Onbevooroordeelde Evolve Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Evolve wordt omschreven als super premium eten tegen een budgetvriendelijke prijs. Is het goed genoeg voor je kat? Ontdek het in onze onbevooroordeelde Evolve kattenvoer review.

De We’re All About Cats-standaard – Beoordeling evolueren op wat belangrijk is

We hebben Evolve geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soort-geschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 6/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 6/10
 • Productvariëteit – 5/10
 • Prijs– 9/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Herinner geschiedenis – 4/10

Algemene score: 6.2/10

We geven Evolve kattenvoer een 37 uit 60 rating of een C+ cijfer.

Over Evolve

Evolve is eigendom van Sunshine Mills. Dit bedrijf uit Alabama werd opgericht in 1949 en begon met de productie van dierenvoeding in de jaren 1960.

Naast zijn eigen merken produceert Sunshine Mills voedsel voor private label en produceert het voedsel voor merken als Abound, Natural Life, Nature’s Promise en Orlando. De eigen merken van Sunshine Mills zijn Triumph, Hi-Tor en meer. Het merk Evolve biedt de ingrediënten en formuleringen die u van een super-premium merk mag verwachten tegen een betaalbare prijs.

Inkoop en productie

Sunshine Mills produceert Evolve-producten in hun amerikaanse fabrieken. Hun ingrediënten zijn voornamelijk afkomstig uit de Verenigde Staten.

Is Evolve Kattenvoer teruggeroepen?

Evolve-dierenvoer is meerdere keren teruggeroepen.

In november van 2018werden verschillende soorten Evolve-hondenvoer teruggeroepen vanwege verhoogde niveaus van vitamine D. Deze onbalans in voedingsstoffen leidde eind 2018 tot het terugroepen van meerdere door Sunshine Mills vervaardigde producten.

In Maart 2007, riep het bedrijf Evolve kittenvoer terug vanwege melaminebesmetting.

Welke soorten kattenvoer biedt Evolve?

Evolve kattenvoer is verkrijgbaar in droge en natte varianten.

De droge selectie van Evolve is slank. Ze bieden een handvol graanvrije en graaninclusieve variëteiten. Of het nu graanvrij is of gemaakt met granen, Evolve droog voedsel is vrij van maïs, soja en tarwe.

De natte selectie van het merk is onderverdeeld in blikjes en plastic bakjes. De voedingsmiddelen in trays worden beschreven als “Evolve Classic Crafted Meals”. Ze bieden een kleinere portie die geschikt is voor delicate eetlust en topping-kommen met droog voedsel.

Evolve Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

Zicht op Chewy

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Dit droogvoer bevat kip als hoofdingrediënt, gevolgd door kippenmeel als geconcentreerde eiwitbron. Naast kip bevat het voedsel kalkoenmeel, vismeel en gedroogd eiproduct als eiwitbronnen.

Het voedsel bevat bruine rijstmeel, erwten en havermout als primaire plantaardige ingrediënten. Later op de lijst bevat het recept smidges van gedroogde kelp, veenbessen, bosbessen en een vleugje gedroogde kelp. Het is verrijkt met een vleugje probiotica voor ondersteuning van de spijsvertering.

Over het algemeen heeft dit voedsel een matig eiwitgehalte, een laag vetgehalte en een hoog koolhydraatgehalte.

Het eten is een upgrade van vergelijkbaar geprijsde brokjes, maar het is niet het beste voedsel op de markt.

Het voedsel bevat 366 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Kip zonder been, Kippenmeel, Kalkoenmeel, Bruine rijstmeel, Erwten, Havermout, Kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Natuurlijke Kipsmaak, Vismeel, Gedroogd Eiproduct, Taurine, Calciumsulfaat, Zout, Dl-Methionine, Gedroogde Kelp, Gedroogde Veenbessen, Gedroogde Bosbessen, Gedroogde Lactobacillus Casei Fermentatieproduct, Gedroogd Lactobacillus Acidophilus Fermentatieproduct, Gedroogd Bifidobacterium Thermophilum Fermentatieproduct, Gedroogd Enterococcus Faecium Fermentatieproduct, Vitaminen (Cholinechloride, Vitamine E-supplement, Vitamine A-supplement, Vitamine D3-supplement, Calciumpantothenaat, Thiaminemononitraat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Foliumzuur, Biotine, Vitamine B12-supplement), Mineralen (Zinkpolysaccharidecomplex, IJzerpolysacharidecomplex, Mangaanpolysacharidecomplex en koperpolylysaccharide complex, zinksulfaat, kopersulfaat, mangaansulfaat, calciumjodaat, natriumseleniet).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 13%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 11%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.96%

Vet: 14.61%

Vezel: 3.37%

Koolhydraten: 46.07%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.6%

Vet: 30.19%

Koolhydraten: 39.21%

Ingrediënten die we leuk vonden: Uitgebeende Kip, Kippenvet, Probiotica

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Bruine rijstmeel, erwten, havermout

Veel voorkomende allergenen: Kip, Zuivel, Vis

Pros

 • Voornamelijk gemaakt van voedende gevogelte-ingrediënten
 • Verrijkt met probiotica
 • Vrij van kunstmatige kleurstoffen en potentieel schadelijke conserveermiddelen

Tegens

 • Zeer hoog in koolhydraten

Zicht op Chewy

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Kip is het eerste ingrediënt van dit voedsel, met oceaanwitvis als een extra bron van eiwitten en voeding. Het voedsel bevat ook zalmbouillon, kippenlever en gedroogd eiproduct.

