Is het goed dat mijn kitten het eten van mijn oudere kat blijft opeten?

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer u een van de links op deze pagina gebruikt om iets te kopen.

Een kitten mee naar huis nemen, wanneer je al een katachtige metgezel hebt, kan moeilijk zijn. Ik heb de nachtmerrie meegemaakt dat ik mijn nieuwe en extreem hongerige kitten moest afhouden van de brokjes voor volwassen katten van mijn oudere kat.

Zoals je je kunt voorstellen was de oudere kat niet al te blij, niet alleen had hij een territorium te onderhouden, maar ook een etensbak te beschermen omdat het kittenvoer niet aantrekkelijk was voor de nieuwe indringer.

Maar wat gebeurt er als een kitten het voedsel van de oudere kat blijft opeten en is dit iets waar je je zorgen over moet maken?

Kittenvoer is ontworpen voor kittens, omdat ze meer calorieën, eiwitten en vetten in hun dieet nodig hebben. Dus, om kittens goed te laten ontwikkelen zou je ze geen volwassen kattenvoer moeten laten eten tot ze 12 maanden oud zijn.

Als je meer wilt weten over waarom het niet optimaal is voor je kitten om het eten van je oudere kat te blijven stelen, lees dan verder!

We gaan het ook hebben over wat je kunt doen om de situatie te beheersen!

Laten we gaan!

Wat is het verschil tussen katten- en kittenvoer?

Onze katten zijn verplichte vleeseters, en als ze eenmaal van hun moeders melk af zijn, hebben ze een op vlees gebaseerde voeding nodig om te overleven en te gedijen. Taurine en proteïne zijn bijzonder belangrijk voor hun ontwikkeling, terwijl koolhydraten geen goede optie zijn omdat ze niet zo licht verteerbaar zijn. Daarom hebben de beste kattenvoeders meestal een hoger eiwitgehalte en een lager koolhydraatgehalte.

Deze regel die geldt voor de katachtige soort, is niet het enige waar we op moeten letten als het gaat om het dieet van onze kat. Het is ook belangrijk te begrijpen dat elke levensfase van een kat andere voedingsaandacht vereist.

Volgens Ryan Llera, BSc, DVM “zijn kitten, volwassen kat, senior, en geriatrische katten vier belangrijke levensfasen die we nutritioneel moeten aanpakken.” Hij voegt er ook aan toe dat “voeding uiterst belangrijk is voor een opgroeiend kitten.”

Om deze reden, voer dat is ontworpen voor kittens de juiste voedingswaarde en vereisten voor een groeiend klein bolletje vacht om zich te ontwikkelen tot een prachtige volwassen kat, iets wat een volwassen kattenvoer simpelweg niet kan bieden.

De voedingsbehoeften van een kitten

Laten we eens kijken wat kittens nodig hebben om uit te groeien tot gezonde en pluizige opperheren. Ten eerste is de voeding voor kittens calorierijker, om tegemoet te komen aan een jeugdig wezen dat graag rondspringt en zijn omgeving wil verkennen.

Je vindt er ook een grotere hoeveelheid eiwitten, vetten en een vetzuur genaamd DHA dat verantwoordelijk is voor de netvliesfunctie en de ontwikkeling van de hersenen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het groeiende organisme van een kitten de juiste vitaminen zoals calcium en fosfor nodig heeft om sterke botten te kweken.

Jennifer Larsen, DVM, Ph.D., voedingsconsulente, en assistent professor klinische voeding aan het Veterinary Medical Teaching Hospital van de Universiteit van Californië, Davis, stelt dat “kittens hebben een hogere behoefte aan eiwitten, aminozuren en mineralen, evenals aan sommige vitaminen. Zo zouden kittens ongeveer 30% van hun energie uit eiwitten moeten halen.”

Gelukkig zou goed kittenvoer al die vakjes moeten aanvinken!

Wat gebeurt er als mijn kitten het voer van mijn oudere kat blijft opeten?

De groeisnelheid van elk kitten kan individueel zijn, beïnvloed door hun ras, genetica, hun omgeving, en natuurlijk wat ze eten. Voeding is iets waar wij als kattenouders controle over hebben en wat de basis legt voor een gezond kattenleven.

