Onbevooroordeelde Speciale Kitty Cat Litter Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeel speciale kattenbakvulling op wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Verscheidenheid aan producten – 4/5
 • Prijs per pond – 5/5
 • Multi-Cat Formules – 4/5
 • Klonterend vermogen – 5/5
 • Langdurige geurbestrijding – 4/5
 • Natuurlijke / alternatieve opties – 1/5

Algemene score: 3.83/5

Hoe we hebben getest:

 • We kochten 3 van de beste kattenbakvullingen die Special Kitty te bieden heeft
 • We hebben een paar weken de kattenbakvullingen getest op verschillende katten
 • We hebben deze producten niet ontvangen in ruil voor een gunstige beoordeling, ze zijn gekocht met ons eigen geld

Merkoverzicht

Het merk Special Kitty is exclusief voor Walmart. Oorspronkelijk opgericht in 1962 door Sam Walton in Bentonville, AR, is het Walmart-bedrijf uitgegroeid tot meer dan 10.500 winkels en clubs in 24 landen. Het is ’s werelds grootste bedrijf qua omzet, volgens de 2020 Fortuin Wereldwijde 500-lijst.

Zoals veel van de interne merken van Walmart, is Special Kitty voornamelijk ontworpen voor betaalbaarheid, wat, met name met betrekking tot hun huisdiervoedingsproducten, veelzeggend is in termen van het kwaliteitsniveau dat u kunt verwachten. Gelukkig is er minder om je zorgen over te maken over de kwaliteit van kattenbakvulling dan kattenvoer.

Producten die in deze recensie zijn opgenomen
Productnaam Materiaal Klonteren? Levensfase Extra functies
Speciale Kitty Scoopable Tight Clumping Kattenbakvulling, Geurvrij Klei Ja Alle Klonterende, geurvrije, multi-cat formule
Speciale Kitty Lichtgewicht &Scoopable Klonterende Kattenbakvulling, Frisse Geur Klei Ja Alle Klonteren, frisse geur, Multi-Cat Formule
Speciale Kitty Natural Clay Cat Strooisel, Ongeparfumeerd Klei Nee Alle Niet-klonterend, natuurlijke klei, geurvrij

Wat voor soort zwerfvuil biedt het merk aan?

Het merk Special Kitty biedt momenteel vijf verschillende soorten kattenbakvulling aan. Ze bieden zowel klonterende als niet-klonterende kattenbakvullingen, evenals geur- en geurvrije formules.

Hier is een lijst met speciale kattenbakvullingsformules voor kitty’s:

 • Schepbaar strak klonterend strooisel, frisse geur
 • Schepbaar strak klonterend strooisel, geurvrij
 • Lichtgewicht & Schepbaar klonterend strooisel, frisse geur
 • Geurvrije natuurlijke klei niet-klonterend strooisel
 • Premium klei niet-klonterende kattenbakvulling, geurvrij

Speciale Kitty klonterende kattenbakvulling wordt verkocht in kuipen, terwijl hun niet-klonterende formules in zakken (25 of 50 pond) worden geleverd.

Top 3 Speciale Kitty Kattenbakvullingen Beoordeeld

#1 Speciale Kitty Scoopable Tight Clumping Kattenbakvulling, Geurvrij

Koop op Walmart

Deze klei kattenbakvulling wordt beschreven als een strak-klonterende, 99% stofvrije formule vrij van geur. Hoewel ik het nest geurvrij vond en het goed klonterde, was het allesbehalve stofvrij.

Bij het testen van dit klonterende kleistrooisel merkte ik dat het een zeer fijne textuur had die waarschijnlijk bijdraagt aan de stoffigheid. De fijnheid van de korrels leidde ook tot wat speurwerk buiten de kattenbak. Het is misschien vermeldenswaard dat de productbeschrijving van Walmart geen beloftes doet over het feit dat dit nest niet-tracking is, hoewel ze wel zeggen dat het stofvrij is.

Hoewel dit nest behoorlijk stoffig was, heeft het een paar dingen te bieden. Het is niet alleen ongelooflijk betaalbaar (geprijsd rond de $ 0,35 / pond), maar dit nest werkt goed en vormt harde, strakke klonten die gemakkelijk te scheppen zijn. Het presteerde ook redelijk goed op het gebied van geurbestrijding, waardoor het een goede keuze is voor huishoudens met meerdere katten.

Dit nest wordt geleverd in een kruik van 14 pond.

