Petlibro Easy Feed 6L Automatische Pet Feeder Review

Petlibro automatische voerbak voor huisdieren die kattenvoer uitdeelt

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Als u op zoek bent naar een rechtopstaande feeder die droog kattenvoer in een breed scala aan portiegroottes en planningspatronen dispenseert, is de Petlibro Easy Feed een slanke, eenvoudige optie die – zoals de naam al doet vermoeden – gemakkelijk te gebruiken is voor zowel mens als kat.

Met een veilige trechter, handige indicatielampjes en flexibele voeding is het een prestatiegerichte eenheid die aan zowat de behoeften van elke kat voldoet.

Voer ALLABOUTCATS in bij het afrekenen om 20% korting te krijgen!

Zicht op Chewy

Hoewel het een functioneel en katvriendelijk ontwerp heeft waardoor het goed geschikt is voor de meeste huizen, is deze feeder niet voor iedereen. Het is geen partij voor hardcore voedseldieven en het anti-overloopsysteem kan voor sommige gebruikers frustrerend zijn.

Blijf lezen om alle details over de Petlibro-feeder te krijgen, inclusief hoe goed deze presteerde in mijn thuistest met twee katten. Als u geïnteresseerd bent in het kopen van de Petlibro feeder, gebruik de ALLABOUTCATS coupon code om 20% korting te krijgen op uw eerste bestelling van de Petlibro winkel.

Waarom zou u ons vertrouwen?

All About Cats heeft honderden kattenproducten beoordeeld, waaronder een reeks huisdiertechnologie en accessoires zoals waterfonteinen, speelgoed en feeders.

Als een van de hoofdproductrecensenten bij All About Cats heb ik persoonlijk tientallen van deze producten geprobeerd met mijn twee katten, Wessie en Forest. Ik heb feeders onderzocht, uit elkaar getrokken, schoongemaakt en getest, variërend van klassiekers zoals de PetSafe Healthy Pet Simply Feed tot hightech units met microchipdetectie en ingebouwde webcams.

Op basis van deze achtergrond weet ik waar ik op moet letten in een goede automatische feeder, welke gebreken dealbreakers zijn en welke feeders het beste passen bij verschillende soorten woningen.

Met dat alles in gedachten, laten we eens kijken naar mijn beoordeling van de Petlibro Easy Feed 6L Automatic Pet Feeder.

Laten we eerst wat achtergrondinformatie krijgen over de Petlibro Easy Feed.

Petlibro Automatische Pet Feeder Review Functie

De Petlibro Easy Feed Automatic Pet Feeder is een programmeerbare rechtopstaande feeder waarmee u uw kat aangepaste porties droogvoer kunt geven op de tijden van uw keuze.

Petlibro’s Easy Feed automatische voerbak voor huisdieren is een programmeerbare rechtopstaande feeder uit het midden van het bereik.

Een rechtopstaande feeder werkt een beetje als een kauwgomballenmachine, met een voedseltrechter aan de bovenkant en een doseermechanisme dat zich opent om brokjes in de kom te laten stromen.

Wanneer u er een instelbare timer op zet, wordt uw brok-doseermachine een programmeerbare feeder. Deze feeders zijn een goede keuze voor mensen die de voedselinname van hun kat gedurende de dag willen beheersen, vooral als ze niet thuis zijn. Voor katten die droogvoer eten, is dit type portiecontrole een verbetering ten opzichte van eindeloze vrije voeding.

De Petlibro automatische feeder is ontworpen om afgemeten porties voedsel af te geven volgens een schema naar keuze.

Met zes maaltijdtijden en portiegroottes, variërend van ongeveer 2,5 theelepels tot 3 kopjes, kunt u uw kat een op maat gemaakte voedingservaring geven.

Naast basisprogrammeerfuncties heeft de feeder een paar extra functies die hem onderscheiden van de concurrentie.

Met de feeder kunt u een spraakbericht van 10 seconden opnemen dat bij elke maaltijd wordt afgespeeld. Het heeft blauwe en rode indicatielampjes om te zien of de feeder onderhoud nodig heeft. Een gemakkelijk afleesbaar LCD-scherm maakt programmeren eenvoudig en geeft u nuttige waarschuwingen voor bijvullen, vastlopen en bijna lege batterijen.

Over het algemeen biedt de feeder een mooie balans tussen eenvoud en bruikbare functies. Het is geen hippe,jazzy WiFi-geïntegreerde smart unit met een camera en smartphone-app, hoewel Petlibro wel een WiFi-feeder als u geïnteresseerd bent, maar het heeft een slimme selectie praktische functionaliteiten die u niet zult zien in de meeste concurrerende rechtopstaande feeders.

