Onbevooroordeelde Merrick Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Merrick beschrijft hun voedsel als “Whole Health Made Right”, maar is dit merk de juiste keuze voor uw kat? Ontdek het in onze onbevooroordeelde beoordeling van Merrick kattenvoer.

De We’re All About Cats Standard – Merrick beoordelen op wat belangrijk is

We hebben Merrick geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soort-geschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van die zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 6/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 6/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Herinner geschiedenis – 4/10

Algemene score: 6.3/10

We geven Merrick kattenvoer een 38 uit 60 rating of een C+ cijfer.

Over Merrick

Dit dierenvoedingsbedrijf begon in 1988, toen de familie Merrick hondentraktaties begon te maken op hun ranch in Hereford, Texas. Hun eerste offer was een hondentraktatie genaamd de Flossie. Het succes van de Flossie inspireerde de familie om te beginnen met de productie van volledig natuurlijk hondenvoer. Vijfentwintig jaar na de start van het bedrijf introduceerde Merrick zijn eerste lijn kattenvoer.

In 2015 kondigde Nestlé Purina de overname van Merrick Pet Care aan. Het conglomeraat legde uit dat ze geen wijzigingen zouden aanbrengen in het management of de activiteiten van Merrick, waardoor het als een onafhankelijk bedrijf kon blijven opereren.

Inkoop en productie

Merrick doet “Five Promises” over zijn ingrediënten en productiepraktijken.

 1. Merrick’s eerste belofte is om samen te werken met lokale telers, in theorie lokale gemeenschappen ondersteunen en zorgen voor de versheid van hun ingrediënten. Als Amerikaans bedrijf betekent dit dat de meeste ingrediënten van Merrick afkomstig zijn uit de Verenigde Staten. Merrick haalt geen ingrediënten uit China.
 2. Merrick gebruikt wat ze noemen “voedzaam, heel voedsel”. Volgens hun voedingsfilosofie betekent dit dat ze geen kunstmatige toevoegingen, zoetstoffen, kleurstoffen of conserveermiddelen gebruiken.
 3. Merrick belooft evenwichtige voeding te bieden door 30% tot 80% eiwit uit vlees, gevogelte en vis te gebruiken, gecombineerd met groenten, volle granen en fruit.
 4. De vierde belofte van Merrick is iets dat ze ‘gezondheid die je kunt zien’ noemen. Ze zeggen dat hun voedingsmiddelen “toonaangevende” niveaus van gezonde vetten, goed verteerbare vleeseiwitten en glucosamine en chondroïtine bevatten.
 5. Alle Merrick-voedingsmiddelen worden bereid in eigen keukens in Hereford, Texas. Hun keukens zijn Safe Quality Food (SQF) Level 3-gecertificeerd en gecertificeerd door het USDA National Organic Program.

Is Merrick kattenvoer teruggeroepen?

Merrick-voedsel en lekkernijen zijn meerdere keren teruggeroepen. Hier is een korte samenvatting van Merrick’s herinneringsgeschiedenis.

2018

In mei 2018 werden verschillende op rundvlees gebaseerde hondentraktaties teruggeroepen vanwege mogelijk verhoogde niveaus van schildklierhormonen van rundvlees.

2011

In januari 2011 werden Merrick’s Jr. Texas Taffy huisdiertraktaties teruggeroepen vanwege mogelijke salmonellabesmetting. In de zomer van hetzelfde jaar kondigde het bedrijf een terugroepactie aan van hun Doggie Wishbone-traktaties, opnieuw vanwege mogelijke salmonellabesmetting.

2010

Merrick-traktaties werden teruggeroepen vanwege mogelijke salmonellabesmetting.

Welke soorten kattenvoer biedt Merrick aan?

De oprichter van het bedrijf, Garth Merrick, zegt dat Merrick zich onderscheidt door “de inspanningen die we leveren om de natuurlijke goedheid en voedingsintegriteit van de hele voedselingrediënten die we gebruiken te behouden”, en legt uit dat “we de minste stappen gebruiken die we kunnen. We blijven weg van kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen.

