Tuxedo Cat: Ras Info, Foto’s, Verzorging , Eigenschappen &Feiten

smoking-cat_esin-deniz_shutterstock-8942340

De smokingkat is geen op zichzelf staand ras, maar is een tweekleurig patroon dat bij veel verschillende soorten voorkomt en komt veel voor bij Amerikaanse huiskatten. Als u erover nadenkt om een smokingkat voor uw huis te krijgen en wilt weten of ze speciale eigenschappen of unieke kenmerken hebben, blijf dan lezen terwijl we kijken naar de gezondheid van de kostenverzorging en meer om uw vragen te beantwoorden en u te helpen beter geïnformeerd te zijn.

kattenpootverdeler

Wat is de prijs van Tuxedo Kitten?

De kosten van uw smokingkat zullen grotendeels afhangen van het ras dat u kiest, waarbij sommigen enkele duizenden dollars ophalen. Het is echter vrij gebruikelijk om mensen te vinden die huiskatten met korthaar bijna gratis weggeven met het smokingpatroon. U kunt misschien ook goedkope smokingkatten vinden in uw plaatselijke dierenasiel, omdat veel mensen om de een of andere reden niet langer voor hun huisdier kunnen zorgen en ze moeten opgeven voor adoptie. Kopen bij een dierenasiel is niet alleen goedkoop, maar het helpt ook om ruimte en middelen vrij te maken voor andere dieren in nood.

Naast de kosten van uw kat, moet u hem laten steriliseren of castreren, en het zal de eerste paar jaar verschillende reizen naar de dierenarts vereisen. Het heeft ook voedsel, traktaties en speelgoed nodig dat gedurende het hele leven van uw huisdier tot een aanzienlijke hoeveelheid kan oplopen.

kattenpootverdeler

3 weinig bekende feiten over smokingkatten

1. Ze kunnen geluk brengen

Veel mensen denken dat smokingkatten je geluk kunnen brengen omdat een groot aantal loterijwinnaars smoking kattenbezitters er een hebben.

thematische pauze

2. Ze hebben goed gezelschap gehouden

Enkele van de beroemdste historische figuren bezaten een smokingkat, waaronder Beethoven, Sir Isaac Newton, Shakespeare en Bill Clinton.

thematische pauze

3. Ze zijn Civic-Minded!

In 2012 stelde een smokingkat zich kandidaat voor het burgemeesterschap in Halifax, Canada, als partijleider van smoking.

smoking-ragamuffin-cat_kill_baal_shutterstock-4720553
Afbeelding credit: Kill_Baal, Shutterstock

kattenpootverdeler

Temperament &Intelligentie van de Tuxedo Kat

De meeste smokingkatten hebben een gemakkelijk en ontspannen temperament. Ze zijn geweldige metgezellen voor kinderen omdat ze graag ballen en ander speelgoed achtervolgen, en ze vinden het meestal niet erg om wat kleine ruwe behandeling te doen. Volwassenen genieten ervan omdat ze graag in het raam of op schoot zitten en ontspannen terwijl ze televisie kijken. Ze kunnen op hun hoede zijn voor vreemden en rennen vaak om zich onder een bed of andere veilige plek te verstoppen wanneer er iemand nieuw aan de deur komt.

Smokingkatten zijn intelligent en kunnen complexe puzzels oplossen. Sommigen leren zelfs hoe ze grendels en deuren moeten openen om aan opsluiting te ontsnappen, dus je moet ze in de gaten houden als het gevaar bestaat dat ze in gevaar komen.

Zijn deze katten goed voor gezinnen? 👪

Ja, zoals we eerder al zeiden, kan de smokingkat een fantastisch huisdier zijn. Het is zeer aanpasbaar en zeer geschikt voor kleine appartementen of grote huizen. Het gaat goed overweg met kinderen en vormt een sterke band met familieleden, en ze zullen je meestal volgen en bij de deur op je wachten als je thuiskomt.

Kan dit ras goed overweg met andere huisdieren?

Uw smokingkat accepteert, net als de meeste katten, meestal niet al te veel andere huisdieren in hetzelfde huishouden, vooral andere katten. Het zal meestal rennen en zich verbergen voor honden en in territoriale geschillen met andere katten terechtkomen als het niet als kitten wordt gesocialiseerd. Een goede socialisatie kan uw kat helpen om met uw huisdieren om te gaan, maar problemen kunnen later optreden als u er een moet vervangen. Uw kat accepteert misschien geen nieuw lid en omdat het een volwassene is, zal het moeilijker zijn om van gedachten te veranderen.

smoking-maine-coon-liggend-outdoor_nils-jacobi-shutterstock-6820268
Afbeelding credit: Nils Jacobi, Shutterstock

kattenpootverdeler

Dingen om te weten bij het bezitten van een smokingkat:

Grooming ✂️

De meeste kattenrassen zijn zware verversers tijdens het lente- en herfstseizoen, en je smokingkat is waarschijnlijk hetzelfde. Wanneer uw kat zwaar werpt, kan hij tijdens het verzorgen haar binnenkrijgen, wat leidt tot meer haarballen dan normaal. Regelmatig borstelen kan helpen bij het verwijderen van los haar, zodat het niet op uw vloer of in de maag van uw kat terechtkomt. We raden aan om het grootste deel van het jaar minstens één keer per week en elke dag bij het verharen te zijn.

We raden ook aan om de tanden van de kat zo vaak mogelijk handmatig te poetsen om de progressie van tandheelkundige aandoeningen te vertragen.

smoking-kat-is-smiling_slidesly_shutterstock-5603275
Afbeelding Credit: slidesl, Shutterstock

kattenpootverdeler

Man vs Vrouw

Omdat de smokingkat een van de vele kattenrassen kan zijn, is er geen manier om het verschil tussen het mannetje en het vrouwtje te zien. Het enige verschil waar je meestal op kunt rekenen, is dat het mannetje de neiging heeft om een paar kilo zwaarder te zijn en minder geneigd is om andere huisgenoten te accepteren. Vrouwelijke katten hebben meestal zachtere kenmerken en ze kunnen beter samenwonen met andere katten.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Smokingkatten zijn uitstekende huisdieren en hun opvallende tweekleurige patroon zorgt ervoor dat ze er verfijnd uitzien in vergelijking met andere patronen. Het smokingpatroon is verkrijgbaar in verschillende rassen, zodat u de grootte en vorm van uw kat kunt verfijnen om iets te krijgen dat u leuk vindt.

We hopen dat je hebt genoten van het lezen van deze korte gids en het nuttig vond bij het beantwoorden van je vragen. Als we je hebben overtuigd om een van deze katten voor thuis te krijgen, deel dan deze gids voor de smokingkatten op Facebook en Twitter.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Esin Deniz, Shutterstock