Het beste konijnen kattenvoer

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Het is niet moeilijk om je een wilde kat voor te stellen die een konijn over de vlaktes achtervolgt, maar is konijn een geschikte keuze voor huiskatten?

In deze gids zullen we de vraag “is konijn goed voor katten?” beantwoorden en de situaties bespreken waarin u zou kunnen overwegen om uw kat een op konijnen gebaseerd dieet te geven. We zullen ook onze topkeuzes verkennen voor het beste konijnenkattenvoer op de markt.

In één oogopslag: beste kattenvoer met konijn om te kopen

Wil je snel kijken naar de beste kattenvoer die in dit artikel wordt besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste natvoer

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Ziwi Peak Rabbit &Lamb Recept Ingeblikt Kattenvoer

 • Negen van de top tien ingrediënten (minus water) zijn op basis van dieren
 • Bestaat voornamelijk uit spiervlees, orgaanvlees en bot
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen

Beste eiwitrijke

aac-table__image

Stella &Chewy’s Absolutely Rabbit Dinner Hapjes

 • Top twee zijn voor de soort geschikte dierlijke ingrediënten
 • Spiervlees, gemalen bot en orgaanvlees zorgen voor evenwichtige voeding
 • Aangevuld met probiotica ter ondersteuning van de spijsvertering

Waarom zou u ons vertrouwen?

In de afgelopen jaren hebben we talloze uren besteed aan het testen van de meest populaire producten voor huisdieren op de markt, waaronder kattenvoer, kattenbakvulling en meer. We hebben diepgaande beoordelingen geschreven van onze favoriete merken, evenals tientallen roundups om u te helpen het juiste product voor uw kat te kiezen.

We hebben 190 van ’s werelds populairste kattenvoermerken en honderden formules beoordeeld. We hebben ook uren besteed aan onderzoek, contact opnemen met huisdiervoedingsbedrijven en het analyseren van labels. Met de hulp van onze katten hebben we hands-on ervaring opgedaan met een paar voedingsmiddelen.

Naast algemeen onderzoek naar kattenvoer, heb ik persoonlijke ervaring met het voeren van mijn katten met een konijnendieet met één eiwit. Een van mijn katten, Biscuit, is allergisch voor kip en onbekende andere eiwitten. Konijn is het beste voor haar geweest, en mijn twee andere katten lijken er ook van te genieten.

Is konijn goed voor katten?

Het belangrijkste dat elke katteneigenaar moet weten over zijn katachtige vriend, is dat hij een obligate carnivoor is. Dit betekent simpelweg dat katten dierlijke eiwitten nodig hebben in hun dagelijkse voeding.

Zolang het dieet van je kat vol zit met dierlijke eiwitten, ben je vrijwel vrij om elk recept te kiezen dat je wilt. Het is echter de moeite waard om te overwegen welk type eiwit u voor uw kat kiest. Sommige zijn meer geschikt voor soorten dan andere, en katten met allergieën kunnen bepaalde soorten mogelijk niet verdragen.

Konijn is een uitstekende eiwitkeuze voor katten omdat het een onderdeel is van een natuurlijk kattendieet.

Dat gezegd hebbende, konijnen vormen niet het grootste deel van het dieet voor de meeste wilde katten. Het is een gezonde en biologisch geschikte optie, maar niet noodzakelijkerwijs meer dan andere eiwitten.

Konijnenvlees is vrij laag in calorieën omdat het vlees erg mager is. Vergeleken met vettere eiwitten zoals rundvlees (250 kcal per portie van 100 g) en vis (142 kcal per portie van 100 g), bevat konijn slechts 96 kcal per portie van 3 ounce (ongeveer 84 g).

Een 3-oz portie konijn bevat ongeveer 18 gram eiwit en slechts 2 gram vet. Konijn bevat ook aanzienlijke hoeveelheden fosfor, selenium, zink, niacine en vitamine B, met bijzonder hoge niveaus van vitamine B12.

Waarom zou u uw kattenvoer voeren dat is gemaakt met konijn?

