Fresh Step Cat Kattenbakvulling Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Met een naam als Fresh Step zou je kunnen aannemen dat dit merk bekend staat om geurbestrijding en je zou gelijk hebben. Het merk Fresh Step produceert een breed scala aan geurabsorberende kattenbakvullingen, waarvan de meeste worden aangedreven door de frisse geur van Febreeze.

Of je nu een enkele kat hebt of een huis vol met hen, Fresh Step kattenbakvulling is zeer betaalbaar en een merk waar katteneigenaren dol op zijn. Het vormt harde, strakke klonten die geuren opsluiten en het snel en gemakkelijk maken om de kattenbak te scheppen. Bovendien minimaliseren harde klonten verspild zwerfvuil, wat u uiteindelijk geld bespaart, zelfs met dit betaalbare merk.

Waarderingen

 • Verscheidenheid aan producten – 5/5
 • Prijs per pond – 4/5
 • Multi-Cat Formules – 5/5
 • Klonterend vermogen – 5/5
 • Langdurige geurbestrijding – 5/5
 • Natuurlijke / alternatieve opties – 3/5

Algemene score: 4.5/5

Hoe we hebben getest:

 • We kochten 3 van de beste kattenbakvullingen die Fresh Step te bieden heeft
 • We hebben een paar weken de kattenbakvullingen getest op verschillende katten
 • We hebben dit product niet ontvangen in ruil voor een gunstige beoordeling, ze werden gekocht met ons eigen geld

Merkoverzicht

Het merk Fresh Step is eigendom van de Clorox Company, voorheen bekend als Clorox Chemical Co. Dit bedrijf, een Amerikaanse wereldwijde fabrikant van consumenten- en professionele producten, produceert ook de merken Scoop Away en Ever Clean.

Gedurende de geschiedenis van het merk staat Fresh Step bekend om innovatie. De meerderheid van hun producten zijn gemaakt met hoogwaardige natriumbentonietklei gemengd met actieve kool en antimicrobiële middelen, hoewel ze ook Fresh Step Crystals bieden die zijn gemaakt van silicagel. Tegenwoordig biedt het bedrijf een brede selectie van klonterende kattenbakvullingen aangedreven door de frisse geur van Febreeze, inclusief multi-cat en lichtgewicht kattenbakvulling formules.

Naast het feit dat het zich inzet om katteneigenaren te voorzien van hoogwaardige producten, zet het merk Fresh Step zich ook in om iets terug te geven. Ze doneren elk jaar meer dan 1 miljoen schepjes zwerfvuil aan opvangcentra in het hele land.

Ze bieden ook het Paw Points-programma, waarmee klanten beloningen kunnen verdienen voor het kopen en beoordelen van Fresh Step-producten. Wissel punten in voor kortingsbonnen en gratis producten of doneer je punten om je favoriete opvangcentrum hetzelfde te laten krijgen.

Populaire alternatieven voor Fresh Step Cat Litter:

Hier zijn enkele van onze favoriete kattenbakvullingmerken waaruit u vandaag kunt kiezen. De meeste bieden een zware korting op uw eerste bestelling, zodat u kunt zien hoe uw kat het leuk vindt.

 1. Mooi nest
 2. Dr Elsey
 3. Katachtige dennen

Wat voor soort zwerfvuil biedt het merk aan?

Het merk Fresh Step kattenbakvulling biedt een breed scala aan verschillende producten. Naast hun typische klonterende nesten, bieden ze ook één niet-klonterende formule en één kristallen kattenbakvulling.

De meeste kattenbakvullingsformules van Fresh Step maken gebruik van de geparfumeerde kracht van Febreeze. Kies uit originele, multi-cat en lichtgewicht formules geparfumeerd met verschillende Febreeze geuren. Fresh Step biedt ook een collectie ongeparfumeerde kattenbakvullingen voor katten met gevoelige neuzen.

De drie formules die we hier bespreken, zijn klonterende formules, waarvan er één lichtgewicht is.

