Alles wat u moet weten over Ragdoll Kittens

Ragdoll kittens zijn schattige, pluizige bolletjes vacht die graag knuffelen. Geïntroduceerd in Californië, VS door Ann Baker in de jaren 1960, is het Ragdoll Cat-ras een prachtige kat, bekend om zijn ontspannen, vriendelijke temperament en zijn lange zijdeachtige vacht. De naam Ragdoll komt van hun neiging om slap te worden wanneer ze worden opgepikt. Ze zijn volgzaam en aanhankelijk, houden van spelen en staan liefkozend bekend als puppykatten!
Ragdolls zijn een puntige kat en zijn te vinden in vele kleuren, waaronder rood, crème, blauw en chocolade.
Als je erover denkt om een ragdoll kitten te krijgen, zijn hier enkele dingen die je moet weten!

Hoeveel kittens heeft een Ragdoll meestal in een nest?

Gemiddeld hebben Ragdoll-katten meestal vier tot vijf kittens in elk nest, hoewel dat aantal minder kan zijn. Onze eerste twee Ragdoll kittens bij Belcat kwamen uit een nestje van twee. Ragdolls meestal gestate voor een periode van 63 tot 67 dagen.

De ultieme gids voor Ragdoll-kittens

Hoe zien Ragdoll Kittens eruit?

Alle traditionele Ragdoll kittens worden geboren met prachtige blauwe ogen en zijn volledig wit met hun kleur en patroon ontwikkelen zich in de eerste paar weken van hun leven. Dit komt omdat ze in een constante warme omgeving in de baarmoeder van hun moeder zijn gehouden.   Op het moment dat de kittens worden blootgesteld aan de lagere omgevingstemperatuur beginnen ze te kleuren. De uitzondering hierop zijn Mink, Sepia en Solid Ragdoll kittens die geboren worden met hun kleur en patroon zichtbaar. Deze variaties van Ragdolls voldoen niet aan de rasstandaard zoals uiteengezet door de Cat Fanciers Association.

De ultieme gids voor Ragdoll-kittens

Waar koop je Ragdoll kittens?

Als het gaat om de aanschaf van een Ragdoll Kitten, zoek dan altijd naar een gerenommeerde fokker. Zorg ervoor dat ze zijn geregistreerd bij een kattenrasvereniging in het land of gebied waar u woont, zoals de International Cat Association (TICA), de Cat Fanciers Association (CFA), de British Ragdoll Association (TBRCC) of de Australian Cat Federation (ACF).

Wanneer u een Ragdoll koopt bij een erkende fokker, zijn ze gegarandeerd een raszuivere Ragdoll en ziektevrij. Ze moeten worden getest op erfelijke ziekten zoals feline hypertrofische cardiomyopathie. Een geregistreerde Ragdoll fokker moet altijd zijn registratienummer en de naam van de vereniging waaraan hij of zij verbonden is op zijn website of Facebookpagina laten vermelden.

Als je Ragdoll kittens te koop ziet in een dierenwinkel of online, is het niet altijd gegarandeerd dat ze raszuiver, ethisch opgevoed en gezond zijn. Veel fokkers hebben lange wachtlijsten voor hun beschikbare kittens.

Om een geregistreerde Ragdoll Kattenfokker bij u in de buurt te vinden, moet u onze Fokkersgids bezoeken.

Wat kosten Ragdoll kittens?

De prijs van een Ragdoll kitten varieert sterk van fokker tot fokker. Een raskat is duur. Kittens die afkomstig zijn uit hoogtitelde foklijnen of Show Champion Winners kunnen een prijs aantrekken aan de bovenkant van de schaal. De prijs is ook afhankelijk van het feit of uw gekozen kitten is geclassificeerd als ‘Huisdierkwaliteit’ of ‘Showkwaliteit’. Het verschil tussen een Pet Quality en Show Quality kitten is slechts cosmetisch, waarbij het Show Quality kitten perfect gemarkeerd is. Het temperament van beide soorten katten zal hetzelfde zijn. Fokkatten trekken een veel hogere prijs aan.

Een enquête uitgevoerd door Belcat in februari 2021 van Ragdoll Kitten Prijzen van geregistreerde fokkers over de hele wereld gaf de volgende prijsklassen aan voor kittens van huisdierkwaliteit:

VS – Mediane prijsklasse $ 1600 – $ 2500 Australië – Mediane prijsklasse $ 1300 – $ 1500

Canada – Mediaan prijsklasse $ 2000 – $ 2200

Verenigd Koninkrijk – Mediaan prijsklasse £ 950

Klik hier voor meer informatie over hoeveel Ragdoll kittens kosten

De ultieme gids voor Ragdoll-kittens

Wat moet ik kopen voor mijn Ragdoll kitten?

