7 Beste kattenvoer van menselijke kwaliteit

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Het beste kattenvoer van menselijke kwaliteit wordt gemaakt met menselijk eetbare ingrediënten en verwerkt, opgeslagen en vervoerd in overeenstemming met de beste productiepraktijken voor menselijk voedsel.

Het is ook geschikt voor soorten, voornamelijk gemaakt met dierlijke ingrediënten om de vleesetende behoeften van uw kat te ondersteunen.

In één oogopslag: het beste kattenvoer van menselijke kwaliteit om te kopen

Wilt u snel een blik werpen op het beste kattenvoer van menselijke kwaliteit dat in dit artikel wordt besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Smalls Fresh Ground Vogel

 • Rijk aan voor de soort geschikte voeding
 • Zeer laag in koolhydraten
 • Boordevol dierlijke eiwitten

Beste Vers

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Verhoogd rechts

 • Een eiwitrijk voedsel dat voornamelijk is gemaakt van dierlijke ingrediënten
 • Extreem smakelijk – katten houden van de smaak en textuur van dit verse voedsel
 • Voedsel van menselijke kwaliteit belooft een hoger niveau van kwaliteitscontrole

Topkeuzes uitgelegdLaten we nu eens kijken naar enkele van de beste kattenvoer van menselijke kwaliteit die momenteel op de markt is. Hoewel dit onze topkeuzes zijn, vindt u misschien andere opties die beter werken voor uw kat en uw budget. Volg onze tips verderop in dit artikel om zelf kattenvoer van menselijke kwaliteit te kopen.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

VOER “ALLABOUTCATS” IN OM 30% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees ons volledige merkrecensie Bekijk labrapport

Of u uw kat nu vers, gevriesdroogd of droogvoer geeft, Smalls heeft het allemaal. Deze bezorgservice voor kattenvoer biedt een verscheidenheid aan producttypen en texturen gemaakt met hoogwaardige dierlijke eiwitten. Het beste van alles is dat hun recepten zijn gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit.

Dat gezegd hebbende, Smalls is niet volledig van menselijke kwaliteit. Dit is wat ze te zeggen hebben:

“Als we zeggen dat Smalls-voedsel van menselijke kwaliteit is, bedoelen we dat ons voedsel is gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit. De kip in ons eten is dezelfde kip die je in de supermarkt voor jezelf zou kopen, en hetzelfde geldt voor al onze natte en gevriesdroogde recepten.”

Dus hoewel Smalls een betaalbaar alternatief kan zijn voor rauw voedsel, is het niet volledig van menselijke kwaliteit, alleen omdat het niet wordt geproduceerd in menselijke voedselfaciliteiten. We houden echter nog steeds van de kwaliteit van de formule, vooral het hoge eiwit- en koolhydraatgehalte. We vinden het leuk dat dit een vochtrijk vers voedsel is vol met soortgeschikte voeding die ook tot aan uw deur wordt afgeleverd.

Ingrediënten:

Kip, Kippenlever, Sperziebonen, Erwten, Water (voldoende voor verwerking), Kippenharten, Boerenkool, Tricalciumfosfaat, Koolzaadolie, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Taurine, Magnesiumsulfaat, Niacinamide, Ijzersulfaat, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (vitamine B1), Calciumpantothenaat (vitamine B5), Kopersulfaat, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Mangaansulfaat, Riboflavine (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Biotine (vitamine B7), Vitamine B12 supplement, Vitamine D3 supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 15.5%

Ruw vet: 8.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.36%

Vet: 30.36%

Vezel: 5.36%

Koolhydraten: 8.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.11%

Vet: 53.42%

Koolhydraten: 6.47%

Wat we leuk vonden:

 • Rijk aan voor de soort geschikte voeding
 • Zeer laag in koolhydraten
 • Boordevol dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht

Wat we niet leuk vonden:

 • Niet volledig van menselijke kwaliteit
 • Enigszins duur
 • Alleen op recept verkrijgbaar

Klik hier om 5% korting te krijgen

Lees onze volledige merkbeoordeling

Van ingrediëntkwaliteit tot ethische inkoop en milieuvriendelijke verpakkingen, Open Farm nat kattenvoer van menselijke kwaliteit heeft een benadering van kattenvoer die we niet van veel andere merken zien.

