keer is dat je Nood koopt, raadt de verpakking aan om op kleine hoeveelheden te beginnen met hun gewone voedsel en de verhouding geleidelijk te verhogen. 25% op dag 1 – 3, 50% op dag 4 – 6, enzovoort. Omdat ik mijn katten geen maagklachten wilde geven, volgde ik hun richtlijnen en ze hadden geen probleem om zich aan te passen aan het voedsel en lieten elke keer schone kommen achter.

Ik merkte dat een paar recensenten beweerden dat hun droogvoer hun katten ziek maakte, dus ik raad ten zeerste aan om deze richtlijn te volgen om dit te voorkomen.

Wat voor soort voedsel biedt Nood aan?

Nood biedt droog honden- en kattenvoer, naast natvoer voor katten. Hun recepten bevatten geen kunstmatige kleurstoffen of additieven en zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Het is ook vermeldenswaard dat al hun formules glutenvrij zijn.

Om een beter begrip te krijgen van hoe Nood kattenvoer eruit ziet, laten we hun populaire recept voor kattenvoer met kip met groenten eens nader bekijken.

Kip is de belangrijkste bron van eiwitten van het recept. Het vleesgehalte is echter een teleurstellende 4% verse kip en 14% gedroogde kip.

Rijst, erwten en aardappel zijn ook inbegrepen, wat jammer is omdat ze weinig voedingswaarde bieden en meestal als vulmiddel dienen.

Gevogeltevet biedt bronnen van vitamine E en omega-6, terwijl een overvloed aan groenten plantaardige vezels en vitamines biedt. Zalmolie is ook inbegrepen, die waardevolle essentiële vetzuren biedt.

Ingrediënten

Kip (inclusief 4% verse kip en 10% gedroogde kip), rijst, erwten (14%), gedroogde dierlijke eiwitten, gevogeltevet (6%), kanen, gehydrolyseerd gevogelte-eiwit, gedroogde aardappel (4%), gedroogde aardappelpulp, gedroogde bietenpulp, cichoreipulp, gehydrolyseerde dierlijke eiwitten, mineralen, lijnzaad, zalmolie, gedroogde biergist (0,2%), Yucca Schidigera, gedroogde kruiden (oregano, peterselie, marjolein, salie, tijm)(0,05%), granaatappel (0,05%)

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 33%

Ruw vet: 13%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 8.5%

As: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 36.07%

Vet: 14.21%

Vezel: 3.28%

Koolhydraten: 35.52%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34%

Vet: 32.52%

Koolhydraten: 33.48%

Waar en hoe wordt het gemaakt?

Op de website stelt Nood dat ze “een stapje extra zetten (letterlijk)” om hun ingrediënten in te kopen. De meeste van hun ingrediënten komen uit Europa, maar ze zullen soms verder weg gaan om aan de leverings- en kwaliteitsnormen te voldoen.

Hun droogvoer wordt gemaakt in Frankrijk, terwijl hun natvoer in Duitsland wordt gemaakt.

Hoeveel kost het?

Het minimale gewicht dat u kunt kopen is 750 g, wat £ 3,50 kost. Daarmee is Nood een van de meer betaalbare ‘premium’ merken.

Wie moet Nood proberen?

Nood zou een geweldige pasvorm zijn voor diegenen die hun kat volledig natuurlijk droogvoer willen voeren voor een budgetprijs. Ondanks het relatief lage vleesgehalte in vergelijking met zijn premium concurrenten, is het nog steeds een healthier keuze dan de meeste merken die je in de schappen van de supermarkt vindt.

Het is vermeldenswaard dat als u in een meer landelijk gebied woont, u mogelijk online moet bestellen, omdat Nood soms moeilijk te vinden is in winkels.

Wat we leuk vonden

 • Geen kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen of vulstoffen
 • Glutenvrij
 • Betaalbaar

Wat we niet leuk vonden

 • Lager vleesgehalte dan verwacht
 • Kan moeilijk te vinden zijn in winkels, vooral in landelijke gebieden
 • Rijst staat erg hoog in de ingrediëntenlijst, die weinig voeding geeft.