Voordat je kattenvoer koopt dat met konijn is gemaakt, moet je nadenken over je motivatie om dit te doen. Konijn is een uitstekende bron van dierlijke eiwitten en wordt waarschijnlijk opgenomen in het dieet van een wilde kat. Omdat op konijnen gebaseerde diëten meestal duur zijn, zijn ze misschien niet de beste optie voor alle katten.

Er zijn twee optimale redenen om uw kat over te schakelen op een dieet met één eiwit gemaakt met konijn.

Ten eerste probeer je je kat een meer soortgeschikt dieet te geven en een dieet dat dichter bij het dieet ligt dat door zijn wilde voorouders wordt gevolgd. Dit wilde dieet zou voornamelijk hebben bestaan uit vogels en kleine zoogdieren, inclusief het spiervlees, orgaanvlees en bot.

Als dit je motivatie is, is het beste op konijnen gebaseerde dieet om te kiezen een rauw, zelfgemaakt of gevriesdroogd dieet dat uitsluitend is gemaakt met konijnenvlees, organen en bot. Het mag geen toegevoegde koolhydraten bevatten en moet worden gemaakt met minimaal gebruik van synthetische supplementen.

Voor katten die niet allergisch zijn voor veel voorkomende eiwitten, kan een recept op basis van konijnen dat andere hoogwaardige dierlijke eiwitten bevat, ook geschikt zijn.

De tweede reden om je kat een konijnendieet te geven, is als hij allergisch is voor meer voorkomende eiwitten zoals kip, rundvlees en vis.

Een aanzienlijk aantal kattenvoer op de markt is gemaakt met kip als het primaire eiwit omdat het betaalbaar en gemakkelijk verkrijgbaar is. Andere eiwitten zoals vis, rundvlees en varkensvlees zijn ook gemakkelijk te vinden, maar kunnen in sommige gevallen iets meer kosten. Helaas kunnen katten op elk moment allergieën ontwikkelen voor ingrediënten in hun dieet.

Als je geen opties meer hebt met veel voorkomende eiwitten, moet je misschien overschakelen naar iets anders. Zoek een nieuw eiwit (een eiwit dat je kat nog niet eerder heeft gegeten). In sommige gevallen kan dit een minder vaak voorkomend kattenvoeringrediënt zijn, zoals konijn.

Raadpleeg altijd uw dierenarts voordat u uw kat overschakelt op een ander dieet. Uw dierenarts kan u helpen bepalen voor welk eiwit uw kat allergisch is en hoogwaardige voedingsmiddelen met nieuwe eiwitten aanbevelen.

Wanneer u op zoek bent naar kattenvoer voor konijnen, moet u de principes volgen van het kiezen van een gezond dieet voor uw kat.

Het moet voornamelijk dierlijk zijn met het laagst mogelijke koolhydraatgehalte (idealiter geen). Als je kunt, vermijd dan recepten met vaag genoemde dierlijke ingrediënten, plantaardige eiwitconcentraten, granen met een lage waarde en kunstmatige additieven.

Het beste konijnenkattenvoer: onze topkeuzes

Nu u de basisprincipes van konijnenvoer voor katten begrijpt en enkele van de gevallen waarin het kan worden aanbevolen, bent u klaar om onze topkeuzes te zien. Bekijk ze hieronder.

#1 Beste overall: Vital Essentials

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Vital Essentials biedt een verscheidenheid aan gevriesdroogde en bevroren voedingsmiddelen voor katten en honden. Het merk is eigendom van de Carnivore Meat Company, het toonaangevende private label raw pet food bedrijf in de VS.

Vital Essentials gebruikt alle weide-gevoede, op de boerderij gekweekte, free-run en in het wild gevangen dierlijke eiwitten in hun recepten. Alle ingrediënten worden ingevroren of gevriesdroogd in de eigen keukens van het bedrijf – ze worden nooit blootgesteld aan hitte.

We hebben Vital Essentials een 47 uit 60-beoordeling gegeven, of een B + -cijfer.

Uitgelicht recept: Vital Essentials Rabbit Mini Nibs Gevriesdroogd kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Konijn, Konijnenlever, Konijnenhart, Konijnennier, Konijnenlong

Deze gevriesdroogde formule van Vital Essentials is een eiwitrijk recept met konijn als enige bron van dierlijke eiwitten. Naast vers konijn als eerste ingrediënt, bevat het vier van konijnen afgeleide orgaanvleessoorten, waaronder lever, hart, nieren en longen.

