Hoe lang kan een kat gaan zonder te poepen?

Als huisdierouder is het gezond houden van uw dieren een topprioriteit en iets dat u waarschijnlijk zeer serieus neemt. En hoewel het misschien niet het meest aantrekkelijke is om over te praten, is het belangrijk om de stoelgang van uw kat te controleren en te begrijpen. In deze gids beantwoorden we vragen als hoe lang kan een kat zonder poepen? Kan een kat verstopt raken? Wat is een normale stoelgang? En ontdek hoe je je kat kunt laten poepen! Dit is wat u moet weten.

Hoe vaak moet een kat poepen?

Een normale stoelgang van de kat zou ongeveer elke 12 tot 36 uur moeten gebeuren. Hoe lang kan een kat zonder poepen? Als u merkt dat uw kat minder vaak poept of moeite heeft, kan dit een teken zijn van constipatie. Er is altijd een normale variatie in het tijdsbestek voor stoelgang. Maar als u weet dat uw kat al meer dan 72 uur niet heeft gepoept, moet u contact opnemen met uw dierenarts.

Wat zijn de oorzaken constipatie?

Constipatie bij katten kan om verschillende redenen gebeuren. Ten eerste kan alles wat uitdroging bij uw kat veroorzaakt constipatie veroorzaken. Andere dingen die ervoor kunnen zorgen dat uw kat een back-up krijgt, zijn darmproblemen, stress en angst, inflammatoire darmziekte, zenuwproblemen, sommige soorten kanker en zelfs allergieën. Bovendien kunnen chronische ziekten ook leiden tot constipatie, waaronder nierziekte, Suikerziekte, Hyperthyreoïdie, en gescheurde of aangetaste anale zakken.

Constipatie bij katten: tekenen, oorzaken en behandeling (Vet Antwoord)

Wat is het verschil tussen obstipatie en constipatie?

Constipatie is een aandoening waarbij een kat kleine hoeveelheden uitwerpselen passeert of minder vaak poept. Obstipatie is een gevolg van ernstige constipatie, waardoor het moeilijk of bijna onmogelijk is om te poepen.

Waarom een kat misschien niet regelmatig poept

Uw kat die niet poept, kan het gevolg zijn van een ernstige gezondheidstoestand. Het is belangrijk om het probleem onmiddellijk aan te pakken, terwijl het een gemakkelijke dieetverandering of uitdroging kan zijn.

Spijsverteringsproblemen bij katten komen vaak voor bij katachtigen met een langere vacht. Wanneer katten zichzelf verzorgen, nemen ze een kleine hoeveelheid van hun vacht op. In sommige gevallen veroorzaakt dit darmblokkades. Wanneer de bontklompen te groot worden en niet worden overgegeven, kunnen ze zich in het spijsverteringskanaal nestelen.

Vezelarme diëten

Vezels voeden de goede bacteriën in de darm van uw kat en helpen de normale stoelgang te bevorderen. Het kan ook helpen bij het houden van meer water in de darmen, wat uiteindelijk helpt bij het behandelen en voorkomen van constipatie. Bovendien helpen vezels de ontlasting zacht te houden en houden ze de darmen gezond.

Dehydratie

Uitdroging is een van de belangrijkste redenen waarom katten verstopt raken. De dikke darm kan uitgedroogd raken door niet genoeg water in het lichaam te hebben, omdat water uit de dikke darm wordt onttrokken om het lichaam te hydrateren. Als er niet genoeg water beschikbaar is in het lichaam, wordt de ontlasting hard, droog en veel moeilijker om door de dikke darm te bewegen.

Obstipatie

Obstipatie is wanneer ernstige constipatie optreedt en uw kat het moeilijk heeft om te poepen. Symptomen van obstipatie kunnen zijn:

  • Niet vaak of helemaal niet poepen
  • Zich inspannen om te poepen
  • Harde en droge uitwerpselen
  • Poepen buiten de kattenbak
  • Kleine hoeveelheden vloeibare ontlasting zonder slijm
  • Bloed in ontlasting
  • Braken
  • Gebrek aan eetlust of depressie

Als u een van deze symptomen opmerkt, moet u onmiddellijk medische hulp inroepen bij uw dierenarts of het plaatselijke dierenziekenhuis.

Megacolon

Megacolon is wanneer uw kat een vergrote dikke darm heeft die ernstige constipatie veroorzaakt. Dit is een veel voorkomende oorzaak van constipatie bij katten die chronisch moeilijk – en duur – te beheren kan zijn. Deze aandoening kan optreden als gevolg van problemen met de spieren die de dikke darm bekleden, neurologische stoornissen of beide.

Colonblokkade of gezwellen

Als bont of andere voorwerpen zich in het darmkanaal nestelen, kan dit darmblokkades en constipatie veroorzaken. Gezwellen in de darm of dikke darm kunnen ook blokkades veroorzaken en kunnen een teken zijn van tumoren.

Spinale of bekkenletsels

Spinale letsels of bekkenfracturen kunnen leiden tot een vernauwing van het bekkenkanaal en pijn wanneer uw kat uitwerpselen probeert door te geven. Deze verwondingen kunnen ook de zenuwen beschadigen die de dikke darm helpen om goed te functioneren.

Een di vermijdenrty kattenbak

smoking kat met behulp van zelfreinigende kattenbak in modderkamer

Als de kattenbak van uw kat niet schoon genoeg is, denkt u misschien dat uw kat de kattenbak regelmatig gebruikt, terwijl hij in werkelijkheid gewoon ergens anders naartoe gaat. Een makkelijke manier om een vuile kattenbak te bestrijden is door je kat een zelfreinigende kattenbak als Nest-Robot.

U kunt uw kat niet alleen elke keer dat ze gaan een vers bed met kattenbakvulling geven, u hebt ook de mogelijkheid om hun kattenbakgewoonten rechtstreeks vanaf uw telefoon te volgen.

Hoe je je kat kunt laten poepen

Kat niet poepen? Dit is wat u kunt doen om te helpen.

Bel de dierenarts

Hoewel het belangrijk is om zelf stappen te ondernemen om voor de darmgezondheid van uw kat te zorgen, is het altijd een goed idee om uw dierenarts te bellen als u ernstige tekenen van gezondheidsproblemen opmerkt, zoals overbelasting om te poepen, bloed in de ontlasting, uitdroging, vreemd gedrag of braken bovenop constipatie. Als u zich afvraagt hoe lang een kat kan gaan zonder te poepen, is contact opnemen met uw dierenarts altijd de beste optie voor antwoorden.

Bepaal of u het dieet van uw kat moet veranderen

Het voeren van uw kat met het juiste dieet kan een cruciale rol spelen bij het gezond houden van uw kat. Raadpleeg een dierenarts om de beste voedseloptie voor uw kat te bepalen. Katten kunnen lijden aan spijsverteringsproblemen, diabetes, kanker of andere medische aandoeningen die een speciaal dieet vereisen om het probleem aan te pakken.

Voeg daarnaast een WiFi-enabled huisdier feeder om het voedingsschema van uw kat te automatiseren en hun eetgewoonten te controleren.

Vezel

Omdat vezels helpen bij het gezond houden van de dikke darm en ontlasting zacht, kan het toevoegen van meer vezels aan het dieet van uw kat helpen om dingen in beweging te krijgen. Dit kan betekenen dat u het voedsel van uw kat moet veranderen of met een dierenarts moet praten om advies te krijgen over hoe u de inname van voedingsvezels van uw kat kunt verhogen.

Kattenwaterfontein

Hydratatie is een veel voorkomende reden waarom katten constipatie ervaren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze gemakkelijk toegang hebben tot water. Een waterfontein is een geweldige manier om ze goed gehydrateerd te houden en is gemakkelijker dan overal meerdere kommen water te hebben. Sommige katten geven de voorkeur aan stromend water boven oud water in kommen. Koppel hun waterfontein ernaast Feeder-Robot | en je zult er geen probleem mee hebben om je kat te allen tijde goed gevoed en gehydrateerd te houden!

Blijf op de hoogte van de darmgezondheid van uw kat

Dus, hoe lang kan een kat gaan zonder te poepen? Nu weet je dat je niet machteloos bent als het gaat om het gezond houden van de badkamergewoonten van je huisdier. Blijf op de hoogte van de kattenbakgewoonten van uw kat met Nest-Robot! U kunt rechtstreeks vanaf uw telefoon controleren hoe vaak uw kat de kattenbak gebruikt met de Whisker-app en het gedoe wegnemen om de kattenbak dagelijks te scheppen.

Kan mijn kat sterven door niet te poepen?

Constipatie kan leiden tot levensbedreigende aandoeningen bij katten. Als uw kat al enkele dagen niet heeft gepoept, zoek dan veterinaire aandacht.

Hoe kan ik mijn kat stimuleren om een stoelgang te hebben?

Het toevoegen van meer water en meer vezels aan het dieet van uw kat kan helpen de stoelgang te stimuleren. Een reis naar de dierenarts is ook een goed idee om professionele hulp te krijgen bij het verplaatsen van dingen.