Onbevooroordeelde Kat Kat Kattenbaksel Review 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Elk jaar gooien katteneigenaren honderden kilo’s gebruikte kattenbakvulling weg. Hoewel traditioneel kleistrooisel technisch gezien is gemaakt van natuurlijke materialen, is het niet doorspoelbaar of volledig milieuvriendelijk. Volledig natuurlijke kattenbakvulling is een ander verhaal.

Gemaakt van een verscheidenheid aan verschillende materialen, is natuurlijke kattenbakvulling een milieuvriendelijke optie die in sommige gevallen veel van dezelfde voordelen biedt als traditioneel kleistrooisel. Feline Pine is een van de topmerken van volledig natuurlijke kattenbakvulling en biedt twee formules gemaakt van teruggewonnen hout.

Er worden geen nieuwe bomen gekapt om de producten van Feline Pine te maken en het strooisel is volledig duurzaam. Als je zelf natuurlijke kattenbakvulling wilt ervaren, probeer het dan eens!

Waarderingen

 • Verscheidenheid aan producten – 1/5
 • Prijs per pond – 4/5
 • Multi-Cat Formules – 2/5
 • Klonterend vermogen – 3/5
 • Langdurige geurbestrijding – 3/5
 • Natuurlijke / alternatieve opties – 5/5

Algemene score: 3/5

Hoe we hebben getest:

 • We kochten 3 van de beste kattenbakvullingen die Feline Pine Cat Litter te bieden heeft
 • We hebben een paar weken de kattenbakvullingen getest op verschillende katten
 • We hebben deze producten niet ontvangen in ruil voor een gunstige beoordeling, ze zijn gekocht met ons eigen geld

Merkoverzicht

Het merk Feline Pine werd in 1992 gelanceerd als een gezonde oplossing voor zowel katten als hun eigenaren. Het merk liet zich inspireren door de houtindustrie en na het testen van verschillende substraten werd gekozen voor de Southern Yellow Pine.

Dit materiaal bleek snel vocht te absorberen en sterk in het neutraliseren van geuren. Eén autolading per keer groeide het merk Feline Pine uit tot wat het nu is – een nationaal erkend merk van volledig natuurlijke kattenbakvulling.

Als het gaat om milieuvriendelijk zijn, denkt Feline Pine niet alleen aan hun producten.

Het bedrijf zelf volgt een filosofie die ze de “Pine Promise” noemen, die de volgende principes omvat:

 • Respecteer alle levende wezens, vooral dieren en huisdieren, omdat ze op ons vertrouwen.
 • Omarm de plicht van bedrijven om het milieu en onze kostbare natuurlijke hulpbronnen te respecteren.
 • Focus op productkwaliteit en klanttevredenheid.

Met hun toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid heeft Feline Pine hun productie beperkt tot twee producten – een klonterende en een niet-klonterende kattenbakvulling. Beide zijn gemaakt van 100% natuurlijke grenen materialen, hoewel de klonterende formule klontermiddelen en minerale olie heeft toegevoegd voor stofbestrijding.

Wat voor soort zwerfvuil biedt het merk aan?

Feline Pine biedt momenteel twee kattenbakvullingsformules, beide gemaakt van volledig natuurlijke grenen materialen. De originele formule is een niet-klonterende formule bestaande uit grote korrels, terwijl de tweede formule een klonterende formule is die bestaat uit fijne zaagselachtige vlokken.

Beide Kattenbakvullingsformules van Feline Pine bieden de volgende voordelen:

 • Neutraliseren van geuren bij contact
 • Gemaakt van teruggewonnen grenenhout
 • Laag in stof en lichtgewicht
 • Geen agressieve chemicaliën of synthetische parfums
 • Zeer absorberend, bindend voor ammoniakgeuren

Gezien deze productclaims, zou u kunnen worden wijsgemaakt dat Feline Pine op dezelfde manier presteert als traditioneel kleistrooisel. Zoals je zult zien bij het lezen van deze recensie, schiet Feline Pine helaas tekort om sommige van deze beloften volledig na te komen.

De twee formules die we hier bespreken, zijn de enige twee formules die Feline Pine te bieden heeft.

