De beste kalkoen kattenvoerformules

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Wilde katten jagen grotendeels op knaagdieren, vogels en andere kleine dieren, dus pluimvee is een geschikte eiwitkeuze. Kip is misschien wel een van de meest voorkomende ingrediënten in kattenvoer, maar het werkt niet voor elke kat. Het is een van de meest voorkomende triggers voor voedselallergieën bij katten en sommigen houden gewoon niet van de smaak.

Of uw kat nu moe is geworden van zijn huidige dieet of u op zoek bent naar een nieuw eiwit dat zijn allergieën niet zal verergeren, kalkoen kan een goede keuze zijn.

In deze gids zullen we de voedingsvoordelen van kalkoen voor katten verkennen en enkele factoren bekijken waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor kalkoen kattenvoer. Je ziet ook onze aanbevelingen voor het beste kattenvoer met kalkoen op de markt.

In één oogopslag: beste kattenvoer met kalkoen om te kopen

Wil je snel kijken naar de beste kattenvoer die in dit artikel wordt besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste vers voedsel

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Verhoogd rechts origineel kalkoen recept

 • Bevat eiwit- en voedingsrijk spier- en orgaanvlees
 • Gemaakt met een enkele bron van nieuwe eiwitten
 • Levertraan biedt een rijke bron van omega-3 vetzuren

Beste voor gevoelige magen

Waarom zou u ons vertrouwen?

In de afgelopen jaren hebben we talloze uren besteed aan het testen van de meest populaire producten voor huisdieren op de markt, waaronder kattenvoer, kattenbakvulling en meer. We hebben diepgaande beoordelingen van onze favoriete merken geschreven, evenals tientallen roundups om u te helpen het juiste product voor uw kat te kiezen.

Na het beoordelen van 190 van ’s werelds populairste kattenvoermerken en honderden formules. We hebben uren besteed aan onderzoek, contact opgenomen met dierenvoedingsbedrijven en etiketten geanalyseerd. Met de hulp van onze katten hebben we ook hands-on ervaring opgedaan met veel populair kattenvoer.

Nutritionele voordelen van Turkije voor katten

Eiwitten moeten het primaire onderdeel zijn van het dieet van uw kat, maar uw kat heeft ook andere voedingsstoffen nodig. Gezonde vetten leveren twee keer zoveel energie als eiwitten in de vorm van calorieën, en het helpt het lichaam van uw kat om voedingsstoffen te transporteren en te gebruiken. Koolhydraten spelen geen rol in een soortgeschikt dieet voor katten.

Omdat katten obligate carnivoren zijn, zijn dierlijke ingrediënten het beste.

Deze omvatten spiervlees, orgaanvlees en bot. Turkije is een soort-geschikte eiwitbron voor katten, en het heeft het extra voordeel dat het een nieuw eiwit is voor veel katten.

Turkije is een soort pluimvee. Net als kip is het rijk aan eiwitten, maar laag in vet en calorieën. Per portie van 20 gram bevat kalkoen slechts 29 calorieën met 6 gram eiwit en 0,5 gram vet. Naast deze macronutriënten is kalkoen rijk aan fosfor, kalium, natrium, selenium en magnesium.

Als een magere bron van eiwitten is kalkoen een geweldige optie voor katten die een caloriearm dieet nodig hebben. Dit kan het geval zijn voor katten met overgewicht of obesitas, evenals voor kattendiabetes.

Kalkoen is niet alleen een gezond voedsel voor katten, maar het heeft ook een aantrekkelijke smaak en aroma. Als carnivoor geeft uw kat de voorkeur aan de smaak van dierlijke ingrediënten. Hij eet misschien goedkoop, koolhydraatrijk voedsel, maar veel van deze producten gebruiken kunstmatige smaakstoffen om het voedsel aantrekkelijker te maken. Echte kalkoen is een veel gezondere optie.

Waar u op moet letten bij kattenvoer in Turkije

Bij het winkelen voor kattenvoer is het absoluut noodzakelijk dat u rekening houdt met de voedingsbehoeften van uw kat. De meeste kattenvoer in de VS is geformuleerd in overeenstemming met de aanbevelingen van AAFCO, wat ervoor zorgt dat het product voldoet aan de minimale vereisten van uw kat voor essentiële voedingsstoffen.

Maar u wilt een kattenvoerformule vinden die die minimale vereisten overschrijdt, vooral voor dierlijke eiwitten. Turkije is een uitstekende bron van eiwitten voor katten.