Wij geloven dat deze aanpak onze klanten – en vooral hun huisdieren – tevreden houdt dat onze voeding een grote bijdrage levert aan het geluk en welzijn van hun huisdier. Dat doen we al vanaf het begin en dat zullen we in de toekomst blijven doen.”

Merrick heeft een divers aanbod kattenvoer, waaronder droogvoer, natvoer, rauwe mixers en traktaties. Ze zijn onderverdeeld in drie lijnen: Purrfect Bistro, Limited Ingredient Diet en Backcountry.

Purrfecte Bistro is de origi van het merknal kattenvoerlijn. Het bevat zowel graaninclusieve als graanvrije recepten, allemaal gericht op verschillende levensfasen en behoeften. Het is ook de meest voordelige van de drie productlijnen.

Het dieet met beperkte ingrediënten (LID) lijn richt zich op katten met voedselovergevoeligheden en allergieën. Elk recept is gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten, inclusief nieuwe opties zoals eend en kalkoen. Hoewel Merrick twee recepten voor droogvoer in hun LID-lijn opsomt, lijken momenteel alleen de ingeblikte voedselopties beschikbaar te zijn.

Het achterland lijn omvat volledig natuurlijke, graanvrije voedingsmiddelen, waarvan sommige zijn doordrenkt met gevriesdroogd rauw vlees. Backcountry nat voedsel wordt alleen verkocht in zakjes van 3 ounce.

Merrick Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

Koop op Chewy Koop op Amazon

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit Purrfect Bistro nat kattenvoer is een graanvrije paté die voornamelijk wordt gemaakt van kip en kippenlever met gedroogd eiproduct als aanvullende bron van eiwitten.

Naast deze dierlijke ingrediënten bevat het voedsel een paar plantaardige ingrediënten, waaronder gedroogde veenbessen en biologisch gedehydrateerd alfalfameel. Veenbessen kunnen de gezondheid van de urinewegen bij katten helpen ondersteunen, maar alfalfa wordt meestal gebruikt als een plantaardige bron van eiwitten in huisdiervoer. Het is een veel minder biologisch waardevolle bron dan de eerder genoemde dierlijke ingrediënten.

Dit kattenvoer bevat zalmolie als primaire bron van toegevoegd vet. Dit is niet alleen een gezond dierlijk vet, maar het is ook rijk aan omega-3-vetzuren die de gezondheid van uw kat op huid en vacht helpen ondersteunen.

Merrick heeft dit natvoer onlangs geherformuleerd om carrageen te verwijderen en te vervangen door agar-agar. Carrageen is een potentieel kankerverwekkend ingrediënt dat ook kan bijdragen aan ontstekingen, dus het is goed om te zien dat Merrick actie onderneemt om het te verwijderen. Agar agar is een verdikkingsmiddel op basis van zeewier. Het heeft niet dezelfde slechte reputatie als carrageen, maar sommige katteneigenaren zeggen dat agar-agar bijdraagt aan GI-problemen bij hun katten.

Over het algemeen is dit op vlees gebaseerde ingeblikt voedsel rijk aan eiwitten met matig vet en een matig koolhydraatgehalte.

Het voedsel heeft 177 calorieën in elk 5,5 ounce blikje of ongeveer 32 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Uitgebeende kip, kippenbouillon, kippenlever, natuurlijk aroma, gedroogd eiproduct, gedroogde veenbessen, calciumcarbonaat, organisch gedehydrateerd alfalfameel, natriumfosfaat, guargom, kaliumchloride, zout, cholinechloride, zalmolie, agar-agar, gemalen lijnzaad, johannesbroodpitmeel, xanthaangom, taurine, vitamines (vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacine, d-calciumpantothenaat, vitamine B12-supplement, vitamine A-supplement, riboflavinesupplement, Foliumzuur, Biotine, Pyridoxine Hydrochloride, Menadione Sodium Bisulfite Complex (bron van Vitamine K), Vitamine D3 Supplement), Yucca Schidigera Extract, Mineralen (Zinc Amino Acid Complex, Sodium Seleniet, Manganese Amino Acid Complex, Iron Amino Acid Complex, Copper Amino Acid Complex, Kobalt Glucoheptonate, Potassium Iodide).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 22.73%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 15.91%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 39%

