Petlibro Granary Automatic Pet Feeder Beoordeling

Petlibro graanschuur automatische huisdier feeder uitgelichte afbeelding

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Met een afdichtingsdeksel met twistlock, een antidiefstaldoseerrotor en een droogmiddelverpakking om vocht te adsorberen, heeft de Petlibro Granary een volledige reeks functies om het droogvoer van uw kat vers, knapperig en veilig te houden. Deze functies zijn ingebouwd in een dik klein silovormig ontwerp dat de Graanschuur anders maakt dan elke andere automatische feeder die ik heb geprobeerd.

Lees verder om erachter te komen wat mijn katten en ik van de Graanschuur vonden en of het een goede keuze voor je kat zou kunnen zijn.

Als u besluit om de Petlibro Graanschuur zelf te proberen, vergeet dan niet om onze exclusieve couponcode te gebruiken. Wanneer u de couponcode invoert ALLABOUTCATS bij het afrekenen in de Petlibro-winkel ontvangt u 20% korting op een enkel product in uw eerste bestelling.

Voer ALLABOUTCATS in bij het afrekenen om 20% korting te krijgen op elk item in de Petlibro-winkel

Zicht op Chewy

Waarom zou u ons vertrouwen?

All About Cats heeft honderden kattenproducten beoordeeld, waaronder een reeks huisdiertechnologie en accessoires zoals waterfonteinen, speelgoed en feeders.

Als een van de hoofdproductrecensenten bij All About Cats heb ik persoonlijk tientallen van deze producten geprobeerd met mijn twee katten, Wessie en Forest. Ik heb feeders onderzocht, uit elkaar getrokken, schoongemaakt en getest, variërend van klassiekers zoals de PetSafe Healthy Pet Simply Feed tot hightech units met microchipdetectie en ingebouwde webcams.

Op basis van deze achtergrond weet ik waar ik op moet letten in een goede automatische feeder, welke gebreken dealbreakers zijn en welke feeders het beste passen bij verschillende soorten woningen.

Met dat alles in gedachten, laten we eens kijken naar mijn beoordeling van de Petlibro Granary automatische huisdiervoeder.

Laten we eerst wat achtergrondinformatie krijgen over de Petlibro-graanschuur

Petlibro Graanschuur met kat

Petlibro’s Granary feeder is de nieuwste toevoeging aan de line-up van automatische feeders en fonteinen van het merk.

De Graanschuur is de nieuwste toevoeging aan de Petlibro line-up van automatische feeders en fonteinen.

Voordat ik de Granary gebruikte, had ik een paar andere Petlibro-producten geprobeerd, waaronder hun basis 4L-feeder met een niet-vergrendelend deksel en de Easy Feed met zijn 6L-capaciteit en sluitdeksel. Hoewel de Easy Feed enkele duidelijke verbeteringen heeft aangebracht ten opzichte van het oudere model, was het nog steeds niet volledig veilig of luchtdicht.

Gelanceerd in de zomer van 2021, brengt de Granary aanzienlijke verbeteringen aan ten opzichte van die oudere modellen, vooral in hun zwakste gebieden.

Met een veilig twist-lock deksel, gepatenteerd rotorontwerp ontwikkeld om te voorkomen dat katten door de tuit bakken vissen, droogmiddelpakket ingebouwd in het deksel en een roestvrijstalen kom, is de feeder uitgerust met krachtige versheidsfuncties van onder naar boven. Het is goed afgesloten tegen vocht, lucht en tastende poten, waardoor het een ideale optie is voor katten die in staat lijken om alles te hacken.

Afgezien van deze functies is de Petlibro Granary een rechtopstaande feeder zonder veel toeters en bellen. Het heeft zes programmeerbare maaltijdtijdvakken met opties voor maaltijdgrootte, variërend tussen ongeveer 1 1/3 eetlepel en 4 kopjes. Een gemakkelijk afleesbaar LCD-scherm vertelt u de tijd en het huidige batterijniveau en stelt u in staat om al uw instellingen met één druk op de knop te bedienen.

Over het algemeen is het een eenvoudige rechtopstaande feeder die de basis spijkert terwijl hij fungeert als een voedselfort – het is een gestroomlijnde maar veilige eenheid die ideaal is voor voedseldieven.

Laten we het hebben over mijn ervaring met het gebruik van de Petlibro Granary Automatic Cat Feeder

In de loop van de afgelopen weken heb ik wat hands-on tijd doorgebracht met de Petlibro Granary. Ik pakte het uit, monteerde alles en gebruikte het met mijn katten. Ik maakte aantekeningen over hoe gemakkelijk het was om te programmeren, hoe goed het voedsel uitdeelde en hoe mijn katten erop reageerden.

