Gedetailleerde Bengaalse kattengroeigrafiek voor alle kattenventilatoren


Bengaalse katteneigenaren kunnen via de Bengaalse kattengroeigrafiek alles leren over ontwikkeling in elke fase, potentiële invloeden en uiteindelijke grootte in dit artikel.

Bengaalse katten hebben een lichaamsvorm die lijkt op die van een luipaard: ze zijn lang en mager en door hun vachtpatronen lijken ze erg op wilde katten. In vergelijking met typische huiskatten zijn ze slanker. Deze raskatten hebben vrij brede borsten en langere achterpoten.

Bengalen staan bekend om hun hondachtige gedrag, hoge intelligentie en speelsheid. Deze katachtige vrienden behoren tot de kattenrassen die het gemakkelijkst te trainen zijn, en ze kunnen worden gemaakt om trucs uit te voeren en aan de lijn te lopen.

Bengal Cat Groei Grafiek

schattige Bengaalse kitten zittend op een krabpaal

Laten we het gemiddelde gewicht, de lengte en de lengte van een van de duurste katten die er zijn, eens bekijken.

Leeftijd Gewichtsbereik Hoogtebereik Lengte bereik
8 weken 2-4 Ibs 6-8” 7-9”
3 maanden 4-5 Ibs 7-9” 8-10”
6 maanden 6-12 ibs 8-10” 10-12”
9 maanden 8-15 ibs 10-12” 12-14”
1 jaar 10-15 Ibs 11-14” 14-16”
2 jaar 10-15 Ibs 13-15” 16-18”

Twee maanden oud Bengaals kitten

Je pasgeboren luipaard begint zijn omgeving te verkennen zodra hij twee maanden oud is. Bengaalse baby’s zullen zich op deze leeftijd veilig genoeg voelen om zelf een andere kamer binnen te gaan.

Ze zouden leren jagen, waar Bengalen uitzonderlijk bedreven in zijn, als ze buiten zouden leven.

Bovendien kunnen kittens in de tweede maand in nieuwe huizen worden geadopteerd. Ze kunnen duidelijk horen, hun lichaamstemperatuur regelen en hebben volledig geopende ogen en volledig gespeend.

Het is ook het moment om te beginnen socialisatie, een cruciale fase van het opvoeden van een Bengaals kitten. Uw kat moet beginnen met interactie met andere mensen en dieren. Om ervoor te zorgen dat ze deze ervaring relateren aan iets positiefs, vergeet dan niet om ze te overladen met lof en traktaties.

Drie maanden oude Bengaalse kitten

Uw Bengaalse kitten zal lijken op een kleine volwassene van drie maanden oud. Vanaf dit punt groeien ze ook ongelooflijk snel, dus je moet voorzichtig zijn met voedselporties. Gezien hun hoge niveau van activiteit en kracht, Bengaalse katten vereisen een goed dieet en voedingsschema.

U moet uw kitten regelmatig wegen om de juiste portiegroottes te bepalen. Uw kitten zal op deze leeftijd zijn naam kennen en u kunt beginnen met het leren van basistrucs en -commando’s. Bovendien zullen ze beginnen te begrijpen welke acties geschikt zijn.

Hoewel dergelijke jonge kittens nog geen regelmatige verzorgingsrituelen nodig hebben, kun je ze nu starten om ze aan het gevoel te laten wennen.

Zes maanden oude Bengaalse kitten

Je Bengaal gaat momenteel door een adolescente fase en kan humeurig worden. Ze zullen amusant zijn, maar ze kunnen ook een beetje agressief worden.

GERELATEERD: Kittenvoedingskaart op leeftijd – Een voedingsgids voor katteneigenaren

Hoe groot worden Bengaalse katten?

bengaals zwaard klimt in een boom

Een volwassen Bengaal die volgroeid is, rekening houdend met een goed en gezond dieet, moet 8 tot 15 pond met de hoogte rond 14 tot 18 inch.

De mannelijke Bengaalse kat zal altijd een beetje groter zijn dan de vrouwelijke Bengaalse kat, of je ze nu hetzelfde voedt of niet.

Deze zes groeistadia die elke Bengaal echter zou moeten passeren: 8 weken, 3, 6 en 9 maanden, één en 2 jaar. Ongeacht het niveau van voeding, is de uiteindelijke grootte van een mannelijke Bengaalse kat altijd groter en beter dan die van een vrouwelijke Bengaalse kat.

De uiteindelijke grootte van Bengaalse katten moet stoppen wanneer deze katten 2 jaar oud zijn, en het gewichtsverlies en de gewichtstoename later hangt af van uw voedingsplan en schema.

Groeivariabelen van de Bengaalse kat

De groei van een Bengaalse kat wordt beïnvloed door een verscheidenheid aan variabelen en hier zijn er enkele:

Ras

Kruising is zeker een van de vele variabelen die van invloed zijn op de grootte van de Bengaalse kat. Wanneer een Bengaalse kat niet raszuiver is, maar een mix van andere kattenrassen van het zuiverste ras, het kan zijn dat het de hoogte, het gewicht en de lengte niet bereikt potentieel bestemd voor deze kattenfokkered.