Katten zijn als kinderen en hebben alles nodig, van voedsel- en waterschalen tot kattenbakken, bedden en speelgoed. Wanneer u een kitten van een fokker adopteert, komen ze altijd met enkele basisbenodigdheden om u op weg te helpen, maar we hebben een handige checklist samengesteld om ervoor te zorgen dat u alles heeft wat u nodig heeft om uw nieuwe kitten in uw huis te verwelkomen. Bovendien kunt u onze gratis afdrukbare nieuwe kitten checklist downloaden!

Wanneer kan ik mijn Ragdoll Kitten ophalen?

De meeste Ragdoll kittens zijn klaar om de fokker te verlaten voor het eeuwige huis op ongeveer 12 tot 16 weken oud.

Wat eten Ragdoll Kittens?

Het dieet van een kitten is essentieel voor hen om zich fysiek te ontwikkelen en mentaal, dus door de juiste mix van voedingsstoffen in hun voedsel te voeren, kun je helpen de basis te leggen voor een gezond leven. Omdat kittens snel groeien en hun spijsverterings- en immuunsysteem zich langzaam ontwikkelen, hebben ze een dieet nodig met een hoger energie- en eiwitgehalte plus de juiste balans van vitamines en mineralen.

Uw Ragdoll fokker zal u informeren over het dieet van uw kitten en zal een kleine hoeveelheid van zijn gebruikelijke voeding aan uw kitten geven voor de volgende dagen. Sommige fokkers zullen ervoor kiezen om hun kittens op te voeden met commercieel ingeblikt kattenvoer van goede kwaliteit, terwijl anderen kunnen kiezen voor een rauw voedseldieet. Het is belangrijk om hun dieet niet plotseling te veranderen, wat kan resulteren in maagklachten. Natvoer of een rauw dieet, in tegenstelling tot een volledig droog dieet, wordt geadviseerd om de nieren van uw kat in goede staat te houden.

Zijn Ragdoll kittens speels?

Ragdoll kittens zijn speels, intelligent en liefdevol. Speeltijd is belangrijk voor kittens. Het helpt hen sociale vaardigheden te ontwikkelen en het biedt cruciale lichaamsbeweging. Kittens spelen met alles wat beweegt of waar ze omheen kunnen slaan, maar meestal zul je ze met speelgoed zien spelen. Ze vinden het ook leuk om met andere katten te spelen. Het zijn zeer nieuwsgierige dieren die zich vaak vermaken door hun omgeving te verkennen.

De ultieme gids voor Ragdoll-kittens

Wanneer kalmeren Ragdoll kittens?

Ik weet zeker dat mijn Ragdoll-eigenaren zich dit hebben afgevraagd! Ik herinner me dat ik mijn fokker deze vraag stelde toen mijn twee Ragdoll-kittens probeerden mijn benen te beklimmen! Na ongeveer zes maanden zullen ze meestal volgzamer en rustiger van temperament worden.

Het adopteren van meer dan één Ragdoll kitten betekent dubbele problemen! Een kitten alleen zal minder dartel zijn dan een kitten met een speelkameraadje. Ragdolls zijn meestal vrij zachte kittens (en volwassenen) die nog jaren kalme huisdieren zullen blijven.

De ultieme gids voor Ragdoll-kittens

Wanneer is een Ragdoll kitten volgroeid?

Als kattenras bereiken Ragdolls veel later volwassenheid dan elke andere volwassen kat, rond de 3-4 jaar. Gedurende de eerste 12 weken van zijn leven zal een Ragdoll-kitten in een vergelijkbaar tempo groeien als een huiskat. Op 8 weken oud zal een Ragdoll-kitten meestal tussen 1 pond, 13 ounces en 2 pond, 3 ounces wegen. Er kan worden verwacht dat ze tegen de 12-weekse markering zijn toegenomen tot 3 tot 4 pond. Een Ragdoll-kitten zal de neiging hebben om na 5 maanden een groeispurt door te maken, dus wees voorbereid om zijn voedsel gedurende deze tijd te verhogen. Ragdoll kittens krijgen over het algemeen elke maand 1 pond totdat ze 12 maanden oud zijn. Afhankelijk van het ras hebben de meeste kittens de neiging om ergens tussen de 8 en 16 maanden te stoppen met groeien. Het Ragdoll-ras is een uitzondering op deze regel, omdat ze hun volledige grootte pas bereiken als ze 3-4 jaar oud zijn. Een volwassen Ragdoll-kat weegt meestal 15 tot 20 pond (6,8- 9 kg)

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind Ragdoll Kittens te koop bij jou in de buurt

Bekijk onze Ragdoll Kitten fotogalerij