Onbevooroordeelde Rachael Ray Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeling Rachael Ray Nutrish over wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 5/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 5/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 8/10
 • Klantervaring – 6/10
 • Herinner geschiedenis – 4/10

Algemene score: 5.9/10

In totaal geven we Rachael Ray Nutrish kattenvoer een 35 uit 60 rating of een C-cijfer.

Rachael Ray Nutrish Video BeoordelingOver Rachael Ray Nutrish

Rachael Ray Nutrish, momenteel eigendom van J.M. Smucker, is een beroemdheidsmerk gecreëerd door Ainsworth Pet Nutrition.

Toen Ainsworth en de beroemde chef-kok Rachael Ray in 2008 samenwerkten om het merk te creëren, was de dierenvoedingswereld klaar voor verandering. De terugroepacties voor dierenvoeding in 2007 hadden consumenten achterdochtig gemaakt over de industrie en wendden zich tot kleinere, onafhankelijke bedrijven op zoek naar veilige producten voor hun huisdieren.

Ainsworth had zich eerder gericht op de waardemarkt, maar wist dat deze niet langer houdbaar was. Consumenten gingen naar “super-premium” voedsel en Ainsworth moest een slimme manier vinden om die ruimte te betreden.

Ze kozen celebrity chef Rachael Ray als ambassadeur van die transitie.

Rachael Ray’s warme, wazige, vriendelijke persoonlijkheid en publieke liefde voor dieren maakten haar een ideaal gezicht voor Ainsworth’s eerste onderneming in de premium dierenvoedingsruimte. Het eten werd en wordt nog steeds op de markt gebracht als premium voedsel dat betaalbaar is voor de gemiddelde koper.

Rachael Ray Nutrish werd het grootste merk van Ainsworth. In 2017 werd het uitgeroepen tot het snelst groeiende dierenvoer van de VS.

In 2018 kocht J.M. Smucker Ainsworth voor ongeveer $ 1,7 miljard. J.M. Smucker is het enorme conglomeraat dat eigenaar is van Meow Mix, 9Lives en Dick Van Patten’s Natural Balance Pet Foods.

Het is ook betrokken bij filantropie.

Een deel van de opbrengst van elke Nutrish-verkoop wordt gedoneerd aan de Rachael Ray Foundation. De missie van de stichting is om dieren in nood te helpen en andere liefdadigheidsorganisaties zoals Feeding America, de Alliance for a Healthier Generation en FoodCorps te ondersteunen.

Samen met The Yum-o! Organisatie – Ray’s andere filantropische organisatie – De Rachael Ray Foundation heeft $ 4 miljoen gedoneerd aan organisaties die werken aan COVID-19-hulpinspanningen voor zowel huisdieren als mensen.

Inkoop en productie

Rachael Ray Nutrish droog kattenvoer wordt geproduceerd in de productiefaciliteiten van Ainsworth Pet Foods in Meadville, Pennsylvania en Frontenac, Kansas. Hun natte voedingsmiddelen worden gemaakt in Thailand.

De meeste van hun ingrediënten zijn afkomstig uit de Verenigde Staten, Canada, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland. Rachael Ray Nutrish beweert dat geen van hun ingrediënten afkomstig is uit China, maar bedenk dat de meeste synthetische vitamines, mineralen en aminozuren afkomstig zijn uit China.

Gedurende tientallen jaren van het produceren van deze supplementen heeft China een sterke veiligheidsrecord opgebouwd en er zijn geen aanwijzingen dat ze inferieur zijn aan die elders gemaakt.

Geschiedenis herinneren

Rachael Ray Nutrish kattenvoer werd in 2015 teruggeroepen. Verschillende variëteiten werden getrokken als gevolg van te hoge niveaus van vitamine D.

2018 Class Action Rechtszaak – Rachael Ray Cat Food bevat onkruidverdelger?

In augustus 2018 diende een New Yorker een class action-rechtszaak van $ 5 miljoen in tegen Rachael Ray Nutrish.

