Hoe groot worden oosters korthaar katten (grootte en groei grafiek)

De Oosters Korthaar kat is slank en elegant, en net als hun Siamese voorouders zijn ze atletisch, levendig en intelligent. Het is gemakkelijk om je voor te stellen dat deze vorstelijke katten rondhangen met Cleopatra, maar ze zijn een relatief nieuw ras. Hun oorsprong kan worden teruggevoerd tot de jaren 1950 toen Engelse fokkers andere huiskatten kruisten met Siamese katten. Ze vonden vervolgens hun weg naar de Verenigde Staten in de jaren 1970, en het duurde niet lang voordat ze indruk maakten.

Het is dus begrijpelijk dat je misschien niet veel weet over dit ras. Maar wat kunt u verwachten als uw kitten volwassen wordt? Je Oosters Korthaar kan tot 8-12 lbs krijgen. Of je hier nu bent omdat je gewoon nieuwsgierig bent of als je overweegt om een van deze vorstelijk uitziende katten te nemen, wij hebben je gedekt.

3 katten gezichtsverdeler

Feiten over oosterse korthaar katten


  • Net als de Siamees is de Oosters Korthaar kat spraakzaam. Ze vocaliseren vaak en drukken zich graag uit met hun indrukwekkende vocabulaire.

  • De Oosterse korthaar wordt geleverd in een regenboog van 300 kleuren, dus wat je favoriete kleur ook is, je zult hem zeker vinden. Als gevolg hiervan staat de Oosterse korthaar bekend als de ‘Regenboogkat’.

  • Hoewel er niet zoiets bestaat als een echt hypoallergene kat, komt de Oosterse Korthaar heel dichtbij. Het produceert een kleinere hoeveelheid van het Fel D1-eiwit, waar mensen op reageren, dus deze kat is perfect als je allergieën hebt.
oosterse korthaar kat
Afbeelding Credit: Ambiento, Shutterstock

Oosterse korthaar katten grootte en groei grafiek

Deze grafiek toont de gemiddelde groeipercentages voor een Oosters Korthaar. Natuurlijk zal elk kitten in verschillende snelheden groeien, dus maak je geen zorgen als je kat niet in deze categorieën past. Als u uw dierenartsbezoeken hebt bijgehouden en zij ervan overtuigd zijn dat uw kitten gelukkig en gezond is, bent u op de goede weg.

Leeftijd Gewichtsbereik Lengte bereik
8 weken 2-4 pond 7–9″
3 maanden 3-5 pond 8–10″
6 maanden 5-8 pond 10–12″
9 maanden 8-10 pond 12–14″
1 jaar 8-12 pond 16–18″
2 jaar 8-12 pond 16–18″

Wanneer stopt een oosters korthaar kat met groeien?

Oosters korthaar katten stoppen over het algemeen met groeien rond de leeftijd van 12 maanden, maar groeien ze ooit op? Zelfs als volwassene is deze kat leuk en extravert en zal, in tegenstelling tot veel andere katten, teruggetrokken en depressief worden als hij langer dan een paar uur alleen wordt gelaten.

Deze katten zijn gewoon leuk om in de buurt te hebben en lijken nooit uit die speelse kittenfase te groeien. Ze zijn interactief en spelen graag met andere familieleden, of dat andere lid nu een mens, een kat of zelfs een hond is. Het wordt over het algemeen aanbevolen dat u een andere harige metgezel voor uw Oosters korthaar kat.

grijze oosterse korthaar kat
Afbeelding credit: TalyaPhoto, Shutterstock

Factoren die van invloed zijn op de grootte van oosters korthaar kat

Een paar factoren zullen de grootte van de Oosters Korthaar kat beïnvloeden, zoals onvoldoende voeding, genetica, niet genoeg eten, fokken, te veel lichaamsbeweging en gezondheidsproblemen.

Er is een verschil tussen het hebben van een kleine kat en een kat met ondergewicht. Als uw kat van nature kleiner is in gewicht en lengte, zullen deze kenmerken evenredig zijn. Aan de andere kant zal een magere Oosters Korthaar kat ondergewicht hebben vanwege zijn leeftijd en lengte.1 Voedselweigering moet serieus worden genomen omdat een gebrek aan voeding een negatieve invloed heeft op de ontwikkeling en groei van uw kat.

Oosterse korthaar katten zijn gevoelig voor een paar gezondheidsproblemen, waarvan er één uitsteeksel van het schedel borstbeen wordt genoemd,2 die ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken en het voor de kat moeilijk maken om te ademen en te eten. Dus hoewel het verschil in grootte van uw kat misschien te wijten is aan iets volkomen onschuldigs, zijn er meer zorgwekkende alternatieven. Als u zich ooit zorgen maakt over de ontwikkeling van uw kitten, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

Huiskat - oosterse shorthair_Jolanta Jd_shutterstock
Afbeelding Credit: Jolanta Jd, Shutterstock

Ideaal dieet voor het handhaven van een gezond gewicht

Als u het eerste jaar van het leven van uw Oosters Korthaar begint met kittenvoer van hoge kwaliteit voordat u overgaat op een hoogwaardig volwassen dieet, zorgt dit ervoor dat aan alle voedingsbehoeften van uw kat wordt voldaan. Dit zijn energierijke katten, dus ze hebben een dieet nodig dat kan ke keep up met hen. Oosters korthaar katten houden van mogelijkheden om te verkennen en moeten mentaal en fysiek worden gestimuleerd om verveling en obesitas op afstand te houden.

Katten kunnen geen vitamines en aminozuren zoals vitamine A, D3, B, arginine en taurine produceren. Daarom moet u ervoor zorgen dat het in hun dieet is opgenomen.

Hoe u uw oosters korthaar cat kunt meten

Om de lengte van uw kat nauwkeurig te meten, moet u meten van zijn neus tot de basis van zijn staart, zodat je zijn staart niet meetelt. Je moet hun lengte meten wanneer ze op alle vier de poten staan en beginnen vanaf de vloer tot de basis van hun nek, zodat je hun hoofd niet in de meting opneemt. Misschien heb je iemand anders nodig om je te helpen met deze taak, vooral als je een wiggler in handen hebt!

oosterse korthaar kitten houden door eigenaar
Afbeelding Credit: SvetMedvedeva, Shutterstock

kattenpootverdeler

Conclusie

Het volgen van de groei van een kitten kan lastig zijn, vooral een met zoveel energie als de Oosters korthaar kat. Gelukkig, als je deze kat eenmaal moe hebt, willen ze knuffels, dus er is misschien een mogelijkheid om ze na het sporten te meten. Als uw kat de cijfers uit de grafiek niet volgt, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat u zich zorgen hoeft te maken. Blijf op de hoogte van uw aanbevolen dierenartsbezoeken en maak een nieuwe afspraak als u zich zorgen maakt.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: VittoriaChe, Shutterstock