Dat is waarom volwassen voedsel geen deel zou moeten uitmaken van het dieet van een kitten. Krista Williams, BSc, DVM geeft hier een perfecte verklaring voor door te zeggen “hoewel het eiwitgehalte in de droge stof voldoende kan zijn, zullen andere voedingsstoffen en het energiegehalte niet in balans zijn voor een optimale groei.”

Maar zelfs bepaalde merken die kittenvoer verkopen hebben misschien niet de juiste voedingswaarde of ze zitten vol met vulstoffen zoals maïs, soja, tarwe, of zelfs plantaardig. Ryan Llera waarschuwt dat “advertenties de neiging hebben om smaak, kleur en vorm te promoten in plaats van voeding, dus het is belangrijk om je niet te laten beïnvloeden door deze advertenties.”

Het voeren van je kat met meer dan de noodzakelijke hoeveelheid vet, ze vrij laten grazen, of overvoeren kan leiden tot snelle groei, waardoor het risico op overgewicht van je kat toeneemt. Ook het geven van volwassen voer kan leiden tot een ondervoed kitten, of juist een overvoed kitten omdat de iets lagere eiwitinname hen hongeriger maakt. Het is belangrijk te vermelden dat zelfs kattenvoer met een etiket voor “alle levensfasen” niet echt kan voorzien in de individuele behoeften van elke kat, vooral die van een kitten!

Als je overweldigd wordt door de taak om het juiste kittenvoer te vinden, kun je het beste contact opnemen met je dierenarts en de American Association of Feed Control Officers (AAFCO) kan je ook helpen te begrijpen waar kattenvoer van gemaakt is met hun lijst met ingrediëntdefinities voor huisdiervoer!

Hoe voorkom ik dat mijn kitten het voer van de oudere kat steelt?

Het opvoeden van een kitten terwijl je al een oudere kat hebt komt met een aantal uitdagingen en één daarvan is het voedingsproces. Dit is misschien niet van belang voor die paar gelukkige katteneigenaren wier katten hun eigen voerbakjes vasthouden, maar als uw katten op de mijne lijken, dan zal uw kitten extra aandacht nodig hebben tijdens het eten!

Dit poesje bijvoorbeeld lijkt niet veel energie te hebben om te stelen!

Maar als de uwe dat wel doet, denk ik dat het tijd is om eens te kijken naar de paar stappen die kunnen helpen om alle partijen gelukkig en goed gevoed te houden!

Stel een voedingsschema op

Waar je zeker rekening mee moet houden, of je nu een oudere kat, een kitten, of beide voert, is het hebben van een regelmatig maaltijdschema. Een voorspelbaar leven met een dagelijkse routine is misschien niet je droom, maar het is de perfecte omgeving voor katten. Weten wanneer ze te eten krijgen, geeft ze een veilig gevoel.

“Maaltijden worden een hoeksteen gebeurtenis van de dag waaromheen andere activiteiten worden toegevoegd. Een voedingsroutine helpt je kat om te gaan met veranderingen in het huishouden,” zoals Ryan Llera, BSc, DVM, het perfect uitlegt.

Katten gratis voeren werkt meestal niet, en bij kittens kan het eetbuien in de hand werken, Dus, zorg ervoor dat u het etiket op uw verpakking leest, of beter uw dierenarts raadpleegt voor de juiste porties die uw kat nodig zal hebben en breek ze op tot ten minste twee maaltijden per dag, of meer regelmatige maar kleinere maaltijden indien mogelijk, verspreid over de dag.

Als een kitten binnen dit concept wordt opgevoed, zal het een eetgewoonte creëren, wat vooral belangrijk is omdat elke verandering in de eetlust van uw kitten een vroeg teken kan zijn van ziekte die u zou kunnen opmerken!

Als je eenmaal een regelmatig eetschema hebt opgesteld voor zowel je oudere kat als je kitten, is het belangrijk om het synchroon te houden. Op deze manier kun je beide katten in de gaten houden en er zeker van zijn dat ze allebei hun eigen maaltijd hebben gegeten, en het belangrijkste is dat de kleine deugniet niets heeft gestolen van de oudere kat.

Probeer apart te voeren

Voor sommigen is een schema voldoende om het hongerige kitten onder controle te houden, maar als het kitten de voorkeur geeft aan het voedsel van de oudere kat, dan is het de verstandigste keuze om ze van elkaar te scheiden.