Een van de voordelen van kalkoen in vergelijking met vlees zoals rundvlees en varkensvlees is dat het een hoge eiwit-vetverhouding heeft – dit maakt het een caloriearme optie. Omdat het echter zo weinig vet bevat, moet u op zoek naar aanvullende bronnen in het voedsel van uw kat.

Dierlijke vetten zijn de biologisch meest geschikte bron voor katten, dus zoek naar dingen als kippenvet of salmon olie. Zorg ervoor dat het recept voldoende omega-3-vetzuren bevat om de huid en vacht van uw kat te ondersteunen – omega-3 vetzuren helpen ook de cardiovasculaire gezondheid van uw kat te beschermen.

Het is ook de moeite waard om het caloriegehalte van het kattenvoer te controleren. Het is vaak een voordeel dat kalkoen erg mager is, maar als uw kat niet hoeft af te vallen, kan een dieet met te weinig calorieën problematisch zijn. Kattenvoer op basis van kalkoen dat aanvullende vetten bevat, kan de beste optie zijn.

Vergeet ten slotte niet dat het net zo belangrijk is om te bepalen welke ingrediënten NIET in het recept zitten als de ingrediënten die dat wel zijn.

Vermijd kattenvoer dat voornamelijk is gemaakt met dierlijke bijproducten of vaag genoemde ingrediënten zoals pluimveemeel. Voedingsmiddelen die granen met een lage waarde bevatten, zoals maïs, tarwe en soja, moeten ten koste van alles worden vermeden, net als voedingsmiddelen die hoge niveaus van koolhydraten bevatten.

Zoek naar een recept dat geen kunstmatige kleuren, smaakstoffen of kleurstoffen bevat en onthoud dat dierlijke eiwitten altijd het eerste ingrediënt moeten zijn.

De beste kalkoen kattenvoeding: onze topkeuzes

Nu u de basisprincipes van kalkoenvoer voor katten begrijpt en enkele van de gevallen waarin het kan worden aanbevolen, bent u klaar om onze topkeuzes te zien.

Houd er bij het bekijken van deze recepten rekening mee dat ze niet allemaal formules met één eiwit zijn. Als uw kat lijdt aan voedselallergieën of gevoeligheden, kan hij baat hebben bij kattenvoer met een beperkt ingrediënt dat is gemaakt met een enkele bron van nieuwe dierlijke eiwitten zoals kalkoen.

Katten die geen voedselallergieën hebben, kunnen het prima doen met een recept dat kalkoen en andere eiwitten bevat. Het belangrijkste is om een dierlijke formule te kiezen die alle eiwitten, vetten en essentiële voedingsstoffen biedt die uw kat nodig heeft.

#1 Overall Beste: Vital Essentials

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De primaire bron van eiwitten in dit recept is kalkoen. Het is een eiwitrijk, vetrijk nat kattenvoer zonder toegevoegde koolhydraten. Het bevat 4.310 kcal/kg of ongeveer 70 kcal per pasteitje.

Aanbevolen recept: Vital Essentials Kalkoendiner Pasteitjes Graanvrij Beperkt ingrediënt Gevriesdroogd kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Turkije, Turkije Hart, Turkije Lever, Haringolie, Gemengde Tocoferolen

Veel huisdierexperts zijn het erover eens dat een rauw dieet het beste is voor katten. Omdat rauw voedsel prijzig en minder dan praktisch is voor sommige katteneigenaren, is gevriesdroogd rauw voedsel een optie om te overwegen. Deze gevriesdroogde pasteitjes van Vital Essentials zitten boordevol dierlijke ingrediënten, waardoor het een zeer geschikte keuze is voor uw kat.

Turkije is het hoofdingrediënt in deze formule en de enige bron van dierlijke eiwitten. Turkije hart en lever bieden aanvullende eiwitten en essentiële voedingsstoffen, terwijl haringolie energie levert in de vorm van calorieën en essentiële vetzuren. Gezonde vetten zijn een noodzakelijk onderdeel van het dieet van uw kat omdat ze het lichaam helpen bepaalde voedingsstoffen te transporteren en te absorberen.

Dit zijn de enige hoofdingrediënten in de formule die dit recept zeer goed verteerbaar maken – geweldig voor katten met voedselallergieën of gevoeligheden. Turkije is een nieuw eiwit voor veel katten, waardoor het in deze gevallen een nog betere keuze is.