Bengaalse katten hebben een uitgebalanceerd dieet nodig om hun gezondheid en activiteitsniveau te behouden. Elk kattenras moet een eiwitrijk dieet hebben, veel mineralen en vitamines in hun voedsel om gezond en tot hun volledige potentieel te groeien.

Runt Van Het Nest

Lees verder als je uitleg wilt over wat de runt van het nest is. Een runt is een broer of zus die merkbaar kleiner of zwakker is dan de andere broers en zussen in een nest (een groep broers en zussen van dezelfde moeder).

Een runt in een nest is klein en heeft duidelijk nadelen, de eerste van velen is vechten om voedsel met hun kitten broers en zussen. Er is ook een kans om afgewezen te worden door zijn moeder, wat de situatie alleen maar verergert.

Daarom, als de Bengaalse kat die je hebt gekocht de runt van het nest was, moet je verwachten dat deze langzamer zal groeien dan de andere kittens.

De runt vereist altijd speciale aandacht en gezond voedsel, en het ontmoeten van hen duurt meestal langer.

Dieet en voeding

Dit is de factor die de grootste impact zal hebben op de groei van uw Bengaalse kat.

In het algemeen is de kwaliteit van Bengaals kattenvoer je geeft ze invloeden hoe snel ze groeien. Bengaalse katten moeten brokjes vermijden, die een tekort hebben aan verschillende essentiële voedingsstoffen, en in plaats daarvan nat voedsel of menselijk voedsel consumeren.

Brokjes worden vaak verkozen boven beter voedsel omdat ze minder duur zijn, niet omdat ze de beste zijn. Als u vragen heeft over het beste dieet voor uw Bengaalse kat, neem dan altijd contact op met uw dierenarts.

Ecosysteem problemen

een bengaalse kat gaat het water in

De omgeving heeft verschillende effecten op de uiteindelijke groei van uw Bengaalse kat. Bengaalse katten gebruiken hun neus veel meer dan wij om de grond en de lucht te verkennen, en ze gebruiken hun tong om zichzelf te verzorgen.

Dit maakt het voor hen eenvoudiger om verontreinigende stoffen zoals chemische gazonmeststoffen, insecticiden en herbiciden, ontdooiingsmiddelen en andere chemicaliën in te slikken en te absorberen. Dit alles heeft een groot effect op hoe snel ze groeien en, hoogstwaarschijnlijk, hoe groot ze worden.

Infecties en parasieten

Dit is een belangrijke factor in het falen van uw Bengaalse kat om te groeien zoals verwacht. Uw Bengaalse kat kan besmet raken met een verscheidenheid aan parasieten, vooral als u hem buiten houdt.

Bengaalse katten mogelijke parasieten zijn:

  • Schimmelinfecties
  • Haakwormen
  • Teken
  • Rondwormen
  • Luizen
  • Vlooien
  • Bacteriën, ziekteverwekkers en meer.

Lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging die zowel geschikt als voldoende is, is cruciaal voor de algehele gezondheid van onze huisdieren. Bengaalse katten zijn erg pittig en actief, waardoor ze een geweldige vorm van lichaamsbeweging zijn voor het behoud van een goede gezondheid.

Oefening versterkt de Bengaalse kat’s systeem door de bloedcirculatie te verbeteren. Je katachtige vriend moet regelmatig sporten om fysiek gezond te blijven. Omdat deze katten graag klimmen en springen, kun je 8 beste hoge kattenbomen bekijken.

Als ze niet veel bewegen, heeft dit invloed op de groei van de Bengaalse kat.

Ziekten

Meestal is de ziekte een goede verklaring waarom uw Bengaalse kat niet zo snel groeit als zou moeten of waarom de algehele groei wordt beperkt.

U moet altijd uw dierenarts raadplegen of regelmatig uw arts controleren, omdat de meerderheid van deze gezondheidsproblemen kan worden behandeld als ze vroeg worden ontdekt.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen die Bengaalse katten ervaren die hun groeisnelheid kunnen vertragen.

  • Hypertrofische cardiomyopathie
  • Distale neuropathie
  • Patella luxatie

Hoe lang duurt het voordat een Bengaalse kat volledig is gegroeid?

Bengaalse kat sluipt

Bengaalse rassen verschillen op verschillende manieren van alle andere huiskatrassen. Vergeleken met een typische tabby zijn ze veel groter. Wanneer ze volgroeid zijn, zijn hun lichamen lang en hebben ze slanke kenmerken. Deze katten stoppen meestal met ontwikkelen wanneer ze 18 maanden tot 2 jaar oud.

Het is echter uiterst ongebruikelijk dat Bengaalse katten nog een jaar langer blijven groeien. Een volwassen Bengaalse kat zal ongeveer 15 pond hebben en waarschijnlijk 15 centimeter lang nadat het de leeftijd van 2 jaar heeft bereikt.