#3 Het beste voor een gezonde spijsvertering: miauwende hoofden

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Het kattenequivalent van zustermerk Barking Heads, Meowing Heads is een Brits bedrijf dat nat en droog kattenvoer maakt. Hun formules gebruiken volledig natuurlijke ingrediënten zonder additieven en hebben een hoog vleesgehalte.

Meowing Heads zijn te vinden in sommige dierenwinkels en supermarkten, of rechtstreeks via hun website die een abonnementsservice aanbiedt.

Wat vonden onze testkatten ervan?

Mijn katten probeerden hun Raw Lickin ‘ Chicken-smaak, gemengd met oceaanvis en ei. Toen ik de tas opende, werd ik begroet door een penetrante, maar niet onaangename geur van de oceaan.

Terwijl mijn minder kieskeurige kat zijn kom zonder problemen schoonmaakte, nam mijn andere, kieskeuriger kat iets overtuigender aan. Na een tijdje naar zijn maaltijd te hebben gekeken, was hij overtuigd door de toevoeging van natvoer.

Wat voor soort voedsel biedt Miauwende Hoofden?

Miauwkoppen biedt een scala aan volledig natuurlijke natte en droge voedingsmiddelen, maar het is de laatste waar we ons op zullen concentreren. Hun droogvoer heeft een hoog vleesgehalte, bevordert een gezonde spijsvertering en bevat een anti-haarbalformule.

Om een beter begrip te krijgen van hoe Meowing Heads-voedsel eruit ziet, laten we hun populaire Paw Lickin ‘Chicken-kattenvoerrecept eens nader bekijken.

De primaire eiwitbron van de formule is afkomstig van een combinatie van verse en gedroogde kip die 47% van dit recept uitmaakt. 12% gedroogde vis geeft een extra eiwitboost, net als 11% ei dat ook aminozuren levert.

Zalmolie biedt waardevolle vitaminen, mineralen en essentiële omega-3 vetzuren. Het recept bevat ook vezelrijke bruine rijst en haver, die problemen zoals diarree en constipatie kunnen verlichten. Groenten en fruit zoals zeewier, tomaat en wortel zorgen voor gezonde vezels, vitamines en mineralen.

Ingrediënten

70%* Kip, Vis &Ei omvat – Kip *(27%), Gedroogde Kip *(20%), Bruine Rijst, Gedroogde Vis *(12%), Ei *(11%), Haver, Zalmolie, Plantaardige vezels, Zeewier, Tomaat, Wortel, Cranberry, Mineralen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 37%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 2.75%

Vocht: 8.5%

As: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.44%

Vet: 19.67%

Vezel: 3.01%

Koolhydraten: 25.96%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.42%

Vet: 41.85%

Koolhydraten: 22.74%

Waar en hoe wordt het gemaakt?

Meowing Heads wordt gemaakt in drie fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje. Hoewel ze niet duidelijk waren over waar ze hun ingrediënten precies vandaan halen, proberen ze zoveel mogelijk uit het VK te halen.

Hoeveel kost het?

450 g Meowing Heads droogvoer kost £ 6,99, of £ 5,99 op abonnementsbasis beschikbaar via hun website.

Wie moet proberen miauwende hoofden?

Miowing Heads droogvoer is een geweldige optie voor katten met spijsverteringsproblemen, constipatie of diarree. De formule bevat geen kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen, zodat u precies weet wat uw kat eet. Het is belangrijk op te merken dat het recept bruine rijst bevat, dus ik kan het niet aanbevelen voor katten met graanallergieën.