Categorie Rating
Prijs 5/5
Klonterende actie 5/5
Geurbestrijding 4/5
Stof/Rommel 2/5
Geur 4/5
Gemakkelijk te scheppen 5/5
Algemene beoordeling 4.25/5

Voordelen hiervan Speciale Kitty Kattenbakvulling:

 • Vormt strakke, harde klonten voor gemakkelijk scheppen
 • Zeer betaalbaar geprijsd (ongeveer $ 0,35 / pond)
 • Wordt geleverd in een gemakkelijk mee te nemen kruik

Nadelen van deze speciale kattenbakvulling:

 • Produceert een aanzienlijke hoeveelheid stof
 • Fijne korrels hebben de neiging om tot op zekere hoogte te volgen

#2 Speciale Kitty Lichtgewicht &Scoopable Klonterende Kattenbakvulling, Frisse Geur

Koop op Walmart

Hoewel de klonterende kleiformules van Special Kitty worden verkocht in kruiken van 14 pond die vrij gemakkelijk mee te nemen zijn, vinden sommigen ze misschien nog steeds een beetje te zwaar. Deze lichtgewicht formule weegt slechts 8,5 pond, maar bevat ongeveer dezelfde hoeveelheid afval als de kruik van 14 pond.

Helaas, toen ik het pakket opende, ontdekte ik dat de kan op de een of andere manier was doorboord of dat het deksel was losgekomen tijdens het verzenden. Er werd een aanzienlijke hoeveelheid afval in de doos gemorst. Op basis van talloze klantrecensies lijkt dit een veel voorkomend probleem te zijn met de verzending van kattenbakvulling door Walmart.

Met betrekking tot het product in het bijzonder, was ik onder de indruk van het klonterende vermogen en vond het iets minder stoffig dan de originele formules. Dit kleistrooisel wordt gemengd met plantaardig materiaal om een deel van het gewicht te verminderen, dus dat kan ook verklaren dat het minder stoffig is. De korrels voor deze lichtgewicht kattenbakvulling waren ook fijner dan de originele klei, dus er was wat tracking.

Ik wil ook opmerken dat hoewel dit een geparfumeerde formule is, de frisse geur ongelooflijk subtiel was. Geparfumeerde kattenbakvullingen kunnen soms overweldigend zijn, maar ik vond deze geparfumeerde formule best aangenaam.

Dit nest wordt geleverd in een kruik van 8,5 pond die ongeveer evenveel strooisel bevat als een kruik van 14 pond.

Categorie Rating
Prijs 4/5
Klonterende actie 5/5
Geurbestrijding 4/5
Stof/Rommel 3/5
Geur 4/5
Gemakkelijk te scheppen 5/5
Algemene beoordeling 4.25

Voordelen van deze speciale kattenbakvulling:

 • Ongeveer 50% lichter dan gewoon kleistrooisel
 • Heeft een subtiele frisse geur om kattenbakgeur te verminderen
 • Vormt strakke, harde klonten voor gemakkelijk scheppen

Nadelen van deze speciale kattenbakvulling:

 • Verpakking was beschadigd, lekte in de doos
 • Nog steeds enigszins stoffig en tracks een beetje

#3 Speciale Kitty Natural Clay Cat Strooisel, Ongeparfumeerd

Koop op Walmart

Ik vond dit niet-klonterende kleistrooisel zeer absorberend, maar ik had wel wat moeite toen het tijd was om de doos te scheppen. Zoals veel klanten hebben opgemerkt, wordt het strooisel een beetje kleverig wanneer het verzadigd raakt met vloeistof en heeft het de neiging om aan de kattenbak te blijven plakken.

Naast dat het een beetje moeilijk te scheppen is, komt deze kattenbakvulling in vrij grote korrels en zijn de deeltjes een beetje ruw. Tracking was nog steeds een probleem en het strooisel dat het produceerde veel stof, zowel tijdens het gieten als het scheppen. Hoewel ongeparfumeerd, kreeg het ook een enigszins onaangename geur toen het nat werd.

Dit nest wordt geleverd in een zak van 25 pond of 50 pond.

Categorie Rating
Prijs 5/5
Klonterende actie 0/5
Geurbestrijding 3/5
Stof/Rommel 3/5
Geur 4/5
Gemakkelijk te scheppen 3/5
Algemene beoordeling 3/5

Voordelen van deze speciale kattenbakvulling:

 • Zeer betaalbaar geprijsd (ongeveer $ 0,19 / pond)
 • Zeer absorberend
 • Bevat geen kunstmatige geur

Nadelen van deze speciale kattenbakvulling:

 • Zeer stoffig, niet laag tracking
 • Korrels zijn vrij groot en ruw
 • Geen klonterende formule

Wat vinden klanten van speciale kattenbakvulling?