Haringolie is het enige toegevoegde vet in deze formule en is een rijke dierlijke bron van omega-3-vetzuren. Naast het ondersteunen van de gezondheid van huid en vacht, bevorderen omega-3 vetzuren de cognitieve functie, gewrichtsgezondheid en cardiovasculaire gezondheid.

Dit recept is gemaakt met een beperkte lijst met ingrediënten, waardoor het een geweldige optie is voor katten met een gevoelige maag – vooral die katten die allergisch zijn voor andere veel voorkomende eiwitten. Sommige katten houden misschien niet van de gevriesdroogde textuur, maar het is ontworpen om te worden gerehydrateerd voordat ze worden gevoerd. Dit helpt uw kat te voorzien van essentieel vocht om een optimale hydratatie te ondersteunen.

Ingrediënten

Konijn, Konijnenlever, Konijnenhart, Konijnennier, Konijnenlong, Haringolie, Gemengde Tocoferolen (Conserveermiddel), Vitamine E-supplement, Zink aminozuurcomplex, Ijzer aminozuurcomplex, Koper aminozuurcomplex, Mangaanaminozuurcomplex.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 60%

Ruw vet: 17%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 65.22%

Vet: 18.48%

Vezel: 3.26%

Koolhydraten: 13.04%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 52.96%

Vet: 36.44%

Koolhydraten: 10.59%

Wat we leuk vonden

 • Hoogwaardig konijn als enige bron van dierlijke eiwitten
 • Bevat geen toegevoegde plantaardige ingrediënten
 • Rijk aan huid- en vachtondersteunende omega-3 vetzuren

Wat we niet leuk vonden

 • Moet worden gerehydrateerd voordat u gaat voeren
 • Vrij duur

#2 Premium keuze: Koha

Koop op Koha

Lees onze volledige merkbeoordeling

Koha werd in 2014 opgericht door Lonnie en Jennifer Schwimmer als een bedrijf dat alleen nat voedsel gebruikt. Al hun producten bevatten 70% tot 90% dierlijke eiwitten en hoge vochtgehaltes om de hydratatie van uw kat te ondersteunen.

Veel van hun recepten zijn gemaakt met een enkele eiwitbron en een beperkte ingrediëntenlijst, waardoor het merk een uitstekende keuze is voor kieskeurige eters en katten met voedselallergieën. Alle producten zijn geformuleerd door een diervoedingsdeskundige en het merk heeft nog nooit een terugroepactie gehad.

We hebben Koha een 51 uit 60-beoordeling gegeven, of een A-cijfer.

Aanbevolen recept: Koha Limited Ingredient Diet Rabbit Au Jus voor katten

Eerste 5 ingrediënten: Konijn, Water, Gemalen lijnzaad, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel, Agar Agar

Als uw kat niet geniet van de textuur van gerehydrateerd gevriesdroogd voedsel, kan een natvoerformule zoals dit Koha-konijnenrecept de truc doen. Het zit boordevol dierlijke eiwitten en bevat veel vocht om de hydratatie van je kat te ondersteunen. Het is ook veel lager in koolhydraten dan het gemiddelde droge voedsel.

Dit recept begint sterk met vers konijn als hoofdingrediënt en bevat slechts vier andere hoofdingrediënten (exclusief water). Gemalen lijnzaad is een plantaardige bron van omega-3-vetzuren, terwijl agar-agar dient als verdikkingsmiddel. Pompoen is opgenomen als een bron van vezels.

Nieuw-Zeelandse groene mosselen zijn een aanvullende bron van eiwitten, maar, nog belangrijker, zijn een natuurlijke bron van glucosamine, chondroïtine en andere essentiële voedingsstoffen. Glucosamine en chondroïtine ondersteunen de gezondheid van de gewrichten bij katten.

Over het algemeen is er niet veel te klagen met dit recept. Het bevat een paar plantaardige ingrediënten en het is behoorlijk prijzig, maar klanten (en hun katten) lijken het echt leuk te vinden. Met meer dan 330 beoordelingen op de website van Koha heeft dit recept een beoordeling van 4,7 van de 5 sterren.