Top 3 kattenbakvullingen beoordeeld

Bekijk op Chewy View op Amazon

Elke katteneigenaar heeft de onaangename ervaring gehad om rond te sjouwen met een gigantische zak, doos of emmer kattenbakvulling. Het kopen van de grootste container die beschikbaar is, is over het algemeen de beste manier om geld te besparen, maar tegen welke prijs? Als u op zoek bent naar een lichtere optie, probeer dan deze Fresh Step Lightweight Extreme Cat Litter. Het levert hetzelfde aantal toepassingen als een zak van 22 pond, maar weegt slechts 15,4 pond.

Deze lichtgewicht kattenbakvulling biedt een breed scala aan voordelen en is bovendien veel draagbaarder dan typisch kleistrooisel.

De formule is gemaakt met de kracht van Febreeze, om je kattenbak (en je huis) fris te laten ruiken. De geur is pootgeactiveerd, dus de kattenbak krijgt een uitbarsting van frisheid elke keer dat uw kat het gebruikt. Dit lichtgewicht strooisel bevat ook actieve kool die geur tot 10 dagen per keer vasthoudt en elimineert.

Bij het testen van deze lichtgewicht kattenbakvulling ontdekten we dat deze merkbaar lichter was dan typische kleilitteh maar nog steeds een nestje zwaarder dan we hadden verwacht.

We merkten ook een verschil in de vorm van de korrels – ze leken meer op kleine scherven dan op typische ronde korrels. In termen van absorptievermogen en klontering presteerde deze formule echter zeer goed. Het vormde strakke, harde klonten om geur en geabsorbeerde vloeistof snel te absorberen.

De geur was zeker merkbaar en misschien wel het sterkst van de drie geteste formules. Hoewel we het niet als een probleem beschouwden, geven veel katteneigenaren de voorkeur aan ongeparfumeerd of licht geurend strooisel.

Het feit dat dit de enige lichtgewicht formule is, kan sommige katteneigenaren teleurgesteld achterlaten.

Categorie Rating
Prijs 4/5
Klonterende actie 5/5
Geurbestrijding 5/5
Stof/Rommel 4/5
Geur 3/5
Gemakkelijk te scheppen 5/5
Algemene beoordeling 4.25/5

Voordelen van deze Fresh Step Cat Litter:

 • Hetzelfde aantal toepassingen als 22 pond in een doos van 15,4 pond
 • Actieve kool vangt en elimineert geuren tot 10 dagen
 • Poot-geactiveerde Febreeze frisse geur voor langdurige geurbeheersing

Nadelen van deze Fresh Step Cat Litter:

 • Geur was erg sterk, veel gebruikers vinden het overweldigend
 • Zeer fijne korrels kunnen meer volgen dan sommige formules
 • Kan de belofte van “stofarm” niet waarmaken

Dit nest wordt geleverd in een zak van 15,4 pond. Deze specifieke formule is ontworpen om lichtgewicht te zijn, hoewel de grootte van 15 pond nog steeds een beetje zwaarder was dan sommige katteneigenaren gewend zijn.

Bekijk op Chewy View op Amazon

Geurbestrijding is een zorg voor elke katteneigenaar en deze Fresh Step Extreme Odor Control Scented Cat Litter brengt het tot het uiterste. Deze formule wordt niet alleen aangedreven door Febreeze in Mountain Spring-geur, maar het beschikt ook over Ammonia Block-technologie om zelfs de sterkste geuren van uitwerpselen en urine te bestrijden.

Bovendien geeft de door de poot geactiveerde geur een uitbarsting van frisheid af elke keer dat uw kat de kattenbak gebruikt.

Naast het bieden van een uitstekende geurbeheersing, vormt deze geurende kattenbakvulling strakke, harde klonten om het schoonmaken van de kattenbak snel en gemakkelijk te maken. Dankzij de ClumpLock-technologie absorbeert het strooisel vloeistof bij contact en vormt het strakke, harde schepjes die gemakkelijk te scheppen zijn met minimale afvalstoffen. Zolang je dagelijks vaste stoffen schept, geniet je van een volledige 10 dagen geurbeheersing.

