Petlibro Capsule Automatische Kat Water Fontein Review

Petlibro capsule automatische kattenwaterfontein review functie

Met vijf niveaus van filtratie, meerdere drinkruimtes en een opmerkelijk stille werking, is Petlibro’s Capsule kattenwaterfontein een mensvriendelijke, katvriendelijke fontein met veel krachtige functies verpakt in een subtiel, gestroomlijnd ontwerp.

Voer ALLABOUTCATS in bij het afrekenen om 20% korting te krijgen op elk item in de Petlibro-winkel

Zicht op Chewy

Lees verder om erachter te komen wat mijn katten en ik van de Capsule vonden en of het een goede keuze voor uw kat zou kunnen zijn.

Als u besluit om de Petlibro Capsule zelf te proberen, vergeet dan niet om onze exclusieve couponcode te gebruiken. Wanneer u de couponcode invoert ALLABOUTCATS bij het afrekenen in de Petlibro-winkel ontvangt u 20% korting op een enkel product in uw eerste bestelling.

Waarom zou u ons vertrouwen?

All About Cats heeft honderden kattenproducten beoordeeld, waaronder een reeks huisdiertechnologie en accessoires zoals waterfonteinen, speelgoed en feeders.

Als een van de hoofdproductrecensenten bij All About Cats heb ik persoonlijk tientallen van deze producten geprobeerd met mijn twee katten, Wessie en Forest. Ik heb waterfonteinen onderzocht, uit elkaar getrokken, schoongemaakt en getest, variërend van klassiekers zoals de PetSafe Drinkwell Platinum tot goedkope Amazon-producten en stijlvolle, gloeiende slimme fonteinen.

Op basis van deze achtergrond weet ik waar ik op moet letten in een goede kattenwaterfontein, welke gebreken dealbreakers zijn en welke fonteinen het beste passen bij verschillende soorten huizen.

Met dat alles in gedachten, laten we eens kijken naar mijn recensie van de Petlibro Capsule kattenwaterfontein.

Laten we eerst wat achtergrondinformatie krijgen over de Petlibro-capsule.


De Petlibro Capsule waterfontein is de nieuwste toevoeging aan Petlibro’s line-up.

Het is de enige fontein van het bedrijf met een tuitbevestiging en heeft, in vergelijking met de originele Petlibro-fontein, een iets kleinere capaciteit.

Met een capaciteit van 2,1 liter of 71 ounce is de Petlibro Capsule groot genoeg om een of twee katten een paar weken mee te gaan, maar het is geen goede match voor huishoudens met veel katten of een hond die de fontein deelt.

Wat maakt de Petlibro Capsule anders dan andere waterfonteinen op de markt?

Hoewel het geen slimme fontein is met indicatielampjes of andere hippe functies, heeft de Petlibro Capsule een paar functies die we niet in andere fonteinen zien.

Om te beginnen biedt de Capsule een geavanceerder filtratiesysteem in vergelijking met de meeste andere waterfonteinen. Terwijl de meeste fonteinen stoppen bij twee of drie niveaus van filtratie, belooft het 5-niveau filtratiesysteem van de Capsule meer puin, zware metalen en geuren op te vangen voor top-of-the-line versheid.

En misschien wel het grootste verschil tussen de Capsule en andere fonteinen op de markt is de geluidsproductie. De Capsule heeft een gepatenteerde klep en een geluidsisolerende siliconen waterpijp, die samenwerken om motorgeluid te verminderen. Petlibro beschrijft het als hun stilste fontein tot nu toe.

Laten we het hebben over mijn ervaring met het gebruik van de Petlibro Capsule Water Fountain.

In de loop van de afgelopen maand heb ik de Petlibro Capsule uitgeprobeerd en op verschillende belangrijke gebieden geëvalueerd. Ik maakte aantekeningen over hoe gemakkelijk het was om te monteren, aan te zetten en schoon te maken. Ik observeerde hoe het water filterde en afgaf. Ik lette ook op de reacties van mijn katten en zag of ze al dan niet geïnteresseerd waren in deze nieuwe fontein.

Unboxing en montage

Het monteren van de Petlibro Capsule kattenwaterfontein

Het assembleren van de Capsule was eenvoudig en ongecompliceerd.

De Petlibro Capsule wordt netjes verpakt met alle componenten verpakt in het fonteinlichaam.

Het pakket bevat het waterreservoir, de pompmotor, de siliconenwaterpijp, de filterlade, de belangrijkste drinkbak en de tuit. Het primaire filter wordt beschermd in een apart plastic zakje. U ontvangt ook een reinigingsborstel waarmee u de pomp voor een lange levensduur grondig kunt reinigen.

Door te verwijzen naar de instructies, kon ik de Petlibro Capsule fontein eenvoudig in elkaar zetten. De pompmotor zit in de bodem van de unit en wordt aan de onderkant bevestigd met vier kleine zuignappen, met een netsnoer dat netjes door een spoor aan de achterkant van de kom loopt. De siliconen buis hecht zich aan de pomp, klaar om water naar boven en in de filterbak te leiden.

Zodra het waterreservoir vol is, begin je met het stapelen van de trays. Eerst plaatst u de filterlade met het filter met drie niveaus op zijn plaats en plaatst u vervolgens de hoofdlade op Boven. Ten slotte wordt de tuit in een rechthoekige sleuf in de primaire waterbak geplaatst.

Nadat alle onderdelen van de fontein zijn gemonteerd, is het tijd om het apparaat op een stopcontact aan te sluiten en te kijken hoe het begint te werken.

Grootte en capaciteit

Volledig geassembleerd, meet de Petlibro Capsule waterfontein 8,9 x 5,6 x 5,5 inch, waardoor het een van de kleinere waterfonteinen op de markt is.

Naast een kleine voetafdruk heeft de fontein een relatief kleine capaciteit. De tank bevat maximaal 71 ounces of 2,1 liter, wat aan de onderkant is voor een kattenwaterfontein. Ter vergelijking, de populaire Catit Flower Fountain heeft een capaciteit van 100 ounce.

Hoe presteerde de Petlibro Capsule Water Fountain?

Nadat ik alles in elkaar had gezet, met water had gevuld en had aangesloten, was het tijd om deze fontein zijn werk te zien doen. Zo werkte het.

De Petlibro Capsule waterfontein heeft een van de meest geavanceerde filtratiesystemen van elke kattenwaterfontein die ik heb geprobeerd.

Petlibro Capsule waterfontein filter

De Petlibro Capsule-fontein heeft een filtratiesysteem met vijf niveaus, met een plastic bovenfilter, een 3-traps primair filter en een schuimfilter om de pomp te beschermen.

De Petlibro Capsule heeft een filtratiesysteem met vijf niveaus dat schoner, frisser water belooft in vergelijking met dat van andere fonteinen op de markt.

De bovenste lade dient als het eerste niveau van filtratie van de fontein en vangt haar en andere grote deeltjes op in de sleuven rond de omtrek van de kom.

Terwijl water recirculeert, passeert het het primaire filter dat op de bodemplaat zit. Dit filter is gemaakt van niet-geweven weefsel om grote deeltjes op te vangen en is gevuld met actieve kool samen met een ionenuitwisselingsharsmateriaal dat zware metalen en andere toxines verwijdert.

Ten slotte helpt een schuimvoorfilter dat in de pomp is ingebouwd om deeltjes op te vangen voordat ze in de pomp kunnen zwemmen. Omdat het de slijtage van de pomp vermindert, helpt dit filter de levensduur van de fontein te verlengen.

Het is gemakkelijk te controleren, schoon te maken en te onderhouden, maar het is niet de meest hygiënische fontein op de markt.

Hoewel deze fontein geen indicatielampjes heeft om u te vertellen of het water laag is of het filter moet worden vervangen, heeft het verschillende functies die het gemakkelijk te onderhouden maken.

De doorschijnende tank van de fontein maakt het gemakkelijk om nauwkeurig te vullen en bij te vullen. Ten tweede heeft de fontein zeer weinig onderdelen zonder gaatjes, spleten of kleine stukjes die gevoelig zijn voor het verzamelen van vuil. Hoewel het niet vaatwasmachinebestendig is, betekent dit eenvoudige ontwerp dat het gemakkelijk is om een grondige reiniging te krijgen.

De capsule met de hand wassen

De eenvoudige componenten en gladde binnenkant van de Capsule maken het gemakkelijk om met de hand schoon te maken.

Vergeet niet dat de fontein wordt geleverd met een borstelgereedschap voor de pomp, wat ook zal helpen om een volledige reiniging te krijgen en de levensduur van uw apparaat te verlengen.

Hoewel deze ontwerpelementen helpen om het schoonmaken minder gedoe te maken, is de fontein niet perfect op dit gebied. De ABS-kunststofconstructie is poreus in vergelijking met roestvrij staal of keramiek, dus het is gevoelig voor het accumuleren van bacteriën en ander ongewenst materiaal. Hoewel ik tijdens mijn test niet veel slijm of andere vormen van opbouw op de fontein heb opgemerkt, weet ik dat dit – en bijgevolg kattenacne – een veel voorkomend probleem is voor mensen die plastic fonteinen gebruiken.

Dus hoewel de fontein goed werk levert op het gebied van filtratie, zorgt de plastic constructie ervoor dat het niet een van de meest hygiënische opties op de markt is.

Met meerdere drinkopties heeft de fontein veel kattenaantrekkingskracht.

Wessie inspecteert de Petlibro Capsule fontein

Hoewel ik geen foto’s kon maken van mijn katten met behulp van de fontein, namen ze het gemakkelijk op, kabbelend uit de vers beluchte kom.

Mijn katten zijn gewend om uit waterfonteinen te drinken, dus het was geen verrassing dat ze gemakkelijk naar hun nieuwe Capsule-fontein gingen.

Hoewel ze liever uit de kom dronken dan uit de beek, gebruikte ik vooral de fontein met de tuitbevestiging op zijn plaats.

Petlibro fontein tuit

De tuit van de Petlibro Capsule zorgt voor een vloeiende, vrij stromende waterstroom.

Dat was echter niet mijn enige optie – als mijn katten de voorkeur gaven aan een zacht borrelend zwembad, had ik de tuit kunnen verwijderen en ze in plaats daarvan kunnen laten genieten van een zachte, spetterende bubbler.

Petlibro Capsule fontein zonder tuit

Zonder de tuit op zijn plaats creëert de Petlibro Capsule een zacht, zacht borrelend zwembad.

Dus of uw kat nu van een druiperige kraan houdt of meer geneigd is om uit het toilet te drinken, de Petlibro Capsule heeft een optie voor u. Terwijl de fontein geen stroomaanpassing heeftment, de verwijderbare tuit moet voldoende variatie bieden voor de meeste katten.

Bovendien zullen gevoelige katten en mensen de rust van de fontein waarderen. Terwijl de motoren van andere fonteinen brommen of fluisteren terwijl ze draaien, was de Petlibro Capsule bijna stil, met opspattend water als enige merkbare geluid.

Hoeveel kost de Petlibro Capsule Cat Water Fountain?

De Petlibro Capsule waterfontein kost $ 39,99 in de Petlibro-winkel, waardoor deze zich in het midden van het prijsspectrum van de waterfontein bevindt. Maar hoewel het vooraf niet de duurste fontein is, kan het na verloop van tijd duur worden.

Dat geavanceerde filtratiesysteem heeft een prijs, met een 4-pack filters die $ 15,99 kosten in de Petlibro-winkel. Als u petlibro’s suggestie van een filterwissel eens in de 2 weken volgt, komt dat neer op ongeveer $ 96 per jaar. Met een losser tweemaandelijks wisselschema kijkt u nog steeds naar een jaarlijkse filterrekening van $ 48.

Vergeleken met de jaarlijkse filtervervangingskosten van $ 31 – $ 62 van de Catit Flower Fountain, begint de Capsule eruit te zien als een prijzige langetermijninvestering.

U kunt uw uitgaven in de loop van de tijd verminderen door een filter-en-fonteinbundel aan te schaffen. Een fontein met een 4-pack filters kost $ 52,78 (een besparing van $ 3,20) en een bundel met een fontein en 8 filters kost $ 65,57, wat u $ 6,40 bespaart in vergelijking met het afzonderlijk kopen van de fontein en filters.

Algemene indrukken

Hoewel het klein is en een no-nonsense ontwerp heeft, moet de Petlibro Capsule niet worden onderschat. Als u op zoek bent naar een rustige maar krachtige fontein die uitstekende filtratie en eenvoudig onderhoud biedt, is de Capsule een veelbelovende optie.

Maar het is niet perfect. De grootste gebreken van de Capsule zijn de grootte, plastic constructie en prijs.

Met zijn capaciteit van 71 ounce moest ik de fontein om de paar weken bijvullen met twee natgevoerde katten. Katten die droge diëten eten, hebben waarschijnlijk vaker navullingen nodig. En hoewel plastic fonteinen een economische en aantrekkelijke keuze zijn, hebben ze een verhoogd risico op bacteriële ophoping en kattenacne.

Ten slotte, met filtervervangingskosten zo hoog als $ 96 per jaar, is dit geen goedkope fontein en kan het na verloop van tijd als een geldverslinding beginnen te voelen. Meer kostenbewuste klanten willen misschien zoiets als de PetSafe Drinkwell Platina.

Waar koop je de Petlibro Capsule Cat Water Fountain?

Als u in de Verenigde Staten woont, kunt u de Petlibro Capsule kopen via de Petlibro-winkel.

Voer de couponcode in ALLABOUTCATS bij het afrekenen om uw 20% korting op uw eerste aankoop van de Capsule of een ander enkel item in de winkel veilig te stellen. Uw Petlibro-aankoop wordt gratis verzonden naar adressen in de aangrenzende Verenigde Staten en wordt ondersteund door hun 30-dagen geld-terug-garantie.

Klanten in het Verenigd Koninkrijk kunnen de Petlibro Capsule vinden die op Amazon wordt verkocht.

Wil je meer weten? U kunt ook volg Petlibro op Instagram en zoals hun pagina op Facebook.

Voer ALLABOUTCATS in bij het afrekenen om 20% korting te krijgen op elk item in de Petlibro-winkel

Zicht op Chewy