Volgens de eiser maakt Rachael Ray Nutrish zich schuldig aan het verkeerd etiketteren van producten door te beweren dat de voedingsmiddelen “natuurlijk” zijn. Onafhankelijke laboratoriumtests toonden aan dat het voedsel sporen bevatte van een niet-bekendgemaakt herbicide genaamd glyfosaat.

Dit herbicide, vaak te vinden in Roundup, wordt in de rechtszaak beschreven als “een krachtig biocide en hormoonontregelaar, met schadelijke gezondheidseffecten die nog steeds bekend worden”.

Het is belangrijk om te herhalen dat deze rechtszaak zich niet richt op de gevaren van glyfosaatresidu in het voedsel. Het gaat om misleidende etikettering.

De term “natuurlijk” heeft een losse juridische definitie, maar het heeft een duidelijke betekenis in de hoofden van consumenten. Volgens de rechtszaak bleek uit een nationale telefonische enquête in 2014 dat 66% van de respondenten zei dat een “natuurlijk” label op verpakte en verwerkte voedingsmiddelen betekent dat er geen giftige pesticiden zijn gebruikt bij het maken van dat product.

In werkelijkheid is glyfosaat aanwezig in veel voedingsmiddelen, waaronder die welke als natuurlijk zijn geëtiketteerd. Glyfosaat wordt gebruikt om veel gewassen te behandelen, waaronder sojabonen, maïs, tarwe, linzen, erwten en haver. Toen onderzoekers negen populaire huisdiervoedingsformules voor glyfosaat testten, vonden ze aanzienlijke hoeveelheden ervan in alle negen.

Deze omvatten Purina Cat Chow, Friskies Indoor Complete, 9 Lives, Rachael Ray en Purina Beyond Natural.

In 2019 noemde de FDA Rachael Ray Nutrish onder de 16 merken die geassocieerd zijn met een mogelijk verhoogd risico op hartaandoeningen bij huisdieren.

Als onderdeel van het lopende onderzoek naar een mogelijk verband tussen graanvrij voedsel en een verhoogd risico op DCM (gedilateerde cardiomyopathie) bij honden en sommige katten, heeft de FDA een lijst met 16 merken vrijgegeven die geassocieerd waren met ten minste 10 meldingen van hartaandoeningen.

Geen van de beursgenoteerde merken werd teruggeroepen en de sonde blijft vanaf mei 2020 onbeslist.

Welke soorten kattenvoer biedt Rachael Ray Nutrish aan?

Rachael Ray Nutrish biedt drie lijnen droog kattenvoer. Dit zijn Peak, een lijn van ultra-premium eiwitrijk voedsel, Zero Grain droogvoer en Super Premium droogvoer, dat granen bevat en de grootste droogvoerlijn van het merk is.

Hun selectie natvoer omvat vier lijnen. Dit zijn Purrfect Entrees, Peak Ultra Premium, Purrfect Broths en Grain Free.

Wat vinden klanten van Rachael Ray Nutrish Kattenvoer?

De meeste Rachael Ray Nutrish-klanten lijken het eten lekker te vinden en zeggen dat het binnen hun budget past, hun katten genieten ervan. Ze waarderen ook de filantropische inspanningen van het bedrijf.

Negatieve klanten zijn beledigd door misleidende etikettering. Hoewel het bedrijf beweert dat Rachael Ray Nutrish-voedingsmiddelen vrij zijn van gemalen maïs, bevatten verschillende van hun voedingsmiddelen maïsglutenmeel, wat betekent dat het geen maïsvrije producten zijn.

Laten we eens kijken naar een paar echte klantrecensies die zijn geselecteerd uit verschillende populaire Rachael Ray-voedingsmiddelen die online worden vermeld.

