Is Nest Deodorant veilig voor mijn kat?


Een van de minst aangename dingen van het hebben van een kat is het omgaan met kattenbakken en alle onaangenaamheden die daarmee gepaard gaan. Een van de moeilijkst te beheren aspecten van kattenbakonderhoud is het verminderen van de geuren die uit kattenbakken komen. Sommige kattenbakken kunnen je hele huis laten ruiken naar kattenpoep, of nog erger, kattenpoep met bloemen erop.

Een van de manieren waarop sommige mensen erin geslaagd zijn om kattenbakgeurtjes te beheersen is door het gebruik van kattenbakontgeurders, die meestal aan de kattenbak worden toegevoegd en door de kattenbakvulling worden gemengd om te helpen bij het absorberen van vieze geurtjes. Sommige ontgeurders kunnen de onaangename kattenbakgeuren vervangen door aangenamere geuren.

Je hebt je echter misschien afgevraagd of dit soort producten wel veilig zijn om in de buurt van je kat te gebruiken. Katten hebben immers een gevoelig ademhalingssysteem, en als het gaat om het gebruik van de kattenbak, zitten ze er helemaal in.

kat + lijnverdeler

Is Nest Deodorant veilig voor mijn kat?

Kleine ontgeurders zijn bedoeld voor gebruik in kattenbakken, en omdat ze voor dit doel ontworpen zijn, zijn ze ook ontworpen om niet giftig te zijn voor katten.

De uitzondering hierop zijn kattenbakontgeurders die geformuleerd zijn met essentiële oliën erin om onaangename geuren te verdoezelen. Als uw kat hier gedurende langere tijd in grote hoeveelheden aan wordt blootgesteld, kan dit leiden tot irritatie van de luchtwegen. Volg altijd precies de aanwijzingen op de verpakking als u producten gebruikt die essentiële oliën bevatten die gemaakt zijn voor huisdieren.

kattenbak
Image Credit: borzywoj, Shutterstock

Zijn er nadelen aan kattenbakontgeurders?

Het gebruik van geurverdrijvers kan zeker nadelen hebben. Het belangrijkste nadeel is dat katten uitzonderlijk kieskeurig kunnen zijn met hun kattenbak, en het toevoegen van een product dat de geur of textuur van hun kattenbakvulling verandert, kan hen ervan weerhouden de bak te gebruiken. Geurende ontgeurders zijn het meest waarschijnlijk dat dit gebeurt, maar het is ook mogelijk dat een ongeparfumeerde ontgeurder hinderlijk is voor uw kat.

Een ander probleem waar mensen vaak tegenaan lopen met kattenbakdeodorants is dat ze geparfumeerd kunnen zijn. Geurende geurverdrijvers kunnen niet alleen uw kat hinderen, maar ook u. Aan deze producten zijn vaak sterke geuren verbonden om de kattenbakgeuren beter te bedekken. Als u een sterk geurende deodorant gebruikt, ontgeurt hij niet echt; in plaats daarvan bedekt hij alleen kattenbakgeuren met een sterkere “aangename” geur. Helaas leidt dit vaak tot een onaangename combinatie van geurlagen van de deodorant en de uitwerpselen van uw kat.

Zijn er betere alternatieven voor ontgeurders?

Er zijn verschillende dingen die u kunt proberen om de kattenbakgeuren in uw eigen huis te beheersen. Het dagelijks legen van de kattenbakken van uw kat kan vieze geurtjes sterk verminderen, en het volledig legen, schoonmaken en elke maand opnieuw vullen van de kattenbak met verse kattenbakvulling kan een opeenhoping van vieze geurtjes voorkomen.

Sommige kattenbakken hebben deodorant, zoals zuiveringszout, ingebouwd in de kattenbakvulling. Dit kan een betere optie zijn dan het toevoegen van een deodorant als uw kat bijzonder kieskeurig is over dingen die in de kattenbak worden gedaan. Soms werken kattenbakontgeurders het beste in uw huis. Dit geldt vooral als u meerdere katten heeft en het legen van de boxen niet op tijd kunt bijhouden om geuren snel te elimineren.

3 katten gezicht verdeler

In Conclusie

Kattenbakontgeurders zijn veilig voor de kattenbak van uw kat en kunnen bij goed gebruik heel effectief zijn. Ze zijn echter niet bedoeld om te worden gebruikt in plaats van een goede reiniging en onderhoud van de kattenbak. Sommige katten kunnen kieskeurig zijn over kattenbakontgeurders, vooral die met sterke toegevoegde geuren, die worden toegevoegd aan hun bak, dus zorg ervoor dat je de ontgeurder langzaam toevoegt als je deze producten gaat gebruiken.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: catinsyrup, Shutterstock