Zijn Savannah Cats legaal in Californië? Wat u moet weten!

Als u een uniek, energiek huisdier aan uw huis in Californië wilt toevoegen, is de Savannah-kat misschien wat u zoekt. Omdat dit ras echter een hybride is met een echte wilde soort als één ouder, de servalkat, zijn ze niet in elke staat legaal. Californische Savannah kattenliefhebbers hebben echter geluk, want alle generaties van dit ras zijn legaal om zonder vergunning te bezitten, dus Ja, het is legaal om een Savannah-kat in Californië te bezitten.

In dit artikel zullen we meer te weten komen over hoe Savannah-katten worden gefokt, inclusief de generatieverschillen die soms beslissen of men legaal is of niet in andere staten. We zullen ook een paar details bespreken over hoe het is om een Savannah-kat als huisdier te hebben.

cat + lijnverdeler

Savannah Cats: generaties uitgelegd

Zoals we al zeiden, zijn alle generaties Savannah-katten legaal in Californië. Maar wat is een generatie, en waarom beperken sommige staten welke van deze je kunt bezitten?

Het Savannah-ras is ontstaan door huiskatten zoals de Siamees te kruisen met Afrikaanse servalkatten, een wilde soort. Alle Savannah-katten krijgen een generatienummer toegewezen, beginnend met F1 en hogerop, wat aangeeft hoeveel van hun genetica afkomstig is van de serval. F1 Savannah katten zijn het nauwst verwant aan servals en bevatten tot 75% van het wilde DNA.

Hoewel alle Savannahs technisch als “huiselijk” worden beschouwd omdat ze hybriden zijn, kan de aanwezigheid van meer serval katgenen een verschil maken in de persoonlijkheid en het gedrag van het dier. Het fokken van Savannah-katten naar elkaar om nieuwe generaties te creëren, verdunt de invloed van de serval-afkomst verder. Daarom zullen sommige staten alleen toestaan dat latere generaties, F4-F5 en hoger, bijvoorbeeld, in privébezit zijn.

savannah kat die bij het raam staat
Afbeelding credit: kuban_girl, Shutterstock

Hoe generatie gedrag beïnvloedt

Alle Savannah-katten vertonen gedragskenmerken die anders zijn dan hun familieleden van het huisras. Ze zijn bijvoorbeeld veel groter dan de meeste andere katten, vooral mannetjes die maar liefst 30 pond wegen. Savannah katten zijn ook zeer energiek, speels en intelligent.

Savannah-katten van de vroege generatie hebben de neiging om meer wilde eigenschappen te behouden. Ze zijn vaak onafhankelijker en hebben een meer uitdagende tijd om zich aan te passen aan het gezinsleven, vooral als ze niet vroeg worden gesocialiseerd. Deze katten vinden het misschien niet leuk om hun eigenaren te delen met andere huisdieren of kinderen.

Latere generaties Savannah-katten, F4 en hoger, hebben de neiging om zich meer als huiskatten te gedragen, hoewel je nog steeds kunt verwachten dat ze zeer nieuwsgierig, energiek en niet bijzonder knuffelig zijn. Ze kunnen echter meestal beter overweg met oudere kinderen en honden wanneer ze veel vroege socialisatie krijgen.

kitten ras Savannah_Kolomenskaya Kseniya_shutterstock
Bron: Kolomenskaya Kseniya, Shutterstock

Het bezitten van een Savannah Cat

Inwoners van Californië kunnen zich gerustgesteld voelen dat ze de wet niet zullen overtreden door een Savannah-kat te bezitten, maar er zijn andere factoren waarmee u rekening moet houden voordat u beslist of dit het huisdier voor u is. Helaas besluiten sommige mensen dat ze een Savannah-kat willen vanwege zijn exotische uiterlijk en leren ze niet genoeg over hoe het is om ermee te leven, wat leidt tot ongelukkige resultaten voor het dier.

Savannah katten zijn niet het ras voor degenen die op zoek zijn naar een relaxte kat die graag op de bank kruipt. Het zijn eindeloos nieuwsgierige, ondeugende, energieke dieren die veel beweging en mentale stimulatie nodig hebben. Zonder dit kunnen ze zich snel vervelen en destructief worden.

Sommige katten verdragen het om een groot deel van de dag alleen door te brengen, maar de Savannah is daar niet een van. Ze hebben een hechte band met hun mensen en hebben veel aandacht nodig. Latere generaties kunnen genieten van een ander gezelschapsdier, maar zorg ervoor dat ze eerst zorgvuldig samen worden gesocialiseerd.

Actieve individuen en gezinnen zijn het meest geschikt voor het leven met een Savannah-kat. Dit ras is intelligent en kan snel leren om aan de lijn te lopen, waardoor ze veilig kunnen deelnemen aan buitenavonturen. Veel Savannah katten houden zelfs van zwemmen.

Thuis houden Savannah-katten van klimmen en spelen met interactief speelgoed. Kattenbomen, planken en zitstokken zijn een must voor dit ras. Ze willen misschien niet in je schoot kruipen, maar je Savannah-kat zal je waarschijnlijk niet uit hun zicht laten, vaak hun eigenaren volgen als honden.

savannah zittend op de bank
Afbeelding Credit: Kolomenskaya Kseniya, Shutterstock

kattenpootverdeler

Conclusie

Als je je onderzoek hebt gedaan en gelooft dat je een goed thuis kunt bieden voor een Savannah-kat, kies dan zorgvuldig een fokker. De International Cat Association (TICA) registreert Savannah katten en is een uitstekende plek om te beginnen met het vinden van een gerenommeerde fokker. Zoals we hebben geleerd, kunnen de verschillende generaties Savannah-katten erg uitdagend zijn om mee te leven, en je moet er zeker van zijn dat de fokker die je kiest de waarheid vertelt over wat je koopt. Vroege socialisatie en training zijn ook essentieel en ervaren fokkers zullen uw Savannah-kitten een goede basis geven.

thematische pauze

Uitgelicht afbeeldingskrediet: AJR_photo, Shutterstock