Is mijn Bengaalse kat depressief?

U bent er zo aan gewend dat uw Bengaalse kat zijn speelse en leuke zelf is, dat het moment dat uw kat tekenen van lusteloosheid, verminderde eetlust en ander verontrustend gedrag vertoont, u zorgen baart. U weet hoe uw Bengaal zich gedraagt, en de veronderstellingen die u heeft zijn min of meer correct, dus wat is er aan de hand met uw harige vriend?

Tekenen dat uw Bengaalse kat depressief is

Een depressieve kat eet waarschijnlijk minder, verzorgt zich te veel of helemaal niet, is gereserveerd of vocaal

Hieronder staan mogelijke tekenen van een depressieve Bengaalse kat:

Volle kom maar lege buik

Dit is het meest herkende, zo niet het eerste, teken van eigenaren dat de manier waarop hun Bengaal zich gedraagt een zorg wordt. Je zou kunnen zeggen dat de kat gewoon kieskeurig is, en zelfs nadat je het droogvoer naar natvoer hebt omgeschakeld of andersom, wil hij het nog steeds niet aanraken.

Voor de eerste twee dagen, kun je proberen ze met de hand te voeden totdat je Bengaal hopelijk besluit uit zichzelf te eten.. Wat erger is, is als ze een dag met weinig water doorbrengen, wat kan leiden tot uitdroging en zelfs hun nieren kan beschadigen.

Als hun eetlust afneemt, kan het een teken zijn dat uw Bengaal zich niet goed voelt…en depressie kan een rol spelen in combinatie met andere tekenen.

Weinig tot geen energie

Hoe minder ze eten, hoe minder energie ze hebben voor hun gebruikelijke capriolen in huis, wat ongebruikelijk is voor zo’n actieve katachtige. Uw Bengaal brengt misschien het grootste deel van de tijd slapend door, en dat kan normaal zijn, want ze vereisen 12 tot 16 uur slaap nodig hebbenmaar het kan zorgwekkend zijn als dit patroon van lange sluimering aanhoudt, vooral als ze nog steeds lusteloos zijn als ze wakker zijn,

Probeer creatieve manieren van ze enthousiast te maken om te spelen en te observeren hoe ze reageren. Als ze desinteresse tonen in het spel, dan is dat zeker iets om te fronsen.

Vermijdend gedrag

Bengaalse katten zijn sociale katachtigen, en sommige kunnen ook gereserveerd zijn. Als ze zich beginnen terug te trekken in geïsoleerde hoekjes of onder meubels, kan dat een teken zijn dat ze zich ongemakkelijk, angstig of zelfs depressief voelen.

Katten van het knuffeltype die plotseling vermijden en weigeren aangeraakt te worden, vallen in dit gedrag. Het kan zo zorgelijk zijn voor jou als eigenaar, maar geef je Bengaal nog niet zomaar op, want ze hebben je nodig, ook al gedragen ze zich vermijdend.

Plassen/poepen buiten de kattenbak

Het is geen pretje om kattenuitwerpselen en -urine schoon te maken. Ze maken vlekken en de geur blijft hangen als ze niet goed gedesinfecteerd worden, maar er is altijd een reden waarom ze dit doen.

Veranderingen in Karakter

Een depressieve Bengaalse kat kan te veel gaan miauwen, zich meer of minder gaan verzorgen en zich zelfs agressief gaan gedragen. Ze kunnen sissen als ze benaderd worden en vluchtig worden, of miauwen alsof ze iets zoeken.

Een kat die zichzelf overgroomt kan een geïrriteerde huid krijgen en kale plekken achterlaten waar hij zichzelf voortdurend likt. Tijdens het verzorgen ontspannen katachtigen zich, omdat het hormoon endorfine, het “gelukshormoon”, vrijkomt.

Waarom worden katten depressief?

Er zijn verschillende redenen waarom uw Bengaal zich zo voelt. Als ze behoren tot een huishouden met eigenaars die het grootste deel van de dag weg zijn en wordt de Bengaal aan zichzelf overgelaten, voelen ze zich waarschijnlijk eenzaam en verveeld, wat ook kan leiden tot depressie.

Het kan ook komen door een verandering of veranderingen in hun routine in hun omgeving. Verhuizen naar een nieuwe plek is een stressvolle gebeurtenis voor ons mensen, en hetzelfde geldt voor onze huisdieren, dus begrijp dat uw Bengaal een week of zo nodig heeft om zich aan te passen.

Zorg ervoor dat u uw kat vertrouwde voorwerpen voorstelt die ze van het vorige huis gebruikten, zoals het gebruik van dezelfde kattenboom of zelfs kattenbakken. Speel zoveel mogelijk met ze en laat ze de nieuwe plek verkennen.

Hoewel Bengalen graag een vriend hebben om mee te spelen, kunnen ze soms niet goed overweg met een pas aangekomen kitten. Kittens zijn nieuwsgierig en erg speels, bereid om zich aan uw kat te binden, maar uw Bengaal kan dit nieuwe lid in het territorium niet leuk vinden en tot depressie vervallen.

