De 7 beste lamskatenvoedingsformules

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Lamsvlees wordt een populair ingrediënt in kattenvoer, vooral met gerenommeerde fabrikanten van dierenvoeding die opduiken in plaatsen zoals Nieuw-Zeeland waar lamsvlees veel voorkomt.

Als dierlijk eiwit is lamsvlees een soortgeschikte keuze, maar het is misschien niet de beste optie voor elke kat. Het is duur en het heeft de neiging om veel vet te bevatten, wat een probleem kan zijn voor katten die moeite hebben om een gezond gewicht te behouden.

In deze gids bespreken we of lamsvlees gezond is voor katten en waarom het een goed alternatief kan zijn voor veel voorkomende eiwitten zoals kip en rundvlees. U ziet ook onze aanbevelingen voor het beste kattenvoer met lamsvlees op de markt.

In één oogopslag: beste kattenvoer met lamsvlees om te kopen

Wil je snel kijken naar de beste kattenvoer die in dit artikel wordt besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste voor gevoelige magen

Waarom zou u ons vertrouwen?

In de afgelopen jaren hebben we talloze uren besteed aan het testen van de meest populaire producten voor huisdieren op de markt, waaronder kattenvoer, kattenbakvulling en meer. We hebben diepgaande beoordelingen van onze favoriete merken geschreven, evenals tientallen roundups om u te helpen het juiste product voor uw kat te kiezen.

Na het beoordelen van 190 van ’s werelds populairste kattenvoermerken en honderden formules. We hebben uren besteed aan onderzoek, contact opgenomen met dierenvoedingsbedrijven en etiketten geanalyseerd. Met de hulp van onze katten hebben we ook hands-on ervaring opgedaan met veel populair kattenvoer.

Omdat mijn kat Biscuit allergisch is voor kip, heb ik me in de loop der jaren een weg gebaand door een aantal verschillende eiwitten. Lamsvlees is een van de vele die ik heb getest en alle drie mijn katten lijken er altijd van te genieten.

Is lamsvlees gezond voor katten?

Eiwit is het belangrijkste element in een gezond dieet voor katten. Meer dan alleen ervoor zorgen dat uw kat de eiwitten krijgt die hij nodig heeft, moet u er echter voor zorgen dat het grootste deel van dat eiwit afkomstig is van dierlijke bronnen.

Uw kat is een carnivoor, wat betekent dat zijn lichaam biologisch is geëvolueerd om dierlijke producten te verwerken. Zijn lichaam ontleent voeding aan gevogelte zoals kip en kalkoen, evenals vlees zoals rundvlees en varkensvlees. Vis is niet de meest voor de soort geschikte eiwitbron voor katten, maar het klaart de klus. Afgezien van veel voorkomende eiwitten zoals deze, zijn er nieuwe opties zoals lamsvlees.

Lamsvlees is het vlees afkomstig van tamme schapen. Het bevat ongeveer 200 calorieën per 100 gram met 27 gram eiwit en ongeveer 10 gram vet. Het bevat ook aanzienlijke hoeveelheden kalium, ijzer, vitamine B6, zink en magnesium.

Alle lammeren hebben een vergelijkbaar voedingsprofiel, hoewel er enkele verschillen zijn, afhankelijk van hoe het lam wordt grootgebracht. Dit geldt met name als het gaat om vet.

Lam komt van jonge schapen. In de Verenigde Staten kan het vlees van schapen jonger dan 14 maanden als lam worden verkocht, terwijl in Nieuw-Zeeland het schaap jonger moet zijn dan 12 maanden. Het vlees van oudere schapen wordt schapenvlees genoemd. Lamsvlees wordt traditioneel met gras gevoerd, hoewel het soms met graan wordt afgewerkt in de Verenigde Staten. Graanafwerking helpt het vetgehalte van het lam te verhogen om de smaak te verbeteren.

Als het gaat om lamsvlees in kattenvoer, is smaak minder een zorg dan voeding.