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt van volledig natuurlijke ingrediënten
 • Rijk aan vezels om de spijsvertering te bevorderen
 • Anti-hairball formule
 • Rijk aan eiwitten op basis van vlees

Wat we niet leuk vonden

 • Niet geschikt voor katten met graanallergieën
 • Misschien geen goede keuze voor kieskeurige eters

#4 Beste uit de supermarkt: Lily’s Kitchen

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Toen Henrietta’s hond Lily ziek werd, begon ze zelfgemaakte recepten te maken om haar weer gezond te maken. Henrietta’s natuurlijke recepten waren het enige dat werkte, en al snel was Lily als een nieuwe hond. Het duurde niet lang voordat het woord zich verspreidde naar vrienden en familie, en de vraag groeide. Ze werkte samen met dierenartsen en diëtisten om aan de vraag te voldoen en haar recepten te ontwikkelen, en Lily’s Kitchen was geboren.

Vanaf april 2020 is Lily’s Kitchen eigendom van Nestle Purina PetCare.

Wat vonden onze testkatten ervan?

Lily’s Kitchen speelde een UNO-omgekeerde kaart op mijn katten. Mijn meestal kieskeurige leek zichtbaar opgewonden toen ik het pakje opende en opslokte, terwijl mijn vaak gemakkelijkere kat er maar een tijdje naar oppikte voordat hij met ogen van verraad naar me opkeek. Dat gezegd hebbende, geen van hen eet vaak droogvoer alleen, dus het verhaal kan heel anders zijn voor katten met een dieet met alleen droogvoer.

Wat voor soort voedsel biedt Lily’s Kitchen?

Lily’s Kitchen biedt een scala aan droog en natvoer voor katten en honden. Ze hebben recepten op maat van alle leeftijdscategorieën en dieetwensen.

De recepten omvatten:

 • Kip ovenschotel
 • Witvis &Zalm
 • Kip & Witte Vis
 • Vis & Turkije

Lily’s Kitchen droogvoer heeft een hoog vleesgehalte zonder kunstmatige ingrediënten of additieven.

Om een beter begrip te krijgen van hoe Lily’s Kitchen-voedsel eruit ziet, laten we hun populaire Recept voor kattenvoer met kipschotel eens nader bekijken.

Lily’s Kitchen’s Chicken Casserole smaak bestaat voor 70% uit kip. Het recept bevat 65% verse kip, een hoogwaardige eiwitbron. 5% kippenlever levert een extra boost van vitamines, ijzer, koper en eiwitten. Vanwege het hoge gehalte was ik verrast dat dit recept een lager eiwitgehalte heeft in vergelijking met sommige concurrenten.

Aardappel fungeert als de bron van koolhydraten van dit recept en is meestal gemakkelijk te verteren voor de meeste katten. Het is ook een bron van kalium en vitamines. Ei zorgt voor extra eiwitten en prebiotica helpen katten een gezond spijsverteringskanaal te behouden.

Het recept bevat ook kaas. Hoewel kaas eiwitten bevat, is dit geen natuurlijk onderdeel van het dieet van een kat en kan het maagklachten veroorzaken als uw kat intolerant is voor zuivel. Voor katten die dat niet zijn, zal kaas het voedsel echter meestal smakelijker maken voor kieskeurige eters.

De rest bestaat uit kruiden, fruit en groenten die plantaardige vezels en vitamines leveren.

Ingrediënten

70% Kip: Verse Kip (65%), Kippenlever (5%)

Aardappel (22%), Ei, Kippenjus, Lijnzaad, Prebiotica (Fructooligosacchariden 0,7 g/kg) Cellulose, Italiaanse Kaas, Zeewier, Wortelen (0,02%), Veenbessen. Bosbessen, Peterselie (0,02%), Fenegriek zaden.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 27%

Ruw vet: 17%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 7%

As: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 29.03%

Vet: 18.28%

Vezel: 3.23%

Koolhydraten: 38.71%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 25.89%

Vet: 39.59%

Koolhydraten: 34.52%

Waar en hoe wordt het gemaakt?

Lily’s Kitchen nat kattenvoer wordt op verschillende locaties in de EU en Thailand gemaakt.

