Mag je kattenkruid in de kattenbak doen?

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer je een van de links op deze pagina gebruikt om een aankoop te doen.

kan je catnip in de kattenbak doen

Voor sommige katten heeft kattenkruid helemaal geen effect. Maar voor anderen is het net als poedervormige zoomies, één snuifje en je katachtige vriend gaat uit zijn dak.

Om te zeggen dat het bereik van de reacties groot is, zou een grote understatement.

Toch, zelfs met zoveel verschillende mogelijke reacties, raden veel mensen het gebruik van kattenkruid aan als een manier om onze katachtige vrienden naar verschillende delen van het huis te lokken, inclusief de kattenbak.

Maar kun je echt kattenkruid toevoegen aan de kattenbak? Is het goed om te doen?

Hoewel je kattenkruid aan de kattenbak kunt toevoegen om katten naar de kattenbak te lokken, kan deze techniek erg hit or miss zijn. Ongeveer 20% tot 50% van de katten reageert helemaal niet op kattenkruid en kattenkruid kan zelfs ongepast zindelijk worden bij anderen aanmoedigen, dus is het waarschijnlijk beter om andere opties te verkennen.

Overweeg in plaats van kattenkruid een product te gebruiken dat speciaal gemaakt is om katten naar de doos te lokken.

Sommige van deze kunnen ook hit or miss zijn, maar ze zijn waarschijnlijk nog steeds effectiever dan kattenkruid. Daarnaast zullen eenvoudige technieken zoals het schoonhouden van de kattenbak, het kiezen van de juiste plaats voor de kattenbak, en het kiezen van de ideale kattenbakvulling en kattenbak meestal een grotere impact hebben dan alles wat je aan de kattenbak kunt toevoegen.

Dat klinkt misschien een beetje anders dan wat veel andere bronnen suggereren, dus laten we eens beter kijken naar wat er achter dit advies zit.

4 Redenen waarom kattenkruid geen goede optie is om de kattenbak aantrekkelijker te maken

Laten we 4 redenen bespreken waarom kattenkruid geen goede optie is om onze katten naar de kattenbak te leiden.

1. Niet alle katten voelen zich aangetrokken tot kattenkruid

Aantrekkingskracht op catnip is erfelijk en niet alle katten dragen de juiste genen. Hoewel de schattingen variëren, zal ergens tussen de 20% en 50% van de katten helemaal niet reageren op catnip. Als uw kat in deze categorie valt, zullen ze nog steeds beseffen dat u iets aan de doos hebt toegevoegd, maar het zal hen hoe dan ook niet veel interesseren.

Dus voordat je op kattenkruid vertrouwt om je kat naar de kattenbak te lokken, zorg ervoor dat ze de juiste genen hebben om er in de eerste plaats op te reageren!

Bovenop genetische variatie, reageren jonge katten helemaal niet op catnip. Kittens die jonger zijn dan 3 maanden zullen geen reactie hebben, zelfs als ze de juiste genen hebben, en zelfs kittens jonger dan 6 maanden zullen waarschijnlijk niet reageren op catnip.

2. Kattenkruid kan katten aantrekken…maar dat betekent niet dat ze de badkamer zullen gebruiken

Als katten doen het juiste gen dragen om catnip interessant te vinden, dan is er een goede kans dat de geur hen zal aantrekken. In feite kan kattenkruid gebruikt worden om katten aan te trekken naar kattenbakken, tuinen, en zo ongeveer overal elders.

Het is de geur van nepetalacton die kattenkruid, kattenkruid, en andere planten die deel uitmaken van de Lamiaceae familie aantrekkelijk maakt voor katachtigen. Niet alleen uw huiskat houdt ervan om zich in deze planten te wentelen, ook tijgers, leeuwen en andere grote katten zijn fan van kattenkruid!

Katten hebben ook een reukzin die 14 keer sterker is dan die van ons, dus terwijl wij de toevoeging van kattenkruid in de kattenbak misschien niet opmerken, is het waarschijnlijk dat onze katachtige vrienden de verandering gemakkelijk zullen opmerken.

Maar katten aantrekken is niet het enige wat we moeten doen.

Het is niet omdat je een ezel naar het water kan leiden, dat je hem ook kan laten drinken, of in dit geval, omdat je een kat naar de kattenbak kan leiden, dat hij ook gaat poepen.

Vooral als ze plotseling de intense hersenveranderingen ervaren die catnip kan veroorzaken!

Katten zullen weten waar de kattenbakken zijn zonder de geur van kattenkruid. Of u de kattenbak nu in de garage, de badkamer of zelfs in de badkuip hebt gezet, katten zullen hem kunnen vinden. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over kattenkruid als hulpmiddel om uw kat te laten zien waar de kattenbak is en in plaats daarvan is het de bedoeling om de bak aantrekkelijker te maken voor de enen en tweeën.

Maar er is niets aan kattenkruid dat consequent dat katten de kattenbak willen gebruiken, wat het hele idee om het in te bouwen een beetje problematisch maakt.

3. Catnip reacties zijn onvoorspelbaar

Wat doen de meeste katten als ze beginnen te genieten van catnip?

Meestal wrijven ze hun hele lichaam ermee in (vooral hun wangen en kop) samen met vocaliseren, speekselen, en algemene opwinding.

