Cat Mate C500 Automatische Pet Feeder Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De Cat Mate C500 Automatic Pet Feeder is onze topkeuze wat betreft automatische feeders. Niet alle automatische feeders zijn gelijk gemaakt, omdat sommige alleen droog voedsel kunnen verstrekken, terwijl anderen nat voedsel aankunnen. Met de Cat Mate C500 Automatic Pet Feeder krijgt u het beste van twee werelden.

We hebben de Cat Mate C500 Automatic Pet Feeder in de loop van enkele weken getest met onze twee katten en kwamen met enkele voor- en nadelen. In deze review geven we u alle details over de Cat Mate C500 Automatic Pet Feeder en kunt u beslissen of het een goede keuze is voor u en uw kat.

Zicht op Chewy

Bekijk op Amazon

Waarom zou u ons vertrouwen?

All About Cats heeft honderden kattenproducten beoordeeld, waaronder een reeks huisdiertechnologie en accessoires zoals waterfonteinen, speelgoed en feeders.

Als een van de hoofdproductrecensenten bij All About Cats heb ik persoonlijk tientallen van deze producten geprobeerd met mijn twee katten, Wessie en Forest. Ik heb feeders onderzocht, uit elkaar getrokken, schoongemaakt en getest, variërend van klassiekers zoals de PetSafe Healthy Pet Simply Feed tot hightech units met microchipdetectie en ingebouwde webcams.

Op basis van deze achtergrond weet ik waar ik op moet letten in een goede automatische feeder, welke tekortkomingen dealbreakers zijn en welke feeders het beste passen bij verschillende soorten woningen.

Met dat alles in gedachten, laten we eens kijken naar mijn beoordeling van de Cat Mate C500 Automatic Pet Feeder.

Mallory Crusta, onze Head of Content, testte de Cat Mate C500 Automatic Pet Feeder in oktober 2021 en ik heb hem dit jaar zelf getest. Bekijk Mallory’s diepgaande videoreview van de Cat Mate C500 Automatic Pet Feeder op het YouTube-kanaal All About Cats.

Het ontwerp

De Cat Mate C500 automatische voerbak voor huisdieren kan worden gebruikt met elk soort kattenvoer, zoals nat, droog en zelfs traktaties

De Cat Mate C500 Automatic Pet Feeder is gemaakt van BPA-vrij plastic dat duurzaam is en bestaat uit drie stapelonderdelen. Er is een onderstuk met een LCD-scherm en het bedieningspaneel, een roterende carrouselvoedselbak en een deksel dat er stevig bovenop klikt.

De Cat Mate C500 Automatic Pet Feeder kan worden gebruikt met elk soort kattenvoer zoals nat, droog of zelfs traktaties. U kunt maximaal vier verschillende maaltijdtijden programmeren, plus onmiddellijk voer, en de portiegrootte voor uw kat kiezen. Elk van de vijf grote voedselcompartimenten bevat ongeveer 3/4 van een pond voedsel.

U kunt maximaal vier verschillende maaltijdtijden programmeren, één onmiddellijke voeding en de portiegrootte voor uw kat kiezen.

Wat ook leuk is, is dat deze feeder ook wordt geleverd met dubbele ijspakken om het voedsel koud te houden, evenals een nauwsluitend deksel om het vers te houden. Het is ook gemakkelijk schoon te maken met een vaatwasmachinebestendig deksel en dienblad.

Cat Mate C500 Automatic Pet Feeder werd geleverd met een envelop met een snelstartgids, gebruikershandleiding en enkele stickers.

Hoe werkt het?

De Cat Mate C500 Automatic Pet Feeder heeft een bedieningspaneel met drie knoppen waarmee u vier maaltijdtijden kunt instellen in intervallen van 10 minuten. Het onderscheidt ook AM van PM. De feeder vereist wel dat u 3 AA-batterijen toevoegt, die niet zijn inbegrepen. Leep in gedachten is er geen stopcontact plug optie met deze feeder, dus u zult batterijen bij de hand willen houden.

Er is een lade met 5 compartimenten die op een cilinder draait en wordt aangedreven door een motor aan de basis van de feeder. Zoals eerder vermeld, heeft het twee ijspakcompartimenten ingebouwd onder het voedingsgebied om de meegeleverde ijspakketten toe te voegen. Hierdoor blijft voedsel ongeveer 12 uur tot 1 dag koud en vers.

U kunt maximaal 4 verschillende voedingstijden kiezen die kunnen worden geprogrammeerd op het bedieningspaneel van het LCD-scherm. Eenmaal geprogrammeerd, worden de voedertijden op het display weergegeven. De timer kan vooraf worden ingesteld voor maximaal 90 uur.

Er zijn enkele klantrecensies geweest waarin staat dat de lade soms verkeerd wordt uitgelijnd en als dit gebeurt, kunt u zowel de ADJ / SET- als de UP ARROW-knoppen tegelijkertijd gedurende 5 seconden ingedrukt houden en het apparaat zal zichzelf automatisch uitlijnen. Probeer het niet handmatig opnieuw uit te lijnen, omdat dit de motor kan beschadigen.

Algemene indrukken

Natvoer in een van de 5 trays

We vonden de Cat Mate C500 Automatic Pet Feeder geweldig, vooral als je niet wilt dat het voedsel van je kat gewoon in een kom zit. Het is geweldig omdat het kan worden gebruikt met elk type voedsel, eenhiermee kunt u porties kiezen voor elk traycompartiment en kunt u maximaal vier maaltijdtijden programmeren met een bonus onmiddellijke voerinstelling.

De meegeleverde dubbele vriespakketten zijn goed in het koel houden van nat voedsel, maar ze blijven niet lang koud, maar je kunt back-upijspakketten kopen die apart worden verkocht. Sommige klanten gebruiken de ice packs van Rubbermaid als back-up, omdat ze perfect in het compartiment passen.

Het feit dat de onderdelen van deze feeder in de vaatwasser kunnen worden geplaatst, maakt het erg handig. De basis mag echter alleen worden afgeveegd met een vochtige doek en nooit worden ondergedompeld in water.

De enige klacht die we echt hadden over de Cat Mate C500 Automatic Cat Feeder is dat voedsel soms vast komt te zitten in de hoeken van de traysecties, maar het is gemakkelijk genoeg om schoon te maken.

Sommige klantrecensies zeiden dat de programmering in het begin verwarrend kan zijn, terwijl anderen vermeldden dat er geen indicator “batterij bijna leeg” op de LED staat. Dit zorgt ervoor dat sommige katten een maaltijd missen, maar gelukkig lijken batterijen tot 12 maanden mee te gaan voordat ze moeten worden vervangen.

Wat vonden de katten ervan?

Maaltijdtijd wordt geserveerd volgens de timerinstelling

Onze katten hadden geen problemen met het gebruik van de Cat Mate C500 Automatic Pet Feeder. We gebruikten het om droog voedsel, natvoer en zelfs lekkernijen te serveren. Onze katten konden de snap-on top er niet af krijgen en moesten geduldig wachten op hun geprogrammeerde voedertijden.

Houd er rekening mee dat wanneer de lade draait, het geluid katten kan afschrikken die schichtig zijn, maar het is niet erg luid. Volgens verschillende beoordelingen was dit in het begin een probleem, maar zelfs nerveuze katten leren het te begrijpen en te accepteren.

Hoeveel kost Cat Mate C500 automatische voerbak voor huisdieren?

De Cat Mate C500 Automatic Pet Feeder kost $ 59,99 op zowel Chewy als Amazon. Dit is een budgetvriendelijke feeder en mid-range in vergelijking met andere vergelijkbare feeders.

Amazon biedt ook een feeder met 3 maaltijden die je iets minder kost voor $ 54,60. U kunt ook de plastic invoerbak vervangen voor een roestvrijstalen bak voor $ 39,99.

Is de Cat Mate C500 automatische voerbak voor huisdieren de moeite waard?

Brokjes in Cat Mate-bakje

Ja. Zoals we in het begin van dit artikel vermeldden, is dit onze favoriete automatische kattenvoeder. Wij geloven dat het een effectieve manier is om uw kat maaltijden of medicijnen volgens een schema te voeren, vooral als u niet thuis kunt zijn om het te doen. Het is ook een geweldige optie voor mensen die hun katten zowel nat als droogvoer voeren. Het feit dat het de mogelijkheid heeft om ijspakketten toe te voegen om voedsel koel te houden, plaatst deze feeder in een klasse apart.

Hoewel de Cat Mate C500 Automatic Pet Feeder misschien niet alle fluitjes en toeters heeft die u in andere programmeerbare feeders zou kunnen vinden, heeft hij zijn voordelen. Veel rechtopstaande feeders kunnen worden omvergeworpen door hongerige katten of kunnen niet de juiste hoeveelheden voedsel verspreiden. De Cat Mate C500 is betrouwbaarder en veiliger in die gebieden, wat de maaltijd eenvoudig maakt.

Lees ook: Petlibro Granary Automatic Pet Feeder Review