Toen ik mijn tweede kat als kitten in huis haalde, had ik hetzelfde probleem. Ik vond hem steeds nek-diep in de schaal met droge brokjes. Dus besloot ik het voederschema in eigen hand te nemen, wat mij hielp beide katten in de gaten te houden terwijl ik ze voerde, en het belangrijkste, ik hield ze in gescheiden kamers.

Omdat mijn kitten een extreem snelle eter was, moest ik de voedertijd opbreken in meerdere maaltijden per dag, en ik hield mijn oudere kat ook veel langer alleen in een aparte kamer met zijn voerbak. Dit is een geweldige kans voor beide katten om van hun maaltijd te genieten zonder voedsel te stelen, te vechten, of stress. Met andere woorden, ik probeerde er een positieve dagelijkse routine van te maken!

Toen het kitten groeide en zijn eetsnelheid, evenals zijn behoefte aan voedsel, veranderde, besloot ik de scheidingstactiek aan te grijpen. Ik hield ze nog steeds in de gaten totdat de jongere kat oud genoeg was om dezelfde brokjes en natvoer te eten die ik aan mijn oudere katachtige metgezel gaf!

Het opzetten van een voederstation

Dit is een geweldige oplossing voor kittens en katten die een beetje verlegen zijn als het op eten aankomt, vooral voor zwerfkatten die zich misschien helemaal veilig moeten voelen om te kunnen eten. Als je een creatieveling bent, kun je een voederstation maken van hout, of van andere materialen die je zelf handig vindt.

Je zou ook de reismand van je kitten kunnen gebruiken als een plek waar ze kunnen eten zonder de aandacht van de oudere kat, en natuurlijk kunnen ze dan geen voedsel stelen dat niet voor hun behoeften is samengesteld. Afgesloten kattenbakken kunnen ook heel goed werken, waar je in plaats van een kattenbak, hun voer- en waterbak in kunt zetten.

Natuurlijk moet je er nog steeds voor zorgen dat je kitten zijn eigen voer eet, maar met training op basis van positieve versterking, kunt u van dit voederstation hun favoriete plek maken! Wat er weer voor kan zorgen dat ze meer van kittenvoer gaan houden dan van volwassen voer!

Overweeg een automatisch huisdierenluik

Een andere optie die kan helpen om de voedertijd van uw kat gescheiden te houden, is een automatische klepdeur. Deze optie is perfect voor degenen onder u die een vrije kamer hebben, of een deur die leidt naar uw garage, op voorwaarde dat het een veilige plaats is voor uw oudere kat.

Het is beter dat het automatische kattenluikje wordt geplaatst in een kamer waar alleen uw oudere kat toegang heeft, zodat uw kitten niet in staat zal zijn om hun voedsel te stelen. Het is een geweldige keuze voor degenen onder u die het grootste deel van de dag van huis zijn en de acties van uw kitten niet kunnen controleren.

Er zijn verschillende merken die verschillende technologieën gebruiken om het kattenluik te openen en te sluiten, dus laten we even de tijd nemen om naar mijn favorieten te kijken.

Best Overall: SureFlap-Microchip Kattenluik

Verkoop

SureFlap-Microchip Kattenluik

SureFlap-Microchip Kattenluik

  • De SureFlap is perfect voor een huishouden met meerdere katten, omdat het tot 32 identiteiten kan leren
  • De Microchip Cat Door Flap opening is 4 3/4″ (H) bij 5 5/8″ (W) en kan worden geïnstalleerd op deuren, ramen of muren

Dit kattenluik zou perfect moeten werken met de microchip van uw kat, omdat het hun ID scant bij binnenkomst. Het werkt met 9 (Avid Secure), 10 (FDXA), en 15 (FDXB) cijferige microchip nummers, en als u niet zeker bent van het microchip nummer van uw huisdier kunt u gewoon contact opnemen met uw dierenarts, dierenasiel, of dierenopvang. Maar zelfs als uw kat geen microchip heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken: het bedrijf biedt programmeerbare halsbandlabels die afzonderlijk worden verkocht.

Als u zich zorgen maakt over hoe de SureFlap eruit zal zien, het ontwerp is strak en het is verkrijgbaar in twee kleuren, wit en bruin, zodat het perfect bij uw deur past!