Ingrediënten

Konijn, water voldoende voor verwerking, gemalen lijnzaad, Nieuw-Zeelandse groene mossel, Agar Agar, pompoen, kaliumchloride, cholinechloride, zout, taurine, gedroogde boerenkool, veenbessen, gember, kurkuma, ijzerproteïne, zinkproteïne, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, kopereiwit, mangaanproteïne, natriumseleniet, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3-supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 82%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 22.22%

Vezel: 5.56%

Koolhydraten: 22.22%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 39.62%

Vet: 42.77%

Koolhydraten: 17.61%

Ingrediënten die we leuk vonden: Konijn, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gemalen lijnzaad

Veel voorkomende allergenen:Geen

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met een enkele bron van nieuwe dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Licht verteerbaar, slechts enkele hoofdingrediënten

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat wat onnodige plantaardige ingrediënten
 • Erg duur, meer dan $ 0,60 per ounce

#3 Beste droog kattenvoer: Instinct

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Instinct, voorheen Nature’s Variety Instinct, begon als een kleine fabrikant van dierenvoeding in Lincoln, Nebraska. Het is nu eigendom van Agrolimen, een van de grootste Europese leveranciers van dierenvoeding.

Instinct is toegewijd aan het produceren van vleesgerichte recepten voor honden en katten, waaronder een breed scala aan droog voedsel, nat voedsel, traktaties en maaltijdtoppers.

We hebben Instinct een 44 uit 60-beoordeling gegeven, of een B-cijfer.

Aanbevolen recept: Instinct Limited Ingredient Diet Grain-Free Recept met echt konijn gevriesdroogd rauw gecoat kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Konijnenmeel, Erwten, Tapioca, Koolzaadolie, Konijn

Als uw kat de voorkeur geeft aan brokjes, kan dit konijnendroog kattenvoer een goede keuze zijn. Het is gevormd in kleine, hapklare brokjes die boordevol konijneneiwit en smaak zitten. Nog beter, de brokjes zijn bedekt met gevriesdroogd konijn voor een boost van onweerstaanbaar aroma en konijnensmaak.

Geformuleerd voor alle levensfasen, begint dit droogvoer met konijnenmeel als een geconcentreerde bron van dierlijke eiwitten. Het is het enige eiwit in het recept. Helaas wordt het gevolgd door drie plantaardige ingrediënten, waaronder zetmeelrijke erwten en tapioca.

Hoewel deze formule veel hoger is in koolhydraten dan we graag zien, is het vergelijkbaar met het gemiddelde droge voedsel. Het is qua voedingswaarde uitgebalanceerd door het gebruik van synthetische vitamine- en mineralensupplementen en is volledig vrij van kunstmatige kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen.

Ingrediënten

Konijnenmeel, Erwten, Tapioca, Koolzaadolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen en citroenzuur), Konijn, Natuurlijke Smaak, Kokosolie, Montmorilloniet Klei, Taurine, Cholinechloride, Kaliumchloride, Vitaminen (Vitamine E Supplement, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat, Niacine Supplement, Thiamine Mononitraat, d-Calcium Pantothenaat, Vitamine A Supplement, Riboflavine Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur, Vitamine D3 Supplement, Biotine), DL-Methionine, Mineralen (Zink Proteïnaat, ijzereiwitaat, koperproteïnaat, mangaanproteïne, natriumseleniet, ethyleendiaminedihydriodide), gevriesdroogd konijn, zout, pompoenzaad, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 35%

Ruw vet: 19%

Ruwe celstof: 5.5%

Vocht: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.46%

Vet: 20.88%

Vezel: 6.04%

Koolhydraten: 34.62%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.07%

Vet: 40.96%

Koolhydraten: 27.96%

Wat we leuk vonden

 • Geconcentreerde bron van dierlijke eiwitten als eerste ingrediënt
 • Beperkte lijst van ingrediënten, met een enkele eiwitbron
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Wat we niet leuk vonden

 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Bevat verschillende onnodige plantaardige ingrediënten

#4 Beste natte kattenvoer: Ziwi Peak

Koop op Chewy

Lees onze volledige merkbeoordeling

Ziwi Peak werd in 2004 opgericht door Kimberly en Peter Mitchell. Voordat hij zijn eigen merk ontwikkelde, werkte Peter in de vleesindustrie en verkocht hij commoditized ingrediënten. Deze ervaring bracht Kimberly en Peter tot het besef dat er een groeiende vraag was naar volledig vleesvoer voor huisdieren.