Deze specifieke formule bevat humaan opgevoede kalkoen van menselijke kwaliteit als een enkele bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten. Voedzame bottenbouillon biedt vocht en helpt het algehele welzijn te ondersteunen, terwijl pompoen- en cichoreiwortel de spijsvertering bevorderen. Dit recept bevat ook veenbessen voor ondersteuning van de gezondheid van de urinewegen.

Hoewel het enkele plantaardige ingrediënten bevat, blijft het voedsel koolhydraatarm en voldoet het aan de behoeften van uw kat als carnivoor.

Naast het feit dat het is gemaakt met 100% ingrediënten van menselijke kwaliteit, wordt deze stoofpot bereid in FDA-conforme faciliteiten van menselijke kwaliteit in de Verenigde Staten, waardoor het een legaal menselijk product is van sourcing tot productie.

Het voedsel wordt geleverd in een hersluitbare, recyclebare verpakking, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd.

Tussen zijn human-grade status en de aandacht voor ethische inkoop en verpakking, onderscheidt dit voedsel van Open Farm zich absoluut van de verpakking. Als uw kat van sappige stoofschotels houdt en u milieuvriendelijkere keuzes wilt maken, is dit zeker een product van menselijke kwaliteit om te overwegen.

Ingrediënten:

Humaan opgevoede Kalkoen, Kalkoenbottenbouillon, Pompoen, Wortelen, Spinazie, Rode Linzen, Agar Agar, Non-GMO Cranberries, Garbanzo Bonen (Kikkererwten), Cichoreiwortel, Zonnebloemolie, Kokosolie, Zout, Vitamine A-supplement, Vitamine D3 Supplement, Vitamine E Supplement, D-Calcium Pantothenaat, Thiamine Mononitraat, Riboflavine Supplement, Biotine, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement, Zink Aminozuur Chelaat, Ijzer Aminozuur Chelaat, Koper Aminozuur Chelaat, Mangaan aminozuur chelaat, natriumseleniet, gedroogde kelp, kaliumchloride, paardebloem greens, cholinechloride, taurine, kurkuma.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8.1%

Ruw vet: 6.19%

Ruwe celstof: 1.15%

Vocht: 82%

As: 1.81%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45%

Vet: 34.39%

Vezel: 6.39%

Koolhydraten: 4.17%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.92%

Vet: 62.94%

Koolhydraten: 3.14%

Wat we leuk vonden:

 • Een 100% product van menselijke kwaliteit
 • Boordevol hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om hydratatie te ondersteunen
 • Hersluitbare verpakkingen zijn recyclebaar
 • Vrij van kunstmatige smaak- en conserveringsmiddelen

Wat we niet leuk vonden:

Klik hier om 5% korting te krijgen op uw eerste bestelling

Lees onze volledige merkbeoordeling

Dit koolhydraatarme, eiwitrijke verse voedsel is een voedzame optie voor katten en een geweldige keuze als je je katachtige vriend wilt upgraden van brokjes of ingeblikt voedsel. Het beschikt over tal van bronnen van hoogwaardige dierlijke eiwitten met veel gezond vet en vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen.

Deze JustCats-formule wordt u aangeboden door Just Food for Dogs en is gemaakt met voor de mens eetbare ingrediënten zoals alaskaanse wild gevangen kabeljauw en sardines die in het wild zijn gevangen in Noorwegen. Hoewel alle ingrediënten 100% eetbaar voor mensen zijn, is dit een van die formules die niet volledig van menselijke kwaliteit is, simpelweg omdat hun productiefaciliteiten geen vergunning hebben voor menselijke voedselproductie.