Laten we beginnen met unboxing en setup.

Unboxing en instellen

De Petlibro Graanschuurvoeder uitpakken

De Petlibro Granary feeder wordt netjes verpakt in een klein doosje geleverd.

De Petlibro Granary wordt netjes verpakt in een klein doosje geleverd. De instructies en benodigdheden zijn genesteld in de voedseltrechter, dus ik begon met die eruit te trekken. Minimale montage is vereist – je glijdt gewoon van de noppenfolie af en klikt een paar stukjes aan elkaar.

Nadat ik de kom in de basis had geschoven en de trechter had bevestigd, heb ik het apparaat ingeschakeld door het aan te sluiten. De Graanschuur wordt geleverd met een USB-kabel en 5 V DC-adapter, maar u kunt back-upvoeding toevoegen door 3D-batterijen in te schuiven (niet inbegrepen).

Grootte en capaciteit

De Granary feeder is een cilindrische eenheid van 11 x 7,5 x 7,5 inch of 28 x 19 x 19 cm. Het is gehurkt maar strak en past gemakkelijk in het huis zonder opdringerig te zijn.

De trechter heeft een capaciteit van 3 L, wat neerkomt op ongeveer 12 2/3 kopjes droogvoer, hoewel dat zal variëren afhankelijk van hoe dicht het voedsel van uw kat is.

Als je andere automatische feeders hebt onderzocht of gebruikt, weet je dat dit geen enorme voedselcapaciteit is. Zo heeft de immer populaire PetSafe Healthy Pet Simply Feed een capaciteit van 24 kopjes. De Easy Feed 6L feeder van Petlibro bevat 25,4 kopjes.

Het hebben van een kleine capaciteit is echter niet noodzakelijkerwijs een slechte zaak voor een automatische feeder.

Een enkele trechter moet minstens twee weken meegaan met een enkele kat, en die lagere capaciteit vertaalt zich in een verminderd risico dat het voedsel muf wordt. Voor zo’n op versheid gerichte eenheid is deze capaciteit logisch.

Programmeren van de feeder

Petlibro instructies

De Graanschuur wordt geleverd met een compleet instructieboekje en een snelstartgids.

Nadat ik de trechter met brokjes had gevuld en het apparaat had aangesloten, was het tijd om te programmeren. Het programmeren van de feeder gebeurt op het LCD-scherm, dat verschillende menu’s heeft waarmee u het tijdstip van de dag kunt instellen, kunt kiezen hoeveel maaltijden uw kat elke dag krijgt en portiegroottes voor elk van die maaltijden kunt selecteren.

De graanschuur gebruikt een op porties gebaseerd systeem in plaats van standaard gewichts- of volumemetingen te gebruiken. Elke “portie” is de hoeveelheid voedsel die in één compartiment van het roterende afgiftemechanisme in de basis van de eenheid past en 20 ml of ongeveer 1 1/3 eetlepels meet.

Programmeren van de Graanschuur feeder

Met de knoppen op het LCD-scherm van de Petlibro Granary kunt u deze programmeren. Van links naar rechts: ontgrendel, deel een deel uit, stel uw spraakoproep in, vergrendelstatus, klok- en batterijuitlezing, menunavigatie en selecteer.

Met 1-50 porties per maaltijd kun je je kat tussen de 1 1/3 eetlepel en meer dan 4 kopjes per maaltijd geven. Met andere woorden, de Graanschuur geeft u veel flexibiliteit bij het instellen van de grootte van elke maaltijd.

Ten slotte kunt u ook een voedingsoproep programmeren, zodat uw kat het geluid van uw stem hoort elke keer dat u een maaltijd serveert. Afspelen is volledig aanpasbaar, dus je kunt ervoor kiezen om het tussen 0 en 5 keer per maaltijd af te spelen.

Hoewel interessant, is dit niet de meest functionele functie van de Granary. Ik ontdekte dat de opname gedempt was en vergezeld ging van een tikkend geluid, en ik denk niet dat mijn katten eerder tot een gedempte opname komen dan het geluid van voedsel dat in een kom valt.

Hoe presteerde de Petlibro graanschuur?

Tijdens mijn test ontdekte ik dat de Petlibro Granary feeder consistent werkte en mijn geselecteerde portiegroottes op de door mij gekozen tijden netjes uitdeelde. Het maakt een licht zoemend geluid bij het weglaten van geen van de luide kletterende of knakkende geluiden die je van sommige andere feeders zou horen.

Net als andere Petlibro-feeders heeft het een jampreventiefunctie, zodat het detecteert wanneer voedsel tegen de tuit begint te werken en stopt met doseren totdat dat voedsel uit de weg is geruimd.

Veiligheid

Testen van de veiligheid van de Petlibro feeder

De Graanschuur heeft al mijn veiligheidstests doorstaan.

Ik ben verheugd om te zeggen dat de graanschuur een van de veiligste rechtopstaande feeders was die ik heb geprobeerd. Ik heb verschillende beveiligingstests gedaan en de graanschuur heeft ze allemaal doorstaan.

Noch deksel-poten, noch chute-tasten of het omverwerpen van de feeder kon de inhoud van de graanschuur vrijgeven. De feeder beveiligt voedsel op meerdere niveaus – een nauwsluitend draaidichtingsdeksel vergrendelt it in aan de bovenkant van de trechter en een gepatenteerde doseertrechter blokkeert de stortkoker.

Het maakt niet uit hoe gemotiveerd je kat (of huishond!) is, ze zouden niet in deze feeder moeten kunnen inbreken.

Katvriendelijkheid

Mijn katten leken de Graanschuurvoeder leuk te vinden. In tegenstelling tot sommige andere feeders loopt het rustig, dus ze waren er niet bang voor. De kom is net breed genoeg en niet te diep, waardoor het voor de katten gemakkelijk was om ervan te eten.

Demontage en reiniging

Het reinigen van de trechter in de gootsteen

Het is gemakkelijk om de graanschuur in de vaatwasser of met de hand te wassen.

De Graanschuur is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. De roestvrijstalen kom is bestand tegen de ophoping van bacteriën en is vaatwasmachinebestendig, en de trechter en het deksel zijn afneembaar voor het wassen van de handen. Je kunt de basis afvegen met een vochtige doek of papieren handdoek. Alle onderdelen komen uit elkaar en klikken gemakkelijk weer in elkaar.

Prijs

De Petlibro Granary kost momenteel $ 69,99 in de Petlibro-winkel en op Amazon. Volgens de Petlibro website, dat is een korting van $ 10 op de normale prijs van $ 79,99.

In vergelijking met andere automatische feeders met een vergelijkbare selectie van functies, is dat een redelijke prijs. De PetSafe gewoon voer, kost bijvoorbeeld iets minder dan $ 100 en hoewel het zeker groter en flexibeler is, heeft het niet de beveiligingsfuncties of het katvriendelijke ontwerp van de Graanschuur.

Als u de couponcode invoert ALLABOUTCATS bij het afrekenen krijgt u 20% korting op uw eerste bestelling van een enkel artikel in de winkel, of het nu deze feeder is of iets anders dat ze te koop hebben.

Algemene indrukken

Van prestaties tot prijs, ik was onder de indruk van de Granary feeder. Het is niet de grootste of meest veelzijdige feeder, maar het doet geweldig werk van de basis en blinkt uit in beveiliging.

Als je een voedselgemotiveerde kat hebt die de neiging heeft om in te breken in hun feeder, is de graanschuur een veelbelovende optie. Als u zich zorgen maakt over vocht dat in de feeder sijpelt, schimmelgroei of insecten die binnenkomen, heeft de veilige tank van de feeder ook enkele veelbelovende functies voor u.

Over het algemeen is dit een fort van een feeder en naar mijn mening de beste die Petlibro tot nu toe heeft gemaakt.

Waar koop je de Petlibro Granary Automatic Pet Feeder?

Petlibro’s feeder wordt zowel via de Petlibro-winkel als Amazon verkocht.

Als u winkelt in de Petlibro-winkel, kunt u profiteren van onze kortingscode en $ 13,99 besparen, waardoor uw kosten dalen tot $ 56. Binnenkomen ALLABOUTCATS bij het afrekenen om uw 20% korting op uw eerste aankoop van de Petlibro Granary automatische dierenvoeder of een ander enkel item in de winkel veilig te stellen.

Uw Petlibro-aankoop wordt gratis verzonden naar adressen in de aangrenzende Verenigde Staten en wordt ondersteund door hun 30-dagen geld-terug-garantie.

Wil je meer weten? U kunt ook volg Petlibro op Instagram en zoals hun pagina op Facebook.

Voer ALLABOUTCATS in bij het afrekenen om 20% korting te krijgen op elk item in de Petlibro-winkel

Zicht op Chewy