Hoe groot zijn Bengaalse katten?

Bengaalse katten zijn heel erg onderscheidend dan verschillende huiskatten. Bengaalse katten zijn veel groter dan de typische tabby-kat; zoals we al vermeldden op 15 inch staand en 15 kilo’s gewicht, dit zou de uiteindelijke grootte van een Bengaal moeten zijn.

Dienovereenkomstig zal een Bengaalse kat in slechts twee jaar sneller volwassen worden dan de typische kat.

Hoe groot is een volwassen Bengaalse kat?

In een gezellige kattenomgeving moet een volwassen Bengaalse kat ertussen zijn 14 en 18 inch (36 en 46 cm) lang en wegen tussen 8 en 15 pond (3,63 en 6,80 kg) gezond gewicht. Vrouwen zijn meestal kleiner omdat ze lichter en wendbaarder zijn.

Mannetjes zijn meestal groter omdat ze een rol hebben van beschermers van de vrouwelijke katten. Bengaalse kattenfokkers beweren dat hun volwassen dieren tussen de 4-6 pond wegen.

Himmy, een mannelijke Bengaalse kat die 18 pond woog, 3 gram (8,3 kg) toen hij bijna vijf jaar oud was, heeft het record voor de grootste Bengaalse kat ooit geregistreerd door Guinness World Records.

Is een Bengaalse kat een groot ras?

Bengalen is geen gemiddelde huiskat, maar ze zijn niet zo groot, hun grootte wordt meestal beschreven als middelgroot tot groot.

Omdat Bengaalse katten worden gekruist tussen een Aziatische luipaardkat en een huiskat, hebben ze meestal grotere spieren en worden ze daarom als groter beschouwd dan andere huiskattenrassen.

Worden Bengaalse katten liever vastgehouden?

Bengaalse kat ligt op grijze stoel

Bengalen zijn vriendelijk en aanhankelijk, maar de meesten van hen houden er niet van om vastgehouden te worden. Het oppakken van je kattenvriend is niet de beste manier om ermee te communiceren, omdat deze actieve katten meestal tegen elke vorm van beperking zijn.

Waarom zijn Bengaalse katten zo luidruchtig?

Bengaalse katten zijn vocaal en sommigen van hen genieten gewoon van chit-chatten. Trouwens, deze katten kunnen verschillende geluiden maken, dus als je op zoek bent naar een ras dat rustig is, zijn Bengalen zeker niet het ras voor jou.

Hebben Bengaalse katten een andere miauw?

Bengaalse katten kunnen de standaard “miauw” maken, maar ze houden ook van tjilpen en trillen. De katten zullen beginnen te fluiten als ze vogels of eekhoorns zien, maar ze kunnen dit ook doen als ze zich gewoon opgewonden voelen.

Zijn Bengaalse katten binnen- of buitenkatten?

Het is niet de beste optie om je Bengaal vrij buiten te laten rondlopen, omdat de veiligheid van je katachtige vriend je eerste prioriteit zou moeten zijn. Het is dus beter voor je schatje Bengal om een huiskat te zijn.

Maar je moet ook weten dat Bengaalse katten dol zijn op het zijn in de buitenwereld. Dus om in vrede te zijn en aan de behoeften van uw kat te voldoen, kunt u proberen met lopen aan de lijn, zodat u er allebei van kunt genieten.

Werpen Bengaalse katten?

Bengalen behoren tot de rassen met de minste hoeveelheid verharing, maar een of twee keer per jaar zou je nog steeds te maken hebben met zware verharing voor een zeer korte periode.

GERELATEERD: Hoe kattenuitscheiding te verminderen (8 bewezen methoden)

Inpakken

De Bengaalse kattengroeigrafiek helpt u het gezonde gewicht van uw kat te coördineren. De grootte van een Bengaalse kat is gemiddeld tot groot, vaak met een gewicht van 15 pond of zelfs meer dan 15 pond voor sommige grote mannetjes. Mannelijke katten zijn meestal groot, terwijl vrouwtjes meestal niet groter worden dan middelgrote katten.

De eerste paar maanden van hun leven groeien ze snel, maar na ongeveer zes maanden vertraagt hun groeisnelheid aanzienlijk. Ze groeien en ontwikkelen zich langzamer dan kleinere kattenrassen omdat het middelgrote tot grote katten zijn, in tegenstelling tot kleinere kattenrassen.

Als je een knuffelkat wenst, moet je misschien een ander kattenras bedenken, omdat Bengaalse katten geen schootkatten zijn om eerlijk te zijn.

Misschien vind je dit ook interessant

6 Ocicat Fokkers – De lijst van de waardige

Top 7 Bombay Kattenfokkers

7 Britse korthaar fokkers – alleen het beste voor u

Maine Coon Feeding Chart: Voer uw Maine Coon als een pro