Wat we waarderen aan dit recept is dat het allereerste ingrediënt vol zit met dierlijke eiwitten en gezonde vetten, maar het is niet de enige bron – je vindt nog drie bronnen van dierlijke eiwitten op een ingrediëntenlijst die verrassend kort is. Dit voedsel wordt bevroren, dus het moet worden ontdooid voordat het wordt gevoerd, maar u kunt het kopen via een abonnement of als een one-time aankoop.

Ingrediënten:

Alaskan Pacific Wild-Caught Kabeljauw, Hele Atlantische Sardines, Gedroogde Yuca Wortel, Kippendijen, Kippenharten, Kippenlever, Multi-Vitamine &Minerale Mix.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 4.5%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 74%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.15%

Vet: 17.31%

Vezel: 1.92%

Koolhydraten: 34.62%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.58%

Vet: 34.23%

Koolhydraten: 28.19%

Wat we leuk vonden:

 • Meerdere bronnen van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Gemaakt met 100% menselijk-eetbare ingrediënten
 • Vers voedsel aan uw deur geleverd
 • Kan eenmalig of op abonnement worden gekocht

Wat we niet leuk vonden:

 • Vrij duur
 • Is misschien niet ideaal voor katten met voedselallergieën

Verhoogde juiste huisdieren Kattenvoer

KLIK HIER OM 20% KORTING TE KRIJGEN OP UW EERSTE BESTELLING

Lees onze volledige merkbeoordeling

Raised Right Pets is een bezorgservice voor kattenvoer die voedsel van menselijke kwaliteit maakt en verkoopt. De maaltijden worden samengesteld door een team van experts op het gebied van dierenvoeding, de recepten van Raised Right zijn licht gekookte voedingsmiddelen van menselijke kwaliteit die voornamelijk zijn gemaakt van voedende dierlijke ingrediënten.

Als je het idee leuk vindt om zelfgemaakt kattenvoer te maken, maar je niet klaar voelt voor de tijd en moeite die ermee gemoeid is, is Raised Right Pets een handig alternatief.

Traceerbaarheid en transparantie maken ook deel uit van het merk Raised Right. Op de website Raised Right kunt u meer te weten komen over de oorsprong van elk ingrediënt en labrapporten voor elke batch vrijgeven.

Het kiprecept van Raised Right wordt voornamelijk gemaakt van kippendijen, borst en lever, die voor de soort geschikte bronnen van eiwitten en andere voedingsstoffen zijn. Naast vlees bevat het recept kleine hoeveelheden groenten en fruit. Op basis van droge stof bestaat dit voedsel voor ongeveer 10% uit koolhydraten.

Ingrediënten:

Kippendij, kippenhart, kippenlever, wortelen, biologische groene munt, bosbessen, levertraan, eierschaalpoeder, biologische gedroogde kelp, lijnzaadolie, taurine, thiaminemononitraat.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 21%

Ruw vet: 8%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 67%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 63.64%

Vet: 24.24%

Vezel: 6.06%

Koolhydraten: 6.06%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 49.49%

Vet: 45.79%

Koolhydraten: 4.71%

Wat we leuk vonden:

 • Een eiwitrijk voedsel dat voornamelijk is gemaakt van dierlijke ingrediënten
 • Extreem smakelijk – katten houden van de smaak en textuur van dit verse voedsel
 • Het abonnementsmodel geeft u toegang tot een team van voedingsdeskundigen
 • Voedsel van menselijke kwaliteit belooft een hoger niveau van kwaliteitscontrole
 • Bevat geen veelvoorkomende additieven die schadelijk kunnen zijn voor uw kat

Wat we niet leuk vonden:

 • Bevat fruit en groenten
 • De prijs ligt boven het marktgemiddelde.

Bekijk op Chewy ENTER ALLABOUTCATS30 VOOR 30% KORTING

Lees onze volledige merkbeoordeling

Een andere volledig menselijke formule, dit gedehydrateerde kattenvoer van The Honest Kitchen is een hoogwaardige keuze en een van de beste droge kattenvoer van menselijke kwaliteit op de markt van vandaag. Gemaakt met 100% menselijk-eetbare ingrediënten en voorzichtig gedehydrateerd om de voedingswaarde te behouden, zit dit recept boordevol dierlijke eiwitten en volwaardige voedselbronnen van essentiële voedingsstoffen.