Ze begonnen samen te werken met slachthuizen om overtollig vlees te kopen en ontwierpen hun eigen luchtdroogsysteem om het veilig te vervoeren. Tegenwoordig biedt Ziwi Peak een verscheidenheid aan luchtgedroogd en nat kattenvoer.

We hebben Ziwi Peak een 48 uit 60 rating gegeven, of een A- cijfer.

Aanbevolen recept: Ziwi Peak Rabbit &Lamb Recept Ingeblikt kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Konijnenvlees, Water voldoende voor verwerking, Lam, Lamslong, Lamslever

Nat kattenvoer heeft vaak de voorkeur boven droogvoer voor je katachtige vriend, omdat het de neiging heeft om hoger in eiwitten en veel hoger in vocht te zijn. Vochtig voedsel vereist niet zoveel koolhydraten tijdens de verwerking en het vochtgehalte is van nature hoger, wat de hydratatie van uw kat helpt ondersteunen.

Dit specifieke recept is een van de weinige formules van Ziwi Peak die meerdere dierlijke eiwitten bevat. Hoewel het op de markt wordt gebracht als konijnenpaté, bevat het ook lamsvlees en lamsorganen. Hoewel het misschien niet geschikt is voor katten met lamsallergieën, kan het perfect werken voor katten die allergisch zijn voor meer voorkomende eiwitten zoals kip en rundvlees.

Negen van de top tien ingrediënten (exclusief water) zijn dierlijk. Vers konijnenvlees staat bovenaan de lijst, met vers lamsvlees, zes lamsorganen, lamsbotten en Nieuw-Zeelandse groene mosselen om te volgen. De enige bron van toegevoegde koolhydraten zijn kikkererwten, een ingrediënt waar we niet van houden, maar het totale koolhydraatgehalte is nog steeds erg laag – geschat op minder dan 5% als gevoed.

Ingrediënten

Konijnenvlees, water voldoende voor verwerking, lam, lamslong, lamslever, kikkererwten, lamsnier, hazenvlees, lamspen, lamshart, Nieuw-Zeelandse groene mossel, lamsbot, DL-methionine, gedroogde kelp, mineralen (magnesiumsulfaat, zink aminozuurcomplex, mangaanaminozuurcomplex, koper aminozuurcomplex), taurine, vitamines (vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, vitamine D3-supplement, Foliumzuur).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 3.5%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 78%

As: 4%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 15.91%

Vezel: 9.09%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 52.38%

Vet: 40.48%

Koolhydraten: 7.14%

Wat we leuk vonden

 • Negen van de top tien ingrediënten (minus water) zijn dierlijk
 • Bestaat voornamelijk uit spiervlees, orgaanvlees en bot
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen

Wat we niet leuk vonden

 • Geen single source eiwitrecept
 • Vrij duur

#5 Beste gevriesdroogde voedsel: Primal

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Het verhaal van Primal begint met Matt Koss in 2000 toen zijn hond, Luna, werd gediagnosticeerd met nierfalen in een vroeg stadium. Na verschillende behandelingen te hebben geprobeerd, waaronder veterinaire diëten, besloot Koss om Luna’s hondenvoer zelf te maken met rauw vlees en botten. Uiteindelijk breidde hij zijn bedrijf uit en richtte in 2001 Primal Pet Food op. Alle recepten zijn geformuleerd om een heel prooidieet na te bootsen.

We hebben Primal een 43 uit 60-beoordeling gegeven, of een B-cijfer.

Uitgelicht recept: Primal Nuggets Rabbit Formula Nuggets Graanvrij rauw gevriesdroogd kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Konijn (met gemalen bot), Konijnenlevers, Biologische Boerenkool, Biologische Selderij, Biologische Pompoenpitten

Vlees is het eerste ingrediënt in elk Primal-recept voor dierenvoeding. Veel formules zijn gemaakt met enkele eiwitten om voedselgevoeligheden aan te pakken, en ze zijn allemaal vrij van vulstoffen, bijproducten en kunstmatige additieven.