Vet: 47.35%

Koolhydraten: 13.65%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip zonder been, Kippenlever, Gedroogd Eiproduct, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Biologische gedehydrateerde alfalfa maaltijd

Veel voorkomende allergenen:Kip

Pros

 • Gemaakt met een enkele bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Zalmolie levert omega-3 vetzuren
 • Geherformuleerd om carrageen te verwijderen
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Hoger koolhydraatgehalte dan sommige natte voedingsmiddelen

Koop op MerrickPetCare.com

Kip lijkt de primaire eiwitbron in dit recept te zijn.

Drie dierlijke eiwitten staan bovenaan de lijst voor dit recept voor droogvoer en ze worden aangevuld met vier andere bronnen van dierlijke eiwitten. Omdat dit recept een multi-eiwitformule is, is het misschien niet de beste optie voor katten met voedselallergieën.

Dit recept is redelijk rijk aan omega-3 vetzuren uit het zalmmeel, maar het totale vetgehalte is nog steeds een beetje laag. Katten hebben minimaal 9% ruw vet nodig in hun dieet en dit recept heeft ongeveer 16% vet op basis van droge stof, maar we geven over het algemeen de voorkeur aan een vetgehalte dichter bij 20% voor gezonde katten.

Hoewel de meerderheid van de hoofdingrediënten in dit droogvoer dierlijk zijn, staan er verschillende zetmeelrijke plantaardige ingrediënten op de lijst. Aardappelen en erwten vallen in de top vijf en het achtste ingrediënt is een geconcentreerde bron van plantaardig eiwit: aardappeleiwit.

Het zou niet verrassend moeten zijn dat het totale koolhydraatgehalte van dit recept veel hoger is dan het besproken natte voedsel, maar het is een beetje lager dan veel goedkoop kattenvoer. Houd er ook rekening mee dat geen droogvoer het vocht levert dat uw kat nodig heeft, dus zorg ervoor dat u de vochtinname van uw kat op andere manieren aanvult om hem goed gehydrateerd te houden.

Over het algemeen is dit op vlees gebaseerde droogvoer rijk aan eiwitten met een laag vet- en hoog koolhydraatgehalte.

Het voedsel heeft 3.588 calorieën per kilogram of ongeveer 395 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Kip met been, Kippenmeel, Kalkoenmeel, Aardappelen, Erwten, Natuurlijk Aroma, Zalmmeel (bron van Omega-3 vetzuren), Aardappeleiwit, Zoete aardappelen, Kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Uitgebeende Eend, Uitgebeende Kwartel, Kippenlever, Gedroogde Gistcultuur, Zout, Biologisch Gedroogd Alfalfameel, Cholinechloride, Mineralen (Ijzer aminozuurcomplex, Zink aminozuurcomplex, Natriumseleniet, Mangaanaminozuurcomplex, Koper aminozuur complex, kaliumjodide, kobaltproteïne, kobaltcarbonaat), fosforzuur, taurine, yucca schidigera-extract, vitamines (vitamine E-supplement, vitamine B12-supplement, vitamine A-acetaat, d-calciumpantothenaat, niacine, thiaminemononitraat, riboflavinesupplement, biotine, vitamine D3-supplement, foliumzuur, pyridoxinehydrochloride), gelatine, gedroogd bacillus-coagulansfermentatieproduct, gedroogd lactobacillus plantarumfermentatieproduct, gedroogd lactobacillus casei Fermentatieproduct, gedroogd Enterococcus Faecium fermentatieproduct, gedroogd Lactobacillus Acidophilus fermentatieproduct, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 42%

Ruw vet: 14%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 11%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.19%

Vet: 15.73%

Vezel: 4.49%

Koolhydraten: 32.58%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40%

Vet: 32.38%

Koolhydraten: 27.62%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip met been, Kippenmeel, Kalkoenmeel, Zalmmeel, Kippenvet, Uitgebeende Eend, Uitgebeende Kwartel, Kippenlever