Deze graanvrije formule bevat kip en eieren als hoofdingrediënten en de twee eiwitbronnen van het recept. De rest van de lijst bestaat uit gedroogde groenten en fruit, samen met vitamine- en mineralensupplementen om een evenwichtige voeding te garanderen.

We houden ervan dat deze formule volledig van menselijke kwaliteit is, hoewel we liever een lager koolhydraatgehalte zien. Het is ook belangrijk op te merken dat dit een uitgedroogd voedsel is, dus het biedt niet het vocht dat uw kat nodig heeft in zijn verpakte vorm. The Honest Kitchen raadt aan om dit voedsel voor het serveren opnieuw te hydrateren met warm water en zo zouden we het ook serveren.

Ingrediënten:

Verlegengeraspte kip, gedehydrateerde eieren, gedehydrateerde aardappelen, gedehydrateerde zoete aardappelen, biologisch lijnzaad, gedehydrateerde pompoen, gedehydrateerde spinazie, gedroogde veenbessen, mineralen [Tricalcium Phosphate, Potassium Chloride, Choline Chloride, Zinc Amino Acid Chelate, Iron Amino Acid Chelate, Potassium Iodide, Copper Amino Acid Chelate, Sodium Selenite], Taurine, Vitaminen [Vitamin E Supplement, Vitamin B12 Supplement, Thiamine Mononitrate (Vitamin B1), D- Calcium Pantothenate (Vitamin B5), Riboflavin (Vitamin B2), Vitamin D3 Supplement].

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 35%

Ruw vet: 28%

Ruwe celstof: 2.5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 36.84%

Vet: 29.47%

Vezel: 2.63%

Koolhydraten: 31.05%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 26.42%

Vet: 51.32%

Koolhydraten: 22.26%

Wat we leuk vonden:

 • Volledig van menselijke kwaliteit
 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Gedehydrateerd om de voedingswaarde te behouden
 • Rijke bron van vocht eenmaal gerehydrateerd

Wat we niet leuk vonden:

 • Het koolhydraatgehalte is vrij hoog
 • Vrij duur
 • Sommige katten houden niet van de textuur

Bekijk op Chewy View op Amazon

Caru is een van de weinige echt human-grade kattenvoermerken die beschikbaar zijn op Chewy, net als andere premium ingeblikte kattenvoer van menselijke kwaliteit, en biedt een gevarieerde selectie van natvoerproducten, evenals bouillons en andere maaltijdtoppers. Volgens de website van het merk zijn alle “stoofschotels en bouillons zijn gemaakt met ingrediënten van 100% menselijke kwaliteit en ze worden verwerkt en behandeld in overeenstemming met de FDA-voorschriften voor menselijk voedsel.”

Caru kattenvoer komt niet alleen met de gemoedsrust van menselijke kwaliteit, maar het zit ook vol met de eiwitten en het vocht dat uw kat nodig heeft. Verse zalm en kalkoen bieden de primaire eiwitbronnen in dit recept, aangevuld met eiwitten.

Dit recept bevat een paar plantaardige ingrediënten zoals tapiocazetmeel voor verdikking, evenals wortels, zoete aardappel en appels om hele voedselbronnen van belangrijke voedingsstoffen te bieden, maar het is nog steeds laag in koolhydraten, waardoor het een soort-geschikte keuze is voor uw kat.