Positieve beoordelingen

“Dit eten is geweldig! Mijn katten eten nu veel minder voedsel en hebben een rustigere dag in vergelijking met constant hyper zijn. Kleine stukjes goed voor alle maten voor kat van volwassene tot kitten. Het braken voor ander voedsel is volledig gestopt Plus Rachel Ray geeft terug om andere dieren in nood te helpen. Een overwinning in mijn boek.” – Eten, recensie Rachael Ray Nutrish Indoor Complete

“Ik roteer meestal in Go! Daily Defence Chicken droogvoer voor mijn huisbonzen, maar ik gebruik dit om de buurt ongesocialiseerde katten te voeden, tenminste totdat ik ze betrap voor verhuizing naar een veiligere omgeving. Als je centen knijpt, kun je dit niet verslaan voor het geld 🙂 Zorg er gewoon voor dat je wat geweldig natvoer draait, zodat hun ingewanden niet worden uitgedroogd!” – Gary, reviewing Rachael Ray Nutrish Natural Chicken &Brown Rice

Negatieve beoordelingen

“Dacht dat dit een geweldig natuurlijk voedsel zou zijn voor mijn (katten)jongens. Maar zodra ik dit voedsel aan een van mijn katten begon te voeren, jeukte hij non-stop. Ik stopte een dag met het geven van het aan hem en hij stopte met krabben. Ik dacht dat dit een volledig natuurlijk voedsel was, maar zag een hoofdingrediënt is maïsglutenmeel. Helaas was het een verspilling van geld :(” – SarahB, reviewing Rachael Ray Nutrish Indoor Complete

“Er staat maïsvrij, maar heeft Corn Gluten Meal in de ingrediëntenlijst? Dat is afgeleid van maïs, het is een bijproduct van maïs. Heb niet veel onderzoek gedaan, maar technisch gezien is dit geen maïsvrij voedsel.” – jenn, recensie Rachael Ray Nutrish Natural Chicken and Brown Rice Recept

Rachael Ray Nutrish Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Alle voedingspercentages in deze tabel en hierna zijn ontleend aan de gegarandeerde analyse van de fabrikant. Exacte voedingspercentages zijn niet beschikbaar.

Alle berekende waarden worden bepaald met behulp van deze minimale en maximale gepubliceerde waarden en kunnen afwijken van de werkelijke waarden. Rachael Ray Nutrish is de ultieme autoriteit op het gebied van hun producten, dus neem contact op met het bedrijf voor meer voedingsinformatie.

Rachael Ray Nutrish Natuurlijke Kip &bruine rijst Recept Droog Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Dit droge kattenvoer op basis van kip is een van de populairste formules van Rachael Ray Nutrish. Het wordt voornamelijk gemaakt van kip- en kippenmeel, beide voor de soort geschikte eiwitbronnen.

Het bevat ook aanzienlijke hoeveelheden plantaardig materiaal, waaronder maïsglutenmeel als een eiwitrijke plantenvuller. Gemalen rijst, bruine rijst en gedroogde gemalen erwten dragen bij aan het totale koolhydraatgehalte van het voedsel.

In totaal heeft dit voedsel moderate eiwitgehalte uit zowel dierlijke als plantaardige bronnen, matig vet en hoog koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Kip, Kippenmeel, Maïsglutenmeel, Gemalen rijst, Bruine rijst, Gevogeltevet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Brouwers Gedroogde gist, Natuurlijke smaak, Gedroogde gewone bietenpulp, Kaliumchloride, Cholinechloride, Ijzeroxide (kleur), Gedroogde gemalen erwten, Gedroogde wortelen, Olijfolie, Taurine, Vitamine E-supplement, Zinksulfaat, Zout, Ijzersulfaat, Calciumcarbonaat, Niacine, L-Ascorbyl-2-polyfosfaat (bron van vitamine C), Mangaansulfaat, kopersulfaat, vitamine A-supplement, thiaminemononitraat, d-calciumpantothenaat, natriumseleniet, riboflavinesupplement, pyridoxinehydrochloride (bron van vitamine B6), biotine, menadionenatriumbisulfietcomplex (bron van vitamine K-activiteit), vitamine B12-supplement, foliumzuur, vitamine D3-supplement, kobaltsulfaat, kaliumjodide.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 34%