Grasgevoerd lamsvlees heeft de neiging om veel hoger te zijn in omega-3-vetzuren dan graangevoerd lamsvlees – minstens 25% hoger. In feite vertegenwoordigt lamsvlees een belangrijkere bron van omega-3 vetzuren dan vis in bepaalde delen van de wereld met beperkte toegang tot kustlijnen. Om u een directe vergelijking te geven, grasgevoerd lamsvlees bevat ongeveer 50% van het omega-3-gehalte van vette vis zoals kabeljauw en tonijn op een ounce-voor-ounce basis.

Afgezien van het voorzien in de voedingsbehoeften van uw kat in termen van eiwitten, vetten en essentiële voedingsstoffen, heeft lamsvlees nog een ander potentieel voordeel: het is een nieuw eiwit voor veel katten.

Katten hebben het potentieel om op elk moment in hun leven voedselallergieën te ontwikkelen, maar alleen voor voedsel waaraan ze zijn blootgesteld. Als uw kat een allergie ontwikkelt voor het primaire eiwit in zijn dieet, moet u een alternatief vinden. Dit kan lastig zijn als je je kat een recept met meerdere eiwitten geeft.

Om voedselallergieën te identificeren, is het noodzakelijk om een voedselproef te voltooien met behulp van een eliminatiedieet. Dit is gewoon een kattenvoer dat geen van de eiwitten uit de vorige van uw kat bevat dieet.

Nadat u uw kat dit dieet gedurende 6 tot 8 weken hebt gevoerd, kunt u zien of zijn allergiesymptomen verdwijnen. Als ze dat doen, heb je bevestigd dat de allergie bestaat en kun je potentiële allergenen één voor één opnieuw introduceren om de trigger te identificeren. Als alternatief kunt u uw kat gewoon een recept blijven voeren dat geen van de eiwitten uit zijn vorige dieet bevat.

Lamsvlees is een populair ingrediënt voor eliminatiediëten omdat het er een is die veel katten nog niet eerder hebben gehad. Lamsvlees is een veel duurder ingrediënt dan kip of rundvlees, dus het is niet een voedselfabrikant die gaat gebruiken, tenzij ze er meer voor kunnen vragen.

Het is misschien geen praktische keuze voor elke katteneigenaar, maar als je merkt dat je een kattenvoer nodig hebt dat is gemaakt met een enkele bron van eiwitten – een die nog geen deel uitmaakt van het dieet van je kat – is lamsvlees een optie om te overwegen.

Het beste lamsvlees kattenvoer: onze topkeuzes

Nu u de basisprincipes van lamsvoer voor katten begrijpt en enkele van de gevallen waarin het kan worden aanbevolen, bent u klaar om onze topkeuzes te zien.

Houd er bij het bekijken van de onderstaande recepten rekening mee dat ze niet allemaal enkele eiwitformules zijn. Als uw kat voedselallergieën heeft, is het verstandig om de lijst met ingrediënten te controleren om er zeker van te zijn dat het recept niet het ingrediënt bevat waarvoor hij allergisch is.

Als u echter alleen het dieet van uw kat wilt veranderen, heeft u misschien geen recept nodig dat is gemaakt met lamsvlees als enige dierlijke eiwitten.

#1 Beste overall: Feline Natural

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De primaire bron van eiwitten in dit recept is lamsvlees. Het is een enkele eiwitformule gemaakt met spiervlees, organen en bot. Het is een eiwitrijk, vetrijk en koolhydraatarm recept dat 1.211 kcal / kg of ongeveer 206 kcal per blikje van 6 ounce bevat.

Uitgelicht recept: Lamsfeest Graanvrij kattenvoer in blik

Eerste 5 ingrediënten: Lam, Water, Lam Pens, Lam Hart, Lam Nier

Gemaakt met vrije uitloop, grasgevoerd lamsvlees afkomstig uit Nieuw-Zeeland, biedt deze natte kattenvoerformule een uitstekende voedingskwaliteit. Naast vers lamsvlees bevat het van lamsvlees afgeleid orgaanvlees en gemalen bot, waardoor het een soortgeschikte keuze is voor katten.