Gezien de enorme omvang van de Walmart-naam, is het geen verrassing dat Special Kitty-kattenbakvullingen honderden (zelfs duizenden) beoordelingen hebben over Walmart.com. Hoewel sommige merken alleen hun positieve recensies op de bedrijfswebsite lijken te benadrukken, lijkt Walmart hun klantbeoordelingen niet te censureren.

Voor het grootste deel lijken klanten tevreden met het merk Special Kitty – vooral de betaalbare prijs.

Veel klanten houden van de beschikbaarheid van geparfumeerde en ongeparfumeerde formules, hoewel er een aantal opmerkingen zijn dat het merk niets bijzonders is. Er zijn talloze opmerkingen over het stoffig zijn van het nest, maar de meeste klanten lijken tevreden met de geurbeheersing.

Positieve klantrecensies

“Dit nest heeft een geweldige geurbeheersing. Ik leef wel in een omgeving met een lagere luchtvochtigheid. Ik haheb ontdekt dat het beter werkt als het nest net iets dieper is dan het gebruik van gewone klonterende kattenbakvulling. Het wordt een beetje “plakkerig” op de bodem van de kattenbak wanneer de diepte ondieper is. LaurafromReno reviewing Special Kitty Lightweight &Scoopable Clumping Clay Litter

“Met het opvangen van 13 katten. Zwerfvuil kopen was duur. Vooral om de dag 3 dozen moeten wisselen. Grote waarde voor de bok. We voegen gewoon een beetje zuiveringszout toe aan de mix en good to go. Niets bijzonders hier. Gewoon een geweldige goedkope manier om rond te komen. Alan beoordeelt Special Kitty Geurvrije natuurlijke klei niet-klonterende nest

Negatieve klantrecensies

“Dit nest is verschrikkelijk. Doet absoluut niets aan geur en de hoeveelheid stof is astronomisch. Iedereen met astma of ademhalingsproblemen moet dit product zeker vermijden. AMC08 reviewing Special Kitty Scoopable Tight Clumping Nest, Geurvrij

“Het product is geweldig. We gebruiken het de hele tijd. De verpakking is het probleem. De zak met zwerfvuil werd in het midden gesplitst en overal ligt zwerfvuil. De bezorger klaagde zelfs omdat er overal in zijn vrachtwagen zwerfvuil ligt. Zo teleurstellend.” – Tanya beoordeelt Special Kitty Premium Clay Non-Clumping Litter, Fresh Scent

Hoeveel kost speciale kattenbakvulling?

Als een walmart-exclusief merk is Special Kitty ontworpen voor betaalbaarheid. Dit merk biedt alleen kleistrooisel aan dat over het algemeen toch redelijk betaalbaar is, maar hun prijzen zijn uiterst concurrerend.

Hun duurste product is hun lichtgewicht klonterende kleistrooisel, geprijsd op 0,82 dollar per pond. Anders kosten de klonterende nesten van Special Kitty ongeveer 0,35 dollar per pond en hun niet-klonterende formules zijn rond geprijsd 0,19 dollar per pond.

Lees ook:

Over het algemeen, is speciale kattenbakvulling een goede keuze?

Special Kitty is een merk dat is ontworpen voor betaalbaarheid, dus het is belangrijk om dat in gedachten te houden bij het evalueren van hun producten. Ik waardeerde het dat het merk zowel klonterende als niet-klonterende formules biedt, evenals geparfumeerde en geurvrije opties, maar het zou leuk zijn om iets meer variatie te zien.

Wat de kattenbakvulling zelf betreft, was ik onder de indruk van zijn klonterende vermogen en het deed goed werk om de geur te beheersen. Geen van de formules was echter in de buurt van laag stof zoals beloofd, en er was een behoorlijke hoeveelheid tracking.

Als u op zoek bent naar een betaalbaar merk kattenbakvulling, is Special Kitty een goede keuze. Houd er rekening mee dat je wat stof moet verdragen, een beetje tracking en, met de niet-klonterende formule, moeten katteneigenaren de kattenbak mogelijk om de paar dagen legen om te voorkomen dat het nest blijft plakken.

Waar wordt speciale kattenbakvulling verkocht?

Special Kitty is een exclusief merk van Walmart, dat alleen in Walmart-winkels en op Walmart.com wordt verkocht.

Klik hier om te winkelen voor speciaal kattenbakvulling op Walmart