Een ding om in gedachten te houden met dit kattenvoer is dat het bedoeld is om te worden gerehydrateerd voordat het wordt gevoerd. Het vinden van de juiste portiegrootte kan ook een beetje lastig zijn.

Ingrediënten

Turkije, Turkije Hart, Turkije Lever, Haringolie, Gemengde Tocoferolen (Conserveermiddel), Vitamine E Supplement, Zink Aminozuur Complex, Ijzer Aminozuur Complex, Koper Aminozuur Complex, Mangaan Aminozuur Complex.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 49%

Ruw vet: 22%

Ruwe celstof: 2.2%

Vocht: 7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 52.69%

Vet: 23.66%

Vezel: 2.37%

Koolhydraten: 21.29%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.09%

Vet: 43.71%

Koolhydraten: 16.2%

Ingrediënten die we leuk vonden: Turkije, Turkije Hart, Turkije Lever, Haringolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen:Geen

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met een enkele bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Bevat geen toegevoegde koolhydraten uit plantaardige ingrediënten
 • Haringolie is een dierlijke bron van omega-3 vetzuren

Wat we niet leuk vonden

 • Sommige katten houden niet van de textuur van het voedsel
 • Erg duur

#2 Beste verse voedsel: goed opgevoed

Bekijk op RaisedRight

Lees onze volledige merkbeoordeling

De primaire bron van eiwitten in dit recept is kalkoen. Het is een eiwitrijk, matig vet vers bevroren kattenvoer met een zeer laag koolhydraatgehalte. Het bevat 1.527 kcal/kg of ongeveer 344 kcal per kopje.

Uitgelicht recept: verhoogd recht origineel kalkoenrecept vers kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Kalkoen dij, Turkije Hart, Kalkoen Lever, Wortelen, Bosbessen

Gevriesdroogd kattenvoer is voedzaam, maar sommige katten houden niet van de textuur, zelfs na rehydratatie. Als u op zoek bent naar een gezond alternatief vol met hoogwaardige eiwitten en ingrediënten van menselijke kwaliteit, overweeg dan Raised Right vers kattenvoer.

Deze Turkey Adult Cat formule bevat 63% eiwit op basis van droge stof met slechts 3,5% koolhydraten. Het vochtgehalte helpt de hydratatie van uw kat te ondersteunen en het vetgehalte is geschikt voor de gemiddelde volwassen kat.

Net als het vorige recept bevat deze formule verse kalkoen, kalkoenhart en kalkoenlever. Levertraan is de belangrijkste toegevoegde bron van vet, aangevuld met lijnzaadolie.

Het belangrijkste verschil tussen deze top twee recepten (afgezien van vers versus gevriesdroogd) is dat dit recept toegevoegde koolhydraten bevat. Nogmaals, het koolhydraatgehalte is nog steeds erg laag, maar plantaardige ingrediënten zijn veel minder geschikt voor katten dan dierlijke ingrediënten.

Ingrediënten

Kalkoendij, Kalkoenhart, Kalkoenlever, Wortelen, Bosbessen, Biologische Groene munt, Levertraan, Eierschaalpoeder, Lijnzaadolie, Biologische Gedroogde Kelp, Taurine, Thiamine Mononitraat.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 21%

Ruw vet: 8%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 67%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 63.64%

Vet: 24.24%

Vezel: 6.06%

Koolhydraten: 6.06%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 49.49%

Vet: 45.79%

Koolhydraten: 4.71%

Ingrediënten die we leuk vonden: Turkije Dij, Turkije Hart, Turkije Lever, Levertraan

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Wortelen, Bosbessen, Lijnzaadolie

Veel voorkomende allergenen:Geen

Wat we leuk vonden

 • Bevat eiwit- en voedingsrijk spier- en orgaanvlees
 • Gemaakt met een enkele bron van nieuwe eiwitten
 • Levertraan biedt een rijke bron van omega-3 vetzuren

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat wat onnodige plantaardige ingrediënten
 • Alleen verkocht in bestellingen met 16 pakketten

#3 Beste natte kattenvoer: Koha

Uitzicht op Koha

Lees onze volledige merkbeoordeling

De primaire bron van eiwitten in dit recept is kalkoen. Het is een eiwitrijk, vetrijk nat kattenvoer met een zeer laag koolhydraatgehalte. Het bevat 1.359 kcal / kg of ongeveer 212 kcal per blikje van 5,5 ounce.