Naast veel eiwitten uit lamsvlees, biedt dit recept veel omega-3-vetzuren. Visolie biedt ook een aanvullende bron van omega-3 vetzuren. Deze gezonde vetten ondersteunen de gezondheid van de huid en vacht en bieden ook enkele cardiovasculaire voordelen.

Hoewel dit dieet met beperkte ingrediënten voornamelijk op dieren is gebaseerd, staan lijnzaadvlokken op de lijst. Het is echter nog steeds ongelooflijk laag in koolhydraten. De toevoeging van Nieuw-Zeelandse groene mosselen biedt gewrichts- en heupondersteuning met hun natuurlijke glucosamine- en chondroïtinegehalte.

Geformuleerd voor alle levensfasen en rassen, is dit natvoer een solide keuze voor kittens. Het biedt meer dan 44% eiwit en vet op basis van droge stof – genoeg om de groei en ontwikkeling van een groeiend kitten te ondersteunen. Naarmate uw kitten volwassen wordt, hoeft u geen nieuw recept te vinden.

Over het algemeen is deze eiwitrijke natvoerformule een gezonde en voor de soort geschikte keuze zonder kunstmatige smaakstoffen, kleuren en conserveermiddelen.

Ingrediënten

Lam, water voldoende voor verwerking, Lam Pens, Lamshart, Lamsnier, Lam Milt, Lamslever, Lamsbloed, Gemalen Lamsbot, Nieuw-Zeeland Groene Mossel, Visolie, Lijnzaadvlokken, Kaliumsulfaat, Gedroogd Kelp, Zout, Taurine, Vitamine E Supplement, Magnesiumoxide, Zinkproteïne, Koperproteïne, Mangaan Proteïnaat, Thiamine Mononitraat, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8%

Ruw vet: 8%

Ruwe celstof: 0.3%

Vocht: 82%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.44%

Vet: 44.44%

Vezel: 1.67%

Koolhydraten: 9.44%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 27.46%

Vet: 66.7%

Koolhydraten: 5.84%

Ingrediënten die we leuk vonden: Lam, Lam Pens, Lam Hart, Lam Nier, Lam Milt, Lam Lever, Lam Bloed, Gemalen Lam Bot, Nieuw-Zeeland Groene Mossel, Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Lijnzaadvlokken

Veel voorkomende allergenen:Geen

Wat we leuk vonden

 • Voornamelijk dierlijk, slechts één plantaardig ingrediënt
 • Voor de soort geschikte formule met spiervlees, organen en bot
 • Rijk aan eiwitten en vetten om groei en onderhoud te ondersteunen
 • Single-protein formule gemaakt met een beperkte lijst van ingrediënten

Wat we niet leuk vonden

 • Erg duur
 • Sommige kopers zeggen dat het een sterke geur heeft

#2 Premium Pick: Vleesmaten

Bekijk op Chewy View op Amazon

De primaire bron van eiwitten in dit recept is lamsvlees. Het is een enkele eiwitformule gemaakt met spiervlees en organen. Het is een eiwitrijk, vetrijk en koolhydraatarm recept dat 5.646 kcal / kg of ongeveer 169 kcal per kopje bevat.

Uitgelicht recept: Lamsdiner Gevriesdroogd Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Lam, Lam Pens, Lam Hart, Lam Nier, Lam Milt

Gevriesdroogd kattenvoer biedt een voedzaam en handig alternatief voor rauw voedsel. Het wordt voorzichtig gevriesdroogd om vocht te verwijderen, waardoor het product houdbaar wordt zonder het te onderwerpen aan kookprocessen op hoog vuur. Omdat het echter zo weinig vocht bevat, moet het worden gerehydrateerd voordat het wordt gevoerd om de vochtinname van uw kat te ondersteunen.

Deze formule bevat lamsvlees als een enkele bron van dierlijke eiwitten. Het bevat vers lamsvlees en een verzameling van vijf voedingsrijke orgaanvleessoorten.

