Onbevooroordeelde Vital Essentials Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Het is een van de meest populaire raw food merken op de markt, maar is Vital Essentials een goede keuze voor uw kat? Lees de feiten in onze Vital Essentials kattenvoer review.

De We’re All About Cats-classificatie van essentiële essentiële zaken over wat belangrijk is

We hebben Vital Essentials geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soortgeschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 10/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 9/10
 • Productvariëteit – 9/10
 • Prijs– 6/10
 • Klantervaring – 9/10
 • Herinner geschiedenis – 4/10

Algemene score: 7.8/10

Over Vital Essentials

Vital Essentials is een merk van bevroren en gevriesdroogd voer voor katten en honden. Het is eigendom van de Carnivore Meat Company, het toonaangevende private labelbedrijf voor rauw huisdiervoer in de Verenigde Staten.

Inkoop en productie

Vital Essentials maakt gebruik van op de boerderij gekweekte, weidegevoerde, vrije en in het wild gevangen ingrediënten uit de Verenigde Staten. Grondstoffen worden ingevroren of gevriesdroogd in de eigen fabriek van het bedrijf in Wisconsin. Ze worden nooit blootgesteld aan verwerking op hoge temperatuur, waardoor voedingsstoffen intact blijven en het risico op bederf en besmetting wordt verminderd.

Is Vital Essentials kattenvoer teruggeroepen?

Vital Essentials kattenvoer is nooit teruggeroepen, maar hun hondenvoer is minstens vier keer getrokken. Op één na waren al die terugroepacties te wijten aan mogelijke salmonellabesmetting.

Welke soorten kattenvoer biedt Vital Essentials?

Vital Essentials voedsel is gemaakt van bevroren of gevriesdroogd vlees, botten en organen. Het zijn voedingsmiddelen die in verschillende vormen worden gevormd, waaronder mini-pasteitjes, mini-nibs, chubs en voedseltoppers.

Door de voedingsrijke mix van weefsels na te bootsen die te vinden zijn in een op prooien gebaseerd dieet, zijn de meeste Vital Essentials-recepten 45% spiervlees, 45% organen en 10% bot.

Al het kattenvoer van Vital Essentials bevat rauwe geitenmelk. Het bedrijf zegt dat dit ingrediënt textuur en voedingsstoffen toevoegt. Rauwe geitenmelk bevat enzymen die lactose helpen verteren, dus het zou geen spijsverteringsproblemen moeten veroorzaken, en volgens de klantrecensies niet.

Vital Essentials Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Bekijk op Chewy View op Amazon

Kip blijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit kattenvoer.

Vital Essentials minipunten zijn ontworpen om rechtstreeks uit de zak te eten – geen rehydratatie nodig. Ze zijn een verser alternatief voor traditioneel droog kattenvoer.

Het voedsel omvat fijngemalen kip met bot, hart als een bron van essentiële taurine, voedzame lever en kipmaag. Het bevat ook vers ei als een extra bron van ultra-biologisch beschikbare eiwitten en voedingsstoffen. Rauwe geitenmelk wordt toegevoegd om de textuur van het voedsel te verbeteren en voedingsstoffen toe te voegen.

Het voedsel bevat haringolie als een soort-geschikte bron van omega-3 vetzuren. Deze vetzuren helpen de gezondheid van de huid en vacht te ondersteunen, hebben ontstekingsremmende eigenschappen en helpen de algehele gezondheid te ondersteunen.

Over het algemeen heeft dit voedsel een hoog eiwitgehalte, matig vet en vrijwel geen koolhydraatgehalte.

Dit Vital Essentials-voedsel heeft de macronutriëntenverdeling die we zoeken en prooi-geïnspireerde verhoudingen van spiervlees, organen en botten. Aan de negatieve kant is het watergehalte van 8% van dit product verre van genoeg om uw kat in topconditie te houden. Je kunt misschien beter een van de bevroren recepten van Vital Essentials proberen of hun minipasteitjes opnieuw hydrateren.

Het voedsel heeft 113 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Fijngemalen kip met bot, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, kippenei, rauwe geitenmelk, water, eierschaalmembraan, haringolie, gemengde tocoferolen, D-alfa-tocoferol.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 45%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 8%

Droge stof BAsis

laadprogramma

Eiwit: 48.91%

Vet: 16.3%

Vezel: 3.26%

Koolhydraten: 31.52%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.75%

Vet: 32.99%

Koolhydraten: 26.26%

Ingrediënten die we leuk vonden: Fijngemalen kip met bot, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, kippenei, eierschaalmembraan, haringolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Geen

Veel voorkomende allergenen: Kip, Ei

Pros

 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Bevat haringolie als een soort-geschikte bron van omega-3 vetzuren
 • Zeer laag koolhydraatgehalte
 • Volgt een op prooien geïnspireerd voedingsmodel

Tegens

 • Bevat niet genoeg vocht voor katten
 • Potentieel ontoereikend vezelgehalte

Bekijk op Chewy View op Amazon

Kip blijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit kattenvoer.

