Hoeveel spinnen Siamese katten?


Siamese katten staan bekend om hun prachtige puntige vachten en zonnige persoonlijkheden. De sympathieke katten zijn aanhankelijk, lief en houden van interactie met mensen. Als een van de oudste rassen, komen ze in verschillende kleuren en hebben ze prachtige blauwe ogen, maar hun neiging tot vocaliseren is wat hen echt onderscheidt van andere rassen.

Siamese katten spinnen niet meer of minder dan andere katten. Lees verder voor een paar leuke weetjes over deze prachtige katten en waarom ze miauwen en spinnen!

kattengezicht verdeler 2

Is het waar dat Siamese katten graag praten?

Absoluut! Het zijn serieus vocale katten. Ze reageren graag op hun mensen als ze worden aangesproken en vocaliseren vaak. Ze miauwen om je te laten weten dat ze honger hebben, zich vervelen, geaaid willen worden, willen dat je de achterdeur opent, geïnteresseerd zijn in een beetje kattenkruid, hun favoriete deken willen, en nog veel meer. Hoewel het vocaliseren van Siamese katten over het algemeen een schattige eigenschap is, kan het overweldigend worden als de kat gestrest of verveeld raakt.

siamese kat liggend op groen gras miauwen
Image Credit: RLapa, Shutterstock

Dus hoe zit het met spinnen?

Hoewel Siamese katten meer miauwen dan de meeste andere rassen, spinnen ze niet meer of minder dan andere katten. Ze zijn vriendelijk en spinnen graag als ze geaaid worden of andere interacties hebben met hun favoriete mensen.

Hoewel katten spinnen als ze tevreden zijn, doen ze dat ook om andere redenen die wetenschappers nu pas beginnen te begrijpen. Katten spinnen als een manier om zichzelf te kalmeren bij stress. Het blijkt dat ze ook spinnen om pijn te verminderen, en er zijn aanwijzingen dat spinnen op sommige frequenties zelfs botherstel kan bevorderen.

Niet alle katten spinnen hetzelfde. Kitties spinnen vaak als ze honger hebben, maar wetenschappers hebben ontdekt dat dit spinnen vaak verborgen kreten bevat, zoals die van menselijke baby’s. Verrassend genoeg kunnen mensen over het algemeen het verschil zien tussen de verschillende soorten spinnen.

Hoe zien Siamese katten eruit?

U bent waarschijnlijk al bekend met het “standaard” uiterlijk van de Siamese kat, met een crèmekleurige of zilverachtige vacht die benadrukt wordt door donkere markeringen rond de oren, staart en poten van de kat. De prachtige katten komen echter ook voor in tinten oranje, lila, bruin en blauw. Maar alle Siamese katten hebben een donkere punt en opvallende blauwe ogen. Ze zijn meestal elegante, slanke wezens en wegen tussen de 8 en 15 pond. Balinese katten zijn langharige versies van het ras, en Himalaya katten zijn langharige Siamees-Perzische mixen.

blue point siamese kat liggend bij het raam
Image Credit: Lucie K, Shutterstock

Zijn Siamese katten goede huisdieren?

Absoluut. Ze zijn een van de meest populaire rassen in de Verenigde Staten sinds de late jaren 1800, toen de Amerikaanse consul in het Koninkrijk Siam een van de katten naar president Rutherford B. Hayes stuurde.

Ze zijn kortharig, hebben niet veel verzorging nodig, en zijn graag in de buurt van mensen, waardoor ze geweldige familie huisdieren zijn. Ze hebben echter de neiging om een sterke band met één persoon te ontwikkelen.

Ze zijn intelligent en kunnen zich gemakkelijk vervelen, en verveelde Siamese katten zijn niet verlegen om hun ongenoegen over de gang van zaken te laten blijken – vaak door overmatig miauwen.

Siamese katten doen het goed als ze verschillende speeltjes hebben om mee te spelen en mentaal stimulerende activiteiten, zoals voedselpuzzels, om ze bezig te houden. Omdat ze zo slim zijn, werkt negeren zelden, en ze zullen snel doorhebben waar je gek van wordt en zich met die activiteit bezighouden tot je toegeeft en ze de aandacht geeft die ze nodig hebben. Omdat ze sociaal zijn en graag bij mensen zijn, heeft dit ras de neiging om verlatingsangst te ontwikkelen als ze lange tijd alleen gelaten worden.

Ze zijn meestal relatief gemakkelijk te trainen, en je Siamese poes kunstjes leren of aan de lijn leren lopen levert tonnen voordelen op. Niet alleen zorgt het voor de mentale en fysieke stimulatie die de katten nodig hebben, maar het is ook een geweldige hechtingsactiviteit die helpt de verveling van de kat te verminderen en vervelinggerelateerde ondeugendheid te minimaliseren.

Als rasechte katachtigen zijn ze soms vatbaar voor gezondheidsproblemen, zoals hypertrofische cardiomyopathie. Ze zijn echter redelijk gezond en leven vaak 15 tot 20 jaar.

Waar komt de naam vandaan?

Siamese katten zijn een van de oudste rassen en werden in de 14e eeuw voor het eerst gefokt in Siam, het huidige Thailand. Ze worden beschreven in de Tamra Maew manuscripten, of Cat Book Poems, uit Ayutthaya, een Zuidoost-Aziatisch koninkrijk dat tussen de 14e en 18e eeuw het huidige midden en noorden van Thailand domineerde.

Siamese katten zien er heel anders uit dan de katten die voor het eerst werden gefokt in de jaren 1300. Het oorspronkelijke ras had geen hoekige gezichten en lichamen en leek meer op moderne Thaise katten dan op de katten die we nu als Siamees herkennen.

siamese kat met blauwe ogen
Image Credit: chromatos, Shutterstock

3 kat gezicht verdeler

Laatste gedachten

Siamese katten zijn vriendelijke huisdieren die graag met mensen omgaan. Ze zullen vrolijk spinnen als ze tevreden zijn en knuffelen met hun favoriete persoon. Ze zijn mooi, sociaal, intelligent en makkelijk om van te houden. Ze maken echter graag hun mening kenbaar en miauwen graag om hun punt over te brengen.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Kolander Art, Shutterstock