Bij het testen van deze Fresh Step Extreme Odor Control Scented Cat Litter, waren we onder de indruk van hoe snel het vloeistof absorbeerde en hoe gemakkelijk het was om de strakke, harde klonten te scheppen.

De geur was zeker merkbaar, maar we vonden het niet overweldigend en het was niet merkbaar tenzij je dicht bij de kattenbak was.

We vonden de formule een beetje stoffiger dan beloofd, maar over het algemeen waren we erg tevreden.

Categorie Rating
Prijs 4/5
Klonterende actie 5/5
Geurbestrijding 5/5
Stof/Rommel 4/5
Geur 4/5
Gemakkelijk te scheppen 5/5
Algemene beoordeling 4.5/5

Voordelen van deze Fresh Step Cat Litter:

 • Aangedreven door de Mountain Fresh geur van Febreeze
 • ClumpLock-technologie om strakke, harde klonten te vormen
 • Biedt een volledige 10 dagen geurbestrijding met poot-geactiveerde geur

Nadelen van deze Fresh Step Cat Litter:

 • Iets stoffiger dan beloofd met matige tracking
 • Sommige gebruikers vinden de geur te sterk of overweldigend

Dit nest wordt geleverd in een doos van 25 pond of een 4-pack van zakken van 10,5 pond. Omdat het strooisel is gemaakt van klei, is het enigszins zwaar – vooral omdat de kleinste maat 25 pond is.

Bekijk op Chewy View op Amazon

Het hebben van twee katten betekent het dubbele van de kattenbakgeur. Tenzij je een kattenbakvulling koopt zoals deze Fresh Step Multi-Cat Scoopable Clumping Cat Litter.

Deze formule is uniek ontworpen om sterke geuren in huishoudens met meerdere katten aan te pakken, waardoor uw kattenbak tot 10 dagen per keer vers blijft. Dit klonterende kleistrooisel bevat actieve kool die geur bij contact vasthoudt en elimineert, terwijl het ook in een oogwenk vloeistof absorbeert en strakke, harde klonten vormt die geen stinkende crumbles achterlaten.

Deze Fresh Step Multi-Cat Scoopable Clumping Cat Litter heeft een door poten geactiveerde geur, wat betekent dat u een uitbarsting van frisheid krijgt elke keer dat uw kat de kattenbak gebruikt. Met de kracht van Febreeze erachter, geniet je meer dan een week lang van een geurvrije kattenbak met dagelijks scheppen. Plus de hardklonter formula minimaliseert verspilling die u geld bespaart.

Bij het testen van deze Fresh Step Multi-Cat Scoopable Clumping Cat Litter, ontdekten we dat de geur van dichtbij zeer merkbaar was, maar niet overweldigend. De korrels waren echter extreem fijn en er was een aanzienlijke hoeveelheid stof. De fijne textuur van de korrels leidde ook tot matige tracking.

Over het algemeen waren we blij met de klonterende werking en het geurverscheurende vermogen van deze formule, maar het is misschien niet de beste keuze voor katten met gevoelige neuzen waar stof en geur een probleem kunnen zijn.

Categorie Rating
Prijs 4/5
Klonterende actie 5/5
Geurbestrijding 5/5
Stof/Rommel 3/5
Geur 4/5
Gemakkelijk te scheppen 5/5
Algemene beoordeling 4.25/5

Voordelen van deze Fresh Step Cat Litter:

 • Ontworpen voor 10-daagse geurbestrijding in huishoudens met meerdere katten
 • Poot-geactiveerde versheid elke keer dat de kat de doos gebruikt
 • Actieve kool vangt geuren op en strooisel vormt harde klonten

Nadelen van deze Fresh Step Cat Litter:

 • Erg stoffig, zelfs in vergelijking met de andere twee formules
 • Matige tot hoge tracking, korrels zijn erg fijn
 • Geur is vrij sterk, sommigen vinden het misschien overweldigend

Dit nest wordt geleverd in een doos van 14 pond en 25 pond, evenals een zak van 42 pond. U kunt ook een pakket van 4 zakken kopen, elk met een gewicht van 10,5 pond. Als kleistrooisel is deze formule vrij zwaar.