Lijnzaadvlokken zijn de enige belangrijke bron van toegevoegde koolhydraten in deze formule, maar het totale koolhydraatgehalte is nog steeds erg laag. Met meer dan 45% ruw eiwit en ruw vet gemeten op basis van droge stof, zit dit recept boordevol voedingsstoffen voor groeiende kittens en volwassen katten.

Over het algemeen is dit recept een soort-geschikte keuze, hoewel sommige klanten zeggen dat hun katten de voorkeur geven aan andere recepten van Meow Mates. Het is ook vermeldenswaard dat het erg duur is, geprijsd meer dan $ 2,50 per ounce.

Ingrediënten

Lam, Lamspens, Lamshart, Lamsnier, Lam Milt, Lamslever, Calciumcarbonaat, Dipotassiumfosfaat, Visolie, Lijnzaadvlokken, Gedroogde Kelp, Zout, Magnesiumoxide, Vitamine E Supplement, Zinkproteïne, Taurine, Koperproteïne, Mangaan Proteïnaat, Thiamine Mononitraat, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 42%

Ruw vet: 42%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 8%

As: 7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.65%

Vet: 45.65%

Vezel: 1.63%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.17%

Vet: 70.83%

Ingrediënten die we leuk vonden: Lam, Lam Pens, Lam Hart, Lam Nier, Lam Milt, Lam Lever, Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Lijnzaadvlokken

Veel voorkomende allergenen:Geen

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Bevat spiervlees en voedingsrijke organen
 • Beperkte lijst van ingrediënten, laag koolhydraatgehalte
 • Gevriesdroogd om de voedingsintegriteit te behouden

Wat we niet leuk vonden

 • Erg duur
 • Moet worden gerehydrateerd voordat u gaat voeren

#3 Beste Human-Grade: Open Farm

Gebruik AAC20-code om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling voor automatisch verzenden

Lees onze volledige merkbeoordeling

De primaire bron van eiwitten in dit recept is lamsvlees. Het is geen enkele eiwitformule – het bevat ook oceaanwitvis en haring. Het is een matig eiwit, matig vet en koolhydraatrijk recept dat 3.840 kcal / kg of ongeveer 470 kcal per kopje bevat.

Uitgelicht recept: Weide-gefokt lamsvlees droog kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Humaan gefokt lamsvlees, oceaanwitvismeel, haringmeel, garbanzobonen (kikkererwten), rode linzen

De term human-grade wordt veel rondgeschopt in de huisdiervoedingsindustrie, maar Open Farm is een voorbeeld van een echt product van menselijke kwaliteit. Niet alleen zijn hun huisdiervoeding gemaakt met hoogwaardige ingrediënten die geschikt zijn voor menselijke consumptie, maar ze worden ook vervaardigd in door de FDA goedgekeurde menselijke voedselfaciliteiten. Open Farm koopt hun ingrediënten ook zo duurzaam mogelijk in.

Deze op lamsvlees gebaseerde brok bevat drie bronnen van voor de soort geschikte dierlijke eiwitten in de vorm van lamsvlees, witvis en haring. Het is geen enkel eiwitrecept, dus houd daar rekening mee als uw kat voedselallergieën of gevoeligheden voor vis heeft. Haringolie is de primaire bron van toegevoegd vet en biedt veel huid- en vachtondersteunende omega-3 vetzuren.

Het belangrijkste nadeel van deze formule – afgezien van het forse prijskaartje – is het koolhydraatgehalte. Dit recept bevat een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten, waaronder peulvruchten en peulvruchten die bijzonder moeilijk te verteren kunnen zijn voor katten. De lijst met ingrediënten is ook veel langer dan de recepten die we tot nu toe hebben beoordeeld.

Over het algemeen biedt dit recept 41% ruw eiwit en 20% ruw vet op basis van droge stof. Het is geformuleerd voor alle levensfasen, waardoor het een geschikte keuze is voor zowel kittens als volwassen katten.

