Leuke weetjes over Ragdoll Katten

Ragdoll katten zijn een van de meest populaire rassen in Amerika. Ze hebben mooie blauwe ogen, een zachtaardig karakter en een liefde voor knuffelen. Het is geen wonder dat ze zo populair zijn! Maar hoeveel weet je echt over deze donzige wezens? Lees verder voor 10 leuke weetjes over Ragdoll Cats.

Ragdoll Cat Feiten

Ragdolls zijn een van de grootste huiskatrassen

Ragdolls, alleen overtroffen door de Maine Coon, zijn het op een na grootste kattenras met de gemiddelde mannelijke kat met een gewicht tussen 15 en 20 pond (6,8- 9 kg). Vrouwelijke Ragdolls wegen meestal minder, met een bereik van 8 tot 12 pond (3,6-5,4 kg). De gemiddelde lengte van een mannelijke Ragdoll-kat kan ergens tussen 16 inch (40 cm) en 26 inch (66 cm) zijn, dus twee keer zo groot als een typisch huiskattenras. Lees meer over de grootte van een Ragdoll Cat.

Ragdolls hebben verbazingwekkende blauwe ogen

Alle traditionele raszuivere Ragdolls hebben opvallende blauwe ogen die in intensiteit variëren van lichtblauw tot donkerblauw. Niet-traditionele Ragdolls, zoals Mink, Sepia en Solid variëteiten, kunnen oogkleuren hebben die variëren van groen, aqua of goud, maar je zult merken dat de Cat Fanciers Association deze variëteiten niet accepteert als een raszuivere Ragdoll. Lees meer over de blauwe ogen van een Ragdoll Cat.


Ragdoll Cats Blauwe Ogen

Ragdolls worden slap als ze worden opgehaald

De bepalende eigenschap van de Ragdoll Cat is de flop! Ragdoll Cats gaan volledig slap en ontspannen wanneer ze worden opgepakt en vastgehouden. Ze zijn meestal heel blij om gewiegd te worden als een baby. Het Ragdoll Cat-ras is ontstaan in Californië, VS in de jaren 1960 door kattenfokker Ann Baker. Het verhaal gaat dat Joesphine, een langharige huiskat, werd aangereden door een auto toen ze zwanger was, en de resulterende kittens werden geboren met een volgzame, kalme aard en hadden de neiging om slap te worden wanneer ze werd opgehaald – vandaar de naam Ragdoll.

Ze hebben teen plukjes

Ragdolls hebben schattige plukjes haar tussen hun tenen. Langharige katten hebben vaak plukjes vacht aan hun voeten om ze te beschermen tegen direct contact met natte en ijzige grond.

Een Ragdoll kitten wordt puur wit geboren

Ragdoll kittens worden volledig wit geboren omdat ze in een constante warme omgeving in de baarmoeder van hun moeder zijn gehouden.   Op het moment dat de kittens worden blootgesteld aan de lagere omgevingstemperatuur beginnen ze te kleuren.

blauwe bicolor ragdoll kat en kittens

Ragdolls hebben een vergelijkbaar temperament als een hond en staan bekend als de ‘Puppy Cat’

Leuk weetje! De zachte Ragdoll-kat heeft een temperament dat meer lijkt op een hond dan dat van de typische katachtige. Ze staan vaak bekend als ‘puppykatten’ omdat ze van menselijk gezelschap houden en je graag door het huis zullen volgen.

Ragdolls zijn pas volgroeid als ze ongeveer 4 jaar oud zijn

Interessant feit! Als kattenras bereiken Ragdolls veel later volwassenheid dan welke andere volwassen kat dan ook. Gedurende de eerste 12 weken van zijn leven zal een Ragdoll-kitten in een vergelijkbaar tempo groeien als een huiskat. Afhankelijk van het ras hebben de meeste kittens de neiging om ergens tussen de 8 en 16 maanden te stoppen met groeien. Ragdoll-katten zijn een uitzondering op deze regel, omdat ze hun volledige grootte pas bereiken als ze 3-4 jaar oud zijn.

Ragdolls hebben geen ondervacht

De meeste gedomesticeerde katten hebben een ondervacht van bont die werpt en dus allergieën veroorzaakt. Verrassend genoeg, hoewel de Ragdoll Cat een grote donzige, zijdeachtige vacht heeft, heeft hij geen ondervacht. Dus hoewel het Ragdoll-ras niet strikt hypoallergeen is, kunnen mensen met allergieën het minder triggerend vinden dan welke andere kat dan ook. Lees meer over de vraag of Ragdoll Katten hypoallergeen zijn.

Taylor Swift bezit een Ragdoll Cat

Leuk weetje! Taylor Swift staat niet alleen bekend om haar muziek, maar ook om haar liefde voor katten! Ze is kattenmoeder van een schattige zeehond bicolor Ragdoll die de naam Benjamin Button draagt. Lees meer over Benjamin Button.

Ragdolls hebben een lange gemiddelde levensduur

Interessant feit! Ragdoll Katten hebben een lange levensverwachting in vergelijking met andere kattenrassen met een gemiddelde van 15 jaar. Veel mensen hebben echter gemeld dat hun Ragdoll Cat die leeftijd ver heeft overschreden en nog steeds sterk is in hun 20’s.

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind een Ragdoll Kittens te koop bij jou in de buurt