Hoeveel kost het?

De goedkoopste optie van Lily’s Kitchen kost £ 5 voor 350 g, dus het is aan de duurdere kant. Wie via zijn website gebruik maakt van de abonnementsdienst kan 5% korting krijgen op elke bestelling.

Wie moet Lily’s Kitchen proberen?

Al het droogvoer van Lily’s Kitchen is graanvrij, wat zeldzaam kan zijn in andere droogvoermerken. Hun recepten zijn een geweldige keuze voor eigenaren die hun katten vers vlees willen geven als ze niet van natvoer houden. In het Verenigd Koninkrijk is Lily’s Kitchen op grote schaal beschikbaar, waardoor het een van de meer toegankelijke premiummerken is.

Wat we leuk vonden

 • Hoog gehalte aan vers vlees
 • Graanvrij
 • Geen goedkope vulstoffen
 • Op grote schaal beschikbaar

Wat we niet leuk vonden

 • Lager eiwitgehalte dan verwacht
 • Duur
 • Kaas kan voor sommige katten een allergeen zijn

#5 Beste duurzame merk: Lovebug

Bekijk op LoveBug

Lees onze volledige merkbeoordeling

Het meest exotische van de line-up, het Britse merk Lovebug, is interessant omdat het voornamelijk van insecten is gemaakt. De missie van LoveBug, geformuleerd door toonaangevende experts op het gebied van dierenvoeding, is om katten een voedzame, duurzame optie te bieden waarbij ze geen dierlijk vlees missen.

Lovebug heeft een hoger vezelgehalte dan de rest, dat het voornamelijk krijgt van bietenpulp. Dit natuurlijke ingrediënt helpt bij de darmgezondheid en de spijsvertering van katten, dus als uw kat maaggevoeligheden heeft, is dit een geruststellend ingrediënt om op de lijst te zien.

Wat vonden onze testkatten ervan?

Deze veroorzaakte een gemengde reactie – de ene ruimde zijn kom op terwijl de andere me gewoon beschuldigend aanstaarde, dus Lovebug zou een geweldige keuze kunnen maken voor sommige katten die niet zo dol zijn op natvoer. De brokjes zijn aan de grotere kant in vergelijking met andere merken, dus zijn mogelijk niet geschikt voor kittens of katten met tandheelkundige gezondheidsproblemen.

Wat voor kattenvoer biedt Lovebug aan?

Helaas zijn smaakkeuzes onbestaande als het gaat om het kopen bij Lovebug. Er is slechts één variëteit beschikbaar, hun originele op insecten gebaseerde droge kattenvoer. De enige keuze die je echt hebt is het gewicht van de tas.

Het voedsel is voornamelijk gemaakt van natuurlijke ingrediënten, hoewel het kunstmatig is verrijkt met extra vitamines en mineralen. LoveBug is hier transparant over en een volledige lijst met ingrediënten inclusief additieven is te vinden op hun website.

Om een beter begrip te krijgen van hoe Lovebug kattenvoer eruit ziet, laten we hun op insecten gebaseerde droogvoer eens nader bekijken.

Lovebug’s primaire bron van eiwitten komt van gedroogd insectenmeel. Het recept is niet graanvrij omdat het maïs, tarwe en gedroogd graaneiwit bevat, waardoor Lovebug ook veel koolhydraten bevat.

Lovebug’s belangrijkste bron van omega-3 komt uit plantaardige olie. Dierlijk vet had hier de voorkeur gehad, maar het is begrijpelijk waarom het niet is opgenomen vanwege het duurzame karakter van het merk.

Lovebug heeft een relatief hoog vezelgehalte in vergelijking met sommige andere merken, dat het voornamelijk uit bietenpulp haalt. Dit natuurlijke ingrediënt helpt bij de darmgezondheid en de spijsvertering van katten, dus als uw kat maaggevoeligheden heeft, is dit een geruststellend ingrediënt om op de lijst te zien.