Top 2 Kattenbakvullingen beoordeeld

Katachtige dennenschep Klonterende Kattenbakvulling (1)

Bekijk op Chewy

Deze Feline Pine Scoop Clumping Cat Litter is ontworpen als een natuurlijk alternatief voor traditionele klonterende klei kattenbakvullingen. Het is nog steeds gemaakt van volledig natuurlijke materialen (100% grenen) maar heeft klontermiddelen toegevoegd samen met minerale olie om stof te helpen verminderen.

De korrels zijn erg fijn, bijna als zaagsel, dus er was wat stof bij het gieten, maar het bezinkte heel snel en leek geen probleem te zijn wanneer de katten de kattenbak gebruikten. Het strooisel absorbeerde de urinegeur redelijk goed, dankzij de natuurlijke dennengeur, maar het was niet zo effectief met vast afval.

In termen van klonteren is Feline Pine niet zo sterk als andere volledig natuurlijke kattenbakvullings hebben we geprobeerd. Het vormt wel klonten die met een gewone strooiselschep kunnen worden geschept, maar ze blijven mogelijk niet zo goed bij elkaar als kleistrooiselklompen.

Klonten zijn gevoelig voor uit elkaar vallen, waardoor kleine klompjes achterblijven in de kattenbak – het kan gemakkelijker zijn om de hele doos om de paar dagen te vervangen. We ontdekten ook dat de geurbestrijding niet zo lang duurde als kleistrooisel, waardoor de noodzaak om de doos vaker te vervangen toenam.

Bij het testen van deze kattenbakvulling waren we erg geïnteresseerd om te zien hoe het zou presteren in vergelijking met andere natuurlijke nesten.

We ontdekten dat dit natuurlijke dennenstrooisel vrij snel vloeistof absorbeerde en goed gedefinieerde klonten vormde. Het probleem deed zich voor toen het tijd was om die klonten te scheppen omdat ze enigszins zacht bleven en uit elkaar braken zonder zorgvuldige behandeling.

We ontdekten ook dat het strooisel de neiging had om aan de bodem van de doos te kleven als het te snel doorweekte voordat het werd opgenomen.

Categorie Rating
Prijs 3/5
Klonterende actie 3/5
Geurbestrijding 3/5
Stof/Rommel 3/5
Geur 3/5
Gemakkelijk te scheppen 3/5
Algemene beoordeling 3/5

Voordelen van deze katachtige dennen kattenbakvulling:

 • Gemaakt van volledig natuurlijke grenen materialen, biologisch afbreekbaar en duurzaam
 • Neemt snel vloeistof op om ammoniakgeuren onder controle te houden
 • Kleivrij zonder toegevoegde geur- of kleurstoffen

Nadelen van deze katachtige dennen kattenbakvulling:

 • Klonten zijn niet zo hard als bij kleistrooisel, kunnen uit elkaar vallen
 • Strooisel kan aan de bodem van de kattenbak blijven plakken

Dit nest wordt geleverd in een zak van 8 pond en 14 pond. Deze specifieke formule is gemaakt van natuurlijke grenen materialen in plaats van klei, dus het is lichter dan het gemiddelde strooisel.

Katachtige Dennen Originele Kattenbakvulling (1)

View On Chewy View On Amazon

Deze Feline Pine Original Cat Litter wordt geleverd in grote korrels die volgens het merk werken als kleine sponzen om vloeistof te absorberen en ammoniakgeuren op te sluiten.

Bij het testen ontdekten we dat de korrels inderdaad heel snel vloeistof opnam – zo snel dat het zelfs 30 seconden later moeilijk te zeggen was welk deel van de kattenbak was gebruikt. Het nest heeft goed werk geleverd bij het beheersen van urinegeur, maar klantrecensies stellen dat de geurbeheersing minder effectief is voor vast afval.

Naast het feit dat het volledig natuurlijk is, is deze Feline Pine Original-formule zeer laag stof. Helaas betekent dit niet dat het ook een lage puinhoop is. De grote korrels zijn te groot en te zwaar om te volgen, maar zodra ze nat worden, hebben ze de neiging om af te breken.

Wanneer dit gebeurt, kunnen ze aan de onderkant en zijkanten van de kattenbak blijven plakken en kunnen ze ook buiten de kattenbak volgen. Er was echter vrijwel geen stof bij het gieten van het strooisel in de pan.

Bij het lezen van klantrecensies voor deze kattenbakvulling, waren er een behoorlijk aantal beoordelingen waarin stond dat de kat het product gewoon niet leuk vond en weigerde de doos te gebruiken. Onze testkatten kunnen kieskeurig zijn over alternatieve nesten, vooral katten met zeer grote korrels.