Ingrediënten

Humaan gekweekt lamsvlees, oceaanwitvismeel, haringmeel, garbanzobonen (kikkererwten), rode linzen, haringolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), groene linzen, pompoen, natuurlijke smaak, niet-GMO veenbessen, gedroogd cichoreiwortelextract, cholinechloride, appels, paardenbloemgroenten, cholinechloride, zout, taurine, kurkuma, zonnebloemolie, gedroogd Yucca schidigera-extract, gemengd tocoferolen (een natuurlijk conserveermiddel), calciumcarbonaat, zinkproteïne, ijzereiwit, ijzerproteïne, Koperproteïne, mangaaneiwitaat, natriumseleniet, calciumjodaat, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, biotine, vitamine A-acetaat, riboflavinesupplement, vitamine B12-supplement, vitamine D3-supplement, foliumzuur, tricalciumfosfaat, rozemarijnextract, kokosolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 41%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 8%

As: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.57%

Vet: 21.74%

Vezel: 3.26%

Koolhydraten: 21.74%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.42%

Vet: 44.33%

Koolhydraten: 18.25%

Ingrediënten die we leuk vonden: Humaan gefokt lamsvlees, ocean whitefish maaltijd, haringmeel, visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Garbanzo Bonen (Kikkererwten), Rode Linzen, Groene Linzen

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden

 • Drie dierlijke eiwitten als de top drie ingrediënten
 • Haringolie zorgt voor een rijke bron van omega-3 vetzuren
 • Echt van menselijke kwaliteit en duurzaam geproduceerd
 • Volledig vrij van bijproducten en kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft

#4 Beste droog kattenvoer: Farmina

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De primaire bron van eiwitten in dit recept is lamsvlees. Het is geen enkele eiwitformule – het bevat ook ei, haring en kippeneiwitconcentraat. Het is een matig eiwit, vetrijk en matig koolhydraatrecept dat 1.895 kcal / kg of ongeveer 410 kcal per kopje bevat.

Uitgelicht recept: N &d graanvrij lamsvlees &bosbessen droog kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Lamsvlees, Gedehydrateerd Lamsvlees, Aardappel, Kippenvet, Gedehydrateerd Eiproduct

Met zowel vers als gedehydrateerd lamsvlees bovenaan de ingrediëntenlijst, is deze formule rijk aan dierlijke eiwitten. Ei, haring en kip bieden aanvullende eiwitbronnen met kippenvet en een visoliemengsel als de primaire bronnen van toegevoegd vet.

Deze formule bevat een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten, hoewel er slechts één voorkomt in de eerste negen ingrediënten. Het totale koolhydraatgehalte is nog steeds vrij hoog, maar iets lager dan het gemiddelde droogvoer.

Farmina doet een poging om hun recepten laag glycemisch te houden, wat een voordeel kan zijn voor diabetische katten. De belangrijkste bron van toegevoegde koolhydraten is aardappel, een zetmeelrijk ingrediënt dat een beperkte voedingswaarde biedt voor katten. Het is waarschijnlijk opgenomen om het product te vergroten en de textuur voor verwerking te verbeteren.

Over het algemeen biedt dit recept meer dan 46% ruw eiwit op basis van droge stof en ongeveer 22% ruw vet. Helaas is het erg rijk aan koolhydraten en biedt het niet het vocht dat uw kat nodig heeft.

Ingrediënten

Lamsvlees, gedehydrateerd lamsvlees (bron van glucosamine &chondroïtinesulfaat), aardappel, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), gedehydrateerd eiproduct, haring (bron van glucosamine &chondroïtinesulfaat), gedehydrateerde haring (bron van glucosamine &chondroïtinesulfaat), haring & zalmoliemengsel (geconserveerd met gemengde tocoferolen), kippeneiwitconcentraat, gedroogde wortelen, zongezouten alfalfameel, cichoreiwortelextract, Fructooligosaccharide, Gist Extract (Zuurce van Mannan-Oligosacchariden), Gedehydrateerde Bosbes, Gedehydrateerde Zoete Sinaasappel, Gedehydrateerde Granaatappel, Gedehydrateerde Appel, Gedehydrateerde Spinazie, Psylliumzaad Husk, Gedehydrateerde Zwarte bessenbes, Zout, Brouwers Gedroogde Gist, Kurkuma, Vitamine A Supplement, Vitamine D3 Supplement, Vitamine E Supplement, Ascorbinezuur, Niacine, Calcium Pantothenaat, Riboflavine, Pyridoxine Hydrochloride, Thiamine Mononitraat, Biotine, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement, Cholinechloride, Beta-Caroteen, ZinkProteïne, Mangaan proteïnaat, ijzerproteïne, koperproteïne, seleniumgist, dl-methionine, taurine, L-carnitine, aloë vera-gelconcentraat, groene thee-extract, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 42%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 1.8%