Dit Vital Essentials recept is bijna identiek aan het vorige. Terwijl het eerste voedsel dat we hebben beoordeeld werd gevormd tot mini-nibs, wordt deze geleverd in mini-pasteitjes. Na een week in wat warm water hydrateren de pasteitjes tot een zachte consistentie vergelijkbaar met paté.

De ingrediëntenlijst van het voedsel bevat fijngemalen kip met bot als eerste ingrediënt, gevolgd door kippenhart, lever en spiermaag. Deze organen zitten vol met aminozuren, vitamines en mineralen die uw kat nodig heeft om te gedijen. Ten slotte worden het kippenspiervlees, botten en organen aangevuld met ei, een voedende en gemakkelijk te verteren bron van eiwitten en andere voedingsstoffen.

Het voedsel bevat rauwe geitenmelk. Rauwe, ongepasteuriseerde geitenmelk is gemakkelijk te verteren, zit boordevol voedingsstoffen en katten houden van de manier waarop het smaakt.

Eierschaalmembraan voegt collageen, chondroïtinesulfaat, glucosamine en andere voedingsstoffen toe. Haringolie zorgt voor voedende omega-3 vetzuren in een zeer biologisch beschikbare vorm. Ten slotte wordt het voedsel geconserveerd met gemengde tocoferolen.

Over het algemeen heeft dit voedsel een hoog eiwitgehalte met matig vet en vrijwel geen koolhydraatgehalte.

Zonder synthetische vitaminen en mineralen of aminozuren bevat het voer alle voeding die uw kat nodig heeft.

Het enige wat het mist is vezels. De echte prooi van een kat zou vacht, klauwen en andere onverteerbare weefsels hebben, samen met gedeeltelijk gefermenteerd plantenmateriaal in zijn eigen darm. Deze onverteerbare componenten zijn niet alleen afval. Ze spelen een cruciale rol in het spijsverteringsproces en helpen constipatie en andere spijsverteringsproblemen te voorkomen. Anders zijn deze gevriesdroogde pasteitjes qua voedingswaarde geweldig.

Elke patty heeft 64 calorieën.

Ingrediënten

Fijngemalen kip met bot, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, kippenei, rauwe geitenmelk, water, eierschaalmembraan, haringolie, gemengde tocoferolen, D-alfa-tocoferol.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 0.75%

Vocht: 75%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 18.18%

Vezel: 3.41%

Koolhydraten: 32.95%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.09%

Vet: 36.03%

Koolhydraten: 26.89%

Ingrediënten die we leuk vonden: Fijngemalen kip met bot, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, kippenei, eierschaalmembraan, haringolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Geen

Veel voorkomende allergenen: Kip, Eieren

Pros

 • Bevat een mix van spiervlees en organen
 • Ideaal voor katten met voedselovergevoeligheden en allergieën
 • Zeer laag koolhydraatgehalte
 • Bevat geen kunstmatige ingrediënten

Tegens

Vital Essentials Konijn Mini Pastties Graanvrij Beperkt ingrediënt Gevriesdroogd kattenvoer

Bekijk op Chewy View op Amazon

Konijn lijkt de primaire eiwitbron in dit kattenvoer te zijn.

Zoals alle Vital Essentials-voedingsmiddelen is dit product voornamelijk gemaakt van spiervlees, organen en botten. Elke patty bevat fijngemalen heel konijn, konijnenhart, lever, longen, nieren, luchtpijp en bloed.

Het voedsel bevat rauwe geitenmelk als extra voedingsbron. Geitenmelk kan ontstekingen verminderen en de gezondheid van het immuunsysteem ondersteunen. Haringolie is een source van zeer biologisch beschikbare omega-3 vetzuren, die helpen om de huid en vacht van uw kat gezond te houden en tegelijkertijd ontstekingen te verminderen.

Het voedsel wordt geconserveerd met gemengde tocoferolen.

Over het algemeen heeft dit voedsel een hoog eiwitgehalte met matig vet en een zeer laag koolhydraatgehalte.

Met konijn als enige eiwitbron en een eenvoudige ingrediëntenlijst, is dit voedsel een ideale optie voor katten met voedselgevoeligheden en allergieën.

Hoewel het een van de dichtstbijzijnde equivalenten is van de soorten dieren in het natuurlijke prooidieet van een kat, is de smaak van konijn verdeeldheid zaaiend. Dit eten krijgt enkele van de meest gemengde beoordelingen in de Vital Essentials-familie, met iets meer dan 20% van de recensenten die het een 1-sterrenbeoordeling geven.

Er zitten 61 calorieën in elk gevriesdroogd konijnenpasteitje.