Ruw vet: 14%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 37.36%

Vet: 15.38%

Vezel: 4.4%

Koolhydraten: 42.86%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.78%

Vet: 31.78%

Koolhydraten: 36.45%

Ingrediënten die we leuk vonden:Kip

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Maïsglutenmeel, gemalen rijst, bruine rijst, gedroogde gemalen erwten

Veel voorkomende allergenen:Kip

Pros

 • Een betaalbaar voedsel
 • Bevat kip- en kippenmeel in plaats van dubbelzinnige vleesbijproducten
 • Katten houden van de smaak van deze brokjes
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en chemische conserveermiddelen

Tegens

 • Overmatig koolhydraatgehalte

Rachael Ray Nutrish Indoor Complete Kip met Linzen &quotm Recept Natuurlijk Droog Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

De ingrediëntenlijst van het voedsel begint met kip- en kippenmeel als voor de soort geschikte eiwitbronnen. Het bevat ook maïsglutenmeel als een geconcentreerde bron van plantaardig eiwit, samen met erwteneiwit, een ander veel voorkomend eiwitrijk concentraat.

Als voedsel dat op de markt wordt gebracht voor binnenkatten, is dit een vezelrijk recept gemaakt met linzen, gedroogde bietenpulp en cellulose in poedervorm. Theoretisch helpen deze additieven om haarballen te minimaliseren en verzadiging te bevorderen, waardoor binnenkatten comfortabel en slank blijven.

Deze vezelbronnen dragen ook bij aan het geschatte koolhydraatgehalte van 46% droge stof van het voedsel.  Het voedsel is zeer hoog in koolhydraten met een matig eiwit- en matig vetgehalte.

Ingrediënten

Kip, Kippenmeel, Maïsglutenmeel, Gedroogde gemalen erwten, Linzen, Erwteneiwit, Gevogeltevet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Gedroogde gewone bietenpulp, Cellulosepoeder, Zalm, Gemalen rijst, Natuurlijk aroma, Zout, Cholinechloride, Ijzeroxide (kleur), Taurine, Gedroogde cranberry, Gedroogde bosbes, Gedroogde pompoen, Vitamine E-supplement, Zinksulfaat, Ijzersulfaat, Calciumcarbonaat, Niacine, L-Ascorbyl-2-polyfosfaat (bron van vitamine C), Paardenbloem, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, Vitamine A-supplement, Thiaminemononitraat, d-Calciumpantothenaat, Natriumseleniet, Riboflavinesupplement, Pyridoxinehydrochloride (Bron van Vitamine B6), Biotine, Menadione NatriumbisulfietComplex (Bron van Vitamine K-activiteit), Vitamine B12-supplement, Foliumzuur, Vitamine D3-supplement, Kobaltsulfaat, Kaliumjodide.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 35%

Ruw vet: 12%

Ruwe celstof: 8%

Vocht: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.46%

Vet: 13.19%

Vezel: 8.79%

Koolhydraten: 39.56%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.95%

Vet: 29.1%

Koolhydraten: 35.95%

Ingrediënten die we leuk vonden:Kip

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Maïsglutenmeel, gedroogde gemalen erwten, linzen, erwteneiwit, gemalen rijst

Veel voorkomende allergenen:Kip

Pros

 • Gebruikt kippen- en kippenmeel in plaats van naamloze dierlijke bijproducten
 • Katten genieten van de smaak van dit voedsel
 • Betaalbaar
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en chemische conserveermiddelen

Tegens

 • Rijk aan koolhydraten
 • Bevat meerdere plantaardige eiwitconcentraten

Rachael Ray Nutrish Tonijn Purrfection Natural Grain-Free Wet Cat Food

Koop op Chewy Koop op Amazon

Dit kattenvoer is gemaakt met vlokken tonijn in plantaardige olie en water. Wanneer je een plastic schaal openklapt, lijkt het voedsel op een blikje tonijn dat je zelf zou kunnen eten. Essentiële vitaminen, mineralen en aminozuren maken het voedsel qua voedingswaarde compleet.