Een andere manier om dit te verklaren is door een niet gediagnosticeerde ziekte binnen het systeem van uw katachtige. Ze kunnen pijn hebben en weten niet hoe ze dat moeten uiten, of doen dat door overmatig miauwen in combinatie met ander gedrag.

Zorg ervoor dat u met een dierenarts te praten in plaats van uw Bengaal zelf te diagnosticeren voor een effectieve behandeling. Hun verlies van eetlust, overmatig miauwen, en verschillende tekenen kunnen gemakkelijk worden verward met depressie, terwijl het medische zaken kunnen zijn die met de juiste diagnose kunnen worden genezen.

Katten worden verdrietig als je weggaat?

Ja, katten zijn gevoelig voor hun omgeving, en ze kunnen angstig zijn als hun eigenaar hen te lang in huis laat. Idealiter gedijen Bengalen beter bij een eigenaar die hen veel tijd en genegenheid kan geven, want het is een ras met hoge eisen.

Als je een druk leven leidt en nauwelijks tijd hebt om aan de speeltijd van je Bengaal te besteden, overweeg dan om een ander huisdier te nemen als je je dat kunt veroorloven. Bengalen doen het goed met elk huisdier, zolang het niet te klein is dat ze het als speelgoed of prooi zien; een andere kat of een hond zal hen gezelschap houden.

Hoe ziet het eruit als een kat depressief is?

Ze vallen snel af als ze te weinig eten. Als ze zich te veel verzorgen, zijn er ongelijkmatige vlekken op zijn vacht of zelfs kale plek waar ze overmatig aan gelikt hebben.

Je hebt het gezegde wel eens gehoord: “De ogen zijn het venster naar de ziel.” Uw Bengaal kan een mysterieus wezen zijn of niet, maar kijk ze in de ogen en zie hoe verwijd hun pupillen zijn, en hoe vaak het er zo uitziet.

Het kan een uitdrukking van pijn of angst zijn. Wat ook van toepassing is op uw kat, een depressieve Bengaal toont doorgaans weinig interesse in wat ze vroeger graag deden.

Hoe vrolijk je een depressieve kat op?

Eerst moet u uitzoeken wat mogelijk de oorzaak is van de depressiviteit van uw kat. Het kan te wijten zijn aan een verandering in hun omgeving of in de biologische functies van hun lichaam.

Wanneer uw Bengaal geen eetlust heeft, te veel slaapt en zorgelijk gedrag vertoont, is het altijd het beste om uw dierenarts te vragen om zo vroeg mogelijk uit te zoeken wat er aan de hand is om een erger verloop te voorkomen. Toch zijn er dingen die u kunt doen om uw Bengaalse kat op te vrolijken.

Speciale traktaties

Na zo weinig gegeten te hebben, gaat uw kat weer lang in rust. Geef ze speciale traktaties om ze te belonen voor hun inspanning van het eten, zelfs als ze er niet vol van zaten.

Stress is een van de vele factoren die depressie veroorzaken, maar er zijn feromoon verstuivers waar uw Bengaal op kan reageren. Deze producten kunnen op hun zintuigen werken en hen kalmeren.

Scheid ze van de stress

In een huishouden met meerdere katten, kan een van hen gestrest raken van de concurrentie door het aantal en depressief worden. De situatie kan variëren; het kan zijn omdat de gestreste Bengaal gepest wordt door een dominanter lid.

Voer uw katten met hun eigen bakjes, en voeg indien mogelijk meer kattenbakken toe voor elk van hen om te gebruiken. U kunt de depressieve kat ook scheiden van de groep als het gaat om maaltijden en voedertijd.

Maak de activiteiten leuk voor ze

U kunt uw Bengaal aan de lijn doen en hem meenemen op een wandeling om hem uit huis en in een nieuwe omgeving te krijgen. Zo niet, als u binnen plezier wilt hebben met uw kat, koop dan speeltjes die ze laten rennen, springen en nieuwsgierig maken om hun zintuigen te betrekken.

Haal het wilde in hen naar boven met interactief speelgoed. Zorg ervoor dat het niet iets is wat ze uit elkaar kunnen halen en doorslikken.

Wees aanhankelijk

Bengalen zijn een sociaal en aanhankelijk ras, dus voor een drukke eigenaar kunnen ze behoeftig worden. Ze willen je aandacht en aarzel dus niet om ze die te geven.

Als je geen tijd hebt, kun je beter kijken of je ze kunt adopteren of een vriendje kunt kopen om bij te zijn terwijl je weg bent. Bengaalse katten zijn duur, maar een typisch huiselijk ras kan volstaan – zelfs een hond!

Kattenboom

Had ik al gezegd dat ze graag klimmen en op hoge plaatsen zijn? Overweeg de aanschaf van klimtorens, krabpalen, of zelfs muurframes voor hen om op te lopen, maar het kan een doe-het-zelf project zijn omdat het duur kan zijn.

Zet ook een kattenraam op als je kunt, of hang kleine belletjes op waar ze net genoeg bij kunnen om de belletjes te laten rinkelen. Het zal hen prikkelen om vogels en kleine dieren te zien passeren, wat hen kan afleiden.