Het beste voor een budget: PetSafe Binnen- of Buitenshuis Kattenluik

Verkoop

PetSafe Binnen- of Buitenshuis Kattenluik

PetSafe Binnen- of Buitenshuis Kattenluik

  • De grote klepopening is perfect voor katten en honden tot 25 lb
  • Met het 4-voudige vergrendelingssysteem kunt u op elk moment parameters instellen voor de toegang van uw kat

Onze beste op een budget keuze is vervaardigd door het bekende merk PetSafe! Dit kattenluik kan zowel als buiten- en binnendeur worden gebruikt en het stevige kunststof luik belooft tegen dagelijks gebruik bestand te zijn.

U zult niet alleen het vergrendelingssysteem waarderen dat u controle geeft over welke kat het gebruikt en wanneer, maar het is ook gemakkelijk te installeren. Het PetSafe kattenluik biedt instructies, maar ook een sjabloon om het gat in uw deur te zagen! Het is ook belangrijk te vermelden dat het kattenluik een goede keuze is voor diegenen onder u die een kleine en gemiddelde kat hebben, terwijl het niet geschikt is voor grotere rassen zoals de Maine Coon.

Automatische voederautomaat voor huisdieren

Zoals ik hierboven al zei, is “vrije keuze” voeren niet aan te raden voor kittens of katten in het algemeen. Het risico van overvoeding is te groot, en zelfs als je je kat kleine hoeveelheden ziet grazen gedurende de dag, kun je niet zeker zijn hoeveel ze consumeren terwijl je slaapt, wanneer ze het meest actief zijn, of wanneer je niet thuis bent.

Volgens Ryan Llera, “Regelmatige, routinematige voedertijden zorgen ervoor dat het lichaam van uw kat voorbereid is op het voedsel dat het zal krijgen. Het wordt niet aanbevolen om de kom gevuld te houden en grazen toe te staan.”

Dit is de reden waarom kan een automatische kattenvoerautomaat helpen om schema’s en ingestelde porties gedurende de dag in te stellen en te voorkomen dat uw beide katten elkaars voer stelen.

Best Overall: Cat Mate C500 Automatische Natvoer Feeder

Verkoop

Cat Mate C500 Automatische Voederautomaat voor huisdieren

Cat Mate C500 Automatische Voederautomaat voor huisdieren

  • De C500 Automatic Pet Feeder wordt geleverd met een digitale timer voor het plannen van maaltijden op vaste tijden van de dag
  • De roterende voedselcarrousel is programmeerbaar voor maximaal 4 geplande maaltijden die maaltijden op de door u gekozen tijden presenteren, zodat uw katje van 5 maaltijden kan genieten, zelfs als u weg bent
  • De C500 Automatic Pet Feeder wordt geleverd met een deksel dat tegen knoeien bestand is, zodat gretige huisdieren zich niet buiten de ingestelde etenstijden kunnen overeten.

Ik heb gemerkt dat de Cat Mate C500 automatische voederautomaat me echt heeft geholpen met mijn nachtrust, omdat mijn katten ’s nachts en ’s morgens vroeg niet meer miauwden, bedelend om gevoerd te worden!

Het belangrijkste is dat deze automatische voederautomaat geweldig kan werken voor aparte voedingen! Zodra het voeden klaar is, zal de automaat sluiten, dus zelfs als beide katten in de buurt van de Cat Mate C500 zijn, zal geen van hen erin slagen de volgende geplande maaltijd te stelen! De dubbele ijspacks die op de bodem van de voerautomaat kunnen worden geplaatst, houden het natvoer tot 24 uur vers, maar het werkt ook perfect met droge brokjes, die natuurlijk veel langer vers blijven.

Premium keuze: SureFeed Microchip Voederhuisje

SureFeed Microchip Voedersysteem voor huisdieren

SureFeed Microchip Voederhuisje

  • De SureFeed Microchip Pet Feeder opent alleen voor de geïmplanteerde microchip of RFID halsband tag van een geregistreerde huisdier om te voorkomen dat huisdieren elkaars voedsel stelen.
  • Helpt voedselnijd te voorkomen en controleert de voedselinvoer
  • Inclusief kom, dubbele kom, en mat van siliconen

Omdat ieders leefomstandigheden anders zijn, is het apart voeren van uw kitten en uw oudere kat misschien niet haalbaar.Als dat bekend klinkt dan is de SureFeed Microchip Pet Feeder een goede optie voor u zijn! Ik weet dat het aan de prijzige kant is, maar de chip herkenningstechnologie kan uw kitten echt helpen om geen volwassen kattenvoer te stelen.

