Hoe te voorkomen dat kattenbakken ruiken: 12 eenvoudige manieren

Een gemeenschappelijk doel onder katteneigenaren is het tot een minimum beperken van de kattenbakgeur. Dit kan een beetje een uitdaging vormen, vooral als je niet al je eenden op een rij hebt. De geur van je kattenbak kan van verschillende factoren afhangen. Hier gaan we het hebben over alle verschillende manieren waarop je kunt voorkomen dat je kattenbakken stinken.

kattenpootverdeler

De12 eenvoudige manieren om te voorkomen dat een kattenbak ruikt

1. Krijg het juiste nest

oranje kat naast kattenbak
Afbeelding Credit: jamesjoong, Shutterstock

Kattenbakvulling is er in een breed scala aan soorten en texturen, evenals sommige die bepaalde geuren hebben. Niet alleen zal de juiste kattenbakvulling uw kat stressvrij houden en eventuele ongelukken buiten de doos verminderen, maar het zal ook gemakkelijk voor u zijn om schoon te maken, geuren onder controle te houden en aan uw persoonlijke voorkeuren te voldoen. Uitzoeken welk nest het beste werkt voor u en uw kat kan resulteren in wat vallen en opstaan.

Er zijn tal van nesten op de markt die zijn gemaakt voor geurbestrijding, maar niet allemaal gelijk zijn. Sommige katten zullen worden afgeschrikt door sterk ruikend strooisel en anderen hebben een nestgeur die zo sterk is dat het het hele gebied overweldigt.

Zoek uit wat voor soort zwerfvuil je wilt gebruiken en probeer het eens. Een die hoog aangeschreven staat bij katteneigenaren omdat hij de beste is in geurbeheersing is Ever Clean Extra Strength Unscented Cat Litter Multi-Cat is een andere populaire keuze.

thematische pauze

2. Maak de kattenbak(en) dagelijks schoon

Vrouw schept kattenbakvulling
Afbeelding Credit: sandyman, Shutterstock

U zult ongetwijfeld uw dagelijkse reiniging van de kattenbak moeten bijhouden om te voorkomen dat deze ruikt. Hoe meer afval zich opstapelt, hoe slechter de geur zal zijn. Zorg ervoor dat u elke kattenbak in uw huishouden dagelijks schoonmaakt.

Als je nog een stap verder wilt gaan, maak dan wat extra tijd vrij om het nest twee of drie keer per dag uit te scheppen. Regelmatig schoonmaken van de kattenbak is niet alleen handig voor u en de geur van uw huis, maar uw kat zal ook dankbaar zijn.

thematische pauze

3. Zorg dat je voldoende kattenbakken hebt

twee katten op kattenbak
Afbeelding Credit: Guajillo studio, Shutterstock

U moet ervoor zorgen dat u de juiste hoeveelheid kattenbakken in uw huis heeft om te voorkomen dat ze overbelast raken. Het wordt aanbevolen om één kattenbak per kat te hebben, plus een extra. Dat betekent dat huishoudens met één kat altijd twee kattenbakken moeten hebben, een huis met twee katten drie, enzovoort.

Katten zijn schone dieren die er niet de voorkeur aan geven dat hun kattenbak gevuld is met afval. Het hebben van het juiste aantal dozen beschikbaar is essentieel om die zwerfvuilgeuren onder controle te houden.

thematische pauze

4. Gebruik een kattenbak met een geurfilter

kattenbakvulling gieten
Afbeelding Credit: EvGavrilov, Shutterstock

Het is je misschien opgevallen dat sommige kattenbakken worden geleverd met een filter. Deze filters zijn aanwezig om geuren te helpen absorberen voordat ze de doos verlaten en komen veel voor bij overdekte kattenbakvariëteiten.

U moet ook onthouden om deze filters te vervangen, omdat ze in de loop van de tijd in efficiëntie zullen afnemen. Er zijn tal van plaatsen om filtervervangers te kopen, zoals Chewy en Amazon, wanneer het tijd is om de jouwe te verwisselen. Zorg er wel voor dat het goed in je doos past.

thematische pauze

5. Probeer een Kattenbak Deodorizer

calico maine coon in nest box_Andriy Blokhin, Shutterstock
Afbeelding credit: Andriy Blokhin, Shutterstock

De kans is groot dat je tapijtontgeurders hebt gezien, maar wist je dat ze ze ook voor kattenbakken maken? Dat klopt, je kunt online gaan of naar je dichtstbijzijnde winkel gaan om een doos of kattenbakontgeur op te halen om die zwerfvuilgeur op afstand te houden.

Deze deodoranten bevatten onder andere zuiveringszout en zijn zeer kostenvriendelijk. Ze kunnen in elk type afval worden gebruikt en kunnen zelfs helpen voorkomen dat urineklonters blijven plakken. De meeste van deze producten zijn door vocht geactiveerd om de geur te helpen verfrissen telkens wanneer uw kat naar de badkamer moet.

thematische pauze

6. Voeg baking soda toe

man schoonmaak stinkende kattenbak
Afbeelding Credit: xamnesiacx84, Shutterstock

Zuiveringszout is zonder twijfel het goedkoopste product dat je kunt kopen om die vervelende kattenbakgeuren te helpen beheersen. Het is het primaire ingrediënt in de meeste kattenbakontgeurders omdat het uitstekend is in het neutraliseren van geuren en het fris laten ruiken van dingen.

Als je dat niet doete eventuele ontgeurders bij de hand, je kunt gewoon wat gewoon oud zuiveringszout in de doos strooien, en het zal helpen. Het goede nieuws is dat zuiveringszout de katten die niet zo dol zijn op zware geuren niet afstoot.

thematische pauze

7. Was de hele kattenbak

Dawn Afwasmiddel Ultra

Je moet regelmatig al het afval legen en de doos uitwassen om te voorkomen dat de geuren blijven hangen en nooit meer loslaten. Kattenurine is sterk en als het de bekleding van de kattenbak verzadigt, komt het op een punt waar de geur wordt ingebracht. Om dit te voorkomen, moet u het elke 1 tot 3 weken grondig uitwassen, afhankelijk van uw huishouden.

Het is het beste om dit te doen wanneer je klaar bent om wat vers strooisel in te doen. Leeg gewoon wat erin zit en schrob en was de doos vervolgens grondig met een sopje. Je hoeft niets speciaals te kopen om dit te doen, je kunt wat afwasmiddel en wat zuiveringszout pakken om deze klus te klaren. Je kunt ook eindigen door een enzymatische reiniger te gebruiken om die nare geuren te penetreren.

thematische pauze

8. Houd het gebied goed geventileerd

Kat in de buurt van box_New Africa_Shutterstock
Image Credit: Nieuw Afrika, Shutterstock

Hoewel het verleidelijk kan zijn om de kattenbak van je kat in een kleine, besloten ruimte te plaatsen, weg van alles, is dit niet altijd een goed idee. Kleinere, besloten ruimtes zoals kasten of kleine badkamers hebben geen goede ventilatie en je hebt ventilatie nodig om de geur onder controle te houden.

Hoe meer lucht er door het kattenbakgebied circuleert, hoe minder geur je zult merken. Dit voorkomt ook dat u het gevreesde kattenbakgebied wilt vermijden omdat de geur te overweldigend werd.

thematische pauze

9. Gebruik een luchtreiniger

luchtreiniger thuis
Afbeelding Credit: Parinya Smithijaroenpon, Shutterstock

Een nuttig apparaat om in huis te hebben, is een luchtreiniger. Luchtreinigers verwijderen verontreinigingen uit de lucht en verbeteren de luchtkwaliteit. Veel mensen gebruiken deze om irriterende huidschilfers van huisdieren te elimineren, maar ze zullen ook geweldig werk leveren om de zwerfvuilgeur onder controle te houden.

U zult op zoek willen gaan naar een luchtreiniger die een HEPA-filter gebruikt. HEPA staat voor hoogrenderende deeltjeslucht en deze filters zijn geweldig voor geuren en allergenen. Om gecertificeerd te worden als HEPA-filter, moet het 99,97 procent van alle deeltjes van 0,3 micron of groter kunnen opvangen.

thematische pauze

10. Ruim rommel snel op

Kattenbak schoonmaken
Afbeelding Credit: Zoran Fotograaf, Shutterstock

Een andere manier om te voorkomen dat je kattenbak ruikt, is door eventuele rommel zo snel en grondig mogelijk op te ruimen. Als je merkt dat je kat naar de wc is gegaan en je hebt de tijd, ga hem dan ophalen en dienovereenkomstig weggooien. Hoe sneller je hier bovenop blijft zitten, hoe beter je huis zal ruiken.

Soms wordt zwerfvuil buiten de doos gevolgd, dus u wilt ook overtollig strooisel opzuigen. Als je om welke reden dan ook een puinhoop buiten de kattenbak krijgt, zorg er dan voor dat je een enzymatische reiniger gebruikt om die geuren in tapijten of op andere oppervlakken te bestrijden.

Wist je dat er een enzymreiniger is die het allemaal doet? De Hepper Advanced Bio-Enzyme Pet Stain &Geur Eliminator Spray verwijdert permanent de ergste geuren en vlekken (echt, alles wat je je kunt voorstellen!), En ze bieden een 100% tevredenheidsgarantie! Klik hier om een fles te bemachtigen.

Bij Excited Cats bewonderen we Hepper al vele jaren en besloten we een controlerend eigendomsbelang te nemen, zodat we konden profiteren van de uitstekende producten van dit coole kattenbedrijf!

thematische pauze

11. Kattenbakken regelmatig vervangen

Kat met kattenbak
Image Credit: Nieuw Afrika, Shutterstock

Kattenbakken zullen door hun slijtage gaan. Als je het eenmaal een tijdje hebt gebruikt, zal de ammoniak uit de kattenurine het materiaal binnendringen tot het punt waarop je niet het gevoel hebt dat je die stank ooit zult krijgen.

De meeste mensen vervangen hun kattenbakken om de één tot twee jaar. Ze hebben het potentieel om veel langer mee te gaan als je regelmatig kattenbakreiniging bijhoudt en het minstens één keer per maand grondig wast.

thematische pauze

12. Probeer een zelfreinigende kattenbak

Kattenbak in hoek

Hoewel automatische, zelfreinigende kattenbakken een veel hoger prijskaartje hebben dan uw gemiddelde kattenbak, zijn ze ontworpen voor gemak. Er zijn automatische kattenbakken beschikbaar met wegwerpbakken, zodat u hoeft te voorkomen dat u uw kattenbakjes schept, schoonmaakt of zelfs tegenkomt. kattenpoep.

Andere soorten automatische kattenbakken gebruiken sensoren en laten hun zeefjes door de pan lopen zodra de kat de doos verlaat, het enige wat u hoeft te doen is de bak legen.  Ongeacht welk type u verkiest; ze zijn ontworpen om de geur van kattenbakken in huis te helpen beheersen.

cat + lijnverdelerBegrijpen hoe kattenbakvulling te beheren

Alle katteneigenaren moeten zich bewust zijn van hoe ze op de juiste manier moeten omgaan met het onderhoud van kattenbakvulling en de kattenbak. Hier zijn enkele antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen over alle dingen die verband houden met katten en hun badkamergewoonten.

Waarom ruikt kattenurine zo sterk?

We weten allemaal dat kattenurine een zeer duidelijke, sterke geur heeft. Dit komt omdat de bacterie in de urine ontleedt en een ammoniakachtige geur begint af te geven. Verder, in de ontbinding, begint de urine verbindingen uit te stoten die lijken op de geur van skunk spray. Dingen zoals voedsel, leeftijd en of de kat een man of een vrouw is, kunnen allemaal de sterkte van de geur van de urine beïnvloeden.

Kan zwerfvuil je ziek maken?

De penetrante geur van kattenurine kan leiden tot hoofdpijn of ademhalingsproblemen. Dit is meestal te wijten aan enorme hoeveelheden urine die niet worden schoongemaakt, dus dit is niet zo’n zorg voor katteneigenaren die het schoonmaken van kattenbakken bijhouden.

Je moet je ook bewust zijn van de verschillende parasieten en ziekten die afkomstig kunnen zijn van kattenafval, waaronder giardia, rondworm, toxoplasmose en campylobacteriose. Om parasieten en bacteriën te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u regelmatig veterinaire gezondheidsonderzoeken en preventieve zorg bijhoudt.

kittens in kattenbak
Afbeelding Credit: Kachalkina Veronika, Shutterstock

Moet ik kattenpoep door het toilet spoelen?

Kattenbakvulling mag niet door het toilet worden gespoeld, het strooisel kan leidingen verstoppen en het septische systeem beschadigen. Ook loop je het risico op het blozen van uitwerpselen die Toxoplasma gondii | tot in de watervoorziening, wat het risico op besmetting van mensen zou kunnen vergroten.

Wat is de beste manier om kattenbakvulling weg te gooien?

De beste manier om kattenbakvulling of ander huisdierafval weg te gooien, is door het in de prullenbak te gooien. Als kattenafval niet op de juiste manier wordt verwijderd, is het potentieel gevaarlijk voor mens en milieu. Zelfs de meest milieuvriendelijke organisaties raden dit aan. Een manier om het proces te verduurzamen is door biologisch afbreekbaar zwerfvuil te gebruiken.

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

Niemand wil overweldigd worden door de geur van kattenbakvulling in zijn hele huis. Dit is een veel voorkomende zorg bij veel ouders van huisdieren, vooral die met meerdere katten. Gelukkig zijn er tal van tips en trucs die je kunt proberen om te voorkomen dat je kattenbak ruikt.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: catinsyrup, Shutterstock