Onbevooroordeelde Stella &Chewy’s Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Stella &Chewy’s is een leider in de diepvries- en gevriesdroogde rauw kattenvoerruimte, maar is het een veilige, gezonde keuze voor uw kat? Ontdek het in onze onbevooroordeelde Stella &Chewy’s kattenvoer review.

De We’re All About Cats Standard- Rating Stella &Chewy’s op wat belangrijk is

We hebben Stella &Chewy’s geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soort-geschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 9/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 8/10
 • Prijs– 5/10
 • Klantervaring – 5/10
 • Herinner geschiedenis – 4/10

Algemene score: 6.5/10

Wij geven Stella &Chewy’s kattenvoer een 39 uit 60 rating of een B-cijfer.

Als onderdeel van ons beoordelingsproces hebben we monsters ingediend bij een onafhankelijk laboratorium. U kunt het volledige rapport hier en hier bekijken.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Over Stella &Chewy’s

Het verhaal van Stella &Chewy begint in 2003, kort nadat oprichter Marie Moody een Airedale-Shar-Pei-mix genaamd Chewy heeft aangenomen. Nadat Chewy de diagnose hondenziekte had gekregen, begon Marie met het bereiden van een rauw dieet voor zowel Chewy als haar andere hond, Stella. Tussen de banen door en geïnspireerd door de manier waarop haar pups gedijden op een vers dieet, begon ze zelfgemaakt rauw voedsel te leveren aan huisdierbeschermers in New York City.

Het rauwe voedsel was een hit bij New Yorkse dieren en al snel was Stella &Chewy’s een van de bekendste rauwdiervoedingsbedrijven in de industrie.

Inkoop en productie

Stella &Chewy’s voedingsmiddelen worden gemaakt in de fda-geïnspecteerde faciliteit van het bedrijf in de omgeving van Milwaukee, Wisconsin.

Het bedrijf betrekt ingrediënten uit landen zoals – maar niet beperkt tot – Noord-Amerika, Nieuw-Zeeland en Australië. Al hun groenten en fruit zijn biologisch gecertificeerd en afkomstig uit Noord- of Zuid-Amerika, afhankelijk van de beschikbaarheid. Stella &Chewy’s haalt geen ingrediënten uit China.

Al hun voedingsmiddelen worden gemaakt met behulp van een gepatenteerd voedselveiligheidsproces dat het bedrijf SecureByNature® noemt. Dit proces omvat verwerking onder hoge druk, wat een proces bij lage temperaturen is dat de kleur, textuur, smaak en voedingswaarde van het voedsel intact laat terwijl pathogene organismen worden vernietigd.

Na productie worden alle producten van Stella &Chewy getest door een onafhankelijk laboratorium. Als u de resultaten zelf wilt zien, kunt u de lotcode van uw Stella &Chewy’s product invoeren en de veiligheidsresultaten van het specifieke product vinden.

Is Stella &Chewy’s kattenvoer teruggeroepen?

Stella &Chewy’s werd in 2015 twee keer teruggeroepen. Beide terugroepacties waren te wijten aan mogelijke listeriabesmetting en aangetast voedsel voor zowel honden als katten.

Welke soorten kattenvoer biedt Stella &Chewy’s aan?

Stella &Chewy’s kattenvoerselectie omvat bevroren rauwe hapjes, bevroren rauwe medaillons, gevriesdroogde hapjes, natvoerbrokken en natvoerpaté.

 • Misschien wel het populairste aanbod van het merk is het gevriesdroogde dinerbrokjes. Dit zijn brokachtige brokken gevriesdroogd vlees die je rehydrateert en serveert. Al hun gevriesdroogde voedingsmiddelen bestaan voor 98% uit spiervlees, organen en botten.
 • Stella > Chewy’s bevroren rauwe hapjes zijn brokken bevroren rauw vlees.
 • Stella > Chewy’s mini medaillons zijn pasteitjes van versnipperd rauw vlees. Er zijn momenteel slechts twee recepten: kip en kalkoen.
 • Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een meer traditionele maaltijd, Stella &Chewy’s biedt twee soorten natvoer. Hun Prachtige hapjes bevatten stukjes vlees in bottenbouillon en zijn verkrijgbaar in drie smaken: kip, kip en zalm en kalkoen. Purrfect Paté is een glad voedsel dat ook is gedrenkt in bottenbouillon. Het is verkrijgbaar in dezelfde drie smaken.

Stella &Chewy’s Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Stella &Chewy's Chick Chick Chicken Dinner Morsels Gevriesdroogd rauw kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Labrapport bekijken

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit gevriesdroogde kattenvoer.

Zoals alle gevriesdroogde voedingsmiddelen van Stella &Chewy bestaat het product voor 98% uit spiervlees, organen en botten. Het bevat een combinatie van gemalen kip met botten, kippenlever en kippenmaag – een orgaan dat soms een tweede maag wordt genoemd en dat gedeeltelijk verantwoordelijk is voor het malen van voedsel voordat het door het spijsverteringskanaal gaat.