Additieven zoals taurine en zink completeren het recept om het qua voedingswaarde in balans te brengen, wat resulteert in een droog voedsel dat rijk is aan eiwitten, vetten en vitamines.

Ingrediënten

Gedroogd insectenmeel (30%), maïs, tarwe, gedroogd graaneiwit, plantaardige olie, mineralen, soja-eiwit, smaak uit plantaardige bronnen, cellulose, rijst, gedroogde bietenpulp, gist.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 28.9%

Ruw vet: 12.1%

Ruwe celstof: 5.6%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 32.11%

Vet: 13.44%

Vezel: 6.22%

Koolhydraten: 48.22%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 28.42%

Vet: 28.9%

Koolhydraten: 42.68%

Waar en hoe wordt het gemaakt?

Hoewel het een Brits merk is, wordt Lovebug geproduceerd door Mars Petcare in samenwerking met duurzaamheidsmerk Futerra, met als doel milieuvriendelijk, voedzaam kattenvoer te creëren.

Het produceren van Lovebug neemt slechts 20% van het land per kilo eiwit in beslag in vergelijking met rundvlees en stoot geen schadelijk methaan uit. De insecten die in de brokjes worden gebruikt, worden gevoed met overtollige groenten en zijn afkomstig van een boerderij die uitsluitend door zonne-energie wordt aangedreven.

Hoeveel kost het?

De goedkoopste eenmalige aankoop is redelijk goed geprijsd op £ 12,99 voor 1 kg, waardoor Lovebug een redelijk budgetvriendelijke optie is.

Voor abonnees moet u ten minste 2 kg bestellen om te profiteren van de abonnementskorting van 5%, die £ 21,59 bedraagt.

Wie moet Lovebug proberen?

Lovebug is een geweldige keuze voor diegenen die hun carbon voet (of poot) print willen verminderen of voor katten met gevoelige buikjes. Het biedt duurzame, complete voeding, maar komt helaas niet in andere variëteiten, dus je kunt overwegen om Lovebug te roteren met andere voedingsmiddelen.

Wat we leuk vonden

 • Milieuvriendelijk
 • Rijk aan eiwitten
 • Nutritioneel evenwichtig
 • Geweldig voor gevoelige magen
 • Handige portie-controle scoop inbegrepen

Wat we niet leuk vonden

 • Geen smaakvariëteit
 • Geen maatwerk
 • Alleen online beschikbaar

#6 Beste Premium Merk: Farmina

Bekijk op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Farmina is een Italiaans-Engelse samenwerking die wetenschappelijk onderbouwd onderzoek en natuurlijke ingrediënten combineert. Huisdiervoedingsspecialisten The Russo Mangimi Company werd opgericht in 1965 en werkte eind jaren ’90 samen met Farmina om innovatief, voedzaam dierenvoer te creëren.

Ze opereren nog steeds onder de Russo Mangimi Company en maken deel uit vanered met de leerstoel diervoeding aan de Universiteit van Napels Frederico II. Dit stelt hen in staat om toegang te krijgen tot klinische gegevens en onderzoek en deze te publiceren en hun formuleringen aan te passen aan nieuwe bevindingen.

Wat vonden onze testkatten ervan?

Farmina was een absolute hit met een van mijn katten, zelfs zijn gewone natte voedsel doorgevend om terug te gaan naar de brokjes! Mijn andere kat was niet zo enthousiast, maar hij haalde zijn neus niet op, wat een groot pluspunt voor hem is!

Wat voor soort voedsel biedt Farmina aan?

Farmina biedt een breed scala aan nat en droog huisdiervoer onder verschillende lijnen.

