Onbevooroordeelde NutriSource Pure Vita Kattenvoer Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Is Pure Vita een gezonde keuze voor uw kat? Ontdek het in onze onbevooroordeelde Pure Vita kattenvoer review.

De We’re All About Cats-beoordeling van Pure Vita op wat belangrijk is

We hebben Pure Vita geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soortgeschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 7/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 7/10
 • Productvariëteit – 8/10
 • Prijs– 5/10
 • Klantervaring – 9/10
 • Herinner geschiedenis – 10/10

Algemene score: 7.3/10

We geven Pure Vita kattenvoer een 46 uit 60 rating of een B+ cijfer.

Er zijn betere verse opties

Pure Vita kan bij de meeste dierenwinkels worden gekocht, maar een oogst van nieuwe concurrenten voor het bezorgen van vers kattenvoer biedt beter, verser kattenvoer dat tot aan uw deur wordt geleverd.

Hier zijn onze favoriete bezorgbedrijven voor vers kattenvoer waaruit u vandaag kunt kiezen. De meeste bieden een zware korting op uw eerste bestelling, zodat u kunt zien hoe uw kat het leuk vindt.

Over Pure Vita

Schone witte verpakkingen, een knipoog naar het Costa Ricaanse goede leven in zijn naam, en de bewering van het bedrijf dat Pure Vita “puur en natuurlijk holistisch huisdiervoer voor een lang en gezond leven” biedt, impliceren dat dit merk een schone, gezonde keuze is voor katten.

Pure Vita is eigendom van KLN Family Brands, een bedrijf uit Minnesota dat dateert uit 1947. Toen begon Darrell “Tuffy” Nelson pine lakes feed.

Na bijna 20 jaar de diervoederwinkel te hebben geëxploiteerd, besloten Darrell en zijn zoon Kenny uit te breiden naar de productiekant van de huisdiervoedingsindustrie. Later breidden ze uit naar de super premium markt en in 2007 begonnen ze Pure Vita, hun eerste holistische lijn van dierenvoeding.

Inkoop en productie

Pure Vita-voedingsmiddelen worden gemaakt in een enkele bedrijfseigen faciliteit in Perham, Minnesota.  Deze faciliteit is gecertificeerd volgens de BRC Global Standard for Food Safety en geïnspecteerd door het American Institute of Baking.

Is Pure Vita kattenvoer teruggeroepen?

Na meer dan 50 jaar in de productie van dierenvoeding is er nog nooit een KLN Family Brands-dierenvoedingslijn betrokken geweest bij een terugroepactie.

Welke soorten kattenvoer biedt Pure Vita?

De Pure Vita-line-up omvat drie graanvrije droge voedingsmiddelen, vijf ingeblikte recepten en zes soorten gevriesdroogde lekkernijen. Ze zijn vrij van kleurstoffen, smaken en conserveermiddelen die schadelijk kunnen zijn voor uw kat.

Pure Vita Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Koop op PetFlow Koop op Amazon

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Zoals alle Pure Vita-voedingsmiddelen bevat dit product een eiwitbron van één soort. Kip en kippenmeel voeren de ingrediëntenlijst aan, gevolgd door een kleine hoeveelheid gedroogd eiproduct.

Zoals veel graanvrije voedingsmiddelen bevat het een gezonde dosis erwten en erwtenmeel. Deze ingrediënten helpen om het voedsel samenhangend, knapperig en consistent te maken, maar ze zijn niet beter dan niet-modieuze maïs, soja en tarwe. Later op de ingrediëntenlijst bevat het recept nog een paar ingrediënten uit erwten, waaronder erwtenzetmeel en erwtenvezels.

Kippenvet is de primaire vetbron van het voedsel. Dat is een goede zaak. Kippenvet en andere dierlijke vetten zijn superieur aan de plantaardige oliën die soms in kattenvoer worden aangetroffen.

Een deel van het geheim van de hoge smakelijkheidsclassificaties van dit voedsel is een additief dat natuurlijke smaak wordt genoemd. Meestal gemaakt van gehydrolyseerde dierlijke weefsels, is dit ingrediënt een geconcentreerde bron van de vlezige smaak waar katten van houden.

Naast de primaire ingrediënten bevat het voedsel een kenmerkende mix van mineralen en spijsverteringshulpmiddelen, waaronder een gistcultuur en gechelateerde mineralen.

Over het algemeen heeft dit voedsel een matig eiwitgehalte, matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Dit voedsel spreekt katten aan, is gemakkelijk voor de spijsvertering en lijkt te zijn gemaakt van hoogwaardige ingrediënten.