Vocht: 10%

As: 8.9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.67%

Vet: 22.22%

Vezel: 2%

Koolhydraten: 19.22%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 38.94%

Vet: 45.03%

Koolhydraten: 16.04%

Ingrediënten die we leuk vonden: Lamsvlees, Gedehydrateerd Lamsvlees, Kippenvet, Gedehydrateerd Eiproduct, Haring, Gedehydrateerde Haring, Haring &zalmoliemix, Kippeneiwitconcentraat

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappel, Zozouten Alfalfameel

Veel voorkomende allergenen: Vis, Kip

Wat we leuk vonden

 • Acht dierlijke ingrediënten in de top 10
 • Veel omega-3 vetzuren uit vis en visolie
 • Laag glycemisch en lager dan gemiddeld koolhydraatgehalte
 • Volledig vrij van bijproducten en kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden

 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Bevat een aantal plantaardige ingrediënten

#5 Beste natte kattenvoer: Ziwi Peak

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De primaire bron van eiwitten in dit recept is lamsvlees. Het is een enkele eiwitformule gemaakt met spiervlees, organen en bot. Het is een matig eiwit,vetrijk en koolhydraatarm recept dat 1.325 kcal / kg of ongeveer 245 kcal per blikje van 6,5 ounce bevat.

Uitgelicht recept: NZ Lamsvlees Recept Ingeblikt Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Lam, Water, Lam Long, Lam Nier, Lam Lever

Een eiwitrijk natvoer is over het algemeen de gezondste, meest geschikte keuze voor katten buiten rauw voedsel. Dit specifieke recept van Ziwi Peak is gemaakt met Nieuw-Zeelands lamsvlees als een enkele bron van dierlijke eiwitten, inclusief spiervlees, organen en gemalen bot.

Dit recept bevat een enkele bron van toegevoegde koolhydraten (kikkererwten) die moeilijk te verteren kunnen zijn voor katten. Ze lijken echter niet significant bij te dragen aan de samenstelling van de formule, omdat het koolhydraatgehalte nog steeds erg laag is.

Net als verschillende van de hierboven besproken natte voedingsmiddelen, bevat deze graanvrije kattenvoerformule Nieuw-Zeelandse groene mosselen. Deze bieden een natuurlijke bron van glucosamine en chondroïtine die de heup- en gewrichtsgezondheid van uw kat ondersteunen.

Over het algemeen is dit recept een uitstekende bron van dierlijke eiwitten die rijk zijn aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen. Het is ook een enkel eiwitrecept, waardoor het een goede keuze is voor katten met voedselallergieën.

Ingrediënten

Lam, water voldoende voor verwerking, Lamslong, Lamsnier, Lamslever, Kikkererwten, Lamspens, Lamshart, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel, Lamsbot, DL-Methionine, Gedroogde Kelp, Mineralen (Magnesiumsulfaat, Zink Aminozuurcomplex, Mangaan Aminozuurcomplex, Koper Aminozuurcomplex), Taurine, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Pyridoxinehydrochloride, Vitamine D3-supplement, Foliumzuur).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9.5%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 78%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 43.18%

Vet: 27.27%

Vezel: 9.09%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.15%

Vet: 56.98%

Koolhydraten: 5.87%

Ingrediënten die we leuk vonden: Lam, Lamslong, Lamsnier, Lamslever, Lamspene, Lamb Heart, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel, Lamsbeen

