Onbevooroordeelde Solid Gold Tropical Blendz Cat Food Review en Q &A in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Solid Gold begon in 1974 met slechts één hondenvoerformule en is sindsdien uitgegroeid tot een leider op het gebied van natuurlijke en holistische dierenvoeding. Ze bieden een grote verscheidenheid aan droog en natvoer voor katten, samen met een kleine selectie voedingssupplementen.

Ik kreeg de kans om het Solid Gold-verhaal te horen van Jennifer LaPointe, de Senior Brand Manager bij Solid Gold. Ze beantwoordde een paar vragen over de geschiedenis van het bedrijf en wat Solid Gold anders maakt dan de andere dierenvoeding op de markt.

Het Solid Gold verhaal is fascinerend. Kun je meer in detail treden over hoe de oprichter van het bedrijf Sissy Harrington McGill voedingsverschillen ontdekte tussen het voedsel dat door Duitse Doggen in Duitsland werd geconsumeerd versus de Verenigde Staten en hoe dat leidde tot de creatie van het eerste Solid Gold-voedsel in 1974?

Sissy had Duitse Doggen uit Europa grootgebracht om in de Verenigde Staten te laten zien en in gesprekken met haar fokker realiseerde ze zich dat de Denen in Europa 3-4 jaar langer leefden dan Denen die ze naar de VS had teruggebracht.  Omdat de Denen dezelfde bloedlijn deelden (en net zo geliefd en verzorgd werden), begon ze de verschillen in de diëten te onderzoeken om de reden te verklaren waarom de Europese honden langer leefden. Na het analyseren van verschillende voedingsmiddelen realiseerde ze zich dat het natuurlijke dieet dat de Denen in Duitsland kregen, bijdroeg aan hun langere, gezondere leven.  Met aanvullende testen, onderzoek en proeven was ze in staat om Hund-N-Flocken te creëren. Niet alleen de voeding was geïnspireerd door Duitsland, maar ook de naam – wat hondenvlokken betekent in het Duits.

Uw site zegt dat u al meer dan 40 jaar de wereld rondreist op zoek naar de meest voedzame ingrediënten op aarde. Kunt u iets meer in detail treden over uw sourcingstrategie?

Toen Sissy aan haar reis begon, had ze één missie in gedachten: een voedsel maken om huisdieren te helpen een langer leven te leiden.  Ze wilde het beste eten maken in haar macht, wat zich niet noodzakelijkerwijs vertaalde in een gemakkelijke taak. Ze reisde naar veel verschillende landen en regio’s om de beste ingrediënten te vinden – het evalueren van kwaliteit, sourcing en voedingsdichtheid. Elk ingrediënt in onze Solid Gold-voedingsmiddelen heeft een specifiek doel en is ontworpen om harmonieus samen te werken om honden en katten een maaltijd te bieden die niet alleen geweldig smaakt, maar hen ook een geweldig gevoel geeft!

Worden uw producten vervaardigd in een eigen faciliteit of werkt u samen met een co-packer? Als u met een co-packer werkt, hoe zorgt u er dan voor dat alle voedingsmiddelen worden vervaardigd volgens uw receptspecificaties en veiligheidsnormen?

Al ons droogvoer, nat hondenvoer, traktaties en supplementen worden geproduceerd in de Verenigde Staten.  Het grootste deel van ons natte kattenvoer wordt geproduceerd in Thailand. Bij Solid Gold worden al onze producten gecoproduceerd terwijl we strikt toezicht houden op het proces.  Wij zijn trots op het leveren van hoogwaardige, veilige producten! Ons robuuste kwaliteitsprogramma is gebaseerd op de principes van consistentie, redundantie en transparantie in de hele toeleveringsketen, van de inkoop van ingrediënten tot het eindproduct. Zo kunnen consumenten erop vertrouwen dat elke Solid Gold-maaltijd die ze hun huisdieren voeren, is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten.

Hoe doet Solid Gold er alles aan om uitzonderlijk kattenvoer te creëren?

