Een gids voor Maine Coon Noorse boskattenmix


Maine Coon is een zeer populair ras, geliefd bij veel families in bijna elke staat ter wereld. De Noorse boskat is een ander prachtig ras, zachtaardig en kalm, en aanpasbaar aan verschillende mensen en hun levensstijl.

Het combineren van deze twee katten samen in een hybride klinkt als een redelijk goed idee, toch? Deze twee katachtigen met luxe jassen en geweldige persoonlijkheden zijn een genot om een leven mee te delen.

Maar wat te verwachten van hun hybride te zijn? Hoe zal deze mix er meer uitzien?

Laten we het uitzoeken!

Uiterlijk

Maine coon kat

Bij gemengde katten is het moeilijk om precies te voorspellen hoe ze eruit zullen zien.

Specifieke kenmerken zoals grootte, gewicht, kleurkleur en type, worden echter bepaald op basis van de dominante kenmerken van de ouderrassen.

Grootte

Volgens de Maine Coon-groeigrafiek wegen deze katten 15 tot 25 pond, terwijl hun lengte varieert van 10 tot 16 inch.

Noorse bossen wegen meestal 12 tot 16 pond, terwijl ze 9 tot 12 centimeter lang zijn.

Daarom hun mix zal naar verwachting ergens tussen de 8 en 20 pond wegen, terwijl hun gemiddelde hoogte gaat van 9 tot 15 inch.

Vachttype en kleuren

grote zwarte kat

De Maine Coon heeft middellange of lange jassen die zijdezacht en zacht aanvoelen. De Noorse boskat heeft een dubbele vacht, bestaande uit een wollige ondervacht en een zijdeachtige en waterafstotende buitenvacht.

Hun mix heeft meestal een vacht die een kruising is tussen hun beide vachttypen.

Maar één ding is zeker – deze katten zullen een behoorlijke hoeveelheid haar verliezen, dus – alle toekomstige eigenaren moeten voorbereid zijn op veel verzorging!

Een ander gemeenschappelijk kenmerk van deze twee katten is dat ze allebei in een grote verscheidenheid aan kleuren komen, wat een eigenschap is die ook in hun hybride zal worden gezien.

Temperament

Maine Coons, evenals Noorse boskatten, zijn zeer intelligente katachtigen. Dit betekent dat ze een behoorlijke hoeveelheid mentale stimulatie nodig hebben.

Hun mix is dus waarschijnlijk ook gemakkelijk te trainen, wat een speciaal genot is voor alle toekomstige katteneigenaren. Stel je eens voor hoeveel plezier je zult hebben terwijl je deze hybride een aantal leuke trucs leert!

Deze twee katten zijn ook erg speels en vriendelijk, waardoor ze een geweldige keuze zijn als huisdier voor mensen met gezinnen.

Je kunt ook verwachten dat hun hybride deze gemeenschappelijke eigenschap van zijn ouders erft, en ook dat hij vriendelijk en loyaal is.

Gezondheid

Noorse boskat op sneeuw

Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen in het Maine Coon-ras zijn obesitas, stomatitis, spinale musculaire atrofie en hypertrofische cardiomyopathie.

Mark D Kittleson en Etienne Côté [1] Leg uit hoe hypertrofische cardiomyopathie een concentrische linkerventrikelhypertrofie is in afwezigheid van een andere hart- of systemische ziekte die in staat is om de omvang van hypertrofie duidelijk te produceren.

Deze aandoening wordt vaak gezien bij Maine Coons, maar ook bij Noorse boskatten. Hun hybride heeft dus een goede kans om het te erven.

Sommige Noorse bossen kunnen ook worstelen met heupdysplasie en glycogeenstapelingsziekte, een aandoening die de gebrekkige activiteit beschrijft van de enzymen die verantwoordelijk zijn voor het metaboliseren van glycogeen in het lichaam van de kat, volgens PetMD.

Gezien deze gezondheidsproblemen bij beide ouderrassen, is het essentieel om de Maine Coon Norwegian Forest Cat te nemen voor regelmatige dierenartscontroles.

Levensverwachting

De geschatte levensduur van Maine Coon gaat van 12 tot 15 jaar, terwijl Noorse boskatten meestal 14 tot 16 jaar oud worden.

Hun mix zal dus waarschijnlijk ook tot 15 jaar oud worden.

Natuurlijk is het essentieel om deze kat te voorzien van hoogwaardige voeding, mentale stimulatie, liefde en aandacht, evenals regelmatige bezoeken aan dierenartsen, om bij te dragen aan zijn levensverwachting.

Is dit de juiste mix voor jou?

Twijfel je of je met een gemengde kat wilt gaan? Misschien is een rasechte nog steeds een betere optie voor jou?

Misschien zal het bekijken van de video van deze schattige mix je van twijfels ontdoen.

Deze kat is niet alleen mooi, maar deelt ook de geweldige eigenschappen van zijn ouders, dus je kunt verwachten dat hij vriendelijk, zachtaardig en intelligent is.

Iedereen die op zoek is naar een harige metgezel kan niet fout gaan met deze gemengde kat, als je het mij vraagt!

Natuurlijk is het noodzakelijk om de karakterist te observerenics van deze kat objectief, dus ik zal er ook een aantal opsommen die als gebreken kunnen worden beschouwd.

Deze gemengde kat is niet hypoallergeen. Het vereist regelmatige verzorging, dus dit kan een nadeel zijn voor drukke mensen. Het hebben van deze kat onder je dak zal ook veel van je aandacht vereisen, en veel ruimte voor hem om te spelen en te springen.

Ten slotte zijn er gezondheidsproblemen die ik eerder heb genoemd en waarmee u ook rekening moet houden. Het hebben van een kat betekent niet alleen plezier en spelletjes, maar ook een grote verantwoordelijkheid voor het geval ze ziek wordt en veterinaire zorg nodig heeft.

Maine Coon Noorse Boskattenmix Kittens Te Koop

Titel: Norwegian forest kitten Caption

Er zijn tal van Maine Coon-fokkers in alle staten, evenals degenen die Noorse boskatten grootbrengen.

Maar het vinden van hun mix zal waarschijnlijk niet zo eenvoudig zijn. Er zijn geen fokkers die gespecialiseerd zijn in het fokken van Noorse Boskathybriden, of Maine Coon-mixen, Je zult deze hybride dus eerder bij toeval vinden.

Ik wens u veel succes bij dit streven en ik hoop dat een klein kitten van gemengd ras u en uw gezin snel zal opvrolijken!

Verwijzingen:

[1] Kittleson MD, Côté E. De katachtige cardiomyopathieën: 2. Hypertrofische cardiomyopathie. J Feline Med Surg. 2021 Nov;23(11):1028-1051. DOI, Geraadpleegd op 26 juni 2023.