Katten met oorpluimen

Het zijn de kleine dingen in het leven: de squishy teenbonen, heterochromie-ogen en primordiale buidel van je kat zijn allemaal schattig. Maar kattenoormeubels (oorsmeer) tillen het naar een heel nieuw niveau. Laten we meer leren over katten met oorpluimen en kattenoormeubels – ook wel bekend als nieuwe kleine dingen in het leven om over te glimlachen.

Kattenoor plukjes vs. kattenoormeubels

oranje en witte langharige kat met kattenoormeubels en kattenoordoekjes

Je vraagt je misschien af, wat is het verschil tussen kattenoordoekjes en kattenoormeubels?

Kattenoor plukjes, ook wel bekend als lynxtips, zijn de vacht die groeit uit de uiteinden van de oren. Volgens Catster werken kattenoordoekjes om puin op afstand te houden en helpen ze om geluid rechtstreeks in de oren van een kat te filteren.

Aan de andere kant kattenoormeubels zijn de haren op het binnenste gedeelte van de oren. Deze oorvloek kan katten helpen zwakke geluidstrillingen op te pikken, wat helpt bij de jacht en andere gehoorgerichte activiteiten. Veel huiskamerkatten (en sommige huiskatten met korthaar) hebben oormeubilair, ongeacht het ras.

12 katten met oorpluimen en oormeubels

Samen met good ol ‘domestic langharige katten, zijn er verschillende kattenrassen met uitstekende oorpluimen en oormeubels.

Amerikaanse Krul

American Curl katten met oorpluimen en kattenoormeubels

De American Curl-kat heeft unieke oren die naar achteren krullen en biedt een schattige hulp van zowel oorpluimen als oormeubilair. Dit is een jong kattenras dat matig actief is, aanhankelijk tegenover familie en slim.

Birmaans

Birmaanse katten met oorpluimpjes en kattenoormeubels

Er wordt gezegd dat Birmaanse katten heilige metgezellen waren voor de tempelpriesters in het oude Birma, wat betekent dat ze hun indrukwekkende oormeubels aan royalty’s lieten zien! Birmanen zijn volgzaam, speels en onderhoudsarm.

Hooglander

Highlander katten met oor plukjes en kattenoor meubels

De Highlander met zijn eigenaardige, ingerichte gekrulde oren is een kruising tussen een Desert Lynx en de Jungle Curl. Dit ras houdt ervan om te spelen (zelfs in water!) en is erg energiek. Ze kunnen zelfs getraind worden.

LaPerm

LaPerm katten met oorpluimpjes en kattenoormeubels

Samen met haar ongewone, krullende rexjas toont de LaPerm-kat een aantal indrukwekkende krullende oormeubels. De LaPerm is het gevolg van een spontane mutatie in een verder normaal nestje schuurkittens.

Maine Coon

Maine Coon katten met oorpluimen en kattenoormeubels

De Maine Coon heeft op indrukwekkende wijze oorpluimpjes en oormeubels. Dit kattenras is een van de grootste en meest populaire ter wereld. De Maine Coon is over het algemeen goedaardig en aanpasbaar.

Nebelung

Nebelung katten met oorpluimen en kattenoormeubels

De Nebelung wordt vaak beschreven als de langharige versie van de Blauwe Rus, wat niet strikt waar is. Deze grijze schoonheid heeft dagenlang oormeubilair. De Nebelung staat bekend om een gereserveerde, maar loyale aard.

Noorse Boskat

Noorse boskatten met oorpluimen en kattenoormeubels

Samen met zijn oorpluimen en oormeubels hebben het grote, gespierde lichaam en de dichte, waterbestendige bontjas van de Noorse boskat hem geholpen vele generaties te overleven in het barre klimaat van Scandinavië.

Perzisch

Perzische katten met oorpluimen en kattenoormeubels

De Perzische kat staat bekend om zijn zijdeachtige witte vacht en pluizige oormeubels. Dit ras wordt “meubels met bont” genoemd vanwege hun lange perioden van inactiviteit. Ze hebben meestal een lief, zachtaardig karakter en zijn blij om verzorgd te worden.

Pixiebob

Pixiebob katten met oorpluimen en kattenoormeubels

De Pixiebob toont bewonderenswaardige oorpluimpjes en een schattige bobbelstaart. Deze kat wordt vaak polydactyl geboren, of met extra tenen. Een legende zegt dat ze hun wortels kunnen traceren naar Amerikaanse bobcats, maar dat is precies dat – een legende.

Lappenpop

Ragdoll katten met oorpluimen en kattenoorbontNishings

De Ragdoll-kat past goed bij zijn naam, omdat hij bekend staat om in de armen te vallen van iedereen die hem vasthoudt. Deze prachtige langharige katten houden ervan om geknuffeld te worden, leren te komen wanneer ze worden geroepen en zijn gemakkelijk om mee te leven.

Siberisch

Siberische katten met oorpluimen en kattenoormeubels

Naast haar lieve oormeubels heeft de Siberische kat een lange, dikke, beschermende vacht. Dit is een van de oudste kattenrassen die er bestaan, met referenties die 1000 jaar teruggaan rond haar thuisland Rusland.

Turkse Angora &Turkse Van

Turkse Angora en Turkse Van katten met oor plukjes en kattenoor meubels

Deze langharige neef kattenrassen, Turkse Angora en Turkse Van, kunnen zowel oor plukjes als oormeubilair hebben. Ze zijn enkele van de oudste rassen die er bestaan en staan bekend om hun liefde voor water. Het zijn zelfs uitstekende zwemmers!