Onbevooroordeelde Organix [Castor & Pollux] Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Het is een van de weinige USDA-gecertificeerde kattenvoermerken op de markt, maar kan Organix kattenvoer een plaats verdienen in de kom van uw kat? Ontdek het in onze onbevooroordeelde beoordeling.

De We’re All About Cats-classificatie Organix over wat belangrijk is

We hebben Organix geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soortgeschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 7/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 9/10
 • Productvariëteit – 5/10
 • Prijs– 5/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Herinner geschiedenis – 4/10

Algemene score: 6.2/10

We geven Organix kattenvoer een 37 uit 60 rating of een C+ cijfer.

Over Organix

Castor &Pollux is sinds 1999 actief in de dierenvoedingsindustrie en noemt zichzelf de eerste “merklijn van premium kwaliteit van natuurlijke speciale voeding en benodigdheden voor huisdieren.”

In 2003 introduceerde het bedrijf Organix, een lijn van USDA-gecertificeerd biologisch dierenvoer. In 2012 kocht Merrick Pet Care, Inc. Castor &Pollux. Drie jaar later kocht Nestlé Purina Merrick, waardoor het en al zijn merken deel uitmaakten van het op een na grootste huisdiervoedingsbedrijf ter wereld.

Inkoop en productie

Castor &Pollux haalt de meeste ingrediënten uit de Verenigde Staten. Sommige ingrediënten zijn afkomstig uit de Verenigde Staten, waaronder vitamines uit Duitsland, Canada en China, hertenvlees uit Nieuw-Zeeland en konijn uit Frankrijk.

Organix-producten worden gemaakt in de productiefaciliteit van Merrick in Texas. Deze keuken die eigendom is van het bedrijf bevindt zich in Hereford, Texas, en is gecertificeerd door het USDA National Organic Program.

Is Organix kattenvoer teruggeroepen?

Het merk Organix van Castor &Pollux is nooit teruggeroepen, maar minstens één ander merk Castor &Pollux heeft dat wel gedaan. In 2007 werd de Natural Ultramix kattenvoerlijn van het bedrijf teruggeroepen vanwege mogelijke kruisbesmetting met met melamine besmette tarwegluten.

Merrick, het bedrijf dat Organix kattenvoer bezit en produceert, heeft verschillende terugroepacties uitgevoerd. Van 2010 tot 2018 kondigde het bedrijf drie terugroepacties aan, met oorzaken zoals mogelijke salmonellabesmetting en mogelijk verhoogde niveaus van schildklierhormonen van rundvlees.

Welke soorten kattenvoer biedt Organix aan?

Als een volledige lijn van USDA-gecertificeerd biologisch huisdiervoer, worden Organix-producten geproduceerd zonder pesticiden, kunstmatige conserveermiddelen, toegevoegde groeihormonen of antibiotica. Hun ingrediënten zijn niet bestraald, genetisch gemanipuleerd of gekweekt met synthetische meststoffen.

De Organix line-up omvat zowel droge als natte voedingsmiddelen. Al hun ingrediëntenlijsten beginnen met biologische scharrelkip of kalkoen. Ze bevatten geen maïs, tarwe of soja.

Organix Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Koop op Chewy Koop op Amazon

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Dit is uw typische graanvrije, op kip gebaseerde droge kattenvoer. Het bevat kip- en kipmeel als eerste ingrediënten. Erwteneiwit, zoete aardappelen, erwten, kikkererwten en tapioca geven de brokjes zijn samenhang en structuur. In een markt die zich tegen maïs, soja en tarwe keert, hebben deze ingrediënten een air van superioriteit, maar ze zijn niet beter dan enig ander plantaardig ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in kattenvoer.

Organix schept op over het gebruik van superfoods zoals kokosolie, veenbessen en lijnzaad, maar deze ingrediënten zijn geen superfoods voor katten – het zijn plantaardige derivaten die carnivoren niet nodig hebben.