Naast de standaardvariëteit van noodzakelijke additieven, bevat het voedsel cellulose in poedervorm als een bron van vezels, samen met verschillende verdikkingsmiddelen. Een van deze verdikkingsmiddelen is carrageen, een controversieel ingrediënt waarvan wordt gedacht dat het ontstekingen verergert en mogelijk kanker veroorzaakt.

Volgens de gegarandeerde analyse van het voedsel heeft het recept voor tonijnzuivering matig eiwit, matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Tonijn, Water, Plantaardige Olie, Cellulosepoeder, Tricalciumfosfaat, Zout, Guargom, Xanthaangom, Selderijpoeder, Kaliumchloride, Cholinechloride, Magnesiumsulfaat, Calciumcarbonaat, Carrageen, Cassiagom, Fructooligosaccharide, Taurine, Paprikapoeder, Zinkproteïne, IJzerproteïne, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat (Bron van Vitamine C), Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Niacine, Mangaanproteïne, Vitamine A-supplement, Koperproteïne, Calciumjodaat, Pantotheenzuur, Pantotheenzuur, Natriumseleniet, Riboflavine, Vitamine B12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Foliumzuur, Vitamine D3 Supplement, Biotine, Menadione Natrium Bisulfiet Complex (Bron van Vitamine K Activiteit).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 3%

Ruwe celstof: 3.5%

Vocht: 79%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 42.86%

Vet: 14.29%

Vezel: 16.67%

Koolhydraten: 26.19%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 41.31%

Vet: 33.44%

Koolhydraten: 25.25%

Ingrediënten die we leuk vonden:Tonijn

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Carrageen, Plantaardige Olie

Veel voorkomende allergenen:Vis

Pros

 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en chemische conserveermiddelen
 • Verpakt in een plastic container, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over BPA-voeringen
 • Betaalbaar

Tegens

 • Bevat carrageen
 • Hoog koolhydraatgehalte

Hoeveel kost Rachael Ray Nutrish Kattenvoer?

Rachael Ray Nutrish’s moederbedrijf’s mantra is “Pet Store Quality. Supermarket Easy,” en het wordt weerspiegeld in het merk Rachael Ray Nutrish.

Rachael Ray Nutrish is een van de meest goedkope voedingsmiddelen die beschikbaar zijn. Hun prijzen zijn vergelijkbaar met die je zou betalen voor zogenaamde “supermarktmerken” zoals Purina Cat Chow, Meow Mix en Friskies.

Ervan uitgaande dat uw kat ongeveer 200 calorieën per dag nodig heeft, kost het ongeveer $0.45 elke dag om een van de populaire droge voedingsmiddelen van het merk te voeden en rond $1.55 per dag om Rachael Ray natvoer te voeren.

Kortom, is Rachael Ray Kattenvoer een goede keuze?

Aan de andere kant is Rachael Ray kattenvoer een van de weinige budget kattenvoer gemaakt van identificeerbare ingrediënten in plaats van anonieme dierlijke bijproducten.

Theoretisch betekent dit dat de dierlijke ingrediënten aan een hogere standaard worden gehouden dan die welke in de bijproductcategorie vallen, waardoor de voedingsmiddelen veiliger en beter verteerbaar zijn dan andere tegen dezelfde prijs.

Dat gezegd hebbende, Rachael Ray Nutrish-voedingsmiddelen hebben de neiging om grote hoeveelheden plantaardige ingrediënten te bevatten. Koolhydraatrijke diëten kunnen bijdragen aan diabetes en plantaardige eiwitten worden minder efficiënt verteerd dan eiwitten uit dierlijke bronnen.

Waar wordt Rachael Ray Nutrish kattenvoer verkocht?

Rachael Ray Nutrish is gemakkelijk te vinden in winkelketens zoals Dollar General, KMart, Rite Aid, Walgreens, Walmart, Target en meer. Het wordt verkocht in grote supermarktketens en dierenwinkels zoals PetSmart.

Online kun je het kopen op onder andere Amazon, Chewy, Jet, PetSmart, Target en Walmart.

Klik hier om te winkelen voor Rachael Ray Nutrish op Chewy