Ik denk dat een van de grootste functies van deze feeder de trainingsmodus is, die uw kat laat wennen aan de beweging van het deksel. Het is een investering voor de lange termijn, zelfs als je kitten overstapt op volwassen kattenvoer, omdat het geschikt is voor het geven van speciaal voer of medicijnen. Het enige grote minpunt is het ontbreken van ijspacks en het feit dat er geen meerdere maaltijden per dag mogelijk zijn, maar het geeft u volledige controle over de voedingsgewoonten van uw kitten en kat.

Wat belangrijk is om te begrijpen, is dat alle bovenstaande producten perfect samen kunnen werken. Bijvoorbeeld, een van de recensenten van de SureFlap automatische huisdierendeur bevestigde deze deur aan een grote transparante opbergdoos, waar hun kat zijn speciaal voorgeschreven voedsel kon eten zonder dat de rest van de katten zich ermee bemoeiden. Op dezelfde manier zou u een automatisch microchipvoeder in een voederstation kunnen gebruiken.

Met dit soort technologie zijn de mogelijkheden voor kattenouders onbegrensd!

Moet ik mijn oudere kat stoppen met het eten van het voer van het kitten?

In sommige gevallen heb je een kitten dat hunkert naar het volwassen leven door zich in de voerbak van zijn oudere kattenmaatje te storten, maar wie zei dat de rollen niet omgedraaid kunnen worden?

Als u uw oudere kat ziet knabbelen aan kittenvoer, ziet u dat misschien als iets onschuldigs, want beide soorten voer lijken erg op elkaar en voer dat is samengesteld voor een jonge kat heeft meestal meer voedingswaarde. Maar het is niet de voedingswaarde die problematisch is, het zijn de calorieën die kittenvoer bevat.

Inmiddels hebben we geleerd dat kittens net als mensenbaby’s meer vitaminen, voedingsstoffen en calorieën nodig hebben om groot en sterk te worden. Wanneer een kitten volwassen voedsel eet, krijgen ze eenvoudigweg niet genoeg eiwitten en calorieën binnen om hen te helpen de optimale groei te bereiken. Aan de andere kant, als een oudere kat kittenvoer eet, krijgen ze veel meer calorieën binnen dan ze zouden moeten, wat kan leiden tot gewichtstoename.

Wanneer katten of kittens in een huishouden met meerdere katten voedsel van elkaar beginnen te stelen, wordt het moeilijk voor kattenouders om bij te houden hoeveel calorieën elke kat verbruikt. Met kittens en oudere katten, kan het een nog riskantere situatie zijn. Het kan zijn dat uw kitten niet genoeg eet, zodat ze ondervoed raken en uw oudere kat eet te veel kittenvoer en ze beginnen aan te komen.

Het is begrijpelijk waarom een volwassen kat kittenvoer zou eten, aangezien de extra calorieën en het vet de smaak veel aantrekkelijker maken. Als dat iets is wat je je oudere pluizenbol hebt zien doen, raad ik je aan met je dierenarts te praten en de bovenstaande oplossingen te bekijken die zouden moeten werken!

Wanneer Kunnen Kittens Volwassen Voedsel Eten?

De voeding van een kitten begint met de moedermelk, waarvan ze langzaam worden afgespeend als ze ongeveer 8 weken oud zijn. Dat is het moment waarop onze rol als kattenouders een rol gaat spelen en het onze beurt is om de verantwoordelijkheid voor hun voeding in eigen handen te nemen.

Natuurlijk kan de overgang van melk naar vast voedsel eerder plaatsvinden, vooral als de moeder van het kitten niet in de buurt is. In dit geval stelt Krista Williams, BSc, DVM, voor dat “kittens moeten beginnen met het eten van vast voedsel als ze 3 1/2 tot 4 1/2 week oud zijn. Maak aanvankelijk brij door melkvervanger te mengen met een kleine hoeveelheid kittenvoer; doe dit mengsel in een plat schoteltje.”

Ze voegt er ook aan toe dat “De hoeveelheid melkvervanger of extra vocht dagelijks moet worden verminderd tot ze het ingeblikte of droge voedsel eten met weinig of geen toegevoegd vocht (gewoonlijk op de leeftijd van vier tot zes weken).”