De resterende 2% van het recept bestaat uit nutraceuticals en supplementen. De eerste is pompoenpitten, vermoedelijk als bron van vezels. Het voedsel bevat ook fenegriekzaad, paardenbloem en gedroogde kelp als natuurlijke bronnen van vitamines en mineralen.

Het voedsel bevat een verscheidenheid aan synthetische vitamines, mineralen en aminozuren om het qua voedingswaarde compleet en uitgebalanceerd te maken.

Over het algemeen is dit voedsel rijk aan eiwitten met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Het voedsel heeft 123 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Kip (gemalen met bot), kippenlever, kippenmaag, pompoenpitten, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, fenegriekzaad, gedroogd pediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longum fermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïne, ijzereiwit, ijzereiwit, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, niacine Supplement, koperproteïne, riboflavinesupplement, natriumseleniet, D-calciumpantothenaat, biotine, mangaanproteïnaat, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, vitamine D3-supplement, foliumzuur, vitamine B12-supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 45%

Ruw vet: 25%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

As: 4.37%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.37%

Vet: 26.32%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 16.45%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.08%

Vet: 50.03%

Koolhydraten: 12.88%

Ingrediënten die we leuk vonden: Gemalen kip met bot, kippenlever, kipmaag

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Geen

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • 98% van het totale recept bestaat uit vlees, organen en botten
 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Vrij van dierlijke bijproducten
 • Gemaakt zonder kunstmatige kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen

Tegens

Stella &Chewy's gevriesdroogde rauwe eend gans diner hapjes graanvrij kattenvoer, 18 oz grootte: 18 Oun

Koop op Chewy Koop op Amazon

Eend lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit gevriesdroogde kattenvoer.

Zoals alle gevriesdroogde dinerbrokken van Stella &Chewy, is dit voedsel op basis van vlees en bestaat het voor 98% uit spiervlees, organen en botten. Het is gemaakt van eendenvlees en botten, kalkoenvlees en botten, kalkoenlever, gans en kalkoenmaag.

Deze mix van gevogelte-ingrediënten wordt geaccentueerd door een mix van aanvullende plantaardige ingrediënten, waaronder pompoenpitten, probiotica, paardenbloem en gedroogde kelp.  Alle groenten en fruit in het voedsel zijn 100% biologisch gecertificeerd.

Een verscheidenheid aan synthetische vitamines, mineralen en aminozuren maken het qua voedingswaarde compleet.

Over het algemeen is het voedsel rijk aan eiwitten met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Het voedsel heeft 149 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Eend met gemalen bot, kalkoen met gemalen bot, kalkoenlever, gans, kalkoenmaag, pompoenpitten, kaliumchloride, natriumfosfaat, choline Chloride, Gedroogd Pediococcus Acidilactici Fermentatieproduct, Gedroogde Lactobacillus Acidophilus FermentatieProduct, Gedroogd Bifidobacterium Longum Fermentatieproduct, Gedroogd Bacillus Coagulans Fermentatieproduct, Taurine, Tocoferolen (Conserveermiddel), Paardenbloem, Gedroogde Kelp, Zinkproteïne, IJzerproteïne, Vitamine A Supplement, Vitamine E Supplement, Niacine Supplement, Koper Proteïnaat, Riboflavine Supplement, NatriumSeleniet, D-Calcium Pantothenaat, Biotine, Mangaan Proteïnaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 40%

Ruw vet: 30%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

As: 2.79%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 42.11%

Vet: 31.58%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 18.12%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.75%

Vet: 56.02%

Koolhydraten: 13.23%

Ingrediënten die we leuk vonden: Eend met gemalen bot, kalkoen met gemalen bot, kalkoenlever, gans, kalkoen spiermaag

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Geen

Veel voorkomende allergenen: Geen

Pros

 • Bevat benoemd vlees in plaats van vaag gelabelde maaltijden en bijproducten
 • Bevat een combinatie van spier- en orgaanvlees
 • Voornamelijk gemaakt van vlees in plaats van plantaardige ingrediënten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen
 • Laag koolhydraatgehalte

Tegens

Stella &Chewy's Tummy Ticklin' Turkey Dinner Hapjes Gevriesdroogd rauw kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Turkije lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit gevriesdroogde kattenvoer.

Net als de andere producten op deze lijst, is dit recept een gevriesdroogd voedsel gemaakt met 98% vlees, organen en botten. Deze keer is kalkoen het vlees bij uitstek, gemalen met botten en gemengd met kalkoenlever en spiermaag.