Dit konijnenrecept gevriesdroogd kattenvoer begint met konijn (inclusief gemalen bot) als eerste ingrediënt, gevolgd door voedzame konijnenlevers. Je vindt konijnennieren en longen verderop in de lijst, evenals visolie en levertraan als toegevoegde bronnen van dierlijk vet.

Hoewel rijk aan eiwitten, bevat dit recept een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten, maar het geschatte koolhydraatgehalte is nog steeds ongeveer 10% zoals gevoed. De kwaliteit van de ingrediënten in deze formule is erg hoog, dus de twee grootste problemen zijn het hoge prijskaartje en de textuur. Het voedsel is ontworpen om te worden gerehydrateerd voordat het wordt gevoerd, maar sommige katten vinden het gewoon niet leuk.

Ingrediënten

Konijn (met gemalen bot), Konijnenlevers, Biologische Boerenkool, Biologische Selderij, Biologische Pompoenpitten, Biologische Zonnebloempitten, Biologische Veenbessen, Biologische Bosbessen, Konijnennieren, Biologische Pompoen, Konijnenlongen, Konijnenharten, Biologische Koriander, Biologische Gember, Biologische Quinoa, Biologische Appelciderazijn, Visolie, Montmorilloniet Klei, Biologische Rozemarijn Extract, Taurine, Biologische Kokosolie, Levertraan, Vitamine E Supplement, Biologische Gemalen Alfalfa, Gedroogde biologische kelp.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 57%

Ruw vet: 19%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 63.33%

Vet: 21.11%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 12.22%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 49.94%

Vet: 40.43%

Koolhydraten: 9.64%

Wat we leuk vonden

 • Rijk aan konijnenbotten en konijnenorganen
 • Gemaakt met een enkele bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Twee bronnen van toegevoegd dierlijk vet
 • Vrij van vulstoffen, bijproducten en kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden

 • Sommige katten houden niet van de textuur van gerehydrateerd voedsel
 • Bevat een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten
 • Erg duur

#6 Beste High Protein: Stella &Amp Chewy’s

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Stella &Chewy’s werd opgericht in 2003 toen oprichter Marie Moody een hond adopteerde met de naam Chewy. Toen haar nieuwe hondenvriend werd gediagnosticeerd met hondenziekte, begon Moody zowel Chewy als haar andere hond Stella een rauw dieet te geven.

Uiteindelijk begon Moody zelfgemaakt rauw voedsel te leveren in heel New York City, een onderneming die uitgroeide tot Stella &Chewy’s, een van de bekendste rauw dierenvoedingsmerken in de huisdierenindustrie.

We hebben Stella &Chewy’s een 39 uit 60 rating gegeven, of een B-cijfer.

Uitgelicht recept: Stella &Amp; Chewy’s Absolutely Rabbit Dinner Hapjes

Eerste 5 ingrediënten: Konijn met gemalen bot, konijnenlever, olijfolie, pompoenpitten, kaliumchloride

Stella &Chewy’s gevriesdroogde dierenvoeding is er in verschillende vormen, waaronder hapjes, dinerpasteitjes, maaltijdmixers en meer. Het merk biedt een verscheidenheid aan formules met één eiwit, waaronder dit gevriesdroogde konijnenrecept.

Dit eiwitrijke recept begint met twee ingrediënten op basis van konijnen: konijn met gemalen bot en konijnenlever. Konijn is natuurlijk vers konijnenvlees dat een rijke bron van dierlijke eiwitten biedt. Konijnenlever voegt ook eiwitten toe. Zowel konijnenlever als het gemalen bot zitten boordevol essentiële vitamines en mineralen om optimale voeding te ondersteunen.

Hoewel dit product een paar onnodige plantaardige ingrediënten bevat, is het nog steeds veel lager in koolhydraten dan het gemiddelde droge voedsel (geschat op minder dan 20% zoals gevoed). Op basis van droge stof bevat het meer dan 63% eiwit.