Ingrediënten:

Zalm, Visbouillon, Water voldoende voor verwerking, Turkije, Tapiocazetmeel, Eiwitten, Wortelen, Zoete aardappel, Appels, Natuurlijk Aroma, Tricalciumfosfaat, Cholinechloride, Taurine, Calciumcarbonaat, Paardebloemgroenten, Kaliumchloride, Vitaminen (Vitamine A-supplement, Vitamine D3 Supplement, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Niacinesupplement, Pyridoxinehydrochloride, d-Calcium pantothenaat, Riboflavinesupplement, Foliumzuur, Biotine, Vitamine B12 Supplement), Mineralen (Zink Amino Zuurchelaat, ijzer aminozuurchelaat, koper aminozuurchelaat, mangaanaminozuurchelaat, magnesium aminozuurchelaat, jodium aminozuurchelaat, natriumseleniet).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 82%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 11.11%

Vezel: 5.56%

Koolhydraten: 33.33%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 45.32%

Vet: 24.46%

Koolhydraten: 30.22%

Wat we leuk vonden:

 • Volledig van menselijke kwaliteit
 • Rijk aan voor de soort geschikte voeding
 • Boordevol eiwitten en vocht
 • Laag in koolhydraten

Wat we niet leuk vonden:

 • Enigszins prijzig
 • Consistentie kan een beetje waterig zijn

Bekijk op Chewy View op Amazon

Als u de kwaliteit van het dieet van uw kat wilt verbeteren zonder zich te committeren aan een dieet van alle menselijke kwaliteit, kan overschakelen naar menselijke traktaties een betaalbaar alternatief zijn. Deze traktaties met één ingrediënt van Whole Life zijn gemaakt met slechts één ingrediënt en voldoen aan alle vereisten van menselijke kwaliteit.

Deze Whole Life Just One Ingredient-traktaties bevatten 100% pure wilde Alaska-zalm als het enige ingrediënt, waardoor ze geweldig zijn voor gevoelige magen. Ze worden gevriesdroogd in kleine batches om de kwaliteit en voedingsintegriteit te waarborgen, om nog maar te zwijgen van al die natuurlijke zalmsmaak.

Zalm biedt een uitstekende bron van soort-geschikte voeding voor katten, met name dierlijke eiwitten en omega-3 vetzuren. Deze lekkernijen kunnen rechtstreeks uit de zak worden geserveerd of over het voedsel van uw kat worden verkruimeld voor gebruik als maaltijdtopper. Je kunt ze zelfs in water weken om ze te hydrateren, waardoor ze een zachte textuur krijgen waar je kat dol op zal zijn.

Ingrediënten:

100% Pure Wilde Zalm uit Alaska

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 89%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 4%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 92.71%

Vet: 2.08%

Vezel: 1.04%

Koolhydraten: 4.17%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 90.95%

Vet: 4.96%

Koolhydraten: 4.09%

Wat we leuk vonden:

 • Gemaakt met een enkel hoogwaardig ingrediënt
 • Boordevol eiwitten en omega-3 vetzuren
 • Volledig van menselijke kwaliteit
 • Kan worden geserveerd als een traktatie of maaltijdtopper

Wat we niet leuk vonden:

 • Sommige katten houden misschien niet van de textuur

De term “menselijke graad” heeft een duidelijke definitie.

Wanneer u de term “menselijke kwaliteit” op een etiket voor dierenvoeding ziet, is er een implicatie van kwaliteit. Jarenlang was die implicatie dat alle consumenten door moesten gaan, maar dingen veranderden in 2016 toen de Association of American Feed Control Officials (AAFCO) de volgende definitie aan hun handboek toevoegde:

“Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) definieert producten die geschikt zijn voor menselijke consumptie om officieel “eetbaar” te zijn. Deze voedingsmiddelen zijn verwerkt, geïnspecteerd en door de productievoorschriften (d.w.z. procescontrolevoorschriften) aangenomen die zijn ontworpen om de veiligheid voor consumptie door mensen te garanderen. “

We hebben nu dus een duidelijke definitie van wat een product geschikt maakt voor menselijke consumptie, maar hoe is die definitie specifiek van toepassing op dierenvoeding?

Voordat we op die details ingaan, is er één punt van verduidelijking dat we willen maken. Het gaat om het verschil tussen voedsel voor huisdieren van menselijke kwaliteit en voedsel voor huisdieren gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit.