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Kikkererwten

Veel voorkomende allergenen:Geen

Wat we leuk vonden

 • Bevat spiervlees, organen en gemalen bot
 • Gemaakt met een enkele bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Vrij van bijproducten, vulstoffen en kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden

 • Kikkererwten kunnen moeilijk te verteren zijn voor katten
 • Erg duur

#6 Beste voor gevoelige maag: Hound &Gatos

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De primaire bron van eiwitten in dit recept is lamsvlees. Het is een enkele eiwitformule gemaakt met spiervlees en organen. Het is een eiwitrijk, vetrijk en koolhydraatarm recept dat 1.201 kcal / kg of ongeveer 187 kcal per blikje van 5,5 ounce bevat.

Uitgelicht recept: 98% Lamsvlees & Lever Formule Graanvrij Ingeblikt Voedsel

Eerste 5 ingrediënten: Lamsvlees, Lamsbouillon, Lamslever, Agar-Agar, Calciumcarbonaat

Katten met gevoelige magen kunnen baat hebben bij een recept gemaakt met een beperkte lijst van licht verteerbare ingrediënten. Dit omvat dierlijke eiwitten en vetten met zo min mogelijk toegevoegde koolhydraten.

Deze Hound &Gatos natvoer is een uitstekende optie omdat het is gemaakt met lamsvlees als een enkele bron van eiwitten en bevat geen toegevoegde koolhydraten – afgezien van agar agar als verdikkingsmiddel. Het bevat verse lams- en lamslever voor eiwitten en essentiële voedingsstoffen met smaakvolle lamsbouillon voor hydraterende vocht.

Het bevat ook zalmolie als een soort-geschikte bron van gezonde vetten. Zalmolie bevat een aanzienlijke hoeveelheid omega-3 vetzuren met een lagere hoeveelheid omega-6 vetzuren om de zaken in balans te houden.

Over het algemeen zit deze natte kattenvoerpastei boordevol met meer dan 54% ruw eiwit en meer dan 36% vet, waardoor het een geweldige keuze is voor het ontwikkelen van kittens. Het hoge eiwitgehalte en het lage koolhydraatgehalte maakt het ook geweldig voor volwassen katten, hoewel u het hoge vet- en caloriegehalte in gedachten moet houden als uw kat vatbaar is voor gewichtstoename.

Ingrediënten

Lamsvlees, Lamsbouillon, Lamslever, Agar-Agar, Calciumcarbonaat, Kaliumchloride, Cholinechloride, Tricalciumfosfaat, Zalmolie, Taurine, Zout, IJzerproteïne, Zinkproteïne, Mangaanproteïne, Koperproteïne, Magnesiumproteïne, Natriumseleniet, Calciumjodaat, Thiaminemononitraat, Niacinesupplement, Vitamine E-supplement, Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine A-supplement, Vitamine B12-supplement, Vitamine B12-supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 8%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 54.55%

Vet: 36.36%

Vezel: 4.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 38.18%

Vet: 61.82%

Ingrediënten die we leuk vonden: Lamsvlees, Lamsbouillon, Lamslever, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen:Geen

Wat we leuk vonden

 • Zeer beperkte lijst van hoofdingrediënten
 • Bevat eiwitrijk spiervlees en lever
 • Zalmolie biedt een rijke bron van gezonde vetten
 • Bevat geen toegevoegde koolhydraten

Wat we niet leuk vonden

 • Erg duur
 • Kieskeurige katten houden misschien niet van de smaak

#7 Beste food topper: Weruva BFF OMG Pouches

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De primaire bron van eiwitten in dit recept is lamsvlees. Het is geen enkele eiwitformule – het bevat ook tonijn. Het is een eiwitrijk, matig vet en koolhydraatarm recept dat 926 kcal / kg of ongeveer 74 kcal per zakje van 2,8 ounce bevat.

Uitgelicht recept: Shazaam! Lamsvlees &tonijndiner in jus kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Lamsbouillon, Lamsvlees, Tonijn, Aardappelzetmeel, Guargom

Voedseltoppers zijn een geweldige manier om het eiwit- en vochtgehalte van het dieet van uw kat te verhogen. Ze kunnen voedsel ook aantrekkelijker maken voor kieskeurige eters en katten met ondergewicht verleiden om wat meer te eten.