Deze formule wordt verkocht in zakken tot 18 ounces. Het is erg duur. Maar omdat het product is ontworpen om te worden gerehydrateerd voordat het wordt gevoerd, zal die 18-ounce zak een vrij lange weg gaan.

Ingrediënten

Konijn met gemalen bot, konijnenlever, olijfolie, pompoenzaad, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, gedroogd ediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longum fermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïnaat, ijzerproteïne, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, niacinesupplement, koperproteïnaat, Riboflavine Supplement, Natrium Seleniet, D-Calcium Pantothenaat, Biotine, Mangaan Proteïnaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.32%

Vet: 31.58%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 16.84%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.12%

Vet: 54.84%

Koolhydraten: 12.04%

Wat we leuk vonden

 • Top twee ingrediënten zijn voor de soort geschikte dierlijke eiwitten
 • Spiervlees, gemalen bot en orgaanvlees zorgen voor evenwichtige voeding
 • Aangevuld met probiotica ter ondersteuning van de spijsvertering

Wat we niet leuk vonden

 • Erg duur
 • Moet worden gerehydrateerd voordat u gaat voeren

#7 Beste verse voeding: Smallbatch Pets

Koop op SmallBatchPets.com

Lees onze volledige merkbeoordeling

Smallbatch Pets, gevestigd in San Francisco, Californië, is een klein familiebedrijf in dierenvoeding. Het idee voor Smallbatch werd geformuleerd in 2003 en in 2004 was het merk begonnen met het produceren van vers huisdiervoer met humaan gekweekt vlees en biologische groenten.

Smallbatch begon in 2005 met thuisbezorging en opende zijn eerste fysieke winkel in 2007. Sindsdien zijn ze uitgebreid om hun producten aan te bieden in lokale en onafhankelijke dierenwinkels in het hele land.

We hebben Smallbatch een 44 uit 60-beoordeling gegeven, of een B-cijfer.

Aanbevolen recept: Smallbatch Pets Rabbit Blend Raw Frozen Cat Food

Eerste 5 ingrediënten: Konijn Inclusief Botten, Konijnenharten, Konijnenlevers, Konijnennieren, Zalmolie

Experts zijn het erover eens dat vers kattenvoer een van de meest voedzame opties is voor je katachtige vriend. Het is niet alleen rijk aan vocht, maar vooral rauw voedsel is geschikt voor katten. Smallbatch bevroren kattenvoer wordt geleverd in een verscheidenheid aan formules met één eiwit, waaronder deze konijnenschuifjes.

Dit recept bestaat voor 97% uit humaan grootgebracht en geoogst konijn, met 1% biologische producten en 2% natuurlijke supplementen. Het is niet echt een beperkt ingrediënt kattenvoer omdat het een vrij uitgebreide lijst van biologische groenten bevat, maar het hele konijn (inclusief bot) is het eerste ingrediënt.

Smallbatch bevroren konijnen kattenvoer komt in de vorm van schuifregelaars en buizen. De schuifregelaars maken het portioneren van het voedsel gemakkelijk en het voedsel zelf wordt gemalen tot 3/16Þ inch om het een fijne, smakelijke textuur te geven.

Ingrediënten

Konijn inclusief botten, konijnenharten, konijnenlevers, konijnennieren, zalmolie, biologische paardenbloemgroenten, biologische appelciderazijn, biologische kelp *, biologisch bijenpollen, biologische barley Gras, Biologische Veenbessen, Vitamine E Supplement

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 19.8%

Ruw vet: 6.7%

Ruwe celstof: 0.2%

Vocht: 60%

As: 3.9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 49.5%

Vet: 16.75%

Vezel: 0.5%

Koolhydraten: 23.5%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 43.54%

Vet: 35.78%

Koolhydraten: 20.67%

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met 97% konijn (inclusief bot)
 • Rauw bevroren om de voedingsintegriteit te behouden
 • Fijngemalen voor smakelijkheid en gemakkelijk kauwen

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten
 • Erg duur

#8 Beste food topper: Merrick

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Als je ooit hebt gewinkeld voor katten- of hondenvoer, ben je waarschijnlijk bekend met de naam Merrick. Merrick, opgericht in 1988, is een belangrijke fabrikant van dierenvoeding. Het merk werd in 2015 verkocht aan Nestle Purina en is in het hele land en de wereld succesvol gebleven. Dit merk wil samenwerken met lokale telers en produceert recepten die “gezondheid die je kunt zien” leveren door middel van complete en uitgebalanceerde voeding voor katten.

We hebben Merrick een 38 uit 60-beoordeling gegeven, of een C + -cijfer.

Aanbevolen recept: Merrick Backcountry Graanvrije hapjes in jus Echt konijn recept

Eerste 5 ingrediënten: Uitgebeend Konijn, Lamsbouillon, Runderbouillon, Runderlever, Lamsvlees zonder been

Katten hebben de neiging om kieskeurige eters te zijn. Wanneer uw kat zijn neus ophaalt bij hetzelfde voedsel dat hij de dag ervoor met verve heeft ingeademd, kan dit frustrerend zijn. In veel gevallen is de oplossing echter eenvoudig: voeg een vlezige en smaakvolle voedseltopper toe.

Deze konijnreceptmeeltopper van Merrick zit boordevol eiwitten van uitgebeend konijn, runderlever en uitgebeend lamsvlees. Hoewel het geen formule met één eiwit is, is het een geweldige optie voor katten met kip- of visallergieën. Het zit ook boordevol vocht om de hydratatie en spijsvertering van uw kat te ondersteunen.

Naast het feit dat deze topper vrij is van granen en gluten, is deze topper vrij laag in koolhydraten en volledig vrij van kunstmatige smaakstoffen, kleuren en conserveermiddelen. Het is ook qua voedingswaarde uitgebalanceerd voor volledige voeding, zodat u het kunt gebruiken als het basisdieet van uw kat als u dat wilt.

Ingrediënten

Uitgebeend konijn, lamsbouillon, runderbouillon, runderlever, uitgebeend lamsvlees, gedroogde eiwitten, aardappelzetmeel, natuurlijk aroma, guargom, natriumfosfaat, zout, kaliumchloride, calciumcarbonaat, taurine, zalmolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen) cholinechloride, mineralen (ijzeraminozuurchelaat, zink aminozuurchelaat, koper aminozuurchelaat, mangaanaminozuurchelaat, natriumseleniet, kaliumjodide) natriumcarbonaat, Vitaminen (vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacinesupplement, d-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur) inuline, rozemarijn, salie, tijm, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 3%

Ruwe celstof: 1.2%

Vocht: 81%

As: 2.3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.37%

Vet: 15.79%

Vezel: 6.32%

Koolhydraten: 18.42%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 45.49%

Vet: 36.82%

Koolhydraten: 17.69%

Wat we leuk vonden

 • Rijk aan voor de soort geschikte dierlijke eiwitten
 • Boordevol hydratatie-ondersteunend vocht
 • Voegt eiwitten, vocht en smaak toe aan het dieet van uw kat

Wat we niet leuk vonden

 • Slechts twee toegevoegde plantaardige ingrediënten (gebruikt voor verdikking)
 • Geen formule met één eiwit

Laatste gedachten

Tenzij uw kat allergisch is voor andere veel voorkomende eiwitten, is een dieet op basis van konijnen misschien niet de meest economische optie voor de meeste katteneigenaren. Nieuwe eiwitten zoals deze zijn duur, vooral als je op zoek bent naar een formule met één eiwit.

Als u vermoedt dat uw kat voedselallergieën heeft, moet u een voedingsproef doen. Bepaal welke eiwitten are opgenomen in het huidige dieet van uw kat en begin hem een voedsel te voeren dat is gemaakt van een ander eiwit, idealiter een hypoallergeen kattenvoer gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten. Uw dierenarts zal u begeleiden bij het voltooien van een voedingsproef voor uw kat.

Na ongeveer 6 weken zou u moeten kunnen zien of de symptomen van uw kat zijn afgenomen. Op dit punt kun je proberen die eiwitten toe te voegen die je één voor één en in kleine porties hebt geëlimineerd. Als de symptomen van uw kat terugkeren, heeft u de boosdoener geïdentificeerd en kunt u eenvoudig een nieuw kattenvoer kiezen dat dat ingrediënt niet bevat.

Lees meer over allergieën bij katten in dit uitgebreide artikel.

Inhoudsopgave