ModKat Top Entry Kattenbak Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Waarderingen

  • Reinigingsgemak – 7/10
  • Geurbestrijding – 10/10
  • Uiterlijk– 10/10
  • Constructie– 10/10
  • Prijs– 4/10

Algemene score: 8.2/10

ModKat Top Entry Kattenbak Review VideoIntroductie

Modkat Top Entry Kattenbak is precies dat, een kattenbak met een top entry. Het is een ultra-stijlvolle doos die bedoeld is om er geweldig uit te zien en het uiterlijk van zwerfvuil in uw huis te minimaliseren.

Maar tussen het steile prijskaartje en het feit dat zoveel katten zich ongemakkelijk voelen bij het gebruik van top-entry boxen, is de Modkat kattenbak misschien niet voor iedereen de juiste keuze.

We hebben deze kattenbak in de loop van enkele maanden getest op onze twee katten, om alle voor- en nadelen te bieden. Laten we eens kijken naar de Modkat Litter Box en kijken of het de kosten waard is.

Het ontwerp

Ontwerp van Modkat top entry kattenbak

De Modkat top entry kattenbak heeft een vergrendelbaar draaideksel met gaten voor het vangen van zwerfvuil en wordt geleverd met een schep die netjes aan de zijkant van de doos hangt.

De Modkat Top Entry Kattenbak wordt geleverd met vergrendelbaar draaideksel, een voering en een scooper. Het is ook uitgerust met zijgrepen waardoor het gemakkelijk te verplaatsen en op te ruimen is.

Katten moeten de kattenbak van bovenaf betreden en zich in het nestgebied laten zakken. Sommige katten houden misschien niet van dit ontwerp en het is vrij klein in vergelijking met standaard kattenbakken. In totaal meet het 16 x 16 x 15 inch, wat ruim is voor een kattenbak in top-instapstijl. De werkelijke ingangsopening is 8,5 inch op het kleinste punt.

De schep hangt aan een zijgleuf en het deksel draait met een druk op de knop open. Dit maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot de binnenkant van de kattenbak voor reiniging en ook om achterblijvend zwerfvuil terug te dumpen.

De bovenkant van de kattenbak heeft verschillende gaten erin, zodat al het nest dat op de poten blijft zitten, weer wordt ingebracht zodra uw kat de doos verlaat.

Eenmaal in de Modkat kattenbak vind je een herbruikbare voering die is gemaakt van een duurzaam dekzeil flexibel materiaal. Deze voering is glad, krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Het past mooi in de onderkant van de kattenbak en heeft een stevige spanband langs de bovenkant om het in de vorm van de basis te laten passen.

Hoe werkt de Modkat Top Entry kattenbak?

Ik gebruikte deze kattenbak met mijn beide katten, die heel verschillend van grootte zijn. Wessie is ongeveer 14 pond en Forest is een kleinere kat van ongeveer 7 pond. Forest heeft de neiging om het veel beter te doen in kleinere, krappe ruimtes en gebruikte de Modkat-kattenbak veel meer dan Wessie.

In principe komt uw kat van bovenaf in de kattenbak en valt naar beneden in het kattenbakgebied. Zodra uw kat zijn behoefte heeft gedaan, klimt hij naar buiten en op de geraspte platformtop die overtollig strooisel van zijn poten verwijdert.

Strooisel dat op deze geraspte bovenkant wordt verzameld, valt door de gaten terug of kan in een hoek van 90 graden worden gekanteld en er weer in worden gedumpt.

Controleert het geur goed?

Er is niets bijzonders aan deze kattenbak als het gaat om geurbestrijding. Maar ik ontdekte dat de geur ongeveer hetzelfde was als elke normale kattenbak, met twee katten die het enigszins regelmatig gebruikten.

Ik denk wel dat geurbestrijding beter beheersbaar is door de herbruikbare voeringen die elke 3 maanden vervangen zouden moeten worden. Dit betekent minder geuropbouw in de loop van de tijd en minder geur rondom.

Het schoonmaken van de Modkat Kattenbak

Schoonmaken Modkat top entry kattenbak

Het scheppen van de Modkat top-entry kattenbak is relatief eenvoudig. Til het deksel op en gebruik de meegeleverde schep om afval uit de doos te verwijderen.

De meegeleverde zwerfvuilschep zelf heeft goed werk geleverd bij het ophalen van afval, maar deze kattenbak blinkt uit als het gaat om het volgen en verspreiden. Omdat het een diepe, bovenste instapdoos is, is het al moeilijk voor zwerfvuil om eruit te komen. Zelfs bij het gebruik van een fijner strooisel deed deze kattenbak het heel goed om hem binnen de perken te houden.

Het weggooien van het nest was ook heel eenvoudig. Nadat de bovenkant is opengedraaid, vouwt de voeringzak zich op om deze gemakkelijk uit de bak te verwijderen. En hoewel het soms onhandig is, is het veel netter dan het dumpen van afval uit een traditionele kattenbak. Het was een beetje meer een uitdaging om de voering er weer in te krijgen, omdat deze moet worden aangepast en gemanoeuvreerd.naar plaats.

Modkat raadt aan om de kattenbak en herbruikbare voering om de 5 tot 7 dagen te wassen met milde afwasmiddel en warm water. Natuurlijk houdt dagelijks scheppen de geur onder controle en je kat gezond.