Wat vinden klanten van verse stiefkattenbakvulling?

Er is een aanzienlijk aantal positieve beoordelingen voor Fresh Step kattenbakvulling en veel katteneigenaren die volledig loyaal zijn aan het merk. De hardklonteractie en geurbeheersing kunnen niet worden ontkend, hoewel de hoeveelheid stof en tracking een frequent probleem is. Veel gebruikers geven ook commentaar op de sterke geur van de geparfumeerde formules, wat alles is wat we hebben beoordeeld.

Dit gezegd hebbende, de ervaring van elke klant is uniek en er zijn zowel goede als slechte beoordelingen voor het merk online. Blijf lezen om een positieve en negatieve klantbeoordeling te zien voor elk van de drie kattenbakvullingsformules hierboven:

Positieve klantrecensies voor verse stap kattenbakvulling

“Ik hou van dit spul! Ik ben behoorlijk geschrokken van de recensies over mensen die de dozen niet kunnen optillen…. het gewicht staat vermeld op de productpagina. Anywho, ik heb het allemaal geprobeerd. Ik had een kieskeurige poes, die nu is overleden, en we gingen door dennen (hoewel ik allergisch ben), kristallen, Tidy Cats, zelfs tarwe kitty nest, en hij ging toch overal naartoe. Ik vond dit, en hij vond het geweldig, dus ik ben eraan gebleven. Mijn katten gaan nergens anders heen. Ik heb 3 katten, 3 dozen, en ik heb geen problemen, scheppen.”– Meag, recensie Fresh Step Lightweight Extreme Cat Litter

“Ik ben een nieuwe katteneigenaar, dus ik heb niet veel ervaring met het kopen van kattenbakvulling. Maar dit is veruit de beste kattenbakvulling die we hebben geprobeerd. We bewaren onze kattenbak in de badkamer en sinds we deze kattenbakvulling gebruiken ruikt die badkamer helemaal schoon met een frisse Febreeze geur. Ik probeer meestal elke dag de kattenbak schoon te maken, maar we gingen 3-4 dagen en er was helemaal geen geur. Ik was aangenaam verrast. Ik zou dit nest zeker opnieuw bestellen, en ik zou dit ook aan anderen aanraden.”– Amanda, recensie Fresh Step Extreme Odor Control Scented Cat Litter

“Tijdens het leven met mijn vorige kat, moest ik rondkijken voordat ik een nestje vond dat ze zou gebruiken. Ze koos iets anders dan Fresh Step, wat me een beetje verdrietig maakte, maar ik ging ermee door omdat zij de baas was. Ik heb onlangs een zelfreinigende kattenbak gekocht en besloten om Fresh Step opnieuw te proberen met de 2 kitties die ik onlangs heb gered. Zij zijn er dol op, en ik ook! Het klontert “precies goed” en de geurabsorberende functie is geweldig. Ik vind het geweldig dat het niet zoveel stof produceert als het vorige merk, en ben zo blij dat mijn twee nieuwe harige liefdes het goedkeuren.”– SallyT, reviewing Fresh Step Multi-Cat Scoopable Clumping Cat Litter

Negatieve klantrecensies voor Verse Stap Kattenbakvulling

“Bestelde dit per ongeluk omdat ik Lightweight wilde en dacht dat dit Unscented was. Na het vullen van de doos, het zien van de stofwolk, werd ik overweldigd door de verstopte parfumgeur. Maakt mijn huis en mijn arme katten reek van Febreeze. Sporen die veel erger zijn dan de Unscented – ik zie het overal op mijn donkere houten vloeren. Na een paar dagen heb ik dozen geleegd, uitgespoeld en bijgevuld met lokaal gekochte Unscented, die geuren perfect controleert. Twee katten, twee dozen, elke dag geschept – ze ruiken nooit.” – CatPainter, recensie van Fresh Step Lightweight Extreme Cat Litter