Bij Solid Gold begrijpen we dat textuur uiterst belangrijk is voor de smakelijkheid van katten. We hebben gewerkt aan de ontwikkeling van een breed scala aan natte kattenvoertexturen in combinatie met unieke en doelgerichte ingrediënten die het voedingsprofiel bieden dat katten nodig hebben en die katten graag eten. Van Bisque tot Mousse tot Pate, we hebben momenteel 6 unieke texturen en innoveren voortdurend om meer smaakcombinaties en texturen te bieden waar katten dol op zullen zijn. Ook zijn katten carnivoren die gedijen op diëten op basis van vlees.  Elk Solid Gold kattenvoerrecept heeft vlees als het nummer 1 ingrediënt om aan hun smaak te voldoen en tegelijkertijd alle voedingsstoffen te leveren die nodig zijn voor een compleet en uitgebalanceerd dieet.

Ik begrijp dat Solid Gold in 2012 meer dan $ 1 miljoen aan voedsel heeft gedoneerd aan dierenredders en schuilplaatsen in de Verenigde Staten. Je bent ook de exclusieve voedselleverancier voor Warrior Canine Connection. Kun je me meer vertellen over je filantropische inspanningen?

Het helpen van huisdieren en mensen in nood is iets waar Solid Gold erg gepassioneerd over is. Solid Gold blijft donaties doen aan een verscheidenheid aan dierenasielen, reddingen en voedselpantry’s in de Verenigde Staten door meer dan 250.000 maaltijden te doneren aan huisdieren in nood elk jaar. Daarnaast hebben we partnerschappen met geweldige organisaties in de Verenigde Staten die hun huisdieren voeden en hun inspanningen ondersteunen om mensen in nood te helpen.

Specifiek met betrekking tot Warrior Canine Connection zijn we er trots op hun exclusieve voedselleverancier te zijn en de verbazingwekkende verhalen van deze levensveranderende honden te horen.  Warrior Canine Connection is een baanbrekende organisatie die een Mission Based Trauma Recovery (MBTR) -model gebruikt om gewonde Warriors te helpen opnieuw contact te maken met hun families, hun gemeenschappen en elkaar.  Deze non-profitorganisatie ondersteunt herstellende gevechtsveteranen en hun families door de helende kracht van honden.

In welke landen is Solid Gold momenteel beschikbaar?

Solid Gold is momenteel verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Canada, China, Japan, Hong Kong, Singapore en Thailand.

Een persoonlijke ervaring met Solid Gold Kattenvoer

Ik kreeg een monsterpakket Solid Gold kattenvoer toegestuurd in ruil voor een onbevooroordeelde beoordeling.

Ik was aangenaam verrast om een verscheidenheid aan producten in de doos te vinden. Ik had de volgende Solid Gold kattenvoerproducten ontvangen:

  • Tropische Blendz met Kalkoen en Kokosolie
  • Tropische Blendz met kippenlever en kokosolie
  • Tropische Blendz met zalm en kokosolie
  • Massief goud zeemeel poeder

De eerste vier zijn ingeblikte paté kattenvoer, terwijl het Solid Gold SeaMeal poeder een voedingssupplement is. Zodra ik het voedsel ontving, opende ik een blikje en voerde het aan mijn foodie-kat, Wessie. Zijn kieskeurige huisgenoot, die meestal haar neus ophaalt voor iets anders dan verse knaagdieren, weigerde deel te nemen aan de smaaktest.

View On Chewy View On Amazon

Dit op vlees gebaseerde ingeblikte kattenvoer is geformuleerd met hoogwaardige kalkoen, kip en tonijn als eerste ingrediënten. Toen ik het blikje openscheurde, was de tonijngeur krachtig en domineerde elk gevogeltearoma.

Wessie moet dol zijn geweest op de tonijngeur en de extreem zachte, bijna mousse textuur.

Hij keek nauwelijks op van het bord totdat het schoon was.

Ingrediënten

Kip, water voldoende voor verwerking, tonijn, tapiocazetmeel, gedroogd eiproduct, kokosolie, wortelen, pompoen, zout, spinazie, tricalciumfosfaat, calciumsulfaat, natriumtripolyfosfaat, magnesiumsulfaat, guargom, kaliumchloride, xanthaangom, johannesbroodpitmeel, selderijpoeder, taurine, vitamine E-supplement, zinkoxide, gereduceerd ijzer, niacinesupplement, thiaminemononitraat, natriumseleniet, vitamine A-supplement, mangaansulfaatmonohydraat, Vitamine B12 Supplement, Koper glycine Complex, Pyridoxine Hydrochloride, Calcium Pantothenaat, Riboflavine Supplement, Biotine Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Kaliumjodide, Menadione Natrium Bisulfiet Complex (Bron van Vitamine K).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 18.18%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 18.18%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 42.17%

Vet: 40.96%

Koolhydraten: 16.87%

Bekijk op Chewy

Hoewel kippenlever meestal een smakelijkheidsster is in ons huishouden, at Wessie dit voedsel met slechts matig genot. Het had een iets stevigere, meer kruimelige textuur dan de andere Tropical Blendz-recepten in het monsterpakket.

