Is mijn kat een Bengaalse kat?

Is mijn kat een Bengaal?


Vraagt u zich af of uw kat een Bengaalse kat of op zijn minst een Bengaalse kattenmix is? Heeft jouw kat vlekken? Is jouw kat super actief? Houdt uw kat van water? Dit zijn allemaal dingen die een huisdiereigenaar, vooral iemand die een zwerf- of recusekat heeft geadopteerd, doen afvragen of hij misschien een Bengaal heeft in plaats van een tabby kat.

Er is één zekere, snelle manier om te weten of uw kat een raszuivere Bengaal is – controleer beide kanten van zijn vachtpatroon. Bengalen zijn asymmetrisch, wat betekent dat het vachtpatroon aan weerszijden van hun lichaam totaal verschillend is. De patronen komen niet overeen. Tabby katten hebben symmetrische markeringen, hoewel niet altijd elke streng van de vacht volledig identiek is. Dat wil niet zeggen dat uw kat geen raskat of gevlekte kat is. Ocicats, Egyptische Maus, Marbled British Short hairs, Marbled Tabby Manx, Marbled Oriental tabby, Marbled Oriental Spotted katten hebben allemaal symmetrische aftekeningen van hun vachtpatronen.

Redders en fokkers krijgen vaak verzoeken om hulp bij rasidentificatie van dergelijke katten. Je moet accepteren dat het zonder registratiepapieren, een stamboom of enige bepalende informatie bij de hand zelfs voor een expert moeilijk is om de rasidentiteit vast te stellen. En hoewel ik zelf een Bengaal ben, zijn sommige van mijn beste vrienden reddingskatten. Alle katten zijn belangrijk en het liefhebben waard, ongeacht het ras.

De geschiedenis van de ontwikkeling van de Bengaalse vlekken

Voor de Bengaalse fokprogramma’s werden twee ondersoorten van de Aziatische Luipaardkat gebruikt, Prionailurus bengalensis bengalensis en Prionailurus bengalensis euptailura. KinKin, een vrouwelijke Bengaalse kat was de allereerste nakomeling die in 1963 door Jean Sugden (Mill) werd geproduceerd door kruising van een Aziatische Luipaardkat (ALC) en een Tamme Korthaar (DSH) kat. Jean werd gemotiveerd door het doel de bonthandel en het bezit van exotische katten als statussymbool te ontmoedigen. Om de speelgoed luipaarden om dit doel te bereiken nam zij contact op met Dr. Willard Centerwall die ook betrokken was bij het kruisen van ALC’s. Zijn doel was om het mechanisme achter de resistentie van ALC’s tegen leukemie te bestuderen ten behoeve van de leukemieziekte bij mensen. Met kruisingen probeerde hij rassen te produceren die gemakkelijk in het laboratorium kunnen worden behandeld.

Jean kon van Dr. Centerwall een paar vrouwelijke F1 (50% huiskat, 50% ALC) katten krijgen om haar speelgoed luipaarden te ontwikkelen.

Veel andere fokkers waren ook aan het kruisen en al snel helpen recessieve genen om verschillende kleuren vacht te creëren. Bengalen kunnen ticking, rozetten, vlekken, knikkers hebben. Deze katten kunnen blauw, bruin, rood, fawn, houtskool, sneeuw (seal mink, seal lynx, seal sepia en silver snows), zilver, torbie, kaneel en melanistisch (zwart) zijn. Van alle types zijn de Marble Bengal en Snow Bengal worden zeer gewaardeerd en erkend voor de status van kampioenschapsshow. Blauwe, langharige Bengalen (Cashmeres) en melanistics worden door sommige fokkers ook gepromoot om aanvaard te worden voor de kampioenschapstatus, maar worden momenteel niet erkend door TICA.

Bengaalse kenmerken die u kunt gebruiken om te bepalen of uw kat een Bengaal is:

  • Gevlekte buik: Bengalen, zelfs gemarmerde Bengalen moeten gevlekte buiken hebben. Als een kat echter een gevlekte buik heeft, is dat niet doorslaggevend genoeg om te bepalen of uw kat een Bengaal is. Mijn familie had een oranje tabby genaamd Stanley die een gevlekte buik had. als een Bengaal of een Bengaalse mix.

  • Vacht versus vacht: Bengalen hebben een vacht van hoge kwaliteit, bekend als pels, die zijdezacht en pluche aanvoelt, zoals de pels van een konijn. Het is de zachtste vacht die u ooit heeft gevoeld. Als de vacht van uw kat niet aanvoelt als die van een konijn, is de kans groot dat u geen Bengaal heeft.

  • Zanggeluiden: Bengaalse katten kunnen naast de standaard miauw nog vele andere geluiden maken. Ze hebben een groot vocaal bereik en kunnen luidruchtig zijn. Je kunt Bengalen geluiden horen maken als zoemen, tsjirpen, grommen en miauwen. Deze katten gebruiken unieke tonen bij gesprekken, afhankelijk van de luisteraar: een andere kat, een andere Bengaal, een vogel of een mens. Het kunnen spraakzame en uiterst vocale metgezellen zijn. Bengaalse eigenaren zijn het erover eens dat hun kat verschillende geluiden maakt voor verschillende oproepen. Bijvoorbeeld het geluid voor een “Voer me” roep verschilt van een “Je riep me” miauw. Als ze naar een vogel roepen hebben ze een schorre halve tsjirp. Als ze naar elkaar roepen is het een spinnende miauw in één. Als uw kat alleen miauwt en nooit tsjirpt, is dat zeker een teken dat u geen Bengaal heeft.

Een Bengaal of een Mix?

Een Bengaal identificeren als een raszuivere of een mix is niet eenvoudig, want je moet met veel variabelen rekening houden. Kleur, symmetrie, patroon, lichaamstype, vachttype en vele andere factoren. De enige manier om een Bengaal of een Bengaalse mix met zekerheid te identificeren, is te weten of een van de ouders Bengaals was. In de tussentijd, als uw kat graag boven op een deur zit, kasten opent en vreemde miauwen maakt, heeft u misschien op zijn minst een mix!