“Na het lezen van al het positieve beoordelingen over chewy hier, ik besloot dit nest uit te proberen omdat mijn huidige nest het werk niet meer deed. Zodra ik de verse step box opende, merkte ik meteen de sterke geur op. Het is waarschijnlijk de febreeze, maar het was ondraaglijk. Toen ik het in de kattenbak begon te gieten, hoopte zich een extreem grote hoeveelheid stof op in de lucht. Zelfs toen ik het heel langzaam probeerde te gieten, was er zoveel stof en geur dat ik de kamer even moest verlaten. Over het algemeen doet dit nest geweldig werk van samenklonteren!! Maar vanwege de sterke geur, het stof en het feit dat ik niet wil dat mijn 2 bontbaby’s al deze chemicaliën inademen, zal ik niet opnieuw kopen.” – Yher046, recensie van Fresh Step Extreme Odor Control Scented Cat Litter

“Ik kocht dit nest om te mengen met mijn glijbaanstrooisel om extra geur toe te voegen, het werkte geweldig, dus besloot ik over te stappen op het gebruik van dit nest op zichzelf. Vreselijke fout. De geur van de Febreeze is ZO sterk dat het misselijkmakend is. Ik maak de kattenbak van mijn katten regelmatig een keer, soms twee keer per dag schoon. Na misschien 24 uur was de bodem van de kattenbak verharde, stinkende modder geworden. Het kostte me meer dan een uur en brak 2 schepjes (gelukkig had ik er een paar extra) om de MUD uit de kattenbak te halen. Nooit. Alweer.” – Vreselijk, reviewing Fresh Step Multi-Cat Scoopable Clumping Cat Litter

Hoeveel kost verse stiefkatenbakvulling?

Over het algemeen is het kattenbakvullingsmerk Fresh Step zeer betaalbaar. Twee van de drie beoordeelde nesten zijn iets meer dan $ 0,50 per pond geprijsd en de besparingen zijn het grootst wanneer u de grootste beschikbare verpakkingsgrootte koopt. De lichtgewicht formule kost ongeveer $ 0,30 meer per pond, maar dat is typisch voor een lichtgewicht kattenbakvulling. Over het algemeen wordt het merk nog steeds als zeer betaalbaar beschouwd voor budgetbewuste kattenbezitters.

Over het algemeen, is verse stap kattenbakvulling een goede keuze?

Als geheel zijn we blij met het merk Fresh Step van kattenbakvulling. Niet alleen is dit merk zeer betaalbaar, maar ze bieden ook een breed scala aan producten. Dit merk lijkt de kunst te hebben om samen te klonteren, met al hun formules die een uitstekend klonterend vermogen bieden dat bijdraagt aan een verbeterde geurbeheersing.

Een ding om rekening mee te houden bij dit merk is het stof en de geur. Hoewel Fresh Step ongeparfumeerde formules biedt, bevatten de drie die we hebben beoordeeld allemaal Febreeze-geur. We ontdekten ook dat de drie formules consequent niet voldeden aan hun belofte om zeer laag stof te zijn.

Alle kattenbakvullingen hebben hun hoogte- en dieptepunten. Het dieptepunt van Fresh Step kattenbakvulling zijn de ultrafijne korrels die de neiging hebben om stof te volgen en te creëren. Het hoogtepunt is de uitstekende geurbeheersing en hardklonterwerking. Door de doos dagelijks te scheppen, worden geuren tot een minimum beperkt en zorgt u ervoor dat u ook geen afval verspilt.

Waar wordt verse step kattenbakvulling verkocht?

Fresh Step Cat Litter wordt online en in dierenwinkels verkocht. Je kunt het te koop vinden bij online retailers zoals Chewy en Amazon, evenals big box-winkels zoals Walmart en Target, evenals lokale en nationale dierenwinkels zoals PetSmart en Petco.

Klik hier om te winkelen voor verse stiefkatenbakvulling op Chewy