Hoeveel kosten smokingkatten in 2023 – Complete gids

Een Tuxedo kat is geen specifiek kattenras. Het is een vachtpatroon waardoor het huisdier eruitziet alsof het een smoking draagt met een schitterend wit shirt.

Als zodanig kunnen de kosten van Tuxies sterk variëren, afhankelijk van het ras en de stamboom van het huisdier dat u kiest. Over het algemeen kunt u overal tussen $ 1.000 en $ 3.000 uitgeven.

Het tweekleurige patroon (piebald) komt voor bij tal van rassen, waaronder Amerikaans korthaar, Perzische kat, Brits korthaar, Turkse van, Manx-kat, Maine Coon, enz. Hoewel het niet bijzonder zeldzaam is, kan de hoge vraag de initiële kosten van aankoop of adoptie opdrijven.

Er zijn moeilijke financiële beslissingen die je moet nemen voordat je een Tuxedo-kat mee naar huis neemt. In dit bericht zullen we de initiële en lopende kosten van het bezit van huisdieren demystificeren om u te helpen uw budget dienovereenkomstig in te stellen.

Duik er meteen in!

Kies eerst het onderwerp dat u wilt bekijken:

3 kattenverdelers

Een nieuwe smokingkat mee naar huis nemen: eenmalige kosten

De initiële kosten van een Tuxedo-kat zijn grotendeels afhankelijk van het ras dat u wenst.

Een Tuxedo Maine Coon-kitten kan bijvoorbeeld oplopen tot $ 2.300, met kittens uit hoge foklijnen die meer dan $ 3.000 kosten.

De Noorse Boskat haalt een gemiddelde prijs op en een kitten kost je ongeveer $ 1.500. Als je op het budget zit, kun je genoegen nemen met een Schotse vouw en tussen de $ 500 en $ 750 betalen.

Tuxies hebben geen definitieve prijs vanwege de vele factoren die fokkers overwegen. Zelfs smokings uit hetzelfde nest kunnen in prijs variëren op basis van hun kleur en de details van hun vachtpatronen.

De kosten van een kat kunnen ook worden beïnvloed door de moeite en kosten die een fokker doet om ervoor te zorgen dat deze specifieke kenmerken heeft.

Smoking catsitting in een stoel
Afbeelding credit: Suzanne Tucker, Shutterstock

Vrij

Het vinden van een Tuxedo-kat zonder kosten is ongewoon, hoewel het niet ongehoord is. Misschien heeft een vriend een nest kittens en zou hij het niet erg vinden om je er een te geven. Je kunt ook geluk hebben dat je een goede buur vindt die bereid is om zijn Tuxedo-kat gratis weg te geven aan een verantwoordelijke eigenaar.

Maar laten we eerlijk zijn; de kans om een Tuxie te krijgen zonder een cent uit te geven is klein.

Zelfs gratis adoptie-evenementen hebben zelden Tuxedo-kittens en u moet misschien genoegen nemen met een oudere kat, misschien een met een groot aantal gezondheidsproblemen.

Adoptie

Het adopteren van een Tuxie uit een asiel is een praktischer alternatief voor het scouten van je buurt voor een gratis kat. Adoptiekosten variëren tussen $ 110 en $ 225, afhankelijk van de organisatie waarvan u adopteert. De kosten kunnen zelfs hoger zijn op basis van de leeftijd en het ras van de kat die u wilt.

Andere aspecten die de adoptiekosten kunnen beïnvloeden, zijn de wellnessdiensten die een kat al heeft ontvangen. Ze kunnen vaccinatie, sterilisatie / castratie en chippen omvatten.

Adoptiecentra voor huisdieren hebben honderden prachtige katten die een liefdevol thuis nodig hebben. Het is altijd een goed idee om lokale dierenasielen te controleren voordat u een fokker raadpleegt. Helaas heb je een 50/50 kans om een Tuxie te vinden die wacht om geadopteerd te worden.

Smoking kat
Afbeelding credit: Liao Zhiwo Henry, Shutterstock

Fokker

De gemiddelde prijs van een Tuxedo-kat van een gerenommeerde fokker ligt tussen de $ 1.000 en $ 2.000. Prijzen kunnen echter oplopen tot $ 3.000, afhankelijk van de leeftijd, het ras en de afkomst van een kat.

Bovendien zijn de initiële kosten van het kopen van een Tuxie bij een fokker afhankelijk van tal van andere factoren, waaronder of u een gemengde ras- of raskat wilt.

Het is ook gebruikelijk voor fokkers om katten in te delen in categorieën huisdierkwaliteit en showkwaliteit. Hoewel beide uitstekende huisdieren zijn, halen smokings van showkwaliteit, vooral van zeldzame of populaire rassen, meer dan $ 3.000 op.

Een van de belangrijkste voordelen van het krijgen van uw Tuxie van een fokker is dat dergelijke experts opzettelijk hun katten fokken. Dit maakt het gemakkelijker om nauwkeurige informatie te verzamelen over het ras, de gezondheid en het temperament van de kat die u mee naar huis neemt.

kat face divider 2

Initiële installatie en benodigdheden

Het opzetten van een Tuxie kan duur zijn en je moet wat extra deeg uitdelen om je kat zich thuis te laten voelen. Er is een vrij lange lijst met items die je moet kopen, van belangrijke dingen zoals kattenbakvulling en voerbakken tot optionele aankopen zoals een zitstok bij het raam.