Dat gezegd hebbende, het is niet een van de beste voedingsmiddelen die je kunt kopen. Als obligate carnivoren moeten katten een koolhydraatarm dieet eten dat voornamelijk is gemaakt van spiervlees, organen en vet. Met erwten die zoveel ruimte innemen in dit voorgerecht, is het een met peulvruchten beladen maaltijd die beter geschikt is voor een omnivore eter.

Ingrediënten

Kip, Kippenmeel, Erwtenmeel, Erwtenmeel, Kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Gedroogd eiproduct, Natuurlijk aroma, Gistextract, Erwteneiwit, Erwtenzetmeel, Erwtenvezel, Gedroogde brouwersgist, Tomatenpulp, Fosforzuur, Zout, Kaliumchloride, Dl Methionine, Wortelen, Zonnebloemolie, Mineralen (Ijzerproteïne, Zinkproteïnelaat, Koperproteïne, Mangaaneiwitaat, Kobaltproteïne), Veenbessen, Abrikozen, Kersen, Taurine, Mineralen (Ijzersulfaat, Zinksulfaat, calciumcarbonaat, zinkoxide, kopersulfaat, mangaanoxide, natriumseleniet, minerale olie, calciumjodaat, kobaltcarbonaat), kurkuma, gedroogde cichoreiwortel, vitamines (vitamine A-acetaat, vitamine D3-supplement, vitamine E-supplement, enz …

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 0.75%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 18.18%

Vezel: 3.41%

Koolhydraten: 32.95%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.09%

Vet: 36.03%

Koolhydraten: 26.89%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenvet

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwten, Erwtenmeel, Erwteneiwit, Erwtenzetmeel

Veel voorkomende allergenen: Kip, Eieren

Pros

 • Gemaakt zonder dierlijke bijproducten
 • Katten houden van de manier waarop de brokjes smaken
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen
 • Voornamelijk gemaakt met dierlijk vet
 • Wordt geleverd in een hersluitbare, gebruiksvriendelijke tas met ritssluiting
 • Bevat het Good4Life systeem van mineralen en spijsverteringssupplementen

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte

Koop op PetFlow Koop op Amazon

Zalm lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Terwijl de meeste andere op vis gebaseerde voedingsmiddelen een mix van ongeïdentificeerde vissoorten bevatten, bevat dit voedsel alleen zalm en zalm. De eerste twee ingrediënten zijn zalm- en zalmmeel.

Het voedsel bevat zonnebloemolie als primaire vetbron. Hoewel het niet slecht is voor uw kat, mist zonnebloemolie het vetzuurprofiel dat wordt aangetroffen in dierlijk vet.

Het voedsel bevat een verscheidenheid aan erwten en erwtenderivaten, waarbij erwtenzetmeel, erwteneiwit en erwtenmeel veel labelruimte innemen. Deze ingrediënten voegen voornamelijk koolhydraten toe, maar ze verhogen ook het vezel- en eiwitgehalte van het voedsel.

Het voedsel bevat ook lijnzaad, zonnebloemmeel en alfalfameel. In plaats van de gebruikelijke vaag genaamde “natuurlijke smaak” die we gewend zijn te zien in kattenvoer, bevat dit voedsel “natuurlijke zalmsmaak”.

Zoals alle Pure Vita-voedingsmiddelen wordt het recept aangevuld met het Good4Life-systeem, dat een combinatie van spijsverteringshulpmiddelen en gechelateerde mineralen bevat. Het bevat ook een besprenkeling van fruit en groenten, waaronder kleine hoeveelheden wortels, veenbessen, abrikozen en kersen.

Over het algemeen heeft dit droge voedsel een matig eiwitgehalte met matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Als je op zoek bent naar een op vis gebaseerd voedsel dat geen ons kippenvet, eieren en andere ingrediënten bevat die je kat kunnen irriteren, kan deze brok een goede optie zijn.

Dat gezegd hebbende, het gaat zwaar op erwten en andere koolhydraatrijke ingrediënten en is niet bijzonder rijk aan eiwitten, beide tekenen dat het een minder dan ideale optie is voor je vleesetende katachtige.

Het voedsel bevat 407 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Zalm, Zalmmeel, Erwtenzetmeel, Zonnebloemolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen en citroenzuur), erwten, erwteneiwit, erwtenmeel, lijnzaad, zonnebloemmeel, alfalfameel, natuurlijk zalmsmaak, gistextract, calciumcarbonaat, gedroogde biergist, gedroogde tomatenpulp, fosforzuur, cholinechloride, zout, dl methionine, wortelen, kaliumchloride, mineralen (ijzerproteïnaat, zinkproteïnaat, kopereiwit, mangaaneiwit, Kobaltproteïne), Taurine, Veenbessen, Abrikozen, Kersen, Melkzuur, Kurkuma, Gedroogde Cichoreiwortel, Vitaminen (Vitamine A-acetaat, Vitamine D3 Supplement, Vitamine E Supplement, Niacine, D-calcium Pantothenaat, Thiamine Mononitraat, Riboflavine Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Foliumzuur, Biotine, Vitamine B12 Supplement), Inositol, etc…

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 31%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 34.44%

Vet: 20%

Vezel: 5.56%

Koolhydraten: 40%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 28%

Vet: 39.48%

Koolhydraten: 32.52%

Ingrediënten die we leuk vonden: Zalm, Probiotica

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwten, Erwtenmeel, Erwtenzetmeel, Erwtenvezel, Wortelen, Zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen: Kip, Eieren

Pros

 • Geschikt voor katten met voedselovergevoeligheden en allergieën
 • Vrij van potentieel schadelijke additieven
 • Bevat probiotica en spijsverteringsenzymen

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte

Koop op PetFlow

Kalkoen blijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit ingeblikt voedsel bestaat voor 96% uit kalkoenvlees, waarbij kalkoenbouillon en kalkoenlever de eerste drie plekken op de ingrediëntenlijst bezetten. Het is verrijkt met natuurlijke smaak, een additief dat meestal wordt gemaakt van gehydrolyseerd dierlijk weefsel.

De paté wordt gebonden en gestabiliseerd met agar-agar. Dit zeewierderivaat is qua oorsprong en functie vergelijkbaar met carrageen, maar in tegenstelling tot carrageen is het een van de veiligste verdikkingsmiddelen die je kunt gebruiken.

Het voedsel bevat voedingsrijke gedroogde kelp en is verrijkt met Pure Vita’s kenmerkende mix van spijsverteringsenzymen, gisten en geproteïneerde mineralen.

Over het algemeen heeft dit voedsel een hoog eiwitgehalte met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Met een combinatie van kalkoenspiervlees en lever die 96% van het totale recept uitmaken en geen laagwaardige plantaardige ingrediënten, is dit een soortgeschikt voedsel voor uw obligate carnivoor.

Dit is een relatief calorierijk voedsel met 35 calorieën per ounce of 192 calorieën per blikje.

Ingrediënten

Turkije, Turkije Bouillon, Turkije Lever, Natuurlijk Aroma, Calciumcarbonaat, Kaliumchloride, Agar-agar, Cholinechloride, Zout, Taurine, Yucca Schidigera Plantenextract, Gedroogde Kelp, Betaïne, Ijzerproteïne, ZinkProteïne, Niacine, Vitamine E Supplement, Mangaan Proteïnaat, KoperProteïne, Koper Proteïnaat, NatriumSeleniet, Thiamine Mononitraat, Vitamine A Supplement, Biotine, Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine B-12 Supplement, Ethyleendiamine Dihydriodide, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Menadione Sodium Bisulfite Complex.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 34%

Ruw vet: 14%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.64%

Vet: 15.91%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 40.91%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.69%

Vet: 32.69%

Koolhydraten: 34.62%

Ingrediënten die we leuk vonden: Turkije, Turkije Lever

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Agar-agar

Veel voorkomende allergenen: Geen

Pros

 • Bevat een mix van kalkoen spiervlees en lever
 • Verdikt met agar-agar in plaats van carrageen
 • Vrij van potentieel schadelijke additieven
 • Verrijkt met spijsverteringsenzymen en prebiotica

Tegens

Wat vinden klanten van Pure Vita Kattenvoer?

De nadruk van het merk op eiwitbronnen van één soort heeft het populair gemaakt bij katten met voedselgevoeligheden en allergieën. Mensen waarderen ook de zorg die in de verpakking van Pure Vita wordt gestoken, en prijzen de hersluitbare zakken en de versheid die ze garanderen.

Klachten variëren van smakelijkheidsproblemen tot zorgen over de voedingsgeschiktheid van droogvoer in het algemeen.

Positieve beoordelingen

“Ik heb een kat die regelmatig zou overgeven en mijn dierenarts raadde me aan om hem een graanvrij, enkel eiwitrijk voedsel te geven, zodat we konden zien welk vlees hij verdraagt. Het braken is bijna volledig gestopt. Het eten voelt flink en wat vochtig aan en de zak heeft een mooie klittenbandstrip om de zak gesloten en het eten vers te houden. Het lijkt een beetje prijzig, maar als mijn kat het goed blijft doen, koop ik hem opnieuw.” – Carol Lemias, recensie Pure Vita Grain-Free Chicken &Peas Recept

“Voor een kat die gevoelig is voor kip en kalkoen, is dit een geweldige vervanger. Bijna elke andere salmon kattenvoer heeft een zalmsmaak en bevat kippenvlees of kippenvet. Pure Vita is het enige merk dat ik heb gevonden dat helemaal geen kip bevat. Kitty is zoveel gelukkiger met dit eten.” – Valbie, recensie van Pure Vita Grain-Free Salmon & Peas Entrée

Negatieve beoordelingen

“Laat je niet misleiden door de prachtige verpakking en merk op hoe de ingrediënten niet trots worden geadverteerd. De feiten over droogvoer zijn gek en ik daag elke katteneigenaar uit om de geweldige gratis informatie te lezen bij catinfo.org De klittenbandband sluit niet af en de vetten worden ranzig en vermenigvuldigen zich met bacteriën. “Grain Free” is ook een oplichterij. Totdat ik de site las, had ik geen idee hoe slecht droogvoer is en het is een schande dat we onze huisdieren dwingen om dit soortongepaste dieet te eten. Mijn kat ligt momenteel in het ziekenhuis voor een volledig geblokkeerde plasbuis en is bijna overleden. Ik werd overrompeld door de belachelijk dure dierenartsrekening en bedroefd om te leren over de hel die mannelijke katten doormaken. ONWETENDHEID IS GEEN GELUKZALIGHEID LEES GRATIS INFO: catinfo.org/feline-urinary-tract-diseases/ ELK MERK NATVOER BETER IS DAN HET VOEREN VAN EEN MERK DROOGVOER” – Dr. Penrose, reviewing Pure Vita Grain-Free Chicken and Peas Entrée

“Deze zak maakte mijn kat ziek. Opende het 4 dagen geleden en alle 4 dagen gooide ze op. Ze geeft nooit over. Pas op!” – Dean, recensie Pure Vita Grain-Free Salmon & Peas Entrée

Hoeveel kost Pure Vita Kattenvoer?

Pure Vita is aan de dure kant, vooral als je een van hun natte recepten kiest. Als je het opsplitst in termen van kosten per dag, zou Pure Vita ongeveer kosten $4.38 per dag als je een kat van 10 pond voedt. Als u een van hun recepten voor droog kattenvoer kiest, zou die prijs dalen tot het bereik van $0.34 tot $0.50 per dag.

Kortom, is Pure Vita een goede keuze?

Pure Vita biedt een verscheidenheid aan recepten met beperkte ingrediënten en één soort, en biedt tal van opties voor katten met voedselintoleranties, gevoeligheden en allergieën.

Hun droge voedingsmiddelen behoren niet tot de beste die we hebben beoordeeld – we geven de voorkeur aan Ziwi Peak, Dr. Elsey’s cleanprotein of Tiki Cat – maar ze zijn iets beter dan de gemiddelde brokjes.

Als je het prijskaartje kunt verdragen, behoort Pure Vita nat kattenvoer tot de beste die je kunt kopen. Hun natvoer heeft een uitstekende combinatie van doordacht eenvoudige recepten, formuleringen met beperkte ingrediënten voor gevoelige katten en genoeg vlees om uw carnivoor tevreden te stellen.

Waar koop je Pure Vita Kattenvoer?

Het bedrijf zet zich in om samen te werken met onafhankelijke buurtwinkels en is niet beschikbaar in grote dierenwinkelketens. Klik hier om een winkel bij u in de buurt te vinden.

Hetzelfde geldt voor hun online distributie. Pure Vita moedigt klanten aan om kleine bedrijven te ondersteunen door te kopen bij hun geautoriseerde online retailers, waaronder PetFlow, Anglers Outfitters en Naturally Unleashed.

Niet al deze geautoriseerde retailers bieden een uitgebreide selectie. U kunt Pure Vita ook kopen via grotere online winkels, waaronder Amazon, eBay, Jet, Kmart, Petco, Sears en Walmart.

Klik hier om pure vita kattenvoer te kopen op PetFlow.