Het doel tijdens deze periode van vast kittenvoer is dat het kitten een gezonde groei bereikt, met een minimale kans op overgewicht, en een goede werking van het immuunsysteem! De beste manier om dergelijke uitstekende voedingsresultaten te bereiken is door een bezoek te brengen aan uw dierenarts. Daar kan hij op professionele wijze de behoeften van uw kat beoordelen, afhankelijk van de levensfase waarin hij zich bevindt.

Katten bereiken de volwassen leeftijd tegen de tijd dat ze 1 jaar oud zijn, en dat is het moment waarop de overstap van hun kitten- en jongvolwassen kattenvoer naar een dieet voor volwassen katten moet worden gemaakt. Maar alleen het veranderen van het voer van uw kat is niet genoeg, het vinden van het juiste merk en de juiste categorie is ook belangrijk. In sommige gevallen moet het dieet van een kat niet alleen gebaseerd zijn op hun leeftijd, maar ook op hun ras, langharige katten bijvoorbeeld kunnen voeding nodig hebben voor het verharen, hun jachtactiviteit, geslacht en algehele levensstijl!

Hoe Overgang Van Kitten Naar Volwassen Kattenvoer

Als het moment daar is en je katje volwassen wordt, is het belangrijk dat de overgang van kittenvoer naar volwassen kattenvoer niet van de ene op de andere dag gebeurt, maar dat een soepele overgang de beste resultaten oplevert. Natuurlijk, als uw kitten al die tijd hunkerde naar volwassen kattenvoer lijkt dit proces voor u misschien een fluitje van een cent, maar het is ook mogelijk dat uw kitten in de loop van een jaar gewend is geraakt aan het kittenvoer en geen herinneringen en hunkeringen meer heeft aan volwassen kattenvoer.

Dit is een goede optie als je van plan bent de twee voedingen te mengen.

Dagen 1-2: Meng ¾ van het normale kittenvoer met ¼ van het volwassen kattenvoer.

Dagen 3-4: Meng de helft kittenvoer en de helft volwassen kattenvoer in de voerbak van uw kat.

Dagen 5-7: Meng ¼ kittenvoer met ¾ volwassen kattenvoer.

Dagen 8-10: Als uw kat tevreden lijkt te zijn met de overgang, kunt u stoppen met het mengen van het kittenvoer in het voer voor volwassen katten.

Een andere methode om je kat volwassen voer te laten eten zou eigenlijk berusten op het vermijden van het mengen van beide samen. In plaats daarvan zou u een kleine portie van het volwassen kattenvoer in een aparte kom moeten introduceren, naast de kom gevuld met kittenvoer. Laat uw kat aan het nieuwe voer ruiken en het verschil herkennen.

Na een paar dagen zouden ze interesse moeten beginnen te tonen in het volwassen kattenvoer. Zodra ze het beginnen te eten, kunt u meer volwassen kattenvoer in hetzelfde bakje doen terwijl u de hoeveelheid voer in het kittenbakje vermindert. Zodra u merkt dat uw kat consequent het nieuwe voer eet, kunt u het kittenbakje na een week helemaal verwijderen.

Tijdens deze periode is het belangrijk om in de gaten te houden hoe goed je kat reageert op de verandering en het nieuwe voer. Let op hun kattenbakroutine, en zorg ervoor dat u in contact blijft met uw dierenarts voor het geval uw kat een slechte reactie heeft op het nieuwe voer.

Misschien bent u op zoek naar het perfecte kattenvoer voor volwassenen dat niet alleen bij uw kat past, maar ook aan hun smaakvoorkeuren voldoet, vooral als ze kieskeurige eters zijn, maar er is altijd een oplossing te vinden, zelfs voor de meest verworven smaken!

Slotgedachten

Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat elke katachtige metgezel, of het nu een energieke kitten is, een volwassen kat, of een wijze senior kat, allemaal verschillende voedingsbehoeften hebben.

Ik ben er zeker van dat veel van uw pluizige opperheren nog meer ingewikkelde voedingsbehoeften hebben! Maar één ding is zeker, wat we onze katten te eten geven tijdens hun kittentijd zal een langdurig effect hebben op hun hele leven!

Vertel ons, heb je ooit je kitten moeten stoppen met het stelen van het eten van je volwassen kat, of was je oudere kat de dief?