German Rex kat

  • Temperament: Speels, vriendelijk, trouw, gezinsvriendelijk
  • Herkomst: Duitsland
  • Andere namen: Rex
  • Groep: Klein kortharig
  • Hoogte: 25-30 cm
  • Lichaamslengte: 30-40 cm
  • Gewicht: 2,5 tot 4,5 kg
  • Levensverwachting: 12-15 jaar
  • Prijs: €500-€1.000

German Rex

Over de German Rex kat

Als u op zoek bent naar een zeer intelligente kat, dan is de German Rex misschien wel het perfecte ras voor u. Deze katten zijn zo slim dat ze de bijnaam “Einsteins van de kattenwereld” hebben gekregen. Deze eigenschap maakt de German Rex erg leuk om mee te leven: Dit katje laat zich heel goed trainen, leert gemakkelijk nieuwe trucjes en vermaakt familieleden met innovatieve capriolen.
German Rex kat
Omdat German Rex katten zo intelligent zijn, hebben ze veel speelgoed nodig. Puzzelspelletjes zijn favoriet, en ze gedijen bij veel interactief spel met alles van stukjes verfrommeld papier tot gevederde stokjes. Zonder voldoende stimulatie kunnen deze katjes behoorlijk in de problemen komen, hun neus in kasten steken en laten zien wat zwaartekracht inhoudt door gekoesterde decoratieve voorwerpen van hoge planken te stoten.

Sommige van ’s werelds slimste katten kunnen een beetje afstandelijk zijn. Gelukkig is de German Rex even aanhankelijk als intellectueel. Deze kitties leven voor aandacht van hun favoriete mensen en ze houden van knuffelen als ze niet druk aan het spelen zijn. Ze schieten goed op met iedereen in het gezin, inclusief andere katten en goed opgevoede honden.

Verzorging

German Rex verzorging
Voeding

German Rex katten hebben geen speciale voedingsbehoeften, maar ze gedijen goed als ze een hoogwaardig dieet krijgen. Als u uw German Rex niet trakteert op vers voer, zoek dan naar een eiwitrijk merk met echte vis of vlees als eerste ingrediënt.

Verzorging

De meeste gezinnen vinden dat hun German Rex kat weinig borstelwerk nodig heeft. Deze unieke katjes moeten wel af en toe in bad, omdat hun vacht door overtollige olie vettig kan aanvoelen.

Oefening

Deze dartele katachtigen houden van spelen en zullen de gelegenheid aangrijpen om u zo vaak mogelijk hun speciale vaardigheden te tonen. Ze houden van rennen, springen en klimmen, dus zorg voor de grootste en beste krabpaal die u kunt vinden!

Krabbers en allerlei soorten speelgoed worden ook gewaardeerd. Interactief speelgoed zoals teaser wands en lasers helpen het activiteitenniveau van uw kat te maximaliseren en verveling te voorkomen.

Gezondheid

German Rex katten zijn over het algemeen erg gezond, zonder bekende genetische afwijkingen. Omdat ze zo’n fijne vacht hebben, moeten ze binnenshuis worden gehouden, waar ze gemakkelijk de juiste lichaamstemperatuur kunnen handhaven en beschermd zijn tegen zon, wind en nat, koud weer.

Geschiedenis

German Rex geschiedenis
Zoals de rasnaam al doet vermoeden, is de German Rex ontwikkeld in Duitsland. Kort na het einde van de Tweede Wereldoorlog werd een verwilderde poes uit de ruïnes van Oost-Berlijn gered toen Dr. R. Scheuer-Karpin haar zwervend in de tuin bij het Hufeland Ziekenhuis aantrof. De golvende zwarte vacht van de kat gaf haar het uiterlijk van een klein zwart lammetje, dus noemde de redder haar Lammchen, wat vertaald Lammetje betekent. In 1957 werd Lammchen gekruist met een van haar golvende nakomelingen, waardoor het eerste nestje German Rex kittens ontstond.

In 1960 werden twee German Rex poesjes geïmporteerd in de Verenigde Staten. Deze poezen, Jet en Marigold genaamd, werden spoedig vergezeld door een German Rex kater genaamd Christopher Columbus. Deze drie individuen dienden als basis voor de uitbreiding van het ras in Amerika.

Vandaag de dag zijn German Rex katten nog steeds schaars en moeilijk te vinden. De Cat Fanciers Association erkent het ras niet, maar wel de vergelijkbare Cornish Rex. FIFe – de International Cat Federation – is de enige grote vereniging die momenteel het German Rex kattenras erkent.

Wist u dat?

De German Rex is een van de zeldzaamste kattenrassen ter wereld. Prijs uzelf gelukkig als een van deze unieke mooie katten zijn weg naar uw leven vindt!

German Rex katten hebben geen beschermharen op hun vacht; daarom voelen ze zo zacht aan.

Hoewel German Rex katten klein zijn en gemiddeld 8 pond per stuk wegen, lijken ze groter omdat hun poten zo lang zijn.

De rasstandaard

German Rex ras

Lichaam

De German Rex is een kleine tot middelgrote kat, met fijne botten en een atletisch uiterlijk. Het maximale gewicht is ongeveer 8 pond.

Kop

De kop is rond, met een sterke kin en een aangename, alerte uitstraling. Het haar op de kop moet onthuld krullend zijn, en ook de snorharen moeten gekruld zijn.

Oren

German Rex katten hebben grote, opvallende oren die te groot moeten lijken voor hun hoofd.

Vacht

De German Rex kat heeft een unieke, wollige vacht met een krullend uiterlijk en een zeer zacht, zijdeachtig gevoel.

Kleur

German Rex katten kunnen alle kleuren en patronen hebben.

Ogen

De ogen moeten groot en rond zijn, lichtgevend en een beetje te groot voor de kop. De ogen mogen elke kleur hebben die bij de vacht past.

Poten

De poten moeten slank, atletisch en zeer lang zijn in verhouding tot het lichaam. De poten moeten in verhouding staan tot de benen.

Staart

De staart moet van gemiddelde lengte zijn en moet spits toelopen.

Vaak gestelde vragen

Hoeveel kost een German Rex kat?

German Rex katten kosten tussen de €500-€1.000.

Hoe groot worden German Rex katten?

German Rex katten zijn over het algemeen klein van formaat. Een volgroeide German Rex kat kan tussen de 2,5 tot 4,5 kg of meer wegen en varieert in hoogte van ongeveer 25-30 cm.

Hoe lang leven German Rex katten?

De gemiddelde levensduur voor German Rex is 12-15 jaar.

Verharen German Rex katten?

German Rex zijn kortharige katten. Daarom verharen ze niet zoveel als langharige kattenrassen.