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappelen, Erwten, Aardappeleiwit, Biologische Gedroogde Alfalfa maaltijd

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Pros

 • Top drie ingrediënten zijn hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Primaire bron van toegevoegd vet is dierlijk
 • Doordrenkt met gevriesdroogde stukjes dierlijk eiwit
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Hoog in totaal koolhydraatgehalte
 • Bevat tal van zetmeelrijke ingrediënten en plantaardige eiwitten

Koop op Chewy Koop op Amazon

Turkije lijkt de primaire eiwitbron in dit recept te zijn.

Dit recept voor een dieet met beperkt ingrediënt is een graanvrij paté-achtig ingeblikt voedsel dat voornamelijk is gemaakt van verse kalkoen- en kalkoenlever.

Erwteneiwit is de belangrijkste bron van aanvullend eiwit, hoewel het biologische gedroogde alfalfameel waarschijnlijk ook bijdraagt aan het eiwitgehalte. Helaas is plantaardig eiwit biologisch veel minder waardevol dan dierlijke eiwitten voor katten. We zouden ook liever een dierlijke bron van vet zien om de lijnzaadolie te vervangen die in dit recept wordt gebruikt.

Hoewel er een paar ingrediënten zijn die we zouden kunnen missen, maakt dit recept de belofte waar dat het een formule met beperkte ingrediënten is. Het is gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten en bevat slechts een handvol ingrediënten naast supplementen. Dit kan het een zeer verteerbare optie voor katten maken, hoewel het vermeldenswaard is dat plantaardige ingrediënten voor sommige katten moeilijk te verwerken kunnen zijn.

Net als de vorige natvoerformule is dit recept vrij van carrageen. Het is verdikt met guargom, een zetmeelrijk ingrediënt waarvan bekend is dat het bij sommige katten spijsverteringsstoornissen veroorzaakt.

Over het algemeen is dit op vlees gebaseerde ingeblikt voedsel rijk aan eiwitten met matig vet en matig koolhydraatgehalte.

Het voedsel heeft 157 calorieën in elk 5,5 ounce blik of ongeveer 28,5 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Uitgebeende Kalkoen, Kalkoenbouillon, Kalkoenlever, Erwteneiwit, Natuurlijk Aroma, Calciumcarbonaat, Organisch Gedroogd Alfalfameel, Natriumfosfaat, Guargom, Taurine, Kaliumchloride, Cholinechloride, Zout, Lijnzaadolie, Mineralen (Zink Aminozuurcomplex, Ijzer aminozuurcomplex, Mangaanaminozuurcomplex, Koper aminozuurcomplex, Kaliumjodide, Kobaltgluthopaat, Natriumseleniet), Yucca Schidigera-extract, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Vitamine B12 Supplement, d-Calcium Pantothenaat, Vitamine A Supplement, Niacine, Vitamine D3 Supplement, Riboflavine Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Foliumzuur, Biotine, Thiamine Mononitraat).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1.4%

Vocht: 78%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 22.73%

Vezel: 6.36%

Koolhydraten: 16.36%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 36.37%

Vet: 49.08%

Koolhydraten: 14.55%

Ingrediënten die we leuk vonden: Ontbeend Turkije, Turkije Lever

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwteneiwit, Biologisch Gedroogde Alfalfa maaltijd

Veel voorkomende allergenen:Geen

Pros

 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Beperkte lijst van hoofdingrediënten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Bevat een geconcentreerde bron van plantaardige eiwitten
 • Hoger koolhydraatgehalte dan sommige natte voedingsmiddelen

Wat vinden klanten van Merrick Kattenvoer?

Merrick kattenvoer ontvangt voornamelijk positieve beoordelingen. De productvermeldingen van het merk op Amazon en Chewy hebben gemiddeld vier tot vijf sterren. De meeste klanten denken dat Merrick een merk van hoge kwaliteit is en zeggen dat hun katten het leuk vinden om het te eten.

