Hoe lang blijft kattenurine ruiken

Katten kunnen elegante en mooie wezens zijn, die uw huis zegenen met hun gratie en charme. Ze kunnen uw huis ook zegenen met andere, minder aangename dingen. Katten plassen in huis om verschillende redenen: ze hebben de kattenbak nog niet onder de knie, ze hebben medische of psychologische problemen waardoor ze moeite hebben hun plas op te houden, of ze proberen hun territorium af te bakenen. Hoe dan ook, het kwijtraken van die kattenurinegeur hoort er allemaal bij als kattenverzorger. Conventionele schoonmaakmiddelen kunnen het afval en de bacteriën verwijderen, maar de geur kan veel hardnekkiger zijn.
Hoe lang blijft kattenurine ruiken.
Hoe lang blijft kattenurinegeur hangen? Als het niet wordt verwijderd met de juiste middelen, kan de geur van kattenurine effectief permanent zijn. Conventionele schoonmaakmiddelen krijgen de geur niet altijd weg, omdat ze de ammoniak en andere verantwoordelijke verbindingen niet afbreken. Met de juiste reinigingsmiddelen kan de geur binnen een paar uur worden verwijderd.

U bent op deze pagina terechtgekomen omdat u vragen heeft over kattenurinegeur in huis. Hoe lang blijft de geur van kattenurine hangen? Wat maakt deze specifieke geur zo moeilijk te verwijderen? Waarom lijkt de geur te verdwijnen en dan weer terug te komen? Kan kattenurinegeur ooit voorgoed worden verwijderd? Waarom plassen katten op ongeschikte plaatsen, en hoe kan ik dit stoppen? Lees verder, want wij hebben de antwoorden waar u naar op zoek bent. U zult ontdekken waarom katten urineren en sproeien op plaatsen waar u dat liever niet zou doen, en hoe u urinegeur voorgoed kunt uitbannen.

Hoe lang blijft kattenurine geur hangen?

Urinegeur van katten kan eeuwig blijven hangen. Het is een van de meest hardnekkige geuren denkbaar, met een manier om te blijven hangen, ongeacht hoe veel je probeert om de vlek te schrobben of de overtredende geur te verdoezelen met luchtverfrissers of pot-pourri.

Na een flinke schrobbeurt met schoonmaakmiddel en tapijtreiniger denkt u misschien dat u eindelijk van de geur af bent. U zou kunnen proberen wat wierook in de buurt aan te steken of de ramen open te zetten. Na een tijdje lijkt de geur zich te verspreiden. Deze zalige opluchting duurt meestal tot de volgende keer dat u thuiskomt na een dagje weg te zijn geweest. Waarom lijkt kattenurinegeur te verdwijnen en dan weer terug te komen?

In feite is de geur niet verdwenen. U bent er gewoon ongevoelig voor geworden. Als je lange tijd aan een geur wordt blootgesteld, stoppen de neuronen van je reukorgaan uiteindelijk met het doorgeven van het signaal. Daarom zul je mensen tegenkomen die blindelings zweren dat hun katten op mysterieuze wijze geurvrij zijn, ook al ruik je bij elke stap in hun huis een sterke geur van kattenurine. Dit kan frustrerend en gênant zijn voor de huis-trots katteneigenaar. Het enige wat erger is dan een hardnekkige geur in uw huis die u niet kwijt kunt, is een geur die u niet kunt ruiken en uw bezoekers wel.

Conventionele schoonmakers slagen er vaak niet in dit probleem aan te pakken. Het is vooral erg als het gaat om tapijten of zacht meubilair, omdat die de geur absorberen en het erg moeilijk maken om er vanaf te komen. Zelfs harde maar poreuze oppervlakken, zoals onverzegelde houten vloeren of bepaalde soorten linoleum, kunnen de geur absorberen en alle pogingen om het weg te schrobben weerstaan. Toen ik voor het eerst een katteneigenaar was, ging ik keer op keer terug naar de plaats van het misdrijf, schrobberend met elk product dat ik maar kon bedenken en absoluut nergens toe leidend.

Als het probleem alleen de geur van de kattenbak is, kunt u helpen door de kattenbakvulling vaker te verschonen. U moet de bak ook regelmatig wassen met een mild schoonmaakmiddel.

Waarom stinkt kattenurine?

Kattenurine bevat een aantal slecht ruikende verbindingen. De grootste boosdoener is ammoniak. Zoals alle dieren bevat de urine van een kat ureum; dit is een geurloze stof, maar het breekt af in ammoniak wanneer het aan de lucht wordt blootgesteld. Ammoniak heeft een zeer sterke en zeer onaangename geur, en aangezien kattenurine vrij geconcentreerd is, is er veel van aanwezig.

Er zijn ook andere verbindingen bij betrokken. Katers concentreren testosteron in hun urine, waardoor die een nog penetrantere geur heeft. De spray van een kat is een combinatie van urine en bepaalde feromonen die katten en andere dieren kunnen detecteren. Helaas ruikt het ook sterk naar mensen. In het wild gebruiken verwilderde katten deze sterk ruikende spray om hun territorium af te bakenen.

Er zijn verschillende omstandigheden die het probleem kunnen verergeren. Uitdroging kan het probleem verergeren, omdat de urine daardoor geconcentreerder wordt. Urineweginfecties kunnen veel extra stank veroorzaken – en ongelukjes buiten de kattenbak waarschijnlijker maken.

Het resultaat van dit alles is een verzameling van zeer verontrustende geuren die het baasje van een kat uitdagender kunnen maken dan nodig is. Gelukkig is er een oplossing. Lees verder om uit te vinden hoe u kattenurinegeur kunt bestrijden.

Hoe kom ik van kattenurine geur af

U heeft wasmiddelen, tapijtreinigers en ontsmettingsmiddelen geprobeerd. U heeft zuiveringszout en citroensap geprobeerd. U hebt geschrobd en gespoeld en nog eens geschrobd, u hebt elk raam opengezet en elk soort luchtverfrisser gebruikt. Die hardnekkige geur wil maar niet weggaan. Wat kun je eraan doen?

Het geheim is om het juiste schoonmaakmiddel te gebruiken. De meeste schoonmaakmiddelen en detergenten breken de ammoniak en andere verbindingen die de geur veroorzaken niet af. Wat u nodig hebt, is een enzymatische reiniger.

Enzymatische reinigers bevatten, zoals de naam al zegt, enzymen. Dit zijn verbindingen die chemische reacties vergemakkelijken, door zich op specifieke manieren aan moleculen te binden. In levende wezens zijn enzymen belangrijk in veel biologische processen. In de schoonmaak zijn ze belangrijk voor het verwijderen van geuren en vlekken die door conventionele schoonmaakmiddelen worden achtergelaten.

Mijn advies is om een product te zoeken dat speciaal bedoeld is voor ongelukjes met huisdieren. U vindt er genoeg in uw plaatselijke dierenwinkel, en ook een paar in grotere supermarkten. Controleer of het product gecertificeerd is voor gebruik op zacht meubilair en tapijt voordat je het gebruikt, en probeer het misschien uit op een onopvallende plek. Als u het aangetaste voorwerp in de wasmachine kunt wassen, kunt u proberen het door uw machine te halen met een biologisch wasmiddel. Deze bevatten ook enzymen en zijn zeer goed in het verwijderen van de geur van kattenurine.

Waarom plast mijn kat op het tapijt?

Ongepast urineren kan vele oorzaken hebben. Als uw kat nog jong is of u haar net heeft, kan het zijn dat ze nog niet goed zindelijk is. U kunt helpen door een kattenbak te plaatsen op de plaatsen waar ze geplast heeft. Als er vaste uitwerpselen zijn, schep deze dan op met krantenpapier en deponeer dit in de kattenbak om haar te helpen het idee te krijgen.

Een kat die zindelijk is, kan door stress of angst op de verkeerde plaats gaan plassen. Ze heeft het gevoel dat haar territorium bedreigd wordt, dus markeert ze het op de enige manier die ze kent. Pak de bron van haar angst aan, zodat ze zich veiliger voelt en haar kattenbak weer gaat gebruiken. Zorg ervoor dat je de geur van kattenurine van de bevuilde voorwerpen verwijdert, want dit kan haar aanmoedigen om terug te komen en het opnieuw te doen.

Katten kunnen ongelukjes hebben buiten de kattenbak als er een andere kat in huis is die haar ervan weerhoudt de kattenbak te gebruiken. Sommige katten kunnen erg kieskeurig zijn over wie “hun” kattenbak mag gebruiken. In de regel heeft u een kattenbak voor elke kat plus één extra. Ja, dat zijn veel kattenbakken, maar het is nog altijd beter dan kattenpoep opruimen.

Urine- en blaasinfecties kunnen er de oorzaak van zijn dat katten soms de kattenbak missen. Als de kat pijn en ongemak heeft, kan ze zelfs op een stoel of een bed plassen. Dit is niet hatelijk of opzettelijk destructief. Ze zoekt het comfort van een vertrouwde plek om haar te helpen om te gaan met het leed dat gepaard gaat met urineren.

Ik weet dat dit niet veel helpt als je een favoriet kussen weggooit, maar het is echt niet haar schuld. Het behandelen van de ziekte kan helpen bij probleemgedrag. Mijn Brits Korthaar had dit probleem. Zoals bij de meeste Brits Korthaar katten, is hij normaal gesproken erg goed in het gebruik van de doos; toen hij ongelukjes begon te krijgen, wist ik dat er iets mis was. Een medicijnkuur van de dierenarts zorgde er al snel voor dat hij weer zijn normale, kieskeurige zelf werd.