 • Dierenarts Leven biedt formuleringen die zich richten op specifieke gezondheidsproblemen, zoals leveraandoeningen, haarballen en darmaandoeningen. Deze recepten zijn op receptbasis.
 • N&D Quinoa scherpt ook in op specifieke gezondheidsproblemen, maar vervangt traditionele granen door quinoa. In tegenstelling tot Vet Life hebben deze formuleringen geen recept nodig.
 • N&D Priemgetal bevat het hoogste vleesgehalte met 98%. Het assortiment heeft een verhouding van 70/30 vlees en plantaardig materiaal en bevat geen granen.
 • N&D Oceaan is grotendeels hetzelfde als N &D Prime, behalve dat de primaire eiwitbron van de formulering afkomstig is van vis. Ook deze lijn is graanvrij.
 • N&D Pompoen stelt dat 96% van het eiwitgehalte van hun recepten afkomstig is van dierlijke bronnen. Het is niet verwonderlijk dat de formules pompoen bevatten, wat een bron van vezels oplevert. Geweldig voor constipatie en om je kat langer vol te houden.
 • N&D Voorouderlijk Graan gebruikt voorouderlijke granen (spelt en haver) in plaats van traditionele granen zoals rijst of tarwe. Farmina benadrukt dat deze recepten zijn ontworpen om te voldoen aan de carnivore aard van katten.

Voor het doel van deze beoordeling zal ik me concentreren op N &D Prime vanwege het hoge vleesgehalte en de graanvrije formulering.

De recepten omvatten:

 • Kip &Granaatappel
 • Zwijn &appel
 • Lamsvlees &Bosbes

Om een beter begrip te krijgen van hoe Farmina kattenvoer eruit ziet, laten we hun populaire recept voor kip – granaatappel kattenvoer eens nader bekijken.

Kip zonder been en gedehydrateerd kippeneiwit vormen 58% van de ingrediënten en fungeren als de primaire eiwitbron van dit recept. De formulering bevat ook eiwitten uit andere dierlijke bronnen, waaronder haring en eieren.

Zoete aardappel is het derde ingrediënt op de lijst. Ondanks beweringen dat de hoge percentages antioxidanten en vezels gunstig zijn voor katten, is zoete aardappel niet geschikt voor soorten en biedt het weinig om katten ten goede te komen.

De belangrijkste vetbronnen van het recept zijn kippenvet en haringolie. Dit zijn waardevolle bronnen van omega-3 en omega-6 vetzuren die een gezonde huid en glanzende vachten ondersteunen.

De rest van de formule bestaat uit verschillende soorten fruit, kruiden en groenten. Appel draagt vezels, vitamine A en vitamine C bij. Psyllium is afgeleid van de zaden van de Plantago ovata-plant en helpt bij een gezonde spijsvertering.

Ingrediënten

Kip zonder been (30%), gedehydrateerd kippeneiwit (28%), zoete aardappel, kippenvet, gedroogd eieren, haring, gedehydrateerd haringeiwit, visolie (uit haring), erwtenvezel, gedroogde wortel, alfalfameel, inuline, fructo-oligosachariden, gistextract (bron van manno-oligosachariden), gedroogd granaatappel (0,5%), gedroogde appel, gedroogde spinazie, psylliumschillen en zaden (0,3%), gedroogde zoete sinaasappel, gedroogde bosbes, natrium Chloride, gedroogde biergist, kurkuma (0,2%), aloë vera-extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 1.8%

Vocht: 8%

As: 8.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.83%

Vet: 21.74%

Vezel: 1.96%

Koolhydraten: 19.24%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 39.9%

Vet: 44.05%

Koolhydraten: 16.05%

Waar en hoe wordt het gemaakt?

Farmina betrekken hun ingrediënten voornamelijk uit Italië, naast andere landen in Europa. Ze bereiden hun voedsel met behulp van een uniek vacuümsysteem om ervoor te zorgen dat het voedsel niet te heet wordt en er minder voedingsstoffen verloren gaan.

Hoeveel kost het?

Farmina is verkrijgbaar in 3 maten: 300 g kost £ 4,79, 1,5 kg kost £ 17,99 en 5 kg kost £ 49,99. Farmina is duur, maar niet meer dan zijn andere premium concurrenten.

Wie moet Farmina proberen?

Farmina is een fail-safe keuze voor diegenen die willen upgraden naar een voedingsrijk droogvoer. Hun formules zijn geworteld in wetenschappelijk onderzoek en gemaakt van hoogwaardige ingrediënten. Degenen die hun kat echter een koolhydraatarm dieet willen geven, willen misschien ergens anders kijken. De toevoeging van zoete aardappel maakt hun recepten hoger in koolhydraten dan de meeste andere premiummerken.

Wat we leuk vonden

 • Verschillende bronnen van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Wetenschappelijk onderbouwde ingrediënten
 • Breed scala aan lijnen om uit te kiezen

Wat we niet leuk vonden

 • Teleurstellend hoog koolhydraatgehalte

#7 Beste abonnementsservice: De Cool Cat Club

Bekijk op CoolCatClub

Lees onze volledige merkbeoordeling

De Cool Cat Club is een kleine, onafhankelijke abonnementsservice voor kattenvoer uit het Verenigd Koninkrijk. Hun verhaal begon toen de oprichters op een parkeerplaats een zwerfkat tegenkwamen, die uiteindelijk bij hen introk. Ze begonnen hem regelmatig kattenvoer in de supermarkt te geven, maar de kat, genaamd ‘Parky’, was niet gelukkig en zijn vacht was futloos.

Ze stapten over op premiummerken, maar vonden deze te duur en besloten dus dat het tijd was voor verandering. Ze werkten 18 maanden samen met een toonaangevende dierenarts en voedingsdeskundige om soortgeschikt, voedzaam kattenvoer te ontwikkelen. Al hun recepten zijn graanvrij, hypoallergeen en hebben een hoog vleesgehalte.

Wat vonden onze testkatten ervan?

Om dit eten te proberen, bestelde ik de proeverdoos, die arriveerde met een selectie natte zakjes, trays paté en droogvoer. Het vakje bevatte ook een handige checklist, zodat eigenaren smaken kunnen bijhouden die hun kat wel of niet lekker vindt. Ze bevatten ook een handgeschreven bedankkaart, wat een leuke, gepersonaliseerde touch was.

Een van mijn katten is al dol op droogvoer en heeft het voorspelbaar naar beneden gehaald. De echte test was mijn andere jongen die regelmatig alles snuift dat niet vlezig is en bedekt met jus of gelei. Ik was blij om een schone kom te vinden, dus de smaaktest was op beide punten een succes! Ik merkte ook dat hun droogvoerzakjes 100% biologisch afbreekbaar zijn, iets wat ik niet vaak zie in verpakkingen van dierenvoeding.

Wat voor soort voedsel biedt de Cool Cat Club?

De Cool Cat Club biedt natvoer in brokken of patévorm, naast nutritioneel compleet droogvoer. Hun natte zakjes bevatten 50% echt vlees, de patébakjes bevatten 60% en de droge brokjes bevatten 75%. Al hun recepten zijn graanvrij en hypoallergeen, dus zijn geweldig voor katten met gevoelige buiken of allergieën.

Voor deze round-up zal ik me alleen concentreren op hun droogvoer.

De recepten omvatten:

 • Kip
 • Kip (Kitten)
 • Turkije
 • Zalm

Om een beter begrip te krijgen van hoe The Cool Cat Club kattenvoer eruit ziet, laten we hun populaire recept voor kippenkattenvoer eens nader bekijken.

36% gedroogde kip en 30% verse ontbeende kalkoen fungeren als de belangrijkste eiwitbron van dit recept. Kalkoenvet staat op de derde plaats op de ingrediëntenlijst en is een gezond vet op basis van dieren. Aardappel wordt als volgende vermeld, wat teleurstellend is omdat aardappel geen deel uitmaakt van het natuurlijke dieet van een kat, maar biedt wel een bron van kalium en is gemakkelijk verteerbaar. Erwten, linzen en kikkererwten vervangen traditionele granen en bieden weinig voedingswaarde.

