Hoe te zien of een kat loops is (6 tekenen om naar te zoeken)

We houden van onze katten, maar als je een niet-betaalde poes hebt, ben je er zeker van dat zodra ze oud genoeg is, ze loops wordt. Deze hormonale veranderingen beginnen rond de leeftijd van 6 tot 10 maanden en uw kat zal tot op hoge leeftijd in de hitte blijven als u haar niet hebt gefixeerd.

In de meeste gevallen zal uw kat elke 14 tot 21 dagen loops worden. Gedurende deze tijd kan uw kat zwanger worden en u binnenkort lieve kleine kittens presenteren die u misschien wel of niet wilt.

Wat zijn de tekenen dat uw kat loops wordt? Is het mogelijk om het te vertellen? Ja dat is zo. We zullen deze vragen en meer hieronder beantwoorden, dus doe mee.

divider-catclaw1

De 6 tekenen om te vertellen of een kat loops is

1. Meer aanhankelijk

De meeste vrouwelijke katten worden super aanhankelijk als ze op het punt staan loops te worden. De kat zal haar achterhand beginnen te wrijven over meubels, andere katten, knuffels en zelfs jij af en toe.

Je kunt bepalen of de kat gewoon rusteloos of ziek is en pijn heeft door de manier waarop de kat haar staart optilt of de manier waarop ze de paringspositie aanneemt. Dit is een zeker teken dat je katachtige vriend loops is.

thematische pauze

2. Overmatig verzorgen

Vrouwelijke katten die loops zijn, hebben de neiging om zichzelf te verzorgen om toegang te krijgen. Terwijl katten die loops zijn niet bloeden, kan ze haar genitale gebied constant verzorgen. Het overmatig likken van hun genitale gebied kan echter ook wijzen op een urinewegaandoening, wat gevaarlijk kan zijn voor uw kat. Als u ziet dat ze dit gedrag vertoont, is het het beste om haar een afspraak te maken met uw dierenarts voor diagnose en behandeling.

kattenverzorging zelf
Afbeelding Credit: Deedee86, Pixabay
thematische pauze

3. Haar territorium markeren

Hoewel dit niet algemeen bekend is, markeren vrouwelijke katten hun territorium wanneer ze loops zijn. De kat tilt haar staart terug naar een verticaal oppervlak, trilt en spuit het oppervlak, of het nu je bank, een muur of jij is. Dit is normaal gedrag voor een loopse kat, hoewel het niet goed is voor jou of je meubels.

thematische pauze

4. Zeer luide vocalisatie

Loopse vrouwelijke katten lopen door het huis en miauwen luid. Dit is hun manier om een mannetje op te roepen om met hen te komen paren. Deze vocalisatie zal langer dan een paar dagen doorgaan, tenzij ze een kater vindt om mee te fokken. Als uw kat plotseling stopt met dit luide geroep, heeft u mogelijk kittens op komst.

kat miauwen
Afbeelding credit: Stanimir G.Stoev, Shutterstock
thematische pauze

5. Verlies van eetlust

Omdat je kat andere dingen aan haar hoofd heeft, kun je ook een afname van haar eetlust zien. Haar instinct verschuift haar focus naar reproduceren in plaats van eten. Hoewel dit normaal gedrag is, mag het niet langer dan twee weken duren. Als het gedrag aanhoudt, is het het beste om haar naar een dierenarts te brengen om te zien of er een onderliggende oorzaak is voor haar verlies van eetlust in plaats van loops te zijn.

thematische pauze

6. Proberen te ontsnappen

Het laatste waar je voorzichtig mee moet zijn met een loopse kat is de noodzaak om te ontsnappen. Haar hormonen zullen ervoor zorgen dat ze bolt als ze de deur in je huis open ziet gaan. Als je kat niet gewend is om buiten te zijn, kan ze verdwalen of niet meer terugkomen. Zorg ervoor dat u alle vluchtroutes vergrendeld en geblokkeerd houdt totdat uw kat niet meer loops is.

Bengaalse kat die aan het raam loopt
Afbeelding Credit: Vikki,
Pexels

Kattenkogelverdeler 1Cats in Heat: Veelgestelde vragen

Nu u de tekenen kent om naar te zoeken die u vertellen dat uw vrouwelijke kat loops is, zullen we hieronder enkele van de meest voorkomende vragen over loopse katten beantwoorden.

Hoe lang zijn katten loops?

Gemiddeld zijn katten meestal 6 of 7 dagen loops. Die cyclus kan echter variëren, afhankelijk van de kat. Als de kat niet paart, kan de cyclus meer dan 10 dagen duren en gebeurt elke 2 tot 3 weken.

kat in hittebuigingen in een fauteuil
Afbeelding Credit: iwciagr, Shutterstock

Hoe kunt u voorkomen dat een loopse kat zwanger wordt?

Dit is een lastige. Een loopse kat zal er alles aan doen om eruit te komen en een partner te vinden. Het beste wat je kunt doen is ervoor zorgen dat alle kattenluiken op slot en veilig zijn en dat er geen deuren open blijven staan. Niet alleen zal je poes proberen eruit te komen, maar mannelijke katten zullen van mijlenver komen om haar te zien.

Hoe oud moet een kat zijn om gesteriliseerd te worden?

De beste manier om te voorkomen dat een poes zwanger wordt, is door de kat te laten steriliseren. Het zou het beste zijn om katten tussen 4 en 6 mnd te steriliseren of te castrerennths van leeftijd direct nadat ze hun primaire vaccins hebben gehad.

divider-catclaw1Conclusie

Het is niet zo moeilijk om te zien wanneer een vrouwelijke kat loops is. Ze zal overdreven aanhankelijk zijn met alles en iedereen, heel hard vocaliseren en proberen uit elk uitgangspunt te komen dat ze kan. Dit is normaal gedrag voor je katachtige vriend, omdat het een instinct voor haar is om te willen fokken.

Als u echter geen kittens van uw katachtige wilt, is het het beste om haar te laten repareren zodra ze oud genoeg is om de procedure te ondergaan. Als je haar niet hebt gerepareerd, zul je uiteindelijk eindigen met twee of zelfs meer toevoegingen aan je gezin in de vorm van kleine, schattige bolletjes bont, dus wees er klaar voor.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Faeröer, Shutterstock