Ingrediënten

Fijngemalen heel konijn, konijnenhart, konijnenlever, konijnenlongen, konijnennier, konijnenpijp, konijnenbloed, rauwe geitenmelk, water, haringolie, gemengde tocoferolen, D-alfa-tocoferol.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 52%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 56.52%

Vet: 16.3%

Vezel: 3.26%

Koolhydraten: 23.91%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 47.09%

Vet: 32.99%

Koolhydraten: 19.92%

Ingrediënten die we leuk vonden: Fijngemalen konijn met bot, konijnenhart, konijnenlever, konijnenlongen, konijnennier, konijnenpijp, konijnenbloed, haringolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Geen

Veel voorkomende allergenen: Geen

Pros

 • Single-source nieuw eiwit is ideaal voor gevoelige katten
 • Bevat haringolie als voedende bron van omega-3 vetzuren
 • Laag koolhydraatgehalte
 • Bevat een mix van spiervlees, organen en botten
 • Vrij van potentieel schadelijke additieven

Tegens

 • Sommige katten houden niet van dit voedsel
 • Heeft mogelijk niet genoeg vezels om een gezonde spijsvertering te ondersteunen

Wat vinden klanten van Vital Essentials Kattenvoer?

In discussies over bevroren en gevriesdroogde kattenvoermerken is Vital Essentials een publiekslieveling. Klanten lijken de kwaliteit van de ingrediënten leuk te vinden en hun katten lijken te houden van de manier waarop Vital Essentials-voedsel smaakt.

Positieve beoordelingen

“Ik maak het liefst mijn eigen dierenvoer, maar ervoor zorgen dat kattenvoer in balans is, is een klus die soms onmogelijk voelt. Met auto-immuunziekten heb ik het moeilijk gevonden om mijn eigen problemen en verantwoordelijkheden te beheren terwijl ik mijn eigen huisdiervoer bleef maken. Het is een enorm proces. Dus ging ik op zoek naar merken die ik kon vertrouwen en ik ben erg blij met het merk Vital Essentials. Er is geen vulmiddel. Mijn kat houdt van alle variatie die beschikbaar is. De pelletvorm is gemakkelijk te gieten en te hydrateren. En de prijs is redelijk voor rauw voedsel van hoge kwaliteit.” – Ctina, reviewing Vital Essentials Chicken Entrée Mini Nibs

“Ik ben dol op dit product en mijn baby’s ook. Zo’n verschil in hun gezondheid. Verloren haar groeit weer in, geen braken meer, oorproblemen opruimen. Mijn katten houden het beste van de pasteitjes, maar zullen de nibs ook eten. Ze hebben 5 weken op raw food gevriesdroogd gezeten. Het is zo duur en ik worstel om een manier te vinden om een compromis te vinden tussen dit product en een hoge kwaliteit graanvrije brokjes. Zoveel tegenstrijdig onderzoek dat er is, maakt het moeilijk om te beslissen wat de beste weg is.” – Mamacat, reviewing Vital Essentials Rabbit Entrée Mini Patties

Negatieve beoordelingen

“Mijn kat zal rauw voedsel eten, geen probleem, maar dit zou hij niet aanraken. We probeerden zowel met water als droog, nee, niet eten die Momma. Het heeft een geur die lijkt op speeldeeg, daarom denk ik dat hij niet zou eten.” – Kelb, reviewing Vital Essentials Rabbit Entrée Mini Patties

“Ik hoopte/verwachtte dat dit net zo zou zijn als veel andere merken gevriesdroogd rauw voedsel dat ik heb gebruikt, maar dat zijn ze helemaal niet. Ze lijken op “coco puffs” ontbijtgranen en zijn hard. Mijn kat is helemaal niet geïnteresseerd. Terug naar Primal gaan we……..” – Boom, reviewing Vital Essentials Chicken Entrée Mini Nibs

Lees ook: Het beste konijnen kattenvoer

Hoeveel kost Vital Essentials Kattenvoer?

Vital Essentials kattenvoer is niet goedkoop. In feite is het een van de duurste merken op de markt. Laten we het opsplitsen in termen van kosten per dag. De volgende schattingen van de kosten per dag zijn gebaseerd op een typefoutcal 10-lb kat die ongeveer 200 calorieën per dag nodig heeft.

Afhankelijk van welk type eiwit je kiest, of je gevriesdroogd of bevroren wilt, en of je kiest voor nibs of pasteitjes, kost Vital Essentials je iets tussendoor. $3.64 en $10.16 per dag.

Kortom, is Vital Essentials een goede keuze?

Vital Essentials is een goede optie als u op zoek bent naar toegankelijk, deskundig geformuleerd rauw voedsel. Elke maaltijd is geïnspireerd op het natuurlijke kattendieet, met een uitgebalanceerde combinatie van spiervlees, organen en botten. Het is een van de weinige rauwe kattenvoermerken die geen overmatig bot gebruikt.

De nutritionele uitmuntendheid van Vital Essentials heeft een hoge prijs. Met sommige recepten van meer dan $ 10 per dag, kan dit merk buiten bereik zijn voor sommige meerdere kattenhuizen of mensen met een krap budget.

Waar vital essentials kattenvoer kopen?

Vital Essentials is relatief eenvoudig te vinden. Het wordt gedistribueerd in vijftien landen over de hele wereld en wordt alleen al in de Verenigde Staten door meer dan 5.000 onafhankelijke dierenspeciaalzaken vervoerd – klik hier om er een bij u in de buurt te vinden. Online vind je Vital Essentials kattenvoer op Chewy, Amazon, Jet, PetFlow en iHerb.