4 geweldige doe-het-zelf kattenloopplannen die u thuis kunt maken

Katten zijn een van de meest populaire huisdieren ter wereld. Ze staan bekend om hun onafhankelijke aard en veel mensen vinden het leuk om ze als onderdeel van het gezin te hebben. Katten kunnen echter ook ontsnappingskunstenaars zijn, daarom is het belangrijk om ze een veilige ruimte te bieden om te rennen en te spelen.

Een kattenren is een geweldige manier om je katachtige vriend wat beweging en verrijking te geven. Het kan ook helpen om ze te beschermen tegen roofdieren en andere gevaren. Er zijn veel verschillende manieren om een kattenren te bouwen, zodat u het perfecte ontwerp voor uw huis en budget kunt vinden.

Geef uw kat de kans om wat frisse lucht en beweging te krijgen terwijl hij nog steeds veilig blijft. Bovendien kan het een leuk project voor je zijn om samen aan te werken! We zouden uw kat echter geen elektrisch gereedschap laten gebruiken.

Hier zijn vier geweldige doe-het-zelf kattenloopplannen die je thuis kunt maken:

Kattenkogelverdeler 1

De 4 DIY Cat Run Plannen

1. De Mini Catio van ReStore

Materiaal: Geborgen raam, 3/4-inch multiplex, 4x4s, draadscherm, scharnieren, poortbeslag, geborgen multiplex
Gereedschap: Schroeven, nietjes, heavy-duty nietmachine, boormachine,
Moeilijkheidsgraad: Gematigd

Dit is een geweldige optie voor kattenrennen als je niet veel ruimte hebt voor een kattenren. Het is vergelijkbaar met de klassieke catio, maar het is kleiner in schaal. Zodra je het frame hebt gemonteerd, kun je ook kattenplanken of een krabpaal toevoegen voor je katachtige vriend om in te klimmen. Dit is een geweldige optie voor binnenkatten die gewoon een beetje frisse lucht en lichaamsbeweging nodig hebben.

thematische pauze

2. Cuckoo4Design Draadtunnel Cat Loopbrug

Materiaal: Dekplanken, 2×4’s, dekschroeven, hekwerk, draadomheining
Gereedschap: Boor, hamer, meetlint, draadsnijder, houtbeits
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Dit is een geweldige optie als u een kattenren wilt maken die aan uw bestaande hek kan worden bevestigd. Het is ook een goede optie als je meerdere katten hebt, omdat ze het allemaal tegelijkertijd kunnen gebruiken zonder elkaar in de weg te zitten. Het enige wat je nodig hebt is wat draadafrastering, wat hout en wat schroeven om het aan het hek te bevestigen. Knip het gaas op maat en bevestig het vervolgens aan het hek. De instructies in het doe-het-zelfplan zijn heel eenvoudig.

thematische pauze

3. PVC Pipe Cat Run van Klever Kooien

Materiaal: PVC buizen, connectoren, kippengaas of nylon gaas
Gereedschap: Zaag, ritssluitingen, boor
Moeilijkheidsgraad: Gematigd

Dit is een geweldige optie voor diegenen die een stevigere kattenren willen maken. De lengtes van PVC-buizen en soorten connectoren die u nodig hebt, zijn afhankelijk van het ontwerp dat u kiest. De PVC-buizen en connectoren creëren een solide frame en vervolgens kunt u het bedekken met kippengaas of nylongaas dat met ritsbanden aan de PVC-buizen is bevestigd, of u kunt gaten in de PVC-buizen boren zodat u het kippengaas kunt bevestigen. Dit is een geweldige optie voor degenen die in gebieden met zwaar weer wonen, omdat het bestand is tegen harde wind en zware regen.
Je kunt de Klever kooien website of Youtube kanaal bezoeken voor inspiratie over hoe je een van deze kooien thuis kunt maken, of je kunt een doe-het-zelf kit rechtstreeks van hun site kopen om je al het giswerk te besparen en een reis naar je lokale ijzerhandel te maken.

thematische pauze

4. DIYS Craftsy Houten Pallet Catio

Materiaal: 10-voet pallet, 3 2x4s (8 ft.), 3 2x3s (8 ft.), rol gaas, nylon touw, touw
Gereedschap: spijkers, hamer, nietjes, nietpistool, cirkelzaag
Moeilijkheidsgraad: Gematigd

Dit is een geweldig doe-het-zelfplan voor diegenen die sommige materialen willen upcyclen. Je kunt deze kattenren volledig maken van een houten pallet. Zorg ervoor dat de pallet in goede staat is en vrij van chemicaliën. Demonteer de pallet en gebruik het pallethout, 2x4s en 2x3s om het frame te bouwen. Gebruik draadsnijders om het gaas op maat te snijden en gebruik vervolgens een nietpistool om het aan het frame te bevestigen. Je kunt wat nylon touw en touw gebruiken om het gaas tegen het frame te versterken als je katten super ontsnappende kunstenaars zijn.

divider-catclaw1

Veelgestelde vragen

Hoe houd ik mijn kat veilig in een kattenren?

De beste manier om uw kat veilig te houden in een kattenren is om ervoor te zorgen dat de ren aan alle kanten is ingesloten. U kunt kippengaas, gaas, raamafscherming of een ander type hekwerkmateriaal gebruiken. Zorg er wel voor dat er geen gaten of gaatjes zijn waar je kat doorheen kan knijpen. Je moet ook overwegen om een top aan de ren toe te voegen om te voorkomen dat je kat eruit klimt.

Waarom laat je je kat niet gewoon buiten?

De meeste mensen denken dat het geen probleem is om hun kat buiten te laten, maar er liggen veel gevaren op de loer voor buitenkatten. Katten kunnen het slachtoffer worden van wrede mensen, auto’s en andere dieren. Ze kunnen ook ziekten oplopen van andere katten of wilde dieren, waaronder kattenleukemie, hondsdolheid en toxoplasmose. Hun nieuwsgierige aard kan hen ook in gevaar brengen, omdat ze plaatsen kunnen verkennen die ze niet zouden moeten verkennen en schadelijke stoffen kunnen innemen.

Dus als je je niet op je gemak voelt met het idee dat je kat buiten zonder toezicht bent, is een kattenren een geweldig alternatief.

kattenpootverdeler

Conclusie

Er zijn verschillende kattenrennen die u kunt maken, afhankelijk van uw behoeften en budget. Zorg ervoor dat de kattenren aan alle kanten is ingesloten om uw kat veilig te houden en overweeg een bovenkant aan het verblijf toe te voegen om te voorkomen dat uw kat ontsnapt. Wees creatief en heb er plezier in!

thematische pauze

Uitgelicht afbeeldingskrediet: B-E, Shutterstock