Als je wilt horen over negatieve ervaringen met Merrick, ga dan naar Consumer Affairs.

Hoewel beoordelingen gevarieerd zijn, is de aanwezigheid van vreemde voorwerpen in het voedsel een terugkerende klacht. Ten minste twee klanten vonden stukjes plastic in blikjes Merrick-kattenvoer en één vond een ongeïdentificeerd bruin, met haar bedekt voorwerp. De consumenten deden deze klachten in respectievelijk 2010, 2015 en 2016.

Positieve beoordelingen

“Ik heb twee diabetische katten – zussen. Ik had een graanvrij voedsel voor hen nodig. Wat ik leuk vind aan Merrick pates is dat ze geweldig mengen met water. Of uw kat nu diabetisch is of niet, het beste is om water in zijn dieet te krijgen. Ik meng dit natte voedsel met warm water en maak een brij. Ik merk dat katten liever hun eten opslokken dan erop kauwen. Hun diabetes is goed beheerd op dit voedsel. We kopen ook de smaken rundvlees, zalm en tonijn.” – SugarKittyMom, recensie Merrick Purrfect Bistro Chicken Paté

“Ik heb het moeilijk gehad om een koolhydraatarme optie te vinden die mijn grootste (en rondste) kat zal eten. Hij vindt deze wel leuk! De ingrediëntenlijst ziet er goed uit en de brokjes zijn ongeveer half zo groot als de gebruikelijke brokjes die ik in kattenvoer zie. Mijn enige klacht is dat ik wou dat het in zakken van meer dan 20 pond kwam.” – Heatherdera, beoordeling van Merrick Limited Ingredient Grain-Free Real Chicken Recipe Dry Cat Food

Negatieve beoordelingen

“Er is iets mis met de recente batch. Katten weigerden het te eten. In het verleden, toen katten alleen dit kregen, verloren ze te veel gewicht en verloren ze hun vacht. Sommige blikjes in het verleden werden doorboord en voedsel ging rotten. Ik ben overgestapt naar een ander merk en katten eten en doen het goed.” – unipsycholing, reviewing Merrick Limited Ingredient Chicken Paté

“Gemist en dit eten bestellen. Ik zou willen dat carageenan zou worden vermeld als een acceptatie, zoals graan en andere bijproducten. Op naar de winkel. Ik moet een betere keuze hebben voor mijn katten.” – Maggie95, recensie Merrick Purrfect Bistro Chicken Paté

Hoeveel kost Merrick Kattenvoer?

Merrick kattenvoer varieert van redelijk geprijsd tot duur.

Als je een kat van 10 pond hebt, kost ingeblikt voedsel uit de Purrfect Bistro-lijn ongeveer $2.79 per dag. Beperkt ingrediënt Dieet nat voedsel kan een beetje duurder zijn, ongeveer $3.00 per dag, waarbij de Backcountry-lijn de duurste is. Je voedenuw kat Backcountry natvoer zou kosten ongeveer $4.19 per dag.

De meest economische optie voor Merrick kattenvoer is hun droogvoer in de Purrfect Bistro lijn. Het zou kosten ongeveer $0.41 per dag voor een kat van 10 pond.

Kortom, is Merrick een goede keuze?

Merrick kattenvoer is een acceptabele keuze. Het is noch een van de beste noch een van de slechtste voedingsmiddelen op de markt. Qua prijs en ingrediëntenkwaliteit lijkt Merrick vergelijkbaar met Wellness, Fromm en Wysong.

Om het beste uit Merrick te halen, kies je voor natvoer uit de Backcountry-lijn. Ze zijn vrij van carrageen en hebben een lager koolhydraatgehalte in vergelijking met die in de Purrfect Bistro- en Limited Ingredient-lijnen.

Waar wordt Merrick Kattenvoer verkocht?

Merrick is verkrijgbaar in dierenproducten retailers en boerderij- en ranchwinkels. Online kunt u Merrick kattenvoer kopen via Petco, Chewy, Amazon, PetFlow en Doctors Foster &Smith.

Klik hier om te winkelen voor Merrick kattenvoer op Chewy