Kippenvet dient als de primaire vetbron van het voedsel en biedt voedende dierlijke vetzuren. Later bevat het voedsel kippenlever als een geconcentreerde bron van voor de soort geschikte voeding.

Naast synthetische vitaminen, mineralen en aminozuren bevat het voedsel een vleugje zalmolie en probiotica, beide goede insluitsels in kattenvoer.

Over het algemeen heeft dit voedsel een matig eiwitgehalte met een laag vet- en hoog koolhydraatgehalte.

Afgezien van de biologische status van USDA, is er niets dat dit voedsel onderscheidt van de meeste graanvrije brokproducten. Het hoge koolhydraatgehalte en het gebrek aan vochte maak het een soort-ongepaste keuze voor uw carnivoor.

Het voedsel bevat 412 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Biologische kip, Biologische kippenmeel, Biologisch erwteneiwit, Biologische zoete aardappelen, Biologische erwten, Biologische Kikkererwten, Biologische Tapioca, Biologische Zonnebloemzaadmeel, Biologische Kokosolie, Biologisch Kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Natuurlijke Smaak, Biologisch lijnzaad, Biologische Kippenlever, Biologisch Gedroogd Alfalfameel, Zout, Cholinechloride, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Niacinesupplement, Thiaminemononitraat, d-Calcium pantothenaat, Vitamine A-supplement, Pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine D3-supplement, biotine, vitamine B12-supplement, foliumzuur), mineralen (zinkaminozuurcomplex, ijzeraminozuurcomplex, koperaminozuurcomplex, mangaanaminozuurcomplex, natriumseleniet, calciumjodaat), taurine, zalmolie, organische veenbessen, kaliumchloride, rozemarijnextract, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 14%

Ruwe celstof: 3.5%

Vocht: 11%

As: 8.09%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.96%

Vet: 15.73%

Vezel: 3.93%

Koolhydraten: 35.29%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.85%

Vet: 34.9%

Koolhydraten: 32.25%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenvet, Kippenlever, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwteneiwit, Zoete aardappelen, Erwten, Kikkererwten, Tapioca, Zonnebloemzaadmeel, Lijnzaad, Gedroogde Alfalfameel

Veel voorkomende allergenen: Kip, Eieren

Pros

 • Bevat een combinatie van spiervlees en organen
 • Bevat dierlijk vet
 • Bevat geen dierlijke bijproducten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Geen droogvoer levert het vocht dat uw kat nodig heeft

Castor &Pollux Organix Graanvrije Biologische Kip &Kip Lever Recept

Koop op Chewy Koop op Amazon

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Deze graanvrije paté bevat kip en kippenlever als primaire ingrediënten. Later op de ingrediëntenlijst zie je een vleugje gedroogd eiproduct als een extra bron van dierlijke eiwitten.

Hoewel de knapperige aard van droogvoer een hoog plantengehalte vereist, kan natvoer gemakkelijk wegkomen met vrijwel geen planten. In plaats van planten weg te laten, kiest Castor &Pollux ervoor om kleine hoeveelheden erwten, kokosmeel, erwteneiwit en andere plantaardige ingrediënten op te nemen.

Het voedsel bevat geen verdikkingsmiddelen zoals guargom, xanthaangom of carrageen. Dit is een aangename verrassing. Natvoer bevat bijna altijd deze stabilisatoren en verdikkingsmiddelen.

Over het algemeen heeft dit natvoer een hoog eiwitgehalte met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Hoewel het meer plantaardig materiaal bevat dan veel ander natvoer, is dit voedsel nog steeds een koolhydraatarm product dat de behoefte van uw kat aan vlees in plaats van zetmeel eert.