Houd er eerst en vooral rekening mee dat alle dierlijke voedingsproducten worden onderworpen aan inspectie door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) onder 21 CFR 507. Om claims van menselijke kwaliteit te onderbouwen, heeft AAFCO een aantal richtlijnen opgesteld die relevante FDA-vereisten bevatten.

Hier is een overzicht van de vereisten waaraan een product moet voldoen om als menswaardig te worden beschouwd:

 1. De term “human-grade” kan alleen worden gebruikt met betrekking tot het product als geheel. Dit betekent dat elk ingrediënt en het resulterende product moet worden opgeslagen, behandeld, verwerkt en vervoerd op een manier die consistent is met de huidige Good Manufacturing Practices (21 CFR deel 117) en alle toepasselijke federale wetgeving inzake menselijke voeding.
 2. Elke productiefaciliteit die een huisdiervoedingsproduct van menselijke kwaliteit verwerkt of verpakt, moet zowel als een FDA-voedselfaciliteit als een FDA-diervoederfaciliteit worden geregistreerd.
 3. Productiefaciliteiten moeten schriftelijke procedures vaststellen en onderhouden om de opslag, het transport en de hantering van “menselijke kwaliteit” gedurende het hele distributieproces te waarborgen.
 4. Bedrijven moeten op verzoek documentatie kunnen overleggen om aan te tonen dat:
 • Alle ingrediënten die in het product worden gebruikt, zijn geschikt voor menselijke consumptie.
 • Alle ingrediënten en het resulterende product worden opgeslagen, behandeld, verwerkt en vervoerd in overeenstemming met 21 CFR deel 117.
 • Het eindproduct wordt beschouwd als kant-en-klaar.
 • De faciliteit heeft een vergunning om menselijk voedsel te produceren door alle vereiste autoriteiten.

Hoewel de term “menselijke kwaliteit” duidelijker is gedefinieerd, kunt u nog steeds producten voor huisdiervoeding vinden die niet van menselijke kwaliteit zijn geëtiketteerd, maar beweren te zijn gemaakt met ingrediënten van menselijke kwaliteit.

In mei 2021 heeft AAFCO gedetailleerde richtlijnen vrijgegeven voor claims voor huisdiervoeding van menselijke kwaliteit, waaronder aanbevelingen voor het gebruik van claims van menselijke kwaliteit.

Hier zijn enkele van die aanbevelingen:

 • Voederproducten voor gezelschapsdieren met de aanduiding “menselijke kwaliteit” moeten duidelijk worden geëtiketteerd als dierlijk voedsel (zoals “kattenvoer” of “hondentraktaties”).
 • Kwaliteits- of kwaliteitsaanduidingen mogen niet in de ingrediëntenaanduiding worden vermeld.
 • Het meest prominente gebruik van de term “menselijke kwaliteit” moet worden gebruikt in combinatie met het beoogde gebruik en in dezelfde stijl, kleurenafdruk en typegrootte als de term “menselijke kwaliteit”.
 • Het gebruik van termen als “ingrediënten van menselijke kwaliteit” mag alleen worden gemaakt als het product als geheel voldoet aan de vereisten voor voedsel voor huisdieren van menselijke kwaliteit.
 • Het etiket moet voldoen aan alle toepasselijke etiketteringsregels.

Hoewel AAFCO het adviesorgaan kan zijn dat helpt bij het ontwikkelen van normen en definities voor de Amerikaanse huisdiervoedingsindustrie, is de FDA nog steeds verantwoordelijk voor het creëren en handhaven van regelgeving.

De vereisten om te voldoen aan het FDA-label voor menselijke kwaliteit zijn streng, maar veel bedrijven profiteren van de somewhat troebele voorschriften met betrekking tot het gebruik van de term “menselijke kwaliteit” in verwijzing naar ingrediënten in plaats van het product als geheel. Het is jouw taak als huisdiereigenaar om te begrijpen wat de termen op huisdiervoedingspakketten betekenen en om zelf onduidelijke claims te onderzoeken.