Het nest veranderen

Of u nu afval toevoegt of vervangt, het moet rond het niveau van 3 tot 4 inch zijn. Hierdoor kunnen uw katten afval op de juiste manier begraven terwijl urine de voering of de bodem van de kattenbak niet bereikt.

Het is het gemakkelijkst om het strooisel toe te voegen nadat de voering is ingebracht. Zodra het is aangepast en op zijn plaats is gezet, kan elk soort zwerfvuil worden gebruikt.

Hoe reageren katten op de Modkat kattenbak?

Met meer dan 1500 vijfsterrenrecensies op de ModKat-website lijkt het erop dat katten deze kattenbak echt leuk vinden. Het lijkt de oplossing te zijn voor katten die kattenbakvulling volgen en rondtrappen, evenals geweldig voor katten die liever staan als ze gaan.

Katteneigenaren houden hier net zo van vanwege het esthetisch aantrekkelijke ontwerp. Er zijn ook veel opmerkingen over hoe gemakkelijk het is om schoon te maken en sommigen kochten er zelfs meer dan één voor hun katten.

Hoeveel kost de Modkat Top Entry kattenbak?

De Modkat kattenbak gaat je ongeveer $ 89,95 kosten, wat behoorlijk duur is voor een niet-geautomatiseerde kattenbak. De vervangende voeringen kosten u ook ongeveer $ 30 voor een 3-pack en moeten elke 3 maanden worden vervangen. Dat betekent ongeveer $ 40 per jaar aan vervanging van de voeringkosten.

ModKat biedt ook een XL top entry kattenbak voor ongeveer $ 139. Dit is misschien een oplossing voor grotere katten en wordt zelfs geleverd met een extra front entry.

Ze hebben ook een verscheidenheid aan andere kattenbakken op hun website, evenals vervangende onderdelen voor hun producten.

Is de Modkat Top Entry kattenbak de moeite waard?

Deze kattenbak kan een goede optie zijn voor sommige eigenaren van gezelschapsdieren. Als je erg rommelige katten hebt die strooien en volgen, dan is dit misschien de kattenbakoplossing waar je naar op zoek was. Het is ongeëvenaard in het controleren van het volgen van zwerfvuil.

Een ander groot voordeel is het uiterlijk van deze kattenbak. Het is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar je verbergt het nest aan het zicht. Het is een robuuste plastic doos waarvan je gasten zich afvragen wat die kubus in de hoek van je kamer is.

Aan de andere kant is dit dat de Modkat niet de meest katvriendelijke kattenbakkeuze is. Hoewel het kan afhangen van de grootte en persoonlijkheid van uw kat, is deze kattenbak een strakke pasvorm. Het zou vooral moeilijk zijn voor oudere katten of katten met mobiliteitsproblemen vanwege de topinstap.

Algemene indrukken

Deze kattenbak zou geweldig zijn voor eigenaren van gezelschapsdieren met honden die de neiging hebben om te snacken in de kattenbak. Ook als je een hekel hebt aan het zien van een kattenbak is dit een geweldige oplossing voor jou.

Naast dat het er niet uitziet als een typische kattenbak, doet het geweldig werk om de verspreiding van zwerfvuil te beheersen. Daarnaast ziet en voelt het aan als een premium product. Het is goed ontworpen en een goed gemaakt product dat misschien een oplossing is voor veel kattenbakproblemen van eigenaren van gezelschapsdieren.

Check ModKat Top Entry Kattenbak Hier

Veelgestelde vragen

Is een top entry kattenbak beter?

Het kan zijn als uw kat de neiging heeft om kattenbakvulling rond uw huis te volgen. Kattenbakken met topinvoer kunnen voorkomen dat grote hoeveelheden afval van de doos naar de vloer komen. Kattenbakken met de bovenste ingang hebben hoge zijkanten, die helpen voorkomen dat kattenbakvulling spatten wanneer uw kat rond graaft en nest schopt.

Hoe laat je een kat kennismaken met een kattenbak?

Zoals bij elke kattenbak, plaats hem er regelmatig in, vooral na een maaltijd. Gebruik dezelfde kattenbakvulling als je kat in de oude kattenbak gebruikt, zodat hij er bekend mee is. Het is ook een goed idee om de bovenste kattenbak op dezelfde plaats te zetten als de oude kattenbak, zodat hij weet waar hij heen moet.

Hoe maak je een Modkat kattenbak schoon?

Was de kattenbak en herbruikbare voering met milde afwasmiddel en warm water. Dagelijks scheppen houdt de geur onder controle en helpt uw kat gezond te houden. Voeg regelmatig nieuw strooisel toe om het aanbevolen niveau van 3 tot 4 inch te behouden. Dit stelt uw katten in staat om hun rommel op de juiste manier te begraven terwijl urine de voering of de bodem van de kattenbak niet bereikt. Vervang het strooisel volledig om de 5-7 dagen.

Geven katten de voorkeur aan open of gesloten kattenbakken?

Katten geven er over het algemeen de voorkeur aan om veilig te zijn in een onbedekte doos, zodat ze potentiële bedreigingen kunnen zien en eraan kunnen ontsnappen. Afgedekte kattenbakken doen echter hun werk om geuren te bevatten. Het hangt dus echt af van de kat en wat hij verkiest.