Het voedsel heeft 183 calorieën per blikje van 5,5 ounce of ongeveer 33 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Biologische kip, water voldoende voor verwerking, biologische kippenlever, biologische erwten, biologisch kokosmeel, biologisch gedroogd eiproduct, biologisch erwteneiwit, biologisch lijnzaad, organische veenbessen, organisch gedroogd alfalfameel, calciumcarbonaat, natriumfosfaat, zout, kaliumchloride, cholinechloride, taurine, mineralen (zink aminozuurcomplex, ijzeraminozuurcomplex, koper aminozuurcomplex, mangaanaminozuurcomplex, mangaanaminozuurcomplex, Natriumseleniet, CalciumJodaat), Vitaminen (Niacine, Vitamine E Supplement, Vitamine A Supplement, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, d-Calcium Pantothenaat, Vitamine D3 Supplement, Biotine, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.1%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 22.73%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 22.27%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.56%

Vet: 46.63%

Koolhydraten: 18.82%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenlever

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwten, kokosmeel, erwteneiwit, lijnzaad, veenbessen, gedroogde alfalfameel

Veel voorkomende allergenen: Kip, Eieren

Pros

 • Bevat een mix van kippenspiervlees en organen
 • Rijk aan voor de soort geschikte dierlijke eiwitten
 • Gemaakt zonder kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen
 • Bevat geen stabiliserend tandvlees

Tegens

 • Bevat erwteneiwit – dierlijke eiwitten kunnen de voorkeur hebben
 • Duur

Castor &Pollux Organix Graanvrije Biologische Kip Recept

Koop op Chewy Koop op Amazon

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit voedsel is vergelijkbaar met het vorige dat we hebben beoordeeld, maar er zijn een paar verschillen tussen de twee. In vergelijking met het Chicken &Chicken Liver recept heeft deze formule iets minder lever en bevat wortelen naast de andere plantaardige ingrediënten.

De opname van wortels verhoogt het totale koolhydraatgehalte van het voedsel. Op basis van de gegarandeerde analyse blijkt dat het voedsel ongeveer 11% koolhydraten op basis van droge stof bevat.

Over het algemeen is dit voedsel rijk aan eiwitten met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Ondanks de opname van erwten, kokosmeel, erwteneiwit, veenbessen, wortels, lijnzaad en gedroogd alfalfameel, is dit uiteindelijk een op vlees gebaseerd voedsel en lijkt het een carnivoor-waardige keuze te zijn.

Het voedsel heeft 194 calorieën per blikje van 5,5 ounce of ongeveer 35 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Biologische kip, water voldoende voor verwerking, biologische kippenlever, biologische gedroogde erwten, biologisch kokosmeel, biologisch gedroogd eiproduct, biologisch erwteneiwit, biologisch lijnzaad, organische wortels, organische veenbessen, organisch gedroogd alfalfameel, calciumcarbonaat, natriumfosfaat, zout, kaliumchloride, cholinechloride, taurine, mineralen (zink aminozuurcomplex, ijzer aminozuurcomplex, koper aminozuurcomplex, mangaanaminozuurcomplex, mangaanaminozuurcomplex, Natriumseleniet, CalciumJodaat), Vitaminen (Niacine, Vitamine E Supplement, Vitamine A Supplement, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, d-Calcium Pantothenaat, Vitamine D3 Supplement, Biotine, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.1%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 22.73%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 22.27%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.56%

Vet: 46.63%

Koolhydraten: 18.82%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenvet, Kippenlever, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwteneiwit, Zoete aardappelen, Kikkererwten, Tapioca, Zonnebloempitmeel, Lijnzaad, Gedroogde Alfalfameel

Veel voorkomende allergenen: Eieren

Pros

 • Gemaakt van vlees van hoge kwaliteit
 • Bevat een combinatie van kippenspiervlees en lever
 • Gemaakt zonder verdikkend tandvlees
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Duur in vergelijking met andere vergelijkbare voedingsmiddelen

Wat vinden klanten van Organix Kattenvoer?

Veel mensen houden van Organix kattenvoer, maar het positieve sentiment is niet unaniem. Hun populaire graanvrije Kip &Zoete Aardappel droog kattenvoer heeft bijvoorbeeld een 4,1 van de 5 sterren op Chewy.