Niets van dat alles zou je echt wilt dat uw kat in de kattenbak doet, toch? Hoewel het meestal schattig is om uw kat te zien rondfladderen, is het niet zo schattig als het in de kattenbak gebeurt! Andere katten fladderen helemaal niet en kunnen geïrriteerd en geagiteerd raken – wederom geen gevoelens die bevorderlijk zijn voor het nemen van een toiletpauze.

Kijk maar eens naar de katten hieronder om te zien hoe verschillend hun reacties zijn op catnip en vraag jezelf af of je zou willen dat je katachtige vriend die dingen in de kattenbak doet!

Hoewel katten op allerlei manieren kunnen reageren, legt dierenarts Romana Turner uit dat de reactie van een kat op catnip in de meeste gevallen het meest lijkt op de manier waarop krolse poezen zich gedragen. Deze krolse gedragingen omvatten al het rollen en vocaliseren dat we al vermeld hebben, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat katten reageren met een soort haar-trekker- op dezelfde manier als een krolse poes zou kunnen reageren.

Kortom, je kunt niet met zekerheid zeggen hoe je kat zal reageren wanneer ze catnip in de kattenbak vinden, maar we kunnen wel zeggen dat de meerderheid van de katachtige reacties op catnip niet bevorderlijk zijn voor het gebruik van de kattenbak!

4. Catnip kan zelfs problemen met de kattenbak veroorzaken

Hoewel het zeldzaam is, kan kattenkruid ervoor zorgen dat sommige katten daadwerkelijk urineren buiten de kattenbak en dat is het tegenovergestelde van wat we zoeken!

Hoe kan dit werken?

Omdat kattenkruid in wezen een seksuele reactie opwekt in het kattenbrein door katten te laten reageren op een kunstmatig kattenferomoon.

Katten die deze reactie hebben, kunnen meer geneigd zijn hun territorium af te bakenen (net zoals ze zouden doen wanneer een beschikbaar maatje in de buurt is) en terwijl katten een verscheidenheid aan methoden hebben om hun territorium te markeren, is urine een van de belangrijkste. Katten die onder invloed zijn van catnip kunnen besluiten om op verschillende plaatsen in huis te plassen in plaats van in de kattenbak!

Hoewel dit zeldzaam is, heb ik met enkele kattenouders gesproken die deze reactie hebben gezien en als gevolg daarvan catnip uit hun huishouden hebben moeten verbannen. Sommige katten kunnen gewoon niet tegen hun nip!

Wat kun je in plaats daarvan toevoegen?

Dus als kattenkruid uit is als een techniek om katten aan te moedigen de doos te gebruiken, wat kunnen we dan in plaats daarvan doen?

Er zijn verschillende soorten kattenbakvulling en specifieke toevoegingen die speciaal ontworpen zijn om katten aan te moedigen hun kattenbak te gebruiken. Dat is heel wat anders dan kattenkruid, dat een zeer ander doel.

De grootste naam en mijn persoonlijke favoriet is Dr. Elsey’s merk kattenbakvulling. Niet alleen is het klonterend strooisel geweldig, maar het wordt geleverd met een speciaal mengsel van kruiden die katten aantrekken en ervoor zorgen dat ze in de doos willen plassen. Dr. Elsey en zijn merk zijn ook het echte werk en ze hebben kattenbakvulling gemaakt om kattenbakproblemen op te lossen en katten in huis te houden.

De kattenbakvulling heeft een hele stapel positieve recensies van gelukkige kattenouders die je op Amazon kunt zien door hier te klikken. Als je niet volledig van kattenbakvulling wilt veranderen of dingen door elkaar wilt gaan gebruiken, wat zijn eigen problemen kan veroorzaken, maakt Dr. Elsey ook een standalone lokstof die je aan elke kattenbakvulling kunt toevoegen en je kunt het hier bekijken.

Beide opties zijn een goede keuze, vooral in vergelijking met het toevoegen van catnip.

Begin altijd met de basis van de kattenbak

Als je problemen hebt met katten die de kattenbak gebruiken, wat waarschijnlijk de reden is waarom je kattenkruid gebruikt, zorg er dan voor dat alle kattenbak basisprincipes onder controle zijn.

Dat betekent dat je ervoor moet zorgen dat je genoeg kattenbakken hebt voor het aantal katten dat je hebt, dat ze regelmatig worden schoongemaakt en dat ze verspreid zijn over het hele huis. Gewoon kattenbakken plaatsen en ze schoonhouden is genoeg om veel kattenbak problemen en een betere plek om te beginnen voordat u besluit om iets toe te voegen aan de kattenbak.

Afsluitende gedachten

Terwijl jij kunt catnip toevoegen aan de kattenbak, het is geen geweldige manier om kattenbak problemen op te lossen of zelfs uw kat geïnteresseerd te krijgen in de bak. Onze katachtige vrienden zullen gemakkelijk kunnen ruiken waar hun kattenbakvulling is zonder de toevoeging van catnip. Bovendien is het blootstellen van katten aan de brein-veranderende krachten van kattenkruid niet de beste manier om ze geïnteresseerd te krijgen in het gebruik van het toilet.

Overweeg in plaats daarvan kattenbak-attracties die speciaal ontworpen zijn om katten aan te moedigen hun kattenbak te gebruiken. Echter, de beste plaats om te beginnen is altijd met de basis zoals het hebben van de juiste hoeveelheid schone en goed geplaatste kattenbakken voor uw katten!

Wat denk jij? Heb jij een andere ervaring gehad na het toevoegen van catnip aan de kattenbak?