Aanbevolen recept: Koha Limited Ingredient Diet Turkey Pate voor katten

Eerste 5 ingrediënten: Kalkoen, Water, Kalkoenlever, Gemalen Lijnzaad, Pompoen

Een goed recept voor ingeblikt voedsel is een gezond en hoogwaardig alternatief voor vers of rauw voedsel. Het moet voornamelijk worden gemaakt van dierlijke ingrediënten, rijk aan eiwitten en vol hydraterend vocht.

Koha staat bekend om het gebruik van hoogwaardige ingrediënten en het formuleren van hun recepten met tot 96% vlees, gevogelte of vis. Dit specifieke recept bevat kalkoen als een enkele bron van dierlijke eiwitten. Nieuw-Zeelandse groene mosselen verschijnen later op de lijst, maar deze zijn opgenomen voor hun inhoud van gewrichtsondersteunende supplementen zoals glucosamine en chondroïtine.

Afgezien van verse kalkoen, bevat dit recept kalkoenlever, lijnzaad en pompoen. Er zijn slechts een handvol plantaardige ingrediënten als geheel, dus het totale koolhydraatgehalte is vrij laag.

Dit recept is niet alleen gemaakt met een eenvoudige lijst met ingrediënten, maar het is ook volledig vrij van gewone vulstoffen zoals granen en aardappelen, evenals kunstmatige additieven. Koha maakt er ook een punt van om te zeggen dat al hun recepten vrij zijn van carrageen.

Carrageen is een additief dat wordt gebruikt om nat voedsel voor huisdieren in te dikken of te emulgeren. Het is afgeleid van rood zeewier dat onschadelijk genoeg klinkt, maar het is in verband gebracht met gezondheidsproblemen zoals zweren, tumoren en kanker.

Ingrediënten

Kalkoen, Water voldoende voor verwerking, Kalkoenlever, Gemalen lijnzaad, Pompoen, Nieuw-Zeeland Groene Mossel, Agar Agar, Kaliumchloride, Choline Chloride, Zout, Taurine, Gedroogde Boerenkool, Veenbessen, Gember, Kurkuma, IJzerproteïne, Zink Proteïnaat, Vitamine E Supplement, Thiamine Mononitraat, KoperProteïne, Mangaan Proteïnaat, NatriumSeleniet, Niacine Supplement, D-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A Supplement, Biotine, KaliumJodide, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 8%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 36.36%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 13.64%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.84%

Vet: 59.91%

Koolhydraten: 9.25%

Ingrediënten die we leuk vonden: Turkije, Turkey Liver, Nieuw-Zeelandse Groene Mossel

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gemalen lijnzaad

Veel voorkomende allergenen:Geen

Wat we leuk vonden

 • Verse kalkoen- en kalkoenlever als hoofdingrediënten
 • Vochtrijk natvoer ondersteunt de hydratatie van uw kat
 • Beperkt aantal hoofdingrediënten, licht verteerbaar

Wat we niet leuk vonden

 • Alleen beschikbaar op Koha.com
 • Bevat wat onnodige plantaardige ingrediënten

#4 Beste droog kattenvoer: Dr. Elsey’s

Zicht op Chewy

Lees onze volledige merkbeoordeling

De primaire bron van eiwitten in dit recept is kalkoen. Het is een eiwitrijk, matig vet droog kattenvoer met een zeer laag koolhydraatgehalte. Het bevat 4.085 kcal/kg of ongeveer 547 kcal per kopje.

Aanbevolen recept: Dr. Elsey’s Clean Protein Turkey Recept Graanvrij droog kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Kalkoen, Gedroogde Kip, Gedroogd EiProduct, Gelatine, Varkenseiwitconcentraat

Dr. Elsey’s, vooral bekend om hun kattenbakvulling, biedt ook een beperkt assortiment droog kattenvoer. Dit Clean Protein-recept bevat kalkoen als het primaire ingrediënt en het is geformuleerd voor katten in alle levensfasen.

Het belangrijkste om op te merken over dit recept is dat het geen formule met één eiwit is. Naast kalkoen bevat het gedroogde kip, gedroogd ei, gelatine en varkenseiwitconcentraat. Het is ontworpen om gemakkelijk te verteren en laag-glycemisch te zijn, maar het is misschien geen geschikte keuze voor katten met voedselallergieën.

Kippenvet en zalmolie zijn gezonde, dierlijke bronnen van vet. Beide zijn voedzaam, vol van smaak en dragen bij aan het compleet en uitgebalanceerd maken van dit recept.