Wat maakt kattenvoer van menselijke kwaliteit anders?

Kattenvoer van menselijke kwaliteit is kattenvoer gemaakt met menselijk eetbare ingrediënten om een eindproduct te creëren dat wordt verwerkt, opgeslagen en getransporteerd op een manier die geschikt is voor menselijk voedsel. Het belangrijkste onderscheid tussen kattenvoer van menselijke kwaliteit en ander kattenvoer ligt in de term ‘menselijk eetbaar’.

Simpel gezegd, kattenvoer van menselijke kwaliteit bevat geen “oneetbare” ingrediënten. Maar wat kwalificeert als een oneetbaar ingrediënt naar menselijke maatstaven?

Volgens de FDA, “De conservenindustrie voor huisdiervoeding maakt gebruik van niet-afgebroken dierlijke en mariene weefsels uit verschillende bronnen. Deze omvatten producten van de destructie-industrie zoals verschillende vlees-, gevogelte- en beendermeel; vleesresten en slachtafvallen van verpakkingshuisafval, vers uitgebeende dieren; en af en toe vlees van dieren die mogelijk anders dan door het slachten zijn gestorven.”

Met andere woorden, u zult geen van de laagste kwaliteit vulstoffen en bijproducten gebruiken die vaak worden gebruikt in goedkoop huisdiervoer in kattenvoer van menselijke kwaliteit.

Lees ook: Kattenvoer van menselijke kwaliteit: wat het is en hoe het anders is

Houd er echter rekening mee dat alleen omdat kattenvoer van menselijke kwaliteit alleen wordt gemaakt met menselijk-eetbare ingrediënten, de aanduiding van menselijke kwaliteit niets te zeggen heeft over de voedingssamenstelling van het product. AAFCO-richtlijnen zijn nog steeds van toepassing als het gaat om voedingsminimums, maar u kunt net zo gemakkelijk een plantaardig droog kattenvoer vinden dat voldoet aan de vereisten van menselijke kwaliteit als een op vlees gebaseerd rauw, vers of ingeblikt kattenvoer van menselijke kwaliteit.

Kattenvoer van menselijke kwaliteit is niet noodzakelijkerwijs het beste dat je kunt kopen.

De gezondheid van uw kat moet uw topprioriteit zijn en de beste manier om het welzijn van uw kat te beschermen, is door hem een voedzaam dieet van hoge kwaliteit te geven. Kattenvoer van menselijke kwaliteit past misschien bij de rekening, maar het is nog steeds jouw taak om het onderzoek te doen en een product te vinden dat zijn zout waard is.

De aanduiding van menselijke kwaliteit biedt een zekere mate van gemoedsrust in termen van ingrediëntkwaliteit en productienormen, maar het vertelt niet het hele verhaal. Sterker nog, AAFCO zegt zelf dat, “Of een product al dan niet wordt geadverteerd als human-grade heeft geen invloed op de productveiligheid.”

Als je enige tijd hebt besteed aan het onderzoeken van kattenvoer, weet je net zo goed als wij dat sommige van de duurste kattenvoeren het minst geschikt zijn voor soorten (d.w.z. Purina). Evenzo is zelfs kattenvoer gemaakt met hoogwaardige ingrediënten niet noodzakelijkerwijs de beste optie voor uw kat.

Kattenvoer van menselijke kwaliteit kan net zo ongepast zijn voor uw kat als elk ander type kattenvoer. Neem de tijd om het merk en de formule te onderzoeken die u overweegt, of het nu van menselijke kwaliteit is of niet.

Zoek naar merken die zorgvuldig verkregen ingrediënten gebruiken in formules die geschikt zijn voor de soort. Zorg ervoor dat het bedrijf strikte productienormen volgt en regelmatig test op kwaliteit. Controleer de terugroepgeschiedenis van het merk en geloof niet alles wat je leest op een pakket dierenvoeding.

Voor meer aanbevelingen voor kattenvoer, bekijk onze lijst met de beste kattenvoeding die u kunt kopen.

Aanvullende bronnen: