Zijn bell collars slecht voor het gehoor van een kat? Alles wat u moet weten!

Bell-halsbanden zijn erg populair bij katteneigenaren omdat de schattige kleine jingle iedereen in de buurt laat weten dat de kat in de buurt is. Het is geen geheim dat dit soort halsbanden angstige katten erg ongemakkelijk kunnen maken door het willekeurige geluid dat hen blijft volgen, maar kunnen deze klokken ook slecht zijn voor het gehoor van een kat? Over het algemeen zijn belhalsbanden niet schadelijk voor het gehoor van een kat. Blijf lezen om meer te weten te komen over deze halsbanden en of ze al dan niet negatieve effecten kunnen hebben op de gezondheid van uw kat.

cat + lijnverdeler

Zijn bell collars schadelijk voor het gehoor van een kat?

Kattenouders maken zich vaak zorgen over de effecten die klokhalsbanden op de oren van hun kat kunnen hebben, maar gelukkig hebben studies bij mensen aangetoond dat individuen niet worden beïnvloed door de decibels die worden geproduceerd door geluiden die lijken op kattenbellen. Deze klokken produceren geluiden die variëren van ongeveer 50 tot 60 dB en katten mogen niet worden beïnvloed door geluiden onder de 80 dB.

Hoewel dit de bezorgdheid van een kattenliefhebber kan laten rusten over de mogelijke effecten die deze klokken kunnen hebben op het gehoor, zijn er enkele andere negatieven die deze halsbanden kunnen hebben, dus het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de voor- en nadelen van belhalsbanden voordat u besluit er een om de nek van uw kat te doen.

kat met halsband bell_flo_info, Pixabay
Afbeelding Credit: flo_info, Pixabay

garen ball divider

De voor- en nadelen van Bell Collars

Zoals met de meeste dingen in het leven, zijn er positieve en negatieve dingen. De keuze om een belkraag te gebruiken of niet, is volledig afhankelijk van de voorkeur van de eigenaar, dus we hebben een lijst met alle voor- en nadelen van dit soort halsbanden verstrekt om u te helpen de meest goed geïnformeerde beslissing te nemen.

Voordelen (3 voordelen van Bell Collars)

1. Waarschuwt potentiële prooien

De belangrijkste reden voor eigenaren om een belkraag te gebruiken, is om lokale dieren in het wild te waarschuwen om te voorkomen dat ze het slachtoffer worden van katten. Dit is in de eerste plaats voor katten die buiten mogen rondlopen.

Bell collars dienen als een manier om de potentiële prooi van een kat te waarschuwen voor hun aanwezigheid, waardoor ze voldoende waarschuwing krijgen om te ontsnappen. Hoewel het een effectieve aanpak is, zijn er tal van andere manieren om te voorkomen dat katten de lokale fauna beïnvloeden en het milieu negatief beïnvloeden, met als meest effectieve het te allen tijde binnenhouden.

kattenhalsband met bel
Afbeelding Credit: 19eli14, Pixabay
thematische pauze

2. Helpt u bij het bijhouden van hun verblijfplaats

Een ander positief punt van belhalsbanden is dat het je helpt de verblijfplaats van je kat bij te houden. Katten hebben een speciaal talent om kleine ruimtes binnen te sluipen die je het minst zou verwachten. Super behendige katten staan er zelfs om bekend dat ze bovenop koelkasten of kasten kamperen. De belkraag zet een domper op hun stealth en maakt ze gemakkelijker te vinden.

thematische pauze

3. Kan meerdere kattenhuishoudens helpen

Veel kattenliefhebbers begrijpen dat het hebben van een huishouden met meerdere katten niet altijd een vredige, vriendelijke omgeving is. Katten zijn kieskeurige wezens die niet altijd met elkaar overweg kunnen. Als je een kat hebt die bekend staat om het pesten van andere leden van het huishouden, kun je een belhalsband om hen heen doen om de anderen te waarschuwen voor zijn aanwezigheid om hen een kans te geven om uit de vuurlinie te komen.

Zwart-witte-Thaise-katten-met-bel-halsbanden
Afbeelding credit: Wasuta23, Shutterstock

Nadelen (4 negatieve dingen van Bell Collars)

1. Bell Kragen Zijn Luidruchtig

Het is niet bepaald een verrassing dat klokkragen luidruchtig zijn, het is tenslotte hun belangrijkste doel, afgezien van uiterlijk. Het lijkt in eerste instantie misschien schattig om je kat overal te laten rinkelen, maar het overmatige geluid kan snel oud worden.

Het is belangrijk om te onthouden dat katten de neiging hebben om ’s nachts actief te zijn, dus misschien wilt u rekening houden met de gewoonten van uw kat bij het beslissen of u wilt dat ze een constant geluid maken terwijl ze onderweg zijn.

Als ze je ’s ochtends vroeg niet wakker maken om een vuur onder je aan te steken om aan hun ontbijt te beginnen, word je gewekt door het geluid van de belkraag terwijl ze hun werk doen.

thematische pauze

2. Ze beperken succesvolle jacht

Hoewel halsbanden die potentiële prooien waarschuwen een geweldige manier zijn om lokale dieren in het wild te beschermen, kunt u vertrouwen op de hulp van uw kat om knaagdieren uit uw huis te houden. Als je een fervent mouser hebt en je stopt ze in een belkraag, zullen ze niet de succesvolle jager zijn die je gewend bent. Katten gebruiken hun sluipende jachtvaardigheden om die stiekeme, nietsvermoedende knaagdieren te vangen en je zult ze zeker remmen door met geweldng ze om constant lawaai te maken.

cat bell collar_Jamesington_Wikimedia
Afbeelding Credit: Jamesington, Wikimedia
thematische pauze

3. Ze kunnen angst veroorzaken

Een van de grootste nadelen van een belhalsband is wanneer het een kat onnodige stress en angst veroorzaakt. Sommige katten nemen zonder problemen halsbanden aan, maar anderen die angstiger zijn, kunnen worden verzwakt door dit nieuwe geluid aan hen te hechten.

Sommige katten hebben zich zelfs onder bedden verstopt uit angst voor dit onbekende geluid waaraan ze niet kunnen ontsnappen, weigeren te eten of de kattenbak te gebruiken uit angst voor de bel. Er is geen manier om te zeggen hoe uw kat zal reageren totdat u de halsband uitprobeert, maar als het iets is dat u wilt gebruiken, wilt u ze als kittens beginnen of langzaam volwassenen overschakelen door ze een beetje ongevoelig te maken.

thematische pauze

4. Ze vormen een potentieel veiligheidsrisico

Een ander nadeel van de belkraag is het potentiële veiligheidsrisico van vast komen te zitten of vast te zitten. Het wordt al aanbevolen dat katten halsbanden dragen om dit te voorkomen, maar de bel loopt ook het risico om vast te komen zitten, net als de halsband zelf.

Als u van plan bent om een belkraag te gebruiken, is het het beste om veilig te zijn en te kiezen voor een ontsnapping met een bel in plaats van een traditionele kraag. Dit is vooral belangrijk voor katten die toegang hebben tot het buitenleven, waardoor ze een groter risico lopen om ergens aan vast te hangen of in woordenwisselingen met andere dieren te raken.

kattenpootverdeler

Conclusie

Bell collars zijn niet schadelijk voor het gehoor van een kat omdat de decibels die door deze halsbanden worden geproduceerd minstens 20 decibel lager zijn dan wat hun gehoor zou beïnvloeden. Hoewel effecten op het gehoor misschien geen probleem zijn bij het gebruik van dit type halsband, zijn er tal van andere voor- en nadelen om in gedachten te houden bij het beslissen om een belkraag te gebruiken of niet.

thematische pauze

Uitgelichte afbeeldingscredit: bmf-foto.de, Shutterstock