Gehydrolyseerde leverjus is een welkome aanvulling; het is hypoallergeen en helpt bij voedingsgevoeligheden, gezonde spijsvertering en smakelijkheid. Zalmolie is een hoogwaardige bron van omega-3 en omega-6. Het recept bevat ook 1% cellulose, een ingrediënt dat werkt om de haren te binden die katten binnenkrijgen tijdens het verzorgen en haarballen te verminderen.

Fructooligosacchariden en mannanoligosacchariden zijn beide gezonde prebiotica voor katten. De eerste is een oplosbare bron van vezels die ook de opname van mineralen verhoogt. Dit laatste beperkt het vermogen van ongezonde bacteriën om zich aan de darmwand te hechten.

Cranberries bevatten gezonde vitaminen en mineralen, zoals vitamine K en mangaan. Ten slotte helpt yucca-extract de gezondheid van de gewrichten te ondersteunen en botontsteking te voorkomen.

Ingrediënten

70% Kip &Turkije (inclusief 36% Gedroogde Kip, 30% Vers Bereide Kalkoen, 4% Kalkoenvet), Aardappel, Erwten, Linzen, Kikkererwten, Gehydrolyseerde Leverjus, Zalmolie, Cellulose (1%), Mineralen, Fructooligosacchariden (FOS, 480 mg/kg), Mannanoligosacchariden (MOS, 120 mg/kg), Gedroogde Cranberry, Yucca Extract (180 mg/kg)

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 40%

Ruw vet: 16.5%

Ruwe celstof: 2.5%

Vocht: 5%

As: 9.5%

Droge matr Basis

laadprogramma

Eiwit: 42.11%

Vet: 17.37%

Vezel: 2.63%

Koolhydraten: 27.89%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.53%

Vet: 37.6%

Koolhydraten: 24.87%

Waar en hoe wordt het gemaakt?

Hoewel de website niet precies specificeert waar hun ingrediënten vandaan komen, stellen ze dat ze een in Cheshire gevestigd bedrijf zijn en al hun eigen recepten ontwikkelen. Ze stomen hun natvoer voorzichtig om voedingsstoffen te behouden en ze beweren dat hun droogvoer meer dan 5x meer vers bereid vlees bevat dan de meeste supermarktmerken.

Hoeveel kost het?

De prijzen zijn afhankelijk van het type abonnement dat u kiest. Alleen droogvoer is de goedkopere optie en 1,6 kg (ongeveer 2 porties per dag) kost 37,99, ongeveer £ 1,26 per dag. Natvoer kost £ 39,99 voor 2 zakjes per dag, terwijl een combinatie je meestal ongeveer £ 50 kan kosten. Dit plaatst The Cool Cat Club in de midrange dierenvoedingsmarkt.

Wie moet de Cool Cat Club proberen?

De Cool Cat Club is een geweldige keuze voor milieubewuste eigenaren die het gemak van een abonnementsservice waarderen. Eigenaren kunnen er zeker van zijn dat hun kat een royaal vleesgehalte krijgt zonder verborgen toevoegingen of suikers. De brokjes zijn geweldig voor katten met gevoelige magen of allergieën, maar het feit dat aardappel zo hoog op de ingrediënten zit, valt tegen. Over het algemeen is The Cool Cat Club geweldig voor diegenen die het voedsel van hun kat willen upgraden zonder premium prijzen te betalen.

Wat we leuk vonden

 • Milieuvriendelijke verpakking
 • Katten houden van de smaak
 • Geen kunstmatige toevoegingen of suikers
 • Goedkoper dan de meeste premium merken

Wat we niet leuk vonden

 • Alleen abonnement
 • Beperkte smaken
 • Aardappel, erwten en linzen bieden weinig voedingswaarde

Gerelateerde artikelen:

Table of Contents