Werkt een kattenbakvulling? Het verrassende antwoord


Het lijdt geen twijfel dat mensen overal van katten houden. Immers, katten zijn ’s werelds favoriete huisdier en overtreffen in sommige landen het aantal honden. Er is echter één ding dat de meeste mensen onaantrekkelijk vinden aan katten: hun stinkende kattenbakken. Inderdaad, weinig dingen zijn beledigender voor je proboscis dan de geur van kattenpoep.

Te hulp komt kattenbakvulling deodorant, een product dat je op kattenbakvulling kunt smeren om de geur van de uitwerpselen van je kat te neutraliseren. Echter, zal een kattenbakvulling deodorant werken? Het antwoord is dat kattenbakvulling deodorant doen werken, en ze werken in de meeste gevallen vrij goed. Kattenbakvullingen worden geactiveerd door het vocht van de urine en de uitwerpselen van uw kat.

Nu je weet dat een kattenbakvulling deodorant werkt, is de kans groot dat je nog andere vragen hebt. Is kattenbakontgeurder veilig voor katten, bijvoorbeeld, en wat kun je nog meer gebruiken om een kattenbak niet meer te laten stinken? Die vragen, en nog meer, hebben we hieronder beantwoord. Als het elimineren van de geur die uw katachtige vriend achterlaat uw doel is, lees dan verder!

kat + scheidingslijn

Wat kun je nog meer gebruiken om het stinken van de kattenbak tegen te gaan?

Behalve een deodorant voor kattenbakvulling kun je nog verschillende andere dingen doen om te voorkomen dat een kattenbak naar rotte vis ruikt. Sommige werken beter dan andere, maar alle onderstaande methoden helpen je om kattenbakgeurtjes te verminderen of te elimineren.

Voeg een paar lepels zuiveringszout toe

Baking soda bestaat al tientallen jaren en is een fantastische geur-neutralisator. Het is ook kat-veilig, kost weinig, en is gemakkelijk te gebruiken. U kunt 2 of 3 eetlepels zuiveringszout op de bodem van de kattenbak doen telkens als u de kattenbakvulling verschoont.

Gebruik Geactiveerde Houtskool

Geactiveerde houtskool is een uitstekende geurabsorbeerder en kan precies zo gebruikt worden als zuiveringszout. Doe wat in de kattenbak van je kat elke keer dat je de kattenbakvulling verschoont. U kunt ook actieve-koolfilters kopen, die nog gemakkelijker te gebruiken zijn.

Dagelijks de poep opscheppen

Deze geurverminderende methode is een no-brainer, maar in de drukke wereld van vandaag is het ook iets wat veel katteneigenaren vergeten. Hoe meer poep er in een kattenbak ligt, hoe stinkender die wordt. De kattenbak van je kat dagelijks schoonmaken is een goede manier om de stank tot een minimum te beperken.

kattenpoep uit de kattenbakvulling scheppen
Image Credit: Boibin, Shutterstock

Vervang de kattenbak

Oude kattenbakken worden ernstig bekrast door de klauwen van uw kat wanneer ze op het potje gaan. Helaas houden bacteriën ervan om zich in de krassen te verstoppen en zich te vermenigvuldigen, waardoor ze na verloop van tijd een eigen stank veroorzaken. Het vervangen van de oude kattenbak van uw kat is de beste manier om dit te voorkomen.

Ventileer de ruimte

Een van de gemakkelijkste manieren om van kattenbakgeur af te komen is door een raam of deur open te zetten of de kattenbak van uw kat in een goed geventileerde ruimte te zetten. Een goede luchtstroom zal de geur helpen verminderen.

Was de kattenbak

Kattendeskundigen raden aan de kattenbak minstens één keer per maand grondig te reinigen, of vaker als u meer dan één kat heeft.

garenbalverdeler

Is Nest Deodorant veilig voor katten?

U zult opgelucht zijn dat kattenbakvulling deodorant veilig is voor katten. Een probleem is dat sommige katten bezwaar kunnen hebben tegen de zware geurstoffen die sommige bedrijven gebruiken in hun kattenbakvulling deodorant. En omdat hun uitwerpselen het activeren, kan de geur van de deodorant erg sterk zijn, vooral in een overdekte kattenbak, en sommige katten houden daar helemaal niet van.

Hoe vaak moet je kattenbakvulling vervangen?