Dit lams- en tonijndiner van Weruva wordt geleverd in zakjes van 2,8 ounce en wordt verkocht in verpakkingen van 12. U kunt ook vind het in een variëteitspakket met andere populaire smaken zoals tonijn, rundvlees, tonijn, kip en tonijn, turkije.

Lamsvlees is het eerste ingrediënt in dit recept (na lamsbouillon) en het wordt aangevuld met tonijn als een toegevoegde bron van dierlijke eiwitten. Dit betekent dat het geen enkel eiwitrecept is, dus het is misschien niet ideaal voor katten met voedselallergieën of gevoeligheden voor vis.

Deze formule is rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen en gemaakt in een dikke jus die zeer aantrekkelijk is voor katten. Het kan worden gebruikt als een compleet en uitgebalanceerd dieet, hoewel het behoorlijk duur zou zijn om dit te doen, aangezien het ongeveer $ 1,41 per zakje kost.

Over het algemeen biedt dit natte voedsel meer dan 53% ruw eiwit en slechts 20% ruw vet, dus het zou goed werken als een recept voor katten die een beetje gewicht moeten verliezen. Het is een eenvoudige manier om smaak toe te voegen aan het dieet van uw kat en tegelijkertijd zijn hydratatie te ondersteunen.

Ingrediënten

Lamsbouillon, Lamsvlees, Tonijn, Aardappelzetmeel, Guargom, Cholinechloride, Taurine, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Niacinesupplement (Vitamine B3), Calciumpantothenaat, Vitamine A-supplement, Kaliumjodide, Mangaansulfaat, Riboflavinesupplement (Vitamine B2), Pyridoxinehydrochloride (Vitamine B6), Ijzersulfaat, Kopersulfaat, Vitamine D3-supplement, Foliumzuur, Vitamine B12-supplement, Menadione Natriumbisulfiet complex (Bron van Vitamine K).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8%

Ruw vet: 3%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 85%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 53.33%

Vet: 20%

Vezel: 6.67%

Koolhydraten: 6.67%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 49.12%

Vet: 44.74%

Koolhydraten: 6.14%

Ingrediënten die we leuk vonden: Lamsvlees, Tonijn

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappelzetmeel, Guargom

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden

 • Twee dierlijke eiwitten als hoofdingrediënten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Voegt smaak en eiwitten toe aan het dieet van uw kat
 • Vrij laag algemeen koolhydraatgehalte

Wat we niet leuk vonden

 • Geen enkel eiwitrecept
 • Bevat aardappelzetmeel

Laatste gedachten

Welke eiwitten u kiest voor het dieet van uw kat, maakt minder uit dan het totale eiwitgehalte. Omdat katten obligate carnivoren zijn, hebben ze een op vlees gebaseerd dieet nodig dat in balans is met gezonde bronnen van dierlijk vet. Lamsvlees is een voedzame keuze en kan ook een goede optie zijn voor katten met allergieën voor andere eiwitten.

Kies bij het winkelen voor kattenvoer op basis van lamsvlees een recept dat lamsvlees als eerste ingrediënt bevat. Nog beter als het lamsorganen en gemalen bot bevat binnen de top 5. Als uw kat geen allergieën heeft, zijn andere bronnen van dierlijke eiwitten ook gunstig.

Vermijd recepten die te veel plantaardige ingrediënten bevatten, vooral zetmeelrijke bonen, peulvruchten en peulvruchten. Niet alleen verhogen deze ingrediënten het koolhydraatgehalte van het recept, maar ze zijn ook moeilijk te verteren voor katten.

Gebruik uw kennis van kattenvoeding om een gezonde en voor de soort geschikte keuze voor uw kat te maken. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, probeer dan een van de recepten voor lams kattenvoer die hierboven zijn besproken.

Lees meer over de voedingsbehoeften van uw kat in deze uitgebreide gids.