Merk op dat je duidelijk de kokosolie kunt zien die zich ophoopt op het oppervlak van het voedsel. Kokosolie is een rijke bron van laurinezuur, dat antibacteriële eigenschappen heeft. Hoewel ik liever dierlijk vet in het voedsel zou zien, is kokosolie een van de meest voedende plantaardige vetten die beschikbaar zijn.

Ingrediënten

Water voldoende voor verwerking, kippenlever, kip, tonijn, tapiocazetmeel, gedroogd eiproduct, kokosolie, wortelen, pompoen, calciumsulfaat, zout, spinazie, natriumtripolyfosfaat, tricalciumfosfaat, magnesiumsulfaat, guargom, kaliumchloride, xanthaangom, johannesbroodbeengom, selderijpoeder, taurine, zinkoxide, vitamine E-supplement, gereduceerd ijzer, niacinesupplement, thiaminemononitraat, natriumseleniet, vitamine A-supplement, mangaansulfaatmonohydraat, Vitamine B12 Supplement, Koper glycine Complex, Pyridoxine Hydrochloride, Calcium Pantothenaat, Riboflavine Supplement, Biotine Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Kaliumjodide, Menadione Natrium Bisulfiet Complex (Bron van Vitamine K).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 18.18%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 18.18%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 42.17%

Vet: 40.96%

Koolhydraten: 16.87%

Bekijk op Chewy

Ik was onder de indruk van de frisse, natuurlijke zalmgeur van dit eten. Terwijl low-end voedsel vaak een onsmakelijke en overweldigende visgeur heeft, rook dit voedsel naar een heerlijk zalmdiner. Het had een zachte textuur waar Wessie absoluut van hield.

Ingrediënten

Water voldoende voor verwerking, zalm, kip, tonijn, tapiocazetmeel, gedroogd eiproduct, kokosolie, wortelen, pompoen, zout, spinazie, calciumsulfaat, natriumtripolyfosfaat, tricalciumfosfaat, guargom, magnesiumsulfaat, kaliumchloride, xanthaangom, johannesbroodpitmeel, bètacaroteen, taurine, zinkoxide, gereduceerd ijzer, vitamine E-supplement, natriumseleniet, niacinesupplement, mangaansulfaatmonohydraat, thiaminemononitraat, vitamine A-supplement, Koper glycine complex, vitamine B12 supplement, pyridoxine hydrochloride, calcium pantothenaat, riboflavine supplement, biotine supplement, kaliumjodide, vitamine D3 supplement, foliumzuur, menadione natriumbisulfiet complex (bron van vitamine K).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 18.18%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 18.18%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 42.17%

Vet: 40.96%

Koolhydraten: 16.87%

View On Chewy View On Amazon

Deze mix van zeewier, lijnzaad, spijsverteringsenzymen, gedroogde ananas en gedroogde citroenschil is ontworpen om de gezondheid van huid en vacht te ondersteunen en tegelijkertijd spijsverterings- en immuunondersteuning te bieden. Het wordt geleverd met een kleine plastic schep in de container, waarmee u het supplement kunt meten om in het voedsel van uw kat te mengen.

Spijsverteringsenzymen zijn een geweldige aanvulling op het dieet van uw kat en ondersteunen de algehele gezondheid. Ze zijn een bijzonder goede keuze voor katten met een gevoelige maag.

Mijn enige probleem met dit supplement is het feit dat het afhankelijk is van lijnzaad als een bron van omega-3 vetzuren. Als carnivoren kunnen katten de ALA in lijnzaad niet effectief omzetten in voedende DHA en EPA. In plaats daarvan gedijen ze op directe bronnen van EPA en DHA zoals vis en krillolie.