Artikel/ Dienst Prijs
Kattenhalsband $5 tot $30
Sterilisatie of castratie $270 tot $540
Eerste dierenartsonderzoek & vaccinaties $215 tot $540
Chippen $80 tot $110
Gebitsreiniging 4 dollar30 tot $645
Beddengoed $25 tot $50
Verzorgingsbenodigdheden $10 tot $60
Kattenbak $15 tot $750
Voedsel $15 tot $75
Behandelt $10 tot $50
Speelgoed $15 tot $80
Kattenmand $20 tot $145
Voer- & waterbakken $15 tot $145
smoking binnenlandse korthaar kat met grote verwijde pupillen
Afbeelding credit: Mary Swift, Shutterstock

verdeler-catclaw1

Hoeveel kost een smoking kat per maand?

Na het vereffenen van de eenmalige kosten van het opzetten van uw Tuxie in uw huis, zullen de maandelijkse kosten van de zorg voor uw kat drastisch dalen. Hier is een meer gedetailleerde uitsplitsing van waar het geld naartoe gaat.

Gezondheidszorg

Als u langskomt bij uw dierenarts voor vlooien- en tekenbehandelingen, verwacht dan tussen $ 140 en $ 185 uit te geven

Afbeelding credit: Liao Zhiwo Henry, Shutterstock

Voedsel

De kosten om de buik van uw kat vol te houden, kunnen sterk variëren, afhankelijk van het door u gekozen brokmerk. Grote kattenrassen hebben ook meer voedingsbehoeften dan kleinere.

Over het algemeen kun je verwachten dat je tussen de $ 40 en $ 60 uitgeeft voor een zak brokjes van vier pond. De kosten van traktaties variëren tussen $ 5 en $ 15.

Grooming

Soms zijn uitstapjes naar een professionele trimmer onvermijdelijk. De kosten voor een enkele afspraak variëren tussen $ 40 en $ 100, afhankelijk van het servicepakket dat u nodig hebt.

Tuxedo Ragdoll kat in de tuin
Afbeelding credit: Donna la, Shutterstock

Medicijnen en dierenartsbezoeken

Dierenartsbezoeken kunnen de totale kosten van het bezitten van een Tuxedo-kat drastisch verhogen. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken over ongeplande uitgaven als je een over het algemeen gezonde kat hebt. De kosten van dierenartsbezoeken en medicijnen variëren tussen $ 50 en $ 300, afhankelijk van de diensten die u nodig hebt.

Huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering kan zo hoog of zo laag zijn als uw budget toelaat. De gemiddelde dekkingskosten per maand zijn $ 9 tot $ 37. Uw uitgaven zijn afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij, het ras van uw Tuxedo-kat en het dekkingsplan dat het beste bij uw behoeften past.

U kunt het zich niet veroorloven om het belang van een huisdierenverzekering te onderschatten. Dekking geeft u gemoedsrust in het licht van onverwachte ziekte of letsel. Zoals eerder vermeld, kunnen dierenartsrekeningen een negatieve invloed hebben op uw financiën en uw maandelijkse budget met enkele duizenden dollars verhogen.

Onderhoud van het milieu

Een Tuxedo-kat gebruikt meestal ongeveer 20 pond strooisel per maand. Als u kiest voor strooisel op basis van silicagel, verwacht dan maandelijks tussen $ 10 en $ 25 uit te geven. Kleistrooisel is goedkoper en kost maandelijks tussen de $ 3 en $ 6.

Het is van vitaal belang om andere uitgaven te omvatten die u nodig acht, zoals het ontgeuren van sprays / korrels en geurverwijderende reinigingsmiddelen. Afhankelijk van de door u gekozen merken, kunt u tussen de $ 15 en $ 30 uitgeven. Je moet ook investeren in een krabber om te voorkomen dat je harige vriend je meubels verpest.

Item Prijs
Kattenbakvulling $3 tot $25
Ontgeurende spray of korrels $15 tot $30
Krabpaal/krabpaal $20 tot $200
smoking-kat-is-glimlachend
Image Credit: slidesl, Shutterstock

Vermaak

Als uw Tuxedo-kat binnen blijft, is het cruciaal om zijn omgeving te verbeteren en een redelijk scala aan entertainmentbronnen te bieden. U moet bijvoorbeeld verstop- en zitopties bieden om uw huisdier te laten klimmen en springen alsof het buiten was.

Bovendien heeft uw kat veel mentale en fysieke stimulatie nodig om te gedijen. Je kunt je Tuxie bijvoorbeeld aanmoedigen om te jagen door te investeren in speelgoed dat de natuurlijke jachtvolgorde nabootst. Touwspeelgoed en pingpongballen kunnen het urenlang vermaken terwijl het zijn “prooi” lokaliseert, het besluipt en erop springt.

Afhankelijk van uw budget en voorkeuren kost kattenspeelgoed $ 15 tot $ 80. Gelukkig gaan kwaliteitsartikelen langer mee, wat betekent dat je niet maandelijks aan nieuwe hoeft uit te geven.

cat + lijnverdeler

Totale maandelijkse kosten van het bezitten van een Tuxedo Cat

Uw merkvoorkeuren en de individuele behoeften van uw Tuxie zullen een belangrijke rol spelen bij het dicteren van uw maandelijkse uitgaven. Als u genoegen neemt met high-end merken van alleen de basisproducten die uw kat nodig heeft, kunnen de totale maandelijkse kosten van huisdierbezit oplopen tot $ 230.

Tuxedo-Ragamuffin-Kat
Afbeelding credit: Kill_Baal, Shutterstock

verdeler-catclaw1

Extra kosten om rekening mee te houden

Het leven gebeurt. Als verantwoordelijke huisdierouder moet u voor uw huisdier zorgen, of u nu ziek bent of moet travenvel. Het bedrag dat u uitgeeft, is sterk afhankelijk van de diensten die u nodig hebt.

Als u met uw kat moet reizen, kost het vliegen als vracht u ongeveer $ 200 enkele reis. Het verplaatsen naar een pension is goedkoper en kost ongeveer $ 25 per nacht. Als je in plaats daarvan kiest voor een oppas, verwacht dan tussen de $ 30 en $ 50 per nacht te betalen.

Hoewel je geen onverwachte maandelijkse kosten zult tegenkomen, is het het beste om een redelijk budget opzij te zetten voor je harige metgezel. Dit zal ervoor zorgen dat het gelukkig en gezond is, ongeacht de wendingen van het leven.

3 kat face divider

Het bezitten van een smoking kat met een beperkt budget

Het bezitten van een Tuxie hoeft niet moeilijk te zijn voor je portemonnee. Er zijn talloze effectieve manieren om kosten te besparen zonder de gezondheid en het geluk van je harige vriend te beïnvloeden.

Ten eerste moet u beginnen met het beschermen van de gezondheid van uw huisdier. De zekerste manier om dit te bereiken is om een uitgebalanceerd dieet en voldoende drinkwater te bieden. Zorg ook voor een gezonde voedingsroutine om veelvoorkomende medische problemen veroorzaakt door obesitas te voorkomen.

U kunt ook tandheelkundige werkkosten vermijden door de tanden van uw kat om de dag te poetsen en te investeren in veel tandheelkundige traktaties.

En natuurlijk kunt u geld besparen op tal van items door in bulk te kopen. Speelgoed, voedsel en kattenbakvulling kosten veel minder wanneer u een bulkaankoop doet.

smoking kat
Image Credit: laurenhudgins, Pixabay

Geld besparen op de verzorging van een Tuxedo-kat

Helaas kan het bijhouden van de kosten van het bezitten van een Tuxedo-kat klinken als meer dan waar je op had gerekend. Een beetje creativiteit kan echter een lange weg gaan om ervoor te zorgen dat de opvoedingskosten van uw huisdier binnen uw budget blijven zonder de gezondheid of het geluk van uw kat in gevaar te brengen.

Zorgkosten kunnen al snel een tol eisen van je financiën. De beste manier om ze te omzeilen is om te focussen op preventieve zorg. Regelmatige controles en vaccinaties kunnen u op de lange termijn duizenden dollars besparen door uw kat te beschermen tegen dure te behandelen ziekten.

Hartwormpreventieve medicatie kost bijvoorbeeld $ 5 tot $ 15 per maand. Hartwormziekte is niet te behandelen bij katten en kan u een aardige cent kosten om het te beheren.

Dus, wat als uw budget het niet mogelijk maakt om preventieve zorg te krijgen van reguliere dierenartsziekenhuizen?

U kunt geld besparen door goedkope vaccinaties in dierenasielen te plannen. Dergelijke centra bieden ook desexing-diensten tegen aanzienlijk lagere tarieven. U kunt uw dierenarts ook vragen om betaalbare huisdierenverzekeringen aan te bevelen die preventieve zorg dekken.

3 kattenverdelers

Laatste gedachten

Tuxedokatten hebben onweerstaanbare katachtige charmes. Hoewel het adopteren of kopen ervan tal van geweldige beloningen heeft, is het cruciaal om de initiële en lopende kosten te kennen die u zult maken.

Over het algemeen is de verzorging van huisdieren niet goedkoop, ongeacht het kattenras dat u kiest. De jaarlijkse kosten van het bezitten van een relatief gezonde Tuxedo-kat kunnen variëren tussen $ 340 en $ 1.250, afhankelijk van of u een huisdier binnen of buiten heeft.

De levenslange kosten van kattenbezit kunnen snel oplopen tot enkele duizenden dollars.

We hopen dat de bovenstaande informatie u kan helpen bij het instellen van een geschikt budget of bij het beslissen of u echt klaar bent om een Tuxie mee naar huis te nemen. In werkelijkheid is elk bedrag dat je uitgeeft slechts een kleine prijs om te betalen voor onvoorwaardelijke liefde.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: Esin Deniz, Shutterstock