Onbevooroordeelde PetSafe ScoopGratis zelfreinigende kattenbak Review 2023

PetSafe ScoopGratis zelfreinigende kattenbak Functie

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Vraagt u zich af of de PetSafe ScoopFree zelfreinigende kattenbak de handige kattenbakoplossing kan zijn waar u op hebt gewacht?

Na het testen van deze kattenbak voor meer dan een maand, delen we onze gedachten over de prestaties van deze kattenbak en of het een goede keuze is of niet.

Deze automatische kattenbak combineert de intense adsorbentie van silicagelstrooisel met een eenvoudig harkmechanisme om u te bevrijden van het karwei van scheppen.

Het strooisel blijft tot een maand droog, terwijl het automatische schepsysteem vast afval opgesloten houdt in een apart compartiment. Door de aanwezigheid van uw kat in de kattenbak te voelen en automatisch een hark over de bak te sturen, blijft de kattenbak vanzelf schoon.

Waarderingen

  • Reinigingsgemak – 8/10
  • Geurbestrijding – 7/10
  • Uiterlijk– 9/10
  • Constructie– 10/10
  • Prijs– 6/10

Algemene score: 8/10

Hier is mijn ervaring met het gebruik van de Petsafe Scoopfree zelfreinigende kattenbak:

Ik bestelde de originele PetSafe ScoopFree-doos – het basismodel, dat geen hippe toeters en bellen bevat zoals een kap, gebruiksteller of instelbare vertragingstimers – en liet het naar mijn huis verzenden. Toen het eenmaal was aangekomen, was het tijd om dingen op te zetten en aan de slag te gaan.

Eerst heb ik de kattenbak in elkaar gezet.

De PetSafe ScoopFree doos wordt geleverd met een wegwerp kattenbak, harkmechanisme en voldoende strooisel om de doos te vullen.

De PetSafe ScoopFree wordt geleverd met een wegwerp kattenbak, harkmechanisme, ac-adapter, 10-voet netsnoer en voldoende strooisel om de doos te vullen.

De ScoopFree kattenbak zit boordevol alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Ik heb het belangrijkste plastic lichaam van de kattenbak uitgetrokken, dat de zijkanten van de doos vormt en het automatische harkmechanisme, de ac-adapter en 10-voet stroomkabel, een kartonnen kattenbak en een zak silicagelkristallen strooisel bevat.

De montage is eenvoudig in elkaar te zetten

De eerste stap is het nest in de kartonnen bak doen. Je plaatst het deksel onder de bak, waardoor het robuuster en stabieler wordt, opent vervolgens de zak met strooisel en giet het erin.

De kartonnen bak is uitgerust met een afvalval, waar vast afval wordt opgesloten nadat de hark over het strooiselbed beweegt. Toen ik afval aan de doos toevoegde, stopte ik ook een kleine hoeveelheid in de afvalval om dingen droog te houden en geuren te elimineren.

PetSafe ScoopGratis afvalval

De afvalvanger van de wegwerpbak wordt met magneten aan de plastic deur bevestigd, waardoor deze tijdens het gebruik automatisch omhoog kan komen.

Zodra je klaar bent met het toevoegen van strooisel, plaats je het harkmechanisme over de lade. Magneten onder de paarse afvalvaldeur hechten zich aan de kartonnen klep, waardoor het gedeelte kan worden opgetild wanneer het apparaat in actie is.

Zodra de kattenbak was gemonteerd, was het tijd om hem te gaan gebruiken

De kattenbak werkte soepel en is in de paar maanden dat ik hem gebruik niet één keer vastgelopen of defect geraakt.

Nogmaals, de ScoopFree maakt gebruik van een kattensensor om de aanwezigheid van een kat in de doos te detecteren. Na een vertraging van 20 minuten begint de hark zich een weg te neuriën over het strooiselbed, urine te verspreiden en ontlasting in de afvalval te vegen.

Als uw kat tijdens de vertragingsperiode opnieuw in de doos komt, wordt de doos opnieuw ingesteld voor nog eens 20 minuten vertraging, waardoor uw kat veilig blijft.

Met zoveel andere automatische kattenbakken luidruchtig en jamgevoelig, is de ScoopFree verfrissend stil en consistent. Elke cyclus duurt iets meer dan een minuut en maakt niet veel lawaai.

Afgezien van een rustig gezoem terwijl het loopt, rommelt de ScoopFree een beetje als de afvalval opent en sluit, maar dat geluid is bijna onmerkbaar. Tussen het gebrek aan onderhoud en het minimale lawaai, vergat ik bijna dat de ScoopFree überhaupt in huis draaide.

Hoe goed controleert het geuren en hoe lang duurt het?

Omdat de ScoopFree kattenbak gebruik maakt van silicagelstrooisel, is het goed in het uitdrogen van zowel uitwerpselen als urine. De afvalval heeft uitstekend werk geleverd van het vasthouden van fecale geur, maar het harkmechanisme ving niet elk klein deeltje op.

Gelukkig houdt silicagelstrooisel geur vrij goed vast en fecale geuren waren geen probleem voor het grootste deel van de testperiode.

Maar helaas bereikt ScoopFree-strooisel zijn verzadigingsdrempel – en begint het veel eerder te reeken – dan de doos suggereert.

De kattenbak bleef tussen een week en 9 dagen droog tussen mijn twee katten – het haalde zeker niet de 10-15 dagen beloofd door PetSafe. Tegen de grens van een week begon het nest te ruiken en na 9 dagen merkte ik wat verzadiging op de bodem van de bak.

De ScoopFree wegwerpbak weggooien

Na ongeveer 9 dagen was het tijd om de wegwerpbak en vuil strooisel weg te gooien.

Het weggooien van het zwerfvuil was eenvoudig. Ik tilde de harkeenheid van de lade, verplaatste voorzichtig de onderste lade van onderen en plaatste hem over de bovenkant.

Hoe ziet de tracking- en scattersituatie eruit?

De relatief grote korrels zwerfvuil lijken zich te verzetten tegen het volgen en de verstrooiingssituatie was buitengewoon goed. Ik denk dat dit mijn favoriete ding was over de ScoopFree box.

In vergelijking met andere kattenbakken, waaronder de peperdure Litter-Robot III, heeft deze box ongelooflijk goed werk geleverd om zwerfvuil in bedwang te houden. Ik hoefde zelden rond de kattenbak te vegen en het gebied leek schoner dan ooit tevoren.

Wat vonden de katten ervan?

PetSafe ScoopGratis zelfreinigende kattenbak Review Uitgelichte afbeelding

Mijn katten begonnen snel met de ScoopFree zelfreinigende kattenbak en leken zich er prettig bij te voelen.

Mijn katten hadden geen problemen met het gebruik van de doos en namen er meteen naartoe. Ik denk niet dat ze een probleem hadden met het nest, hoewel het aan de grovere kant is en sommige katten kan irriteren.

Ze leken ook comfortabel met de grootte van de doos, hoewel het technisch gezien niet veel ruimte is voor een kat. De kattenbak heeft een grote voetafdruk, meten 27″ x 19″ x 7″, maar het heeft geen groot bruikbaar strooiseloppervlak. Het gedeelte dat uw kat gebruikt, maatregelen 14″ x 14″, dus het is aanzienlijk kleiner dan ik voor de meeste katten zou aanbevelen.

Het is ook belangrijk op te merken dat de kattenbak vrij ondiep is en dat je kat niet veel ruimte heeft om te graven, dus dit is misschien niet de meest bevredigende keuze voor katten die graag diep in hun kattenbak gaan.

Hoeveel kost de ScoopFree Kattenbak?

Als u de originele versie kiest, zoals ik deed, liggen uw kosten vooraf tussen $ 99,95 – als u snel handelt en deze in de uitverkoop vangt – en $ 149,99.

Als u een upgrade uitvoert naar de ScoopGratis Ultra, met een kap, een gezondheidsteller en instelbare reinigingscyclustijden, kan die prijs oplopen tot $ 199,95. Er is ook een top-entry versie van de ScoopFree Ultra beschikbaar tegen dezelfde prijs.

Hoewel de ScoopFree kattenbak vooraf meer kost dan je typische kattenbak, is dat niet echt de plek waar het je veel geld gaat kosten.

In plaats daarvan liggen de kosten van de ScoopFree kattenbak in de vervangende kattenbakken. Als u gewend bent aan goedkoper kleistrooisel, kunnen vervangende trays er na verloop van tijd behoorlijk duur uitzien.

Als u 30 dagen uit elke bak kunt halen, kosten de voorgevulde wegwerpbakken ongeveer $ 15 per maand voor één kat. Realistisch gezien ga je de lade waarschijnlijk eens in de 20 dagen vervangen, waardoor je maandelijkse kosten per kat dichter bij $ 20 komen. Als je twee natgevoerde katten hebt zoals ik en merkt dat je het nest 4 keer per maand verschoont, kunnen je kosten helemaal oplopen tot $ 60 per maand.

Als dat u duur in de oren klinkt, wilt u misschien $ 50 investeren in ScoopFree’s plastic herbruikbare tray in plaats van de voorgevulde wegwerpartikelen te gebruiken, wat uw maandelijkse kosten met maar liefst $ 6 per kat zou kunnen verlagen.

Kortom, is de Petsafe Scoopfree zelfreinigende kattenbak de moeite waard?

De PetSafe ScoopFree automatische kattenbak is een van de meest betrouwbare automatische kattenbakken die je kunt kopen.

Het combineert de onderhoudsarme adsorptiekracht van silicagel met een harkmechanisme om u een eenvoudige, hands-off oplossing voor het reinigen van zwerfvuil te geven. Het nest zelf is stofarm, biedt een goede geurbeheersing en kleeft niet aan de poten van de kat.

Maar tussen de frequentere traywisselingen en de hogere prijs, weet ik niet zeker of de PetSafe ScoopFree de moeite waard is voor huizen met twee of meer katten. Kattenhuizen kunnen kiezen voor de Nestrobot of een andere betrouwbare zelfreinigende doos.

Lees ook: Litter-Robot vs ScoopFree Review – Purchased En Getest

Wil je de Petsafe Scoopfree zelf proberen?