Met vijf bronnen van dierlijke eiwitten, bevat dit recept een heleboel met 58% eiwit als voeding. Het koolhydraatgehalte is iets hoger dan ideaal is, maar veel lager dan het gemiddelde droge kattenvoer. Het is echter laag in vocht, wat betekent dat u andere manieren moet vinden om de waterinname van uw kat aan te vullen.

Ingrediënten

Kalkoen, Gedroogde kip, Gedroogd eiproduct, gelatine, varkenseiwitconcentraat, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), gedroogde kikkererwten, lijnzaad, natuurlijk aroma, zalmolie, dicalciumfosfaat, kaliumcitraat, calciumcarbonaat, gedroogde kippenlever, fructooligosaccharide, cholinechloride, vitamines (vitamine E-supplement, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, vitamine A-acetaat, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine D3-supplement, biotine, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur), Taurine, Mineralen (Ijzersulfaat, Zinkoxide, Calciumcarbonaat, Manganous oxide, Kopersulfaat, Ijzer Aminozuur Chelaat, Mangaan Aminozuur Chelaat, Zink Aminozuur Chelaat, Koper Aminozuur Chelaat, Natriumseleniet, Kobaltcarbonaat, Ethyleendiamine Dihydroiodide), Gemengde Tocoferolen (Om versheid te behouden), Zout, Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 58%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 65.91%

Vet: 20.45%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 9.09%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 52.86%

Vet: 39.84%

Koolhydraten: 7.29%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kalkoen, Gedroogde Kip, Gedroogd EiProduct, Gelatine, Varkenseiwitconcentraat, Kippenvet, Zalmolie

Ingredients die we niet leuk vonden: Gedroogde kikkererwten, lijnzaad

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden

 • De eerste zes ingrediënten zijn allemaal dierlijk
 • Voedingsrijke vetten uit kip en zalm
 • Veel lager koolhydraatgehalte dan het gemiddelde droogvoer

Wat we niet leuk vonden

 • Geen single-source eiwitrecept
 • Bevat wat onnodige plantaardige ingrediënten

#5 Beste voor gevoelige magen: Blue Buffalo

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De primaire bron van eiwitten in dit recept is kalkoen. Het is een matig eiwit, matig vet droog kattenvoer met een vrij hoog koolhydraatgehalte. Het bevat 3.605 kcal / kg of ongeveer 403 kcal per ounce.

Aanbevolen recept: Blue Buffalo Basics Skin &Stomach Care Grain-Free Natural Indoor Adult Dry Cat Food

Eerste 5 ingrediënten: Uitgebeende Kalkoen, Kalkoenmeel, Erwteneiwit, Erwten, Tapiocazetmeel

Of uw kat nu spijsverteringsproblemen of voedselallergieën heeft, een licht verteerbaar recept is een must. Deze droogvoerformule van Blue Buffalo is ontworpen voor een zachte spijsvertering met aanvullende vezels en probiotica.

Uitgebeende kalkoen en kalkoenmeel zijn de twee belangrijkste ingrediënten, beide voor de soort geschikte bronnen van dierlijke eiwitten. Helaas zijn de volgende zes ingrediënten plantaardig, waaronder zetmeelrijke ingrediënten zoals tapioca, erwten en aardappelen, evenals erwteneiwit als een bron van geconcentreerd plantaardig eiwit.

Het totale eiwitgehalte van dit recept is ongeveer 33% op basis van droge stof, maar het is moeilijk te zeggen hoeveel ervan afkomstig is van plantaardige bronnen. Het is ook vermeldenswaard dat het vezelgehalte in sommige gevallen kan helpen bij de spijsvertering, maar ook veel te hoog kan zijn voor andere volwassen katten.

Blue Buffalo kattenvoer bevat LifeSource Bits, een gepatenteerde mix van antioxidanten, vitamines en mineralen om de gezondheid van het immuunsysteem te ondersteunen.

Ingrediënten

Uitgebeende Kalkoen, Kalkoenmeel, Erwteneiwit, Erwten, Tapiocazetmeel, Erwtenzetmeel, Aardappelen, Koolzaadolie, Erwtenvezel, Lijnzaad (bron van Omega 6-vetzuren), Natuurlijk Aroma, Visolie (bron van Omega 3-vetzuren), Cholinechloride, DL-Methionine, Calciumsulfaat, Kaliumchloride, Dicalciumfosfaat, Taurine, Pompoen, Gedroogde Cichoreiwortel, Zout, L-Lysine, Alfalfa Nutrient Concentrate, Calciumcarbonaat, Calciumchloