Kun je een kat in een draagzak doen?

Kun Je Een Kat In Een Draagzak Doen

Als je erover nadenkt, zijn de meeste huiskatten in hun hart introvert. Ze accepteren zelden het gezelschap van vreemden; ze hechten waarde aan hun tijd alleen, en ze hebben er een hekel aan om het huis te verlaten.

Dus, een kat in hun reismandje krijgen kan een strijd zijn en de meeste kattenouders vrezen het moment dat ze hun pelsbaby’s naar de dierenarts moeten brengen.

Gelukkig zijn er op de markt genoeg reismandjes die deze reis veel gemakkelijker en veiliger kunnen maken.

Maar hoe zit het met een draagzak? Kun je een kat in een draagzak doen?

Draagzakken zijn niet bedoeld voor katten, en ze zullen je kat er niet van weerhouden om te ontsnappen als ze bang worden. In plaats daarvan is een volledig afgesloten reismandje veel veiliger, en het zal uw kat helpen zich veilig te voelen tijdens dierenartsbezoeken en reizen. Ook al ziet het er misschien schattig uit, u kunt uw kat beter niet in een reismandje doen.

Als je wilt weten wat de veiligste opties zijn voor het vervoeren van je kat, en waarom draagzakken niet werken, lees dan verder!

Kun je een kat in een draagzak doen?

Een draagzak is een zacht gevoerde drager die je kunt gebruiken om een mensenbaby op je borst of rug te dragen.

Evenzo is een draagdoek een buidel of een strook stof die je over je schouder kunt bevestigen en waarmee je een zuigeling over je voorkant kunt dragen.

Dit soort hulpmiddelen zijn eigenlijk heel handig omdat je je handen vrij kunt houden terwijl de baby lekker dicht tegen je aan ligt.

Je kat in een draagzak zetten is echter geen goed idee, omdat de anatomie van een mensenkind heel anders is dan die van een kat. Deze draagzakken zijn ontworpen om een kind op zijn plaats te houden, maar ze zullen niet in staat zijn om een kat vast te zetten die probeert te ontsnappen.

Er zijn ook kat drager zakjes en kat sling dragers speciaal ontworpen voor katten. Dit zijn meestal stoffen zakken waar u uw kat in kunt doen en hun hoofd uit kunt laten steken.

Kattenslingerdragers zijn niet geschikt voor alle katten. De meeste katten kunnen gemakkelijk uit de opening glippen en ontsnappen, wat gevaarlijk kan zijn als je buiten bent. Toch kunnen sling carriers nuttig zijn voor oudere katten die mobiliteitsproblemen hebben en angstig zijn voor traditionele dragers.

Over het algemeen is het het beste om het gebruik van een draagzak of een kattendraagdoek te vermijden als je met je kat reist of ze naar de dierenarts brengt. Zelfs als uw kat rustig is, kan een onverwacht geluid of een drukke wachtkamer bij de dierenarts uw kat laten schrikken en een ongeluk veroorzaken.

Waarom zou u uw kat in een kattenmandje moeten houden?

Laten we eens kijken waarom traditionele kattenmandjes de meest geschikte en veiligste manier zijn om uw kat te vervoeren.

Om ongelukken te voorkomen

Katten kunnen nogal onvoorspelbaar zijn als ze zich buiten hun comfortzone bevinden, en reizen kan zelfs voor de rustigste katjes een echt stressvolle ervaring zijn.

Of de dierenkliniek van je kat nu aan de overkant van de straat is, of dat jij erheen rijdt, je moet onthouden dat de buitenwereld gevuld is met onbekende geuren, vreemde geluiden, auto’s, mensen en honden.

Een draagzak is niet veilig genoeg om uw kat op zijn plaats te houden, zoals een traditionele draagzak dat zou doen en het kan één plotselinge autotoeter kosten voor uw kat om te besluiten de rest van hun lichaam uit de draagzak te duwen en u af te leiden van uw autorijden.

Als je kat ontsnapt aan de kattendraagdoek, zullen ze hoogstwaarschijnlijk proberen een donkere plek in je auto te vinden om zich te verstoppen. Ze kunnen onder de stoelen kruipen, naar uw voeten waar de pedalen zitten, of ze kunnen op u springen voor comfort.

Dit kan genoeg zijn voor een bezorgde kattenouder om de ogen van de weg af te halen. Daarom is het nooit een goed idee om een kat tijdens het rijden uit zijn reismandje te halen, maar hebt u een goed reismandje nodig dat u op de achterbank kunt bevestigen.

Om uw kat veilig te houden

Kattenvoerbakken zijn speciaal ontworpen om katten veilig te houden, en ze bieden ook privacy tegen de buitenwereld die hun zintuigen kan overprikkelen en nog meer stress kan veroorzaken.

Maar met een kattenslinger of een draagzak heb je die gegarandeerde veiligheid niet, omdat ze niet ontsnappingsbestendig zijn.

Katten zijn flexibel en ze kunnen zich door nauwe ruimtes wringen. Volgens Dr. Marty Becker, DVM, “als ze eenmaal hun kop en schouders erdoor kunnen krijgen, vormen hun slanke lichamen geen obstakel meer.”

Dus op het moment dat je naar buiten stapt en naar de dierenarts loopt of rijdt kan uw kat zich door de opening wurmen en ontsnappen.

Dit kan echt gevaarlijk zijn voor uw kat omdat als ze de straat op rennen kunt u ze verliezen, of ze kunnen aangereden worden door een auto of achterna gezeten door een hond.

Maar zelfs als je kat niet gewond raakt in hun “prison break” moment kan deze stressvolle ervaring een enorme tol eisen op hun geestelijke gezondheid.

Je volgende reis kan nog stressvoller zijn omdat je kat een negatieve associatie zal hebben met zowel de draagzak als de auto.

Om uw dierenartsbezoeken te vergemakkelijken

Dierenartsbezoeken zijn al stressvol genoeg voor een kat, en daarom moeten we ervoor zorgen dat de hele ervaring zo rustig en positief mogelijk verloopt.

Het juiste reismandje kan een verschil maken en volgens Tammy Hunter, DVM, “is de ideale reismand sterk, lichtgewicht en waterdicht, met een grote opening zodat de kat er gemakkelijk bij kan, en een gemakkelijk te verwijderen bovenkant met ‘quick release’ sluitingen.”

Het is duidelijk dat een draagzak voor baby’s of katten geen van deze vakjes aankruist, omdat het eigenlijk geen gemakkelijke toegang biedt. In plaats daarvan moet u uw kat er helemaal uit halen en het ergste van alles is dat u misschien moeite heeft om uw kat er weer in te krijgen.

Met traditionele dragers, kan uw dierenarts de kat in de drager houden als ze te nerveus zijn. Mijn kat heeft ook de neiging om terug in het reismandje te rennen als het onderzoek klaar is, omdat hij weet dat het een veilige ruimte is, iets wat hij niet zou kunnen doen als ik een draagmand zou gebruiken.

VCA Canada suggereert ook dat “als uw kat het eng vindt om in een klein reismandje te gaan, overweeg dan om een extra groot, bovenlaadbaar reismandje aan te schaffen zodat uw kat zich niet door een smal deurtje hoeft te wringen.”

Nogmaals, de draagzak biedt uw kat niet genoeg ruimte om te bewegen, in plaats daarvan zijn ze gewikkeld in een draagdoek. En hoewel het gewikkeld zijn in een Thundershirt een kalmerend effect kan hebben op sommige katten, moet een reismandje groot genoeg zijn voor een kat om in te staan en te liggen zoals ze willen.

Welke reismandjes zijn geschikt voor katten?

Het is duidelijk dat babydragers en kattendraagdoeken niet geschikt zijn voor de meeste katten, maar de markt is vol met dragers die geschikt zijn voor elke kat, en ook voor de eigenaar.

Dus, laten we eens kijken naar een aantal van uw opties!

Harde Plastic Kattenbinders

Er is een overvloed aan kat dragers die er zijn, dat kan het selectieproces intimiderend maken.

Daarom is het altijd het beste om bij de top te beginnen, en de harde plastic dragers staan zeker aan de top omdat zoveel kattenouders daarvan houden.

Meer zelfs, volgens Dr. Marty Becker, DVM, geven de meeste dierenartsen de voorkeur aan harde dragers met een opening aan de bovenkant die stevig op zijn plaats kan worden vergrendeld.

Als u op zoek bent naar een duurzame drager is dit Amazon Basics product een goede keuze, die bestand is tegen zware katten, zoals een Maine Coon.

Het is ook super gemakkelijk schoon te maken, het zal geen slechte geuren absorberen, waardoor deze drager een langdurig product is.

In tegenstelling tot de draagzak, is dit een ontsnappingsbestendige draagzak, met een voorkant van staaldraad die een kat met de scherpste klauwen aankan.

U kunt meer details over deze drager te weten komen en de prijs van vandaag op Amazon controleren door hier te klikken!

Zachte dragers

Ik moet toegeven, harde dragers zijn niet zo gemakkelijk te dragen als een draagzak. Ze zijn omvangrijk en het handvat kan ongemakkelijk zijn als je een zware kat hebt.

Dus, als u een draagzak overweegt omdat deze flexibeler lijken en verschillende manieren bieden om uw kat rond te dragen, overweeg dan in plaats daarvan een zachte draagzak te kopen.

Deze zijn meestal licht van gewicht en worden geleverd met extra riemen die helpen uw kat met gemak te vervoeren.

Ze zijn ook gemakkelijk op te bergen of ze kunnen worden gebruikt als een comfortabel kattenbed.

In tegenstelling tot harde dragers kan het zachte materiaal moeilijker schoon te maken zijn en het kan na verloop van tijd beschadigd raken, vooral als je een nerveuze kat hebt.

Deze reismand is verkrijgbaar in twee verschillende maten voor grotere rassen, maar hij wordt ook geleverd als rugzak, wat een veel veiliger alternatief is voor een draagzak.

Het is ook geweldig voor korte of lange autoritten en vliegen omdat er 4 verschillende zijden zijn die afzonderlijk kunnen worden uitgetrokken, zodat u ze kunt aanpassen aan de ruimte in uw auto.

Anders dan bij de draagzak zal je dierenarts dol zijn op deze zachte draagzak omdat het een bovenlader is!

Als u meer reviews wilt lezen en de prijs van vandaag op Amazon wilt zien, klik dan hier!

Rollende Kattenvoerders

Ik begrijp wel waarom draagzakken aantrekkelijk lijken, ze bieden mobiliteit en het is veel gemakkelijker om je kat met je bovenlichaam te dragen dan met je handen.

Als dat het geval is, overweeg dan om een rollende kattenmand aan te schaffen. Als u een zware kat heeft die u onmogelijk kunt dragen, dan is het rollen van uw kat naar de dierenarts een geweldig en vooral ontsnappingsbestendig alternatief.

Echter, een rollende drager moet met extra zorg worden behandeld als de weg hobbelig is. Anders kan je kat in de stress raken.

Dit is een geweldige optie als je een nieuwsgierige kat hebt die het leuk vindt om vanuit de veiligheid van hun reismandje naar hun omgeving te kijken.

Ik hou van de Lollimeow kat drager, omdat het heeft veel ruimte voor uw kat, maar ook zakken die kunnen worden gevuld met traktaties, speelgoed, en hun documentatie.

Deze rollende drager kan ook worden omgebouwd tot een rugzak, een autostoel, en natuurlijk een kattenbed. Deze flexibiliteit is de reden waarom hij op deze lijst is gekomen!

Als u wilt lezen hoe deze geweldige drager werkt, klik dan hier en bekijk de prijs van vandaag op Amazon.

Katten rugzakken

Misschien overwoog u een kattendraagdoek of een draagzak aan te schaffen omdat u graag uw handen vrij hebt.

In dit geval, denk ik dat een rugzak precies is wat je nodig hebt.

Het grootste voordeel hier is dat je een rugzakdrager zowel op je rug als aan de voorkant kunt dragen en het kan je katje visuele toegang tot de buitenwereld geven zonder het gevaar te lopen te ontsnappen.

Net als de draagzak, zijn rugzakken niet geschikt voor lange reizen, maar ze kunnen geweldig zijn voor dierenartsbezoeken.

Dit kan een geweldige drager zijn voor katten die het eigenlijk wel leuk vinden om buiten aan de lijn te lopen.

In plaats van ze weer in een draagzak te stoppen waar ze nog uit kunnen ontsnappen, kunt u ze in deze veilige en beveiligde rugzak stoppen als er honden of nieuwsgierige mensen buiten zijn.

Meer zelfs, de PetAmi rugzak heeft vier verschillende openingen die de ervaring van uw kat bij de dierenarts minder stressvol moeten maken.

Als u meer wilt weten over deze rugzak en een aantal van de fantastische recensies wilt lezen, klik dan hier!

Welke vervoerders moet je mijden?

Het is altijd het beste om dragers te gebruiken die speciaal voor katten zijn ontworpen en om alle alternatieven te vermijden. Maar als je nieuwsgierig bent naar welke opties je moet vermijden bij het vervoer van een kat, lees dan verder!

Wegwerp-Kattendragers

Wegwerpdragers die meestal van karton zijn gemaakt, kunnen een optie zijn voor nieuwe kattenouders die nog niet de kans hebben gehad om een echte reismand te kopen en die hun kitten naar de dierenarts moeten brengen.

Sommige dierenasielen kunnen u ook een wegwerpdrager geven, zodat u uw pas geadopteerde kitten mee naar huis kunt nemen.

Maar een kartonnen reismandje gaat niet lang mee, en is ook niet duurzaam. Als uw kat een kartonnen doos kan doorbijten, kan hij dat ook met een wegwerpmandje.

Laten we niet vergeten dat sommige katten zichzelf kunnen bevuilen als ze bang worden, dus het karton kan gewoon openscheuren en je kat kan weglopen en een ongelukje krijgen.

Je moet een kartonnen reismandje alleen gebruiken als het een noodgeval is. Voordat je je kat erin zet, zorg ervoor dat ze genoeg ademhalingsgaten hebben aan de bovenkant en de zijkanten. Vergeet niet om de doos te bekleden met een plastic zak en bedek hem daarna met een dikke deken, zodat hij niet nat wordt.

Slingerdragers voor huisdieren

Net zoals babydragers niet veilig zijn voor katten, zijn kat sling carriers ook niet geschikt voor de meeste katten.

Als je er 100% zeker van bent dat je kat rustig blijft in een kattendraagdoek gedurende de hele rit, dan zou je hem kunnen gebruiken, en een extra tuigje hebben voor het geval ze proberen te ontsnappen.

Maar ik wil er op wijzen dat terwijl een standaard kattenmandje geschikt is voor de meeste autoreizen, u uw kat niet gedurende lange uren in een draagdoek kunt houden.

Gordel Harnas

Meestal zien we honden met halsbanden en tuigjes, maar sommige katten kunnen ook worden getraind om aan de lijn te lopen.

Helaas is dit niet altijd de veiligste manier om met je kat te reizen, omdat ze gemakkelijk kunnen ontsnappen aan een tuigje, net zoals ze gemakkelijk kunnen ontsnappen aan een draagzak of een kattenslinger.

En omdat katten op onvoorspelbare manieren kunnen reageren op een even onvoorspelbare omgeving denk ik dat een reismandje een veel veiliger optie zou zijn dan de of je nu een lange autoreis maakt of met ze naar de dierenarts gaat.

Een sporttas

Je zou kunnen denken dat een sporttas in feite hetzelfde is als een kattenmand, maar sporttassen zijn niet echt ontworpen om levende wezens in te vervoeren.

Een kattenmand is bedoeld om het gewicht van uw kat te weerstaan, en ze hebben een goede ventilatie, terwijl een sporttas niet voldoende luchtstroom zal bieden en de klauwen van uw kat gemakkelijk door de stof kunnen scheuren.

Je kunt altijd op zoek gaan naar een zachte draagzak die lijkt op een sporttas, met een vergelijkbare riem en comfortabele grip, of ga voor een rugzakkatendrager, zoals de exemplaren hierboven.

Geïmproviseerde Makeshift Dragers

Katten zijn meesters in het ontsnappen, ze kunnen zich uit de smalste plaatsen wringen zoals de opening van een draagzak en zelfs een harnas dat voor katten is ontworpen.

Kijk maar eens naar deze calico schoonheid, ze is niet eens mager maar het is haar gelukt om zich uit dat tuigje te wurmen!

Dus, je kunt je voorstellen hoe snel ze zich een weg kunnen banen uit een geïmproviseerde drager zoals een kussensloop of een wasmand.

Laten we niet vergeten dat zelfs als je kat er niet in slaagt te ontsnappen de hele ervaring hen gewoon zal stressen en dat is niet iets wat je je trouwe kattenvriend wilt aandoen.

Afsluitende gedachten

Reizen met je kat kan een opwindende ervaring zijn, maar het kan gemakkelijk veranderen in een nachtmerrie als je niet goed voorbereid bent.

De drager die je kiest moet aansluiten bij de persoonlijkheid van je kat, maar je moet ook in gedachten houden dat je katachtige vriend een kat is, en als ze zich bang voelen, zullen ze dekking zoeken.

Dit zal niet gebeuren als ze veilig zijn weggestopt in een comfortabele drager, en een draagzak is zeker geen veilige optie.

In plaats van te zoeken naar onconventionele alternatieven, kies een draagzak die is ontworpen en getest om alle reisbehoeften van je kat te dekken!

Zou jij ooit een kat sling drager proberen, of denk je dat je drager het op een lopen zou zetten?