De meeste kattenbakvulling is effectief in het verminderen van de geur die uw kat achterlaat. Kattenbakvulling is echter niet gemaakt om eeuwig mee te gaan en moet in de meeste gevallen regelmatig worden vervangen. Verschillende factoren zijn van invloed op de frequentie van het vervangen van de kattenbakvulling. Ten eerste, als u maar één kat heeft, raden deskundigen aan de kattenbakvulling om de twee tot drie weken te vervangen. Als u daarentegen meerdere katten hebt die dezelfde kattenbak gebruiken, zult u deze zeker vaker moeten verschonen. Kattenprofessionals raden aan niet meer dan twee katten per kattenbak te hebben, en als het even kan één bak per kat.

Hoe vaak u de kattenbakvulling van uw kat verschoont, hangt ook af van uw kat. Sommige katten zijn erg kieskeurig en zullen hun kattenbak niet gebruiken als ze die te onaangenaam vinden. Voor die katten moet u de kattenbakvulling misschien vaker verschonen. En dan is er natuurlijk nog de neus in uw gezicht. Als uw neus u vertelt dat het na twee weken tijd is om de kattenbakvulling te vervangen, moet u zijn advies opvolgen. Tot slot is er de niet-klonterende kattenbakvulling, die helaas minder goed geuren absorbeert dan klonterende kattenbakvulling. Als u niet-klonterende kattenbakvulling gebruikt, moet u deze vaker vervangen. Een extra voordeel van het gebruik van klonterende kattenbakvulling is echter dat je bij het opscheppen van de poep geen goede kattenbakvulling uitschept.

Vrouw schept kattenbakvulling op
Image Credit: sandyman, Shutterstock

Hoeveel kattenbakvulling moet je in een kattenbak doen?

Een fout die veel baasjes maken is te veel of te weinig kattenbakvulling in de kattenbak van hun kat doen. In de meeste situaties heb je maar twee tot drie centimeter kattenbakvulling nodig. Te veel kattenbakvulling in de kattenbak doen is meestal een groter probleem dan te weinig. Een manier om te weten of u te veel kattenbakvulling gebruikt, is als uw kat uitglijdt wanneer hij zijn behoefte wil doen. Ook als uw kat maar half in de bak gaat, of als hij kattenbakvulling uit de bak begint te gooien, is dat waarschijnlijk omdat er te veel kattenbakvulling in zit.

Ruiken gesloten kattenbakken minder?

Het valt niet te ontkennen dat katten houden van afgesloten ruimtes zoals kattenbakken. Daarom doen veel katten graag hun behoefte in een gesloten kattenbak. De vraag is, ruiken gesloten kattenbakken minder dan open bakken? Het antwoord is dat gesloten kattenbakken minder stinken of, meer bepaald, onaangename geuren tegenhouden. De meeste mensen met gesloten kattenbakken zullen u vertellen dat ze beter werken dan veel van de geurbestrijdingsmethoden die vandaag worden besproken.

Is Febreze veilig om op kattenbakvulling te spuiten?

Een van de geheimen van veel kattenouders is dat ze Febreze luchtverfrisser gebruiken op de kattenbakvulling. Sommigen maken zich echter zorgen dat Febreze niet veilig is voor katten. Als u een van hen bent, zult u blij zijn te weten dat de ASPCA Febreze heeft getest en heeft vastgesteld dat het 100% veilig is voor katten. Nog beter, het is 100% natuurlijk en neutraliseert geuren ongelooflijk goed.

Kunnen luchtreinigers de kattenbakgeur wegnemen?

Een uitstekende manier om de geuren uit de kattenbak van uw kat te neutraliseren is het plaatsen van een luchtreiniger in de buurt. Luchtreinigers werken door lucht naar binnen te zuigen met een ventilator en deze te filteren voordat ze weer naar buiten worden geblazen. De microscopische deeltjes die geurtjes veroorzaken worden geabsorbeerd door de actieve kool en andere filters in de luchtreiniger. Ze kunnen ook andere geuren in uw huis helpen verminderen en de lucht schoner maken voor u en uw katten. Daarom vinden veel kattenliefhebbers luchtreinigers een uitstekende oplossing om geuren te verminderen.

3 katten gezicht verdeler

Laatste gedachten

Zoals we hebben gezien, werken kattenbakdeodorants en zijn ze een van de betere methoden om de onaangename geuren die uit een kattenbak komen te verminderen. Sommige katten kunnen echter bezwaar hebben tegen de sterke geur van de kattenbakdeodorant, en een andere deodorant of geurverminderende methode kan aangenamer zijn voor uw huisdier. We hopen dat u een oplossing vindt die werkt voor uw kat en de kattenbakgeuren tot een minimum beperkt.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: xamnesiacx84, Shutterstock