Ze hadden er geen probleem mee om het strooisel te gebruiken voor vloeibaar afval, maar gaven de voorkeur aan traditioneel kleistrooisel voor vast afval. We maakten ons zorgen over het vermogen van het nest om geur voor vast afval te beheersen omdat het niet klontert en helaas konden we dit niet testen.

Categorie Rating
Prijs 5/5
Klonterende actie 0/5
Geurbestrijding 3/5
Stof/Rommel 2/5
Geur 4/5
Gemakkelijk te scheppen 2/5
Algemene beoordeling 2.75/5

Voordelen van deze katachtige dennen kattenbakvulling:

 • Natuurlijke dennengeur helpt om kattenbakgeuren onder controle te houden
 • Gemaakt van volledig natuurlijke materialen zonder geur- of additieven
 • Zeer absorberend, neemt vloeistof snel op

Nadelen van deze katachtige dennen kattenbakvulling:

 • Klontert niet, bevat mogelijk ook geen vaste afvalgeuren
 • Korrels kunnen uit elkaar vallen als ze nat zijn, kunnen rommelig zijn om op te ruimen

Dit nest wordt geleverd in een zak van 7 pond, 20 pond en 40 pond. Deze specifieke formule is gemaakt van natuurlijke grenen materialen in plaats van klei, dus het is lichter dan het gemiddelde strooisel.

Wat vinden klanten van kattenbakvulling bij katachtige dennen?

De Original Feline Pine kattenbakvulling formule heeft bijna 90% aanbeveling van gebruikers met een 71% 5-sterrenbeoordeling op Chewy. De klonterende formule heeft daarentegen slechts een aanbevelingsbeoordeling van 70% en 44% van de beoordelingen zijn 5 sterren. Er zijn zowel goede als slechte recensies voor het merk online, en voor elk product, dus het is aan u om uw eigen beslissing te nemen. Blijf lezen om een positieve en negatieve klantbeoordeling te zien voor elk van de drie kattenbakvullingsformules hierboven:

Positieve klantrecensies voor Kattenbakvulling feline dennen

“Ik zou dit kattenbakvulling ten zeerste aanbevelen aan iedereen. Het klontert goed, dus opruimen is gemakkelijk en de frisse dennengeur is niet te verslaan. Ik vind het erg leuk dat het 100% natuurlijk is. We probeerden een ander kattenbakvulling en onze arme kat kreeg een infectie omdat ze weigerde de kattenbak te gebruiken. We zullen dus geen andere soort gebruiken, maar Feline Pine. We vinden het erg leuk om het via Chewy.com te bestellen. Makkelijk en handig.”Catt, Feline Pine Scoop Klonterende Kattenbakvulling

“Ik gebruik Feline Pine al meer dan 10 jaar. Het is het enige nest dat ik ooit voor mijn kat zal kopen, en in feite, als je meerdere katten hebt, is dit absoluut, positief dat het nest zou moeten kopen. In tegenstelling tot kleistrooisel of het vreselijke schepbare strooisel – is dit nest biologisch afbreekbaar, met de bonus dat dennen van nature urinegeur absorberen. Een kopje nest gaat meer dan 9 dagen mee! Als je klaar bent, neem je het gewoon mee naar buiten en gebruik je het als mulch voor je planten … ZET GEEN GROENTEN OF EETWAREN OP, maar de rest van je planten zullen je dankbaar zijn!”Tarab, recensie over Feline Pine Original Cat Litter

Negatieve klantrecensies voor Feline Pine Cat Litter

“Ik gebruik de niet-klonterende versie van dit nest al meer dan een decennium en besloot de klonterende versie te proberen omdat ik binnenkort een automatische kattenbak wil krijgen en de originele katachtige den niet compatibel is met hen. Hoe dan ook, dit nest was een teleurstelling en lijkt helemaal niet te klonteren. Omdat het onmogelijk is om het gepelde strooisel eruit te scheppen omdat het niet samengeklonterd is en zich gewoon mengt met het droge strooisel wanneer je het probeert te verwijderen, heb ik gewoon de hele doos vol strooisel weggegooid omdat het maar half werd gebruikt en sterk naar plas rook. Ik was teleurgesteld dat ik geen tas met een grotere waarde kon kopen zoals je kunt met de originele versie, maar ben nu zo blij omdat de rest van de tas verloren gaat. Totaal nutteloos.”Rachel, Feline Pine Scoop Klonterende Kattenbakvulling

“Ik ben op zoek naar een gezonder alternatief voor kattenbakvulling sinds mijn kat meer niest en niet altijd in de kattenbak wil staan en er een beetje naast wil gaan staan. Doe dit nestje in zijn doos en zet mijn kat daar twee keer op, en hij sprong er elke keer uit en keek me aan met de blik om te zeggen… wat de …. Toen sprong hij in zijn andere kattenbak, en ik heb hem nog niet zien gebruiken. Tweede dag van gebruik kwam ik thuis en lag er een grote berg poep vlak naast de doos, dus ik denk dat dat geen duidelijke boodschap is. Sorry dat ik het niet kan aanbevelen.”Cindy, recensie over Feline Pine Original Cat Litter

Hoeveel kost kattenbakvulling van katachtige dennen?

Veel natuurlijke kattenbakken zijn duurder dan traditionele kleibrokken, maar Feline Pine is verrassend betaalbaar, afhankelijk van welke formule je kiest.

De originele formule kost minder dan $ 0,50 per pond en wordt geleverd in een breed scala aan zakmaten. Het klonterende nest kost daarentegen iets meer dan $ 1,00 per pond, waardoor het iets duurder is dan de meeste kleistrooisels, maar het is nog steeds betaalbaar voor een natuurlijk nest.

Over het algemeen, is Katachtige Dennen kattenbakvulling een goede keuze?

We zouden willen dat we meer positieve dingen te zeggen hadden over Feline Pine omdat het in theorie een geweldig product is. Het idee achter volledig natuurlijke kattenbakvulling is goed, en er zijn veel natuurlijke kattenbakvullingmerken die houtmaterialen met succes gebruiken.

Helaas laat de uitvoering met deze producten voor beide recepten te wensen over. Als je je hart hebt gevestigd op een natuurlijk kattenbakvulling dat zich gedraagt als traditioneel kleistrooisel, wil je misschien ergens anders kijken.

Een ding om rekening mee te houden bij dit merk is dat dennen een vrij sterke natuurlijke geur heeft. Deze geur kan voor sommige katten te sterk zijn, vooral wanneer ze worden gebruikt in overdekte kattenbakken. Je moet ook weten dat dennenmaterialen niet veilig zijn voor kleine huisdieren zoals cavia’s en konijnen, omdat ze het ademhalingssysteem kunnen irriteren. Gebruik dit nest niet in iets anders dan een kattenbak.

Katachtige Dennen kattenbakvulling is een geweldig idee. Het is gemaakt van teruggewonnen materialen, waardoor het zowel duurzaam als milieuvriendelijk is. Het probleem is dat het gewoon niet dezelfde voordelen biedt als traditioneel kleistrooisel of zelfs andere natuurlijke kattenbakvullingen. Als duurzaamheid en milieuvriendelijkheid echter uw primaire zorg zijn, kunt u mogelijk genoegen nemen met iets mindere prestaties.

Waar wordt katachtige dennen kattenbakvulling verkocht?

Katachtige dennen kattenbakvulling wordt online en in dierenwinkels verkocht. Je kunt het te koop vinden bij online retailers zoals Chewy en Amazon, evenals big box-winkels zoals Walmart en Target, evenals lokale en nationale dierenwinkels zoals PetSmart en Petco.

Klik HIER om te winkelen voor Feline Pine Cat Litter op Chewy

Over de auteur:

Kate Barrington heeft een bachelordiploma in het Engels en is de gepubliceerde auteur van verschillende zelfhulpboeken en voedingsgidsen. Kate is ook een fervent hondenliefhebber en aanbiddende eigenaar van drie katten, kate’s liefde voor dieren heeft haar geleid tot een succesvolle carrière als freelance schrijver die gespecialiseerd is in huisdierverzorging en voeding. Kate heeft een certificaat in fitnessvoeding en schrijft graag over gezondheids- en wellnesstrends – ze geniet ook van het maken van originele recepten. Naast haar werk als ghostwriter en auteur is Kate ook blogger voor een aantal biologische en natuurlijke voedingsbedrijven en columnist voor verschillende dierenbladen.