Waarom houden katten van tunnels? (7 interessante redenen)

Proberen katten beter te begrijpen is iets dat degenen onder ons die van onze katachtige vrienden houden, voortdurend proberen te doen. Als kattenouders willen we hen dingen bieden waar ze van zullen genieten en die veilig en nuttig zijn. Een item dat kattenouders zwaar moeten overwegen, is een kattentunnel. Kattentunnels kunnen je kat uren plezier en plezier bieden, maar waarom vinden katten ze zo leuk? Dat is wat we hier zijn om te antwoorden. Neem hieronder een kijkje om 7 interessante redenen te leren waarom je kat van tunnels houdt en zelfs een paar voordelen van het hebben van een waar je misschien nog niet eerder aan hebt gedacht.

kattenpootverdeler

De 7 interessante redenen waarom katten van tunnels houden

1. Tunnels zijn geweldig voor lichaamsbeweging

Hepper Kattentunnel Groot

Kittens zijn berucht om de hoeveelheid energie die ze hebben. Wanneer u een nieuw kitten mee naar huis neemt, zal het door het huis rennen, met speelgoed spelen en zich zelfs onder dingen verstoppen. Kattentunnels zijn een geweldige manier om hen te helpen die extra energie te verbranden. Uw kitten kan zich door de tunnel haasten en speelgoed meenemen naar binnen. Tunnels zijn zelfs een geweldige manier om met je kat te spelen.

Naarmate katten ouder worden, spelen ze wat minder. Ze hebben echter nog steeds oefening nodig. Voor katten die niet meer zo goed zijn in spelen, kan het introduceren van een kattentunnel het antwoord zijn. Als het iets nieuws voor hen is, willen ze het meteen bekijken. U kunt communiceren en spelen met uw kat terwijl hij de vruchten plukt van geweldige lichaamsbeweging.

thematische pauze

2. Katten houden van persoonlijke ruimte

Voor het geval je het nog niet hebt gemerkt, katten houden ervan om een plek te hebben waar ze zich kunnen terugtrekken als ze het gevoel hebben dat ze een adempauze nodig hebben. Of er nu iemand op bezoek is gekomen en je kat zich niet op zijn gemak voelt, geluiden of activiteiten hem gestrest maken, of ze zijn je gewoon beu en willen een pauze, kattentunnels bieden je kat een plek waar niemand toegang toe heeft. Het hebben van een plek waar niemand kan binnendringen is ideaal voor katten van alle leeftijden.

thematische pauze

3. De perfecte dutplek

Schattige kat dutten in kattentunnel
Afbeelding Credit: AnnyPenny, Shutterstock

Ja, katten zijn altijd op zoek naar de perfecte plek om een dutje te doen. In een donkere tunnel waar jij, de kinderen en zelfs de gezinshond ze niet kunnen vinden, is de perfecte plek. Wees niet verbaasd dat je kat zich in zijn tunnel verstopt na een dag speeltijd en socializen om een paar uur van de rust te krijgen die hij nodig heeft om gelukkig en gezond te blijven.

thematische pauze

4. Tunnels bevorderen natuurlijke instincten

Een ding over kattentunnels die de meesten van ons vaak zien, is de sluipaanval. Ja, katten zijn berucht omdat ze uit hun tunnel komen om je te besluipen of een speeltje aan te vallen. Dit komt omdat het natuurlijk is voor hen. In het wild houden grote katten ervan om prooien te besluipen en te besluipen. Hetzelfde kan gezegd worden voor verwilderde katten in uw buurt. Dit alles is natuurlijk voor zelfs gedomesticeerde katten. Het hebben van een tunnel waar ze kunnen springen en zichzelf kunnen zijn, is een geweldige manier om hen in staat te stellen gewoon plezier te hebben.

thematische pauze

5. Bestrijd veroudering

Kat die in kattentunnel speelt
Afbeelding Credit: Daga_Roszkowska, Pixabay

Of we het nu willen toegeven of niet, katten verouderen. Wanneer dit gebeurt, vertragen ze van nature. Hoewel sommige speeltjes het kitten erin naar boven kunnen halen, zullen ze dat niet allemaal doen. Je ouder wordende kat een kattentunnel aanbieden, kan de truc doen. Actiever en gestimuleerder zijn is geweldig voor ouder wordende katten. Gebruik een tunnel en probeer het eens om te zien of je kat het leuk vindt.

thematische pauze

6. Obesitas bestrijden

Je kat beseft het misschien niet, maar de tunnel waar ze zo van houden, helpt hem obesitas te bestrijden. Ja, katten zijn berucht om het verkrijgen van een beetje gewicht naarmate ze ouder worden. Wie niet? We houden allemaal van eten, toch? Voor katten die fan zijn van kattentunnels en erin spelen, is het een bonus om extra kilo’s af te houden. Uw kat gebruikt zijn tunnel misschien niet om deze reden, maar wie zegt dat hij zich bewust moet zijn van dingen die gunstig zijn voor zijn gezondheid?

thematische pauze

7. Je kat denkt dat het leuk is

Witte kat die in kattentunnel speelt
Afbeelding Credit: habunman, Pixabay

Misschien wel de grootste reden waarom je kat van tunnels houdt, is het plezier dat ermee gemoeid is. Sommige katten kunnen uren achter elkaar verdwalen tijdens het spelen. Hoewel we het misschien missen om ze op de bank naast ons te zien liggen, is de vreugde die je kat krijgt van iets waar ze van genieten moeilijk te ontkennen.

divider-catclaw1

Conclusie

Kattentunnels zijn een geweldige aanvulling op elk huis met een kat. Katten kunnen urenlang spelen, jagen en zelfs interactie met je hebben vanuit hun tunnels. Je zult ook zien dat ze profiteren van het hebben van hun own ruimte om te verbergen, te rusten en gewoon te decomprimeren na een lange dag. Als je je kat nog geen tunnel hebt gepakt om thuis te hebben, moet je het zeker overwegen of proberen er een te maken! Het hebben van een gelukkige, gezonde kat is een voordeel waar het hele gezin van zal genieten.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: tookapic, Pixabay