In overeenstemming met de gebruikelijke formule van Stella &Chewy bevat het voedsel pompoenpitten als een bron van vezels en sporenvoedingsstoffen, samen met probiotica, paardenbloem en gedroogde kelp.

Het voedsel is verrijkt met vitamines, mineralen en aminozuren om het qua voedingswaarde compleet en uitgebalanceerd te maken.

Over het algemeen is dit voedsel rijk aan eiwitten met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Het voedsel heeft 139 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Turkije met gemalen bot, kalkoenlever, kalkoenmaag, pompoenpitten, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, gedroogd pediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longum fermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïne, ijzerproteïne, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, niacinesupplement, koper Proteïnaat, Riboflavine Supplement, Natrium Seleniet, D-Calcium Pantothenaat, Biotine, Mangaan Proteïnaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 40%

Ruw vet: 37%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

As: 3.01%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 42.11%

Vet: 38.95%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 10.52%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 28.6%

Vet: 64.25%

Koolhydraten: 7.14%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kalkoen met gemalen bot, kalkoenlever, kalkoenmaag

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Geen

Veel voorkomende allergenen: Geen

Pros

 • Voornamelijk gemaakt van vlees, organen en botten met een minimaal plantgehalte
 • Vrij van dierlijke bijproducten
 • Rijk aan eiwitten
 • Vrij van potentieel schadelijke additieven
 • Laag koolhydraatgehalte

Tegens

 • Kan te veel botmateriaal hebben

Wat vinden klanten van Stella &Chewy’s Cat Food?

Stella &Chewy’s kattenvoer productvermeldingen ontvangen bijna uitsluitend positieve beoordelingen, waarbij de meeste klanten zeggen dat hun katten loved het eten. Sommigen zeggen dat het hielp om de gezondheid van hun katten te verbeteren.

Overmatig botgehalte is de belangrijkste klacht over Stella &Chewy’s kattenvoer. Net als sommige andere makers van rauw en gevriesdroogd voedsel, bevat stella &chewy’s kattenvoer gemalen bot. Sommigen zeggen dat ze te veel gebruiken. Te veel bot verhoogt het mineraalgehalte van het voedsel, waaronder magnesium, calcium en fosfor.

Volgens een gids op de Raw Feeding Community-website is een hele kip ongeveer 27-32% bot, terwijl een typisch prooidier zoals een muis of konijn dichter bij 5-10% bot ligt. Stella &Chewy’s onthult niet hoeveel botgehalte elk van hun recepten is, maar ze onthullen wel het fosforgehalte van het voedsel.

Het bedrijf beweert dat al hun gevriesdroogde en bevroren voedingsmiddelen hetzelfde fosforgehalte hebben. Dat is 0,45% tot 0,67% op basis van as-fed. Tummy Ticklin’ Turkey bevroren raw food, bijvoorbeeld, is 0,61% fosfor op basis van as-fed. Dit vertaalt zich naar ongeveer 3,9 g per 1000 calorieën. Dat is twee keer de aanbevolen hoeveelheid van AAFCO voor groeiende kittens.

Stella &Chewy’s heeft nog een ander probleem: een gebrek aan transparantie en een onwil om waardevolle informatie aan hun klanten te verstrekken.

Als kattenvoerrecensent heb ik contact opgenomen met tal van bedrijven die vragen om typische waarden van bepaalde voedingsstoffen – eiwitten, vetten, koolhydraten, as en vocht. Tot nu toe is elk bedrijf min of meer bereid geweest om deze waarden te delen. Toen ik contact opnam met Stella &Chewy’s, weigerde de medewerker van de klantenservice deze basisinformatie te delen.

Ik ben niet de enige in deze ervaring. Deze gebruikers van het Feline Diabetes-forum zijn ook gefrustreerd door de weigering van Stella &Chewy om belangrijke voedingsinformatie te delen.

Dr. Lisa Pierson, DVM heeft honderden uren besteed aan het verzamelen van dit soort informatie om toe te voegen aan haar uitgebreide kattenvoergrafiek. Kattenvoermerken van Tiki Cat tot Fancy Feast hebben graag typische voedingsgegevens verstrekt, waardoor mensen over de hele wereld begrijpen wat er in het voedsel van hun kat zit. Toen Dr. Pierson contact opnam met Stella &Chewy’s met het verzoek om typische voedingsanalysegegevens voor haar kattenvoerkaart, eisten ze dat ze een vertrouwelijkheidsovereenkomst ondertekende voordat ze deze verstrekte.

Ongeacht wat Stella &Chewy’s klanten vertelt, is de typische voedingsanalyse geen bedrijfsgeheim. Veel bedrijven delen het op hun website zodat iedereen het kan lezen. Het is dezelfde informatie die we verwachten van elk “Nutrition Facts” -label op ons eigen voedsel.