Bruine rijst, wortelen, veenbessen en erwten drijven het koolhydraatgehalte op droge stofbasis op tot ongeveer 13%.

Ten slotte wordt het voedsel ingedikt in een combinatie van carrageen en guargom. Dit laatste is een acceptabele optie, maar carrageen heeft een kankerverwekkende reputatie en is een ingrediënt om te vermijden.

Over het algemeen heeft dit natvoer een hoog eiwitgehalte met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Hoewel het enkele problemen heeft – het gebruik van carrageen, bijvoorbeeld – is dit voedsel marginaal superieur aan de meeste producten voor dezelfde prijs. Met uitzondering van oceaanvis zijn de ingrediënten duidelijk benoemd en gemakkelijk te identificeren. Het is niet bijzonder rijk aan koolhydraten en is gemaakt zonder kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen.

Het voedsel heeft 189 calorieën in elk blikje van 5,5 ounce of 34 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Kip, Oceaan witvis, zalmbouillon, kippenlever, gedroogd eiproduct, bruine rijst, veenbessen, erwten, wortelen, guargom, zout, kaliumchloride, taurine, gemalen lijnzaad, natuurlijk aroma, mineralen (ijzer aminozuurchelaat, zink aminozuurchelaat, koper aminozuurchelaat, mangaan aminozuurchelaat, natriumseleniet, kaliumjodide), cholinechloride, vitaminen (thiaminemononitraat, vitamine E-supplement, niacinesupplement, D-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A Supplement, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur), Magnesiumsulfaat, Inuline, Carrageen, Brouwers Gedroogde Gist, Yucca Schidigera Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 27.27%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 10.45%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.21%

Vet: 54.23%

Koolhydraten: 8.56%

Ingrediënten die we leuk vonden:Kip, Ocean Whitefish, Zalm Bouillon, Kippenlever

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Bruine rijst, Wortelen, Veenbessen, Guargom, Lijnzaad, Carrageen

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis, Zuivel

Pros

 • Bevat geen dierlijke of plantaardige bijproducten van lage waarde
 • Bevat een mix van spiervlees en lever
 • Een van de meest betaalbare voedingsmiddelen op de markt

Tegens

 • Bevat carrageen, een potentieel kankerverwekkend verdikkingsmiddel
 • Iets hoger koolhydraatgehalte dan ideaal is

Zicht op Chewy

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit voedsel is vergelijkbaar met het laatste dat we hebben beoordeeld. In plaats van kalkoen legt de paté de nadruk op kip en kippenlever, met kalkoen, oceaanvis en gedroogd eiproduct dat later op de ingrediëntenlijst komt.

Het voedsel bevat dezelfde mix van fruit, groenten en bruine rijst. Net als het kalkoenvoedsel bevat het een scheutje knoflookpoeder, which het bedrijf zegt dat “kan helpen bij het ondersteunen van het immuunsysteem, de lever en het cardiovasculaire systeem voorkomt bloedstolsels en de opbouw van cholesterol / vet in het bloed en het hart vermindert”, eraan toevoegend dat “het helpt in de strijd tegen bacteriële, virale en schimmelinfecties en verhoogt de snelheid van het doden van parasieten en is geweldig voor de smakelijkheid.”

Het is verdikt met een combinatie van carrageen en guargom, ingrediënten die niet geschikt zijn voor soorten of, in het geval van carrageen, over het algemeen als veilig worden beschouwd.

Over het algemeen heeft dit voedsel een hoog eiwitgehalte met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Het voedsel heeft 189 calorieën per blikje of 34 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Kippenlever, Kalkoen, Oceaanvis, Bruine rijst, Veenbessen, Erwten, Kwark, Wortelen, Gedroogd Eiproduct, Guargom, Kaliumchloride, Lijnzaad, Knoflookpoeder, Zout, Mineralen (Ijzer aminozuurchelaat, Zink aminozuurchelaat, Kobalt aminozuurchelaat, Koper aminozuurchelaat, Mangaan aminozuurchelaat, Natriumseleniet, Kaliumjodide), Taurine, Vitaminen (Vitamine E, A, D3, B12 supplementen, Thiamine mononitraat, Niacine, D-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Foliumzuur, Biotine), Cholinechloride, Cichorei Wortel Extract, Carrageen, Brouwers Gedroogde Gist, Yucca Schidigera Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 27.27%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 10.45%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.21%

Vet: 54.23%

Koolhydraten: 8.56%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenlever

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Bruine rijst, erwten, wortelen, guargom, lijnzaad, knoflookpoeder, carrageen

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis, Zuivel

Pros

 • Bevat voedend kippenspiervlees en lever
 • Gemaakt zonder bijproducten van lage kwaliteit
 • Vrij van potentieel schadelijke additieven

Tegens

 • Bevat carrageen
 • Bevat onnodige koolhydraatrijke ingrediënten

Wat vinden klanten van Evolve Cat Food?

De klantrecensies van Evolve zijn over het algemeen positief, maar het krijgt geen consistent geweldige smakelijkheidsscores. Een opvallend aantal klanten zegt dat hun katten niet van Evolve-voedsel hielden, met name hun droge recepten.

Positieve beoordelingen

Kieskeurige kat houdt ervan

“Ik heb een heel kieskeurige kat van 13 jaar. Ze weigert brokjes te eten, dus ik geef haar ingeblikt voedsel. Ze is een beetje afgevallen omdat ik haar de laatste tijd niet het dure merk heb kunnen voeren dat ze leuk vindt. Ik ben blij dat ik heb gevonden. Ik kreeg mijn bestelling vandaag die snel verzonden en mijn kat Cloud nam het meteen op. Gelukkig. Ik ben blij met de ingrediënten omdat ik kieskeurig ben over wat ik haar te eten geef. We zijn allebei tevreden klanten en ik kijk ernaar uit om dit in de toekomst te bestellen. Hopelijk houdt ze van de andere smaken.” -bij Yowler123, reviewing Evolve Seafood Formula Canned Cat Food op 31 aug 2016

Goede oplossing voor ons

“Ik ben blij met Evolve droog kattenvoer voor mijn twee 9-jarige katten. Het zijn binnenkatten en zijn de afgelopen jaren vertraagd en een beetje aangekomen. De kat begon te groot te worden om gezond te zijn. Waarschijnlijk pre-diabetisch. Meisjeskat is nog steeds een gezond gewicht, maar enigszins vatbaar voor overgeven. Binnen ons budget, en na het vergelijken van merken, koos ik ongeveer zes maanden geleden voor Evolve. Beide problemen zijn aanzienlijk afgenomen.” -door BubbaChloe, reviewing Evolve Classic Deboned Chicken & Brown Rice Recipe op 7 mrt 2018

Negatieve beoordelingen

Te veel water/vloeistof

“Hoewel mijn katten van de smaak houden, is er zoveel water / vloeistof in relatie tot vaste stoffen dat het het geld niet waard is. En de hoeveelheid vloeistof geeft mijn kittens heel zachte ontlasting. Zou prima zijn voor individuele katten die meer vocht in hun dieet nodig hebben.” -bij RussBlu, reviewing Evolve Chicken Formula Canned Cat Food op 30 mei 2019

Helaas een nee van mij!

“Ik ben nog nooit in de jaren van het runnen van een kattenopvang een voedsel tegengekomen dat mijn HELE huishouden (30+) niet leuk vindt, maar ik vond het met deze! Ik ben verdrietig omdat ik persoonlijk de ingrediënten lekker vind en het een goede kwaliteit eten is, maar 3 zakken in en ze halen hun neus op. Ze eten het alleen met tegenzin omdat het het enige is dat ze hebben. Op naar iets anders denk ik!” -bij Sckit, reviewing Evolve Classic Deboned Chicken & Brown Rice Recipe op 27 jun 2019

Hoeveel kost Evolve Kattenvoer?

Evolve is een budgetmerk. Als je een kat van 10 pond hebt die 200 calorieën per dag nodig heeft, zul je uiteindelijk ongeveer $0.18 per dag om hem te voeden Evolueer droog voedsel en dichter bij $1.08 per dag om hem te voeden Evolve natvoer.

Kortom, is Evolve een goede keuze?

Evolve kattenvoer lijkt betere ingrediënten te gebruiken dan de meeste merken in dezelfde prijsklasse, maar het is niet een van de beste merken die je kunt kopen. Hun droogvoer slaat bijvoorbeeld de schadelijke synthetische stoffen over en lijkt vlees van hogere kwaliteit te bevatten dan de gemiddelde economiebrokken, maar het hoge koolhydraatgehalte maakt het een duidelijk soortongepaste optie.

Evenzo zijn de natte voedingsmiddelen van Evolve vrij van kunstmatige ingrediënten en naamloze dierlijke bijproducten, maar ze bevatten rijst, carrageen en koolhydraatrijke groenten en fruit.

Waar koop je Evolve Kattenvoer?

Evolve kattenvoer wordt verkocht in retailers verspreid over de Verenigde Staten en Canada. De meeste van hun retailers zijn geconcentreerd langs de kusten. Klik hier om te zoeken naar een Evolve retailer bij jou in de buurt.

Als u geen winkel bij u in de buurt kunt vinden of liever online winkelt, kunt u Evolve on Chewy kopen of rechtstreeks in de Sunshine Mills-winkel kopen.

Klik hier om te winkelen voor Evolve kattenvoer op Chewy