Bekijk Petlibro Automatische Huisdiervoeder. Voer ALLABOUTCATS in om 20% korting te krijgen!

Laten we het hebben over mijn ervaring met het gebruik van de Petlibro Easy Feed Automatic Pet Feeder.

De afgelopen twee weken heb ik de Petlibro feeder uitgeprobeerd met mijn twee katten. We hebben het opgezet, een aantal maaltijden verstrekt en de verschillende functionaliteiten uitgeprobeerd.

Unboxing en instellen

Petlibro automatische voerbak voor huisdieren in doos

Het Petlibro automatisch huisdier feeder wordt netjes verpakt in een doos geleverd met alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

De Petlibro-feeder wordt netjes verpakt in een doos met de componenten die u nodig hebt om aan de slag te gaan, waaronder de feeder body, kom, netsnoer en adapter, en handleiding. Er is zeer weinig installatie vereist.

Je moet een paar stukjes tape en beschermende film eraf trekken en vervolgens de kom in de feederbasis schuiven.

Hoewel de feeder meestal wordt gevoed met de voedingskabel die is aangesloten op een stopcontact, heeft deze ruimte voor drie D-batterijen (niet inbegrepen), die back-upstroom leveren in geval van een storing.

Grootte en capaciteit

De feeder is 9,5″ breed bij 7,7″ diep en 14,2″ hoog of 24,13 x 19,56 x 36 cm.

Met zijn rechte, slanke lijnen en relatief kleine kom zou het een onopvallende eenheid moeten zijn in vergelijking met andere toonaangevende rechtopstaande feeders zoals de grote, diepe PetSafe Simply Feed.

De trechter heeft een capaciteit van 6 liter of 25,4 kopjes, wat voldoende zou moeten zijn om een typische kat minstens 25 dagen mee te gaan, afhankelijk van de calorische dichtheid van hun voedsel.

Programmeren van de feeder

Programmeren van de Petlibro automatische voerbak voor huisdieren

Het programmeren van de feeder is niet moeiteloos – de handleiding vereist enige aandacht en de bedieningselementen zijn niet helemaal intuïtief – maar het is gemakkelijker dan het instellen van sommige andere feeders duurt slechts een paar minuten.

Met de handleiding en de snelstartgids als referenties, gebruikt u het voorste knoppaneel en het LCD-scherm om de Petlibro automatische feeder te programmeren. Programmeren begint met het instellen van de tijd zodat de feeder kan doseren volgens een nauwkeurig schema en vervolgens het instellen van maaltijdtijden en portiegroottes voor elk van hen.

De handleiding was niet zo gemakkelijk te volgen als degene die ik kreeg met een oudere versie van Petlibro’s 4L-feeder, en ik merkte dat de bedieningselementen niet zo intuïtief waren als ik zou willen. Het lijkt een beetje op het programmeren van een digitaal horloge – je moet knoppen ingedrukt houden en zorgvuldig door meerdere menu’s navigeren.

Toch was het nog steeds eenvoudiger dan het programmeren van veel andere automatische feeders, en binnen een paar minuten kon ik een paar maaltijden programmeren met verschillende portiegroottes.

Petlibro-feeders tonen geen volume- of gewichtseenheden op het LCD-scherm.

In plaats daarvan worden de maaltijden van uw kat gemeten in “porties”. Eén portie komt overeen met ongeveer 15 ml of tussen 2,5 theelepels en een eetlepel, afhankelijk van het type brok dat je gebruikt.

Met elke maaltijd die iets tussen 1 en 50 porties meet, krijgt u een breed scala aan opties voor maaltijdgrootte.

Hoe presteerde de Petlibro Easy Feed?

Petlibro automatische huisdier feeder doseren

De Petlibro dispenser werkt meestal consistent, maar is niet voor iedereen perfect.

Tijdens mijn test van twee weken ontdekte ik dat de Petlibro-feeder consistent werkte en maaltijden op de door mij gekozen tijden verstrekte. Het liep rustig en soepel, zonder luid gekletter of voedsel dat van de kom stuiterde.

Het portiedoseersysteem is echter niet perfect.

Ten eerste heeft de feeder geen langzame voerfunctionaliteit. Op andere feeders geeft de langzame voermodus elke minuut of zo een paar stukjes brokjes af, waardoor uw kat wordt aangemoedigd om langzaam te eten. Dit kan een goede optie zijn voor katten die de neiging hebben om hun maaltijden te sjaalen en daarna op te krabbelen.

Met zes voersleuven en porties zo klein als 15 ml, kunt u de maaltijden van uw kat handmatig in kleine segmenten verdelen, maar er is geen manier om dit automatisch te doen.

Het tweede probleem dat ik waarnam bij het testen van de feeder is dat grotere porties niet allemaal tegelijk naar buiten komen. Zodra de feeder ongeveer 7 porties uitdeelt, beginnen brokjes een back-up te maken rond de chute en stopt het doseren.

Natuurlijk, als uw kat het voedsel eet, daalt het niveau in de kom, de parachute zal opklaren en de rest van zijn maaltijd zal in de kom vallen. Dat gezegd hebbende, als het komniveau niet binnen 10 minuten daalt, stopt de feeder helemaal met doseren. De meeste mensen willen niet dat hun katten 7 of meer porties per maaltijd eten, dus het is onwaarschijnlijk dat deze functie een probleem zal veroorzaken, maar sommige gebruikers vinden het misschien beperkend.

Hoe veilig is de feeder?

Naast het observeren hoe het maaltijden in de kom deelde, heb ik gekeken naar hoe goed de feeder in staat is om te voorkomen dat katten in het voedsel komen buiten van de maaltijden. Hoewel het vergrendelende deksel enige veiligheid toevoegt, ontdekte ik dat het mogelijk was om wat voedsel eruit te halen door de feeder op zijn kant om te slaan of omhoog te reiken in de chute.

Uiteindelijk is deze feeder veilig als uw kat niet gemotiveerd is om zich een weg naar binnen te hakken, maar het meest motiverendd katten zullen een manier vinden om te vissen of wat extra brokjes uit te strooien.

Wat de katten dachten

Wat vonden de katten van de feeder

Hoewel Wessie blij was om de feeder met mij op te zetten, staat zijn vochtrijke dieet het niet toe om een droogvoerdispenser grondig te testen. Toch gebruikte hij het een keer en leek het leuk te vinden.

Mijn katten volgen een natvoerdieet, dus ze konden niet de volledige ervaring krijgen van het gebruik van de Petlibro-feeder als hun enige voedselgerecht.

Dat gezegd hebbende, zag ik Wessie een snack uit de kom stelen en hij leek blij met het ontwerp.

De kom is breed en ondiep genoeg om in het gezicht van een kat te passen zonder ze in krappe plekken te knijpen, en het eten ervan leek moeiteloos te zijn. In tegenstelling tot andere feeders die zoemen, kreunen en luid kletteren, loopt de feeder rustig en zag ik geen enkele aanwijzing dat mijn katten er bang voor waren.

Prijs

De Petlibro Easy Feed 6L Automatic Pet Feeder kost $ 69,99.

Dat is een goede prijs – ik heb vergelijkbare feeders gezien met een prijs van meer dan $ 90, soms zonder de verscheidenheid aan functies te bieden die we van deze Petlibro-eenheid zien.

Daarnaast werken we samen met Petlibro om u een geweldige deal te bieden. Wanneer u de couponcode invoert ALLABOUTCATS in de Petlibro winkel kassa, ontvang je 20% korting op je aankoop. Dat brengt uw kosten terug tot $ 59,49, wat een zeer concurrerende prijs is voor zo’n functierijke feeder.

Algemene indrukken

De Petlibro Easy Feed 6L Automatic Pet Feeder biedt een uitstekende balans tussen eenvoud en functionaliteit.

De handige indicatielampjes, spraakopname en het gemakkelijk afleesbare LCD-scherm maken het een fluitje van een cent om in te stellen en te controleren, en het is net zo comfortabel voor uw kat om te gebruiken.

Als u op zoek bent naar een scherp geprijsde feeder die flexibel genoeg is voor vrijwel elke kat, is de Petlibro Easy Feed 6L Automatic Pet Feeder een sterke kandidaat.

Waar koop je de Petlibro Automatische Dierenvoeder?

Petlibro’s feeder wordt zowel via de Petlibro-winkel als Amazon verkocht.

Als u winkelt in de Petlibro-winkel, kunt u profiteren van onze kortingscode en $ 10,50 besparen, waardoor uw kosten dalen tot $ 59,49.

Binnenkomen ALLABOUTCATS bij het afrekenen om uw 20% korting op uw eerste aankoop van de Petlibro automatische dierenvoeder of een ander enkel item in de winkel veilig te stellen.

Uw Petlibro-aankoop wordt gratis verzonden naar adressen in de aangrenzende Verenigde Staten en wordt ondersteund door hun 30-dagen geld-terug-garantie.

Wil je meer weten? U kunt ook volg Petlibro op Instagram en zoals hun pagina op Facebook.

Voer ALLABOUTCATS in bij het afrekenen om 20% korting te krijgen!

Zicht op Chewy