Positieve beoordelingen

“Ik heb moeite gehad om een voedsel te vinden dat mijn kat geen darmklachten bezorgt. Ik heb onlangs Stella en Chewys gevonden en de overstap gemaakt, en ik ben zo blij dat we dat hebben gedaan. Mijn kat heeft sindsdien geen enkel probleem meer gehad. Niet alleen is het eten veel gemakkelijker voor haar spijsverteringsstelsel, maar ze houdt er ook van. Ze schreeuwt om haar avondeten zodra ik thuiskom. Het is de prijs voor ons meer dan waard om haar zoveel comfortabeler en gelukkiger te zien.” – Jenna, recensie van Stella &Chewy’s Tummy Ticklin’ Turkey Dinner Morsels

“Mijn bengaalse kat houdt van de eend! We geven hem ’s ochtends 11 hapjes en ’s avonds 11 hapjes met droge brokjes ertussen. Het is gemakkelijker om te bereiden wanneer we ze verpletteren voordat we water toevoegen. Duurt slechts een minuut en het is klaar om te gaan! Ik vind het leuk dat het een rauw dieet is, maar ook handig is.” – Pwhited813, recensie Duck Duck Goose Dinner Morsels

Negatieve beoordelingen

“Ik blijf lezen over de voordelen van rauw, en dit gevriesdroogde product leek me een goed idee. Het is scherp geprijsd gezien de kwaliteit van de ingrediënten, dus ik dacht dat ik het eens zou proberen als een topper. Mijn jongens, alle 3, lijken er dol op te zijn. Maar toen realiseerde ik me dat het aantal fosforen meer dan het dubbele is van hun gewone ingeblikt voedsel! Het fosfor komt uit een natuurlijke bron – beendermeel en ja, katten hebben fosfor nodig in hun dieet en zouden van nature de botten van prooien eten, maar ik ben bang dat de hoeveelheid niet in evenwicht is. Beendermeel staat hoog op de ingrediëntenlijst. Ik heb niet echt het gevoel dat dit op de lange termijn veilig is voor de nieren van mijn katten. Ik zou het overwegen als ze de formule veranderden en een lager fosforgehalte hadden. Alleen omdat iets natuurlijk is, betekent dat niet dat het gezond is.” – Marioninnyc, recensie van Stella &Chewy’s Chick Chick Chicken Dinner Morsels

“Dit voedsel is betrouwbaar, maar niet voorspelbaar – hè? Mijn kat eet dit voedsel al enkele jaren, maar ik kan de formule nooit vertrouwen – in één zak zullen de kleine pellets stevig en goed gevormd zijn; maar in de volgende zak zullen de pellets niets meer zijn dan petfood “chaf / dust”. heel frustrerend.” – Patricia, recensie van Stella &Chewy’s Duck Duck Goose Dinner Morsels

Hoeveel Does Stella &Chewy’s Kattenvoer Kosten?

Stella &Chewy’s gevriesdroogde kattenvoer kost tussen $ 2 en $ 3 per ounce, maar omdat het voedsel zo licht is, is het misleidend om de prijs per ounce als enige meting te gebruiken. Laten we in plaats daarvan denken in termen van kosten per dag. Door de kosten van het voedsel te evalueren op prijs per dag, kunnen we het vergelijken met andere producten.

Volgens de voedingsinstructies van het bedrijf voor een kat van 10 pond, zou het ongeveer kosten $2.53 per dag om uw kat Stella &Chewy’s gevriesdroogde kattenvoer te voeren.

Kortom, is Stella &Chewy’s een goede keuze?

Stella &Chewy’s is een toonaangevende optie voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het voeren van een rauw of gevriesdroogd dieet. Hun recepten leveren eenvoudige, vlees-eerst voeding zonder onnodige toevoegingen of koolhydraatgehalte.

Hun bevroren en gevriesdroogde rauwe voedingsmiddelen lijken echter te veel bot te bevatten. Omdat ze zoveel bot bevatten, hebben Stella &Chewy’s gevriesdroogde en bevroren rauwe voedingsmiddelen de neiging om hoog in fosfor te zijn en is het misschien geen goede keuze voor katten met een nierziekte of katten die de fosforinname van hun katten om een andere reden proberen te minimaliseren.

Dit probleem, in combinatie met het gebrek aan transparantie van het bedrijf, zijn dingen om te overwegen voordat u Stella &Chewy’s kiest als het nieuwe voedsel van uw kat.

Waar stella & chewy’s kattenvoer te kopen?

Hoewel het grootste deel van hun selectie online wordt verkocht, kun je stella &chewy’s bevroren en nat voedsel alleen kopen bij lokale dierenwinkels – ze zijn niet verkrijgbaar via online retailers. De rest van de Stella &Chewy’s line-up is beschikbaar op Amazon, Chewy, PetFlow en Only Natural Pet.

Klik hier om te winkelen voor Stella &Chewy’s kattenvoer op Amazon