Ingrediënten

Gedroogd zeewiermeel, lijnzaadmeel, gedehydrateerd citroenpoeder, caroteen, chlorofyl, vitamine B12-supplement, gedroogd aspergillus oryzae fermentatieproduct, gedroogd aspergillus niger fermentatieproduct, ananas, lactose

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 10%

Ruwe celstof: 13%

Vocht: 12.2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 10.25%

Vet: 11.39%

Vezel: 14.81%

Koolhydraten: 63.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 10.1%

Vet: 27.26%

Koolhydraten: 62.64%

Kortom – Is massief goud kattenvoer een goede keuze?

Mijn katachtige smaaktester was absoluut dol op Solid Gold kattenvoer. Ik zou het opnieuw voeren om hem een zachte, heerlijke traktatie te geven.

Maar smaak en textuur zijn niet de belangrijkste kwaliteiten om te evalueren in kattenvoer. Hoe verhoudt Solid Gold zich qua voedingswaarde tot andere populaire merken?

Als u Solid Gold vergelijkt met de standaardmerken die zich niet richten op de categorie “holistisch” en “natuurlijk”, is het superieur in de afwezigheid van sterk bewerkte, nutritioneel verstoken ingrediënten. Als u Solid Gold beoordeelt ten opzichte van andere merken die zich op dezelfde demografie richten, zoals Wellness, Blue Buffalo en Nature’s Variety, is het ongeveer gemiddeld tot iets boven het gemiddelde in termen van receptsamenstelling.

Dit is wat er geweldig is aan solid gold kattenvoer:

Elk recept begint met vlees van hoge kwaliteit, honof de vleesetende aard van uw kat. Elke formule is vrij van dierlijke bijproducten, kunstmatige ingrediënten en carrageen, en geen van hun ingrediënten is afkomstig uit China.

Solid Gold onderscheidt zich als een betrouwbaarder bedrijf dan vergelijkbare merken zoals Blue Buffalo en Wellness, die beide het afgelopen decennium meerdere keren zijn teruggeroepen. Na meer dan 40 jaar in de industrie heeft Solid Gold nog steeds een reputatie voor voedsel van hoge kwaliteit en heeft het een geschiedenis van voedselveiligheid. Merk op dat hoewel Solid Gold kattenvoer nooit is teruggeroepen, het hondenvoer van het merk in 2012 werd teruggeroepen vanwege zorgen over salmonellabesmetting. Vanwege de snelle reactie op de terugroepactie en het feit dat dit incident een geïsoleerd moment in de geschiedenis van het merk is, verandert deze terugroepactie niets aan de reputatie van Solid Gold als betrouwbaar merk.

Maar massief goud is niet perfect.

Naast goed verteerbaar, eiwitrijk vlees, bevatten de recepten ingrediënten zoals pompoen, wortels, kokosolie en spinazie als natuurlijke bronnen van vitamines en voedingsstoffen. Solid Gold beschrijft deze als superfoods en zegt dat ze “helpen om voeding te leveren voor uw huisdier om te gedijen”.

Als je het 100% eens bent met het idee dat katten obligate carnivoren zijn en daarom alleen vers, heel spiervlees, organen en botten moeten consumeren, en als je gelooft dat katten vrijwel geen koolhydraatbehoefte hebben, is de opname van fruit, groenten en granen in Solid Gold-voedsel onnodig en verre van ideaal.

Omdat ze zijn gepositioneerd als een holistisch merk, kiest Solid Gold ervoor om de controversiële maïs, soja en tarwe te vermijden en vertrouwt in plaats daarvan op trendy items zoals tapioca, erwten en kikkererwten. Uiteindelijk zijn dit allemaal koolhydraatrijke ingrediënten die niet in het voer van je kat thuishoren.

Omdat Solid Gold is gepositioneerd als een premium kattenvoermerk, is het duur. De Tropical Blendz-ingeblikt voedsel kan bijvoorbeeld elke dag meer dan $ 3 kosten. Dit maakt het een van de duurste voedingsmiddelen op de markt.

Uiteindelijk is Solid Gold een goed middelpunt tussen de grote merken doorspekt met maïsglutenmeel, tarwe-middlings en andere extreem laagwaardige ingrediënten en eersteklas voedsel dat echt de natuurlijke voedingsbehoeften van uw kat respecteert.

Waar kunt u massief goud kattenvoer kopen?

Solid Gold kattenvoer is verkrijgbaar in verschillende landen over de hele wereld, zowel in winkels als via online retailers. Je kunt Solid Gold online vinden via Amazon, Chewy en Petco.

Klik hier om Solid Gold kattenvoer op Amazon te kopen.