Dit is wat een paar gelukkige en ontevreden klanten te zeggen hebben over Organix kattenvoer:

Positieve beoordelingen

“Onze Jack Russell zit nu ongeveer een jaar op de hondenversie van dit voer en is erg gezond en gelukkig. Onze kat zat op een ander voer en kreeg plotseling buikproblemen, dus we hebben haar op Castor Pollux graanvrij biologisch kip- en zoete aardappel kattenvoer gezet en haar buikproblemen zijn verdwenen. Ze is nu een heel gelukkige en gezonde poes.” – Mack, recensie Organix Grai-Free Organic Chicken & Sweet Potato Recept

“Ik zou willen dat het minder duur was. Ik hou van de kwaliteit en consistentie van het voedsel en mijn katten zijn er ook dol op (ze zijn niet kieskeurig). Er zit altijd dezelfde hoeveelheid voedsel in elk blikje en het ruikt echt niet naar die typical vieze kattenvoergeur.” – nmcrave, recensie organix graanvrije biologische kip &kip lever recept

Negatieve beoordelingen

“Ik gaf Organix een 5-sterrenbeoordeling voor het hebben van USDA biologische en niet-GMO-ingrediënten. Onze 5 katten vonden de formule eerder leuk, maar plotseling met de laatste zending van 2 10 # zakken, zou geen van de katten het aanraken. De leuke Chewy rep stuurde 2 vervangende zakken. Nog steeds zou niemand het eten. Chewy heeft mijn geld teruggestort, maar ik vraag me nu af wat er is veranderd. Is het het feit dat Nestle-Purina Merrick/Castor &Pollux/Organix heeft uitgekocht?? Helaas heb ik geen vertrouwen meer in dit merk.” – Daisy, recensie organix graanvrije biologische kip &zoete aardappel recept

“dit is het derde product dat we van dit merk hebben geprobeerd. omdat ze de enige zijn die ik heb gevonden met biologisch vlees, wil ik echt bij het merk blijven, maar … deze heeft de gladde paté textuur die mijn kat nodig heeft, maar helaas blijft ze het overgeven. haar maag is erg gevoelig voor vezels (onverteerbare), dus ik vermoed dat dat het probleem met deze producten kan zijn. Ik hoop dat ze een formule zullen aanbieden met veel minder van de erwt, kokosnoot en groente / fruit etc erin. ik zal het voorlopig aan haar blijven voeren, maar ben nog steeds op zoek naar betere alternatieven (we hebben op dit moment bijna elk kattenvoer geprobeerd dat er is)” – Kitty, recensie organix graanvrije biologische kip recept

Hoeveel kost Organix Kattenvoer?

Organix bevindt zich aan de bovenkant van de middenklasse prijszone. Het is iets duurder dan vergelijkbare niet-biologische merken. Als u een kat van 10 pond heeft, kost Organix droogvoer ongeveer $0.52 per dag en Organix natvoer zal dichter bij $3.06 per dag.

Kortom, is Organix een goede keuze?

Organix is een goede optie voor mensen die hun kat biologisch voedsel willen geven. Hun natte voedingsmiddelen vallen op als een bijzonder goede optie met koolhydraatarme recepten met USDA-gecertificeerd vlees en geen potentieel schadelijke verdikkingsmiddelen.

Als u niet zo geïnteresseerd bent in biologisch voedsel, kunt u overwegen om te kiezen voor een goedkoper merk dat qua voedingswaarde vergelijkbaar of superieur voedsel biedt – Wellness komt in gedachten.

Waar koop je Organix Kattenvoer?

Organix kattenvoer wordt verkocht in PetSmart- en Petco-winkels in de Verenigde Staten en Canada, samen met verschillende andere winkels die dierenvoeding op voorraad hebben. Klik hier om te zoeken naar een winkel bij jou in de buurt.

Als u liever online winkelt, kunt u Organix vinden via de websites van Petco en PetSmart, Amazon, Chewy, PetFlow en Thrive Market.

Klik hier om organix kattenvoer op Chewy te kopen.