Egyptische Mau Siamese mix: foto’s, eigenschappen, feiten en meer

Klik om verder te gaan:

Thematische pauze

Je raadt het misschien al, maar de Egyptische Mau Siamese mix is een kruising van de Egyptische Mau en Siamese katten. Deze katten zijn vriendelijk en brengen graag tijd door met hun gezin. Het is echter lastig om precies te weten wat je krijgt met een gemengd ras, dus laten we ze eens nader bekijken.

Lengte: 8-11 duim
Gewicht: 8-15 pond
Levensduur: 15–20 jaar
Kleuren: Brons, zilver, rook, lila, blauw
Geschikt voor: Gezinnen met kinderen en huisdieren, oudere eigenaren, actieve gezinnen
Temperament: Loyaal, speels, vriendelijk, aanhankelijk, extravert

Gemengde rassen kunnen eigenschappen van beide ouders krijgen. Je zou kunnen eindigen met een kat zoals een Egyptische Mau of Siamees of een kat die ergens in het midden valt. Dit kan het bepalen van het temperament van de kat een uitdaging maken totdat je meer tijd met hem doorbrengt.

Gelukkig lijken de Egyptische Mau en Siamese katten in veel opzichten op elkaar, wat de mogelijkheden beperkt.

Egyptische Mau Siamese kenmerken

3 Gezichtsverdeler voor katten

Egyptische Mau Siamese Mix Kittens

Egyptische Mau Siamese mix kittens lijken veel op hun ouders; Ze zijn vriendelijk en houden van het gezelschap van hun familie. Ze zijn speels, aanhankelijk en hebben veel energie in hun kleine lichaampjes geperst.

Katten van gemengd ras zijn wat lastiger te bemachtigen, en de Egyptische Mau Siamees is bijzonder uitdagend. Egyptische Maus is misschien wel een van de oudste rassen, maar ze zijn ook ongelooflijk zeldzaam. Je zult waarschijnlijk moeten reizen om een van deze katten te bemachtigen, tenzij je het geluk hebt een gerenommeerde fokker in de buurt te hebben die hybride katten fokt.

Ouderrassen van Egyptische Mau Siamese Mix
Afbeelding tegoed: (L) Don Mammoser, Shutterstock | (R) Sharon Snider, Shutterstock

3 katten verdeler

Temperament en intelligentie van de Egyptische Mau Siamese mix

De Egyptische Mau Siamese mix staat bekend als intelligent, energiek en aanhankelijk. Ze vinden het heerlijk om bij hun familie te zijn, en als je denkt dat je veel het huis uit zult zijn met je werk, is het een goed idee om je kattenvriend te nemen, zodat ze niet eenzaam worden. Hoewel ze dol zijn op knuffelen, moeten ze eerst al die energie verbranden en moet je tijd inplannen voor dagelijkse speelsessies.

Hoewel het sociale katten zijn, kunnen ze op hun hoede en schichtig zijn in de buurt van vreemden als ze op hun Egyptische Mau-kant lijken. Siamese katten zijn ook extravert, maar tot het punt dat ze melodramatisch worden genoemd.

Zowel de Egyptische Mau als de Siamezen zijn intelligente katten. De Siamezen kunnen worden getraind om aan de lijn te lopen, maar zoals veel intelligente rassen zullen ze niet bereid zijn om alles te doen wat je wilt als ze daar geen zin in hebben. De Egyptische Mau speelt graag met speelgoed en is een fantastische jager. Dus welke kant het kitten ook kiest, het is duidelijk dat ze een briljante geest zullen erven!

Zijn deze katten goed voor gezinnen? 👪

Egyptische Maus en Siamese katten zijn mensgericht, en het is logisch dat hun kittens dat ook zullen zijn. Ze brengen graag tijd door met hun gezin, en als energieke katten is het ook logisch dat hun baasjes het ook leuk vinden om actief te zijn. Ze hebben veel aandacht van hun familie nodig, dus als ze het enige huisdier zijn en je voor langere tijd van huis bent, is de Egyptische Mau Siamese mix niet het huisdier voor jou.

Natuurlijk speelt socialisatie een essentiële rol bij het vormgeven van de persoonlijkheid van uw kat. Als ze niet van jongs af aan worden gesocialiseerd, zullen ze minder vriendelijk en schichtiger zijn. Omdat de Egyptische Mau schichtig kan zijn in de buurt van vreemden, is het het beste om Egyptische Mau Siamezen bloot te stellen aan verschillende mensen en andere huisdieren terwijl ze jong zijn.

Kan dit ras goed overweg met andere huisdieren?

Als de Egyptische Mau Siamese mix van jongs af aan wordt gesocialiseerd, kunnen ze goed overweg met andere katten en katvriendelijke honden. Als sociale katten werkt dit ook in uw voordeel, omdat andere huisdieren geweldige metgezellen kunnen zijn en eenzaamheid en ongewenst gedrag kunnen voorkomen.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen, en alleen omdat bekend is dat een ras op een bepaalde manier is, wil nog niet zeggen dat het een garantie is. Doe het daarom rustig aan en wees voorzichtig bij het introduceren van andere huisdieren.

Garen bolverdeler

Dingen die u moet weten bij het bezitten van een Egyptische Mau Siamese mix

Bij het bezitten van een huisdier valt er zoveel te leren als je de kat mee naar huis neemt. Het is echter belangrijk om eerst je onderzoek te doen als je overweegt er een in je gezin op te nemen. Verzorgingsbehoeften, gezondheidsproblemen en dIetaire vereisten kunnen allemaal een verschil maken en een geschikte match veranderen in een onverenigbare, die u moet weten voordat u een huisdier mee naar huis neemt!

Voedsel- en dieetvereisten 🐡

Egyptische Mau Siamese katten hebben een hoogwaardig dieet nodig met veel eiwitten en weinig koolhydraten. Zoals alle katten zijn het obligate carnivoren, wat betekent dat ze plantaardige eiwitten niet goed verwerken, en hun eiwitbronnen moeten afkomstig zijn van dieren (bij voorkeur organen en heel vlees).

Ze hebben geen gespecialiseerde voeding nodig, maar ze zijn een actief ras en hebben altijd toegang nodig tot vers, schoon water. Bovendien kan het gratis voeren van deze katten riskant zijn, omdat ze vatbaar zijn voor gewichtstoename. De hoeveelheid voer die u uw kat geeft, hangt af van hun leeftijd, gezondheid en levensstijl, maar als algemene schatting hebben gecastreerde of gesteriliseerde katten van 10 pond ongeveer 348.1 kcal per dag nodig. Het is echter het beste om met uw dierenarts te praten over de juiste porties nat- of droogvoer.

Oefening 🐈

Beide ouderrassen staan bekend als energiek en atletisch, maar de Egyptische Mau staat bekend als ongelooflijk atletisch. Ze worden beschouwd als de snelste huiskatten ter wereld; Op hun snelst kunnen ze tot 30 mijl per uur rennen. Als je kat een losse huidflap aan de voorkant van zijn buik heeft, weet je dat hij in staat zal zijn om op gang te komen, en dat is precies wat de Egyptische Mau heeft.

Je moet met je kat spelen om zijn lichaam en geest actief te houden. Speelsessies moeten kort zijn, ongeveer 10 tot 15 minuten lang. Oudere katten hebben slechts ongeveer twee tot drie sessies per dag nodig, terwijl meer energieke katten en kittens meer nodig hebben. Egyptische Mau Siamese katten spelen graag met speelgoed, dus wees voorbereid om op de grond te gaan spelen om te spelen! Deze sessies zijn ook een uitstekende manier voor jullie beiden om een band met elkaar op te bouwen.

Opleiding 🧶

Egyptische Mau Siamese mixen zijn intelligent, wat betekent dat ze een verscheidenheid aan taken kunnen leren, zoals apporteren, aan de lijn lopen en reageren op hun naam. Intelligentie komt ook met koppigheid, en ze kunnen je negeren als ze iets niet willen doen. Het zal echter helpen om trainingssessies kort en fris te houden en positieve bekrachtiging te gebruiken om ze betrokken te houden.

Zelfs als u uw kat niet hoeft te trainen, is het soms een goed idee als een hechtingsoefening of een manier om op een andere manier tijd samen door te brengen. Geen tijd samen is immers verspilde tijd.

Grooming ✂️

Egyptische Maus en Siamese katten hebben een onderhoudsarme vacht en hun kittens zijn hetzelfde. Het zijn geen overmatige verharers, maar het is toch een goed idee om ze dagelijks of minstens één keer per week te borstelen. Aanhankelijke katten kunnen echter vaker om verzorgingssessies van u vragen.

Om infecties en parodontitis te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat hun tanden worden verzorgd met poetsen en tandheelkundige traktaties. Je moet ook hun nagels elke 4 tot 6 weken knippen, maar je kunt ze altijd naar een professional brengen als je er nerveus over bent. Om ze schoon te houden en hun vacht te laten glanzen, hoeven ze alleen maar met een vochtig washandje te worden afgeveegd.

Gezondheid en aandoeningen 🏥

Over het algemeen heeft de Egyptische Mau Siamese mix een lange levensduur, dus het is waarschijnlijk niet verwonderlijk om erachter te komen dat de katten behoorlijk gezond zijn. Er zijn echter enkele gezondheidsproblemen waar ze vatbaar voor zijn.

Om ervoor te zorgen dat een probleem vroegtijdig wordt opgemerkt, houdt u uw geplande dierenartsbezoeken bij en maakt u een afspraak als u iets ongewoons opmerkt. Het is altijd beter om voor de zekerheid een controle te laten uitvoeren.

Kleine voorwaarden

  • Tandheelkundige ziekte
  • Ziekte van de lagere urinewegen
  • Astma

Ernstige aandoeningen

  • Hartaandoening
  • Hypertrofische cardiomyopathie (HCM)
  • Pleurale effusie
Thematische pauze

Mannelijk versus vrouwelijk

Er is geen merkbaar verschil tussen mannelijke en vrouwelijke Egyptische Mau Siamese mixen. Vrouwtjes kunnen kleiner zijn, maar omdat er zo’n variatie in gewicht is, kan een vrouwtje ook groter zijn dan een mannetje.

Kattenpoot verdeler 3 weinig bekende feiten over de Egyptische Mau Siamese mix

1. Ze vinden het leuk om in het water te spelen

Als je het vroeg genoeg introduceert, kan je Egyptische Mau Siamese mix het leuk vinden om in het water rond te spetteren. Egyptische Maus zijn echter meer dol op water dan Siamese katten.

Thematische pauze

2. Beide ouderrassen delen een lange geschiedenis met de mens

De Egyptische Mau concurreert met de Abessijn omdat ze de meest directe link hebben met de oude Egyptische katten. “Mau” betekent ook “kat” of “zon” in het Egyptisch.

Niemand weet precies wanneer Siamese katten voor het eerst werden gefokt, maar men denkt dat ze kwam uit Thailand toen het rond de 14e eeuw bekend stond onder een andere naam, Siam.

Thematische pauze

3. Ze zijn spraakzaam

Beide ouderrassen zijn ongelooflijk spraakzaam, dus verwacht dat uw nieuwe kat zijn mening geeft over zijn eten, wat hij uit het raam kan zien en hoe hij over u denkt.

Kattenpoot verdeler

Conclusie

De Egyptische Mau Siamese mix zal niet gemakkelijk op te sporen zijn, maar ze zijn de tijd waard die het kan kosten. Het zijn liefdevolle, loyale, sociale, intelligente katten die graag tijd doorbrengen met hun gezin en kletsen over hun dag.

Ze kunnen goed overweg met mensen van elke leeftijd en met de juiste socialisatie brengen ze graag tijd door met andere katten en honden. Ze zijn een onderhoudsarme metgezel die je leven jarenlang zal vermaken!

Thematische pauze

Uitgelichte afbeelding tegoed: (L) Sarah Fields-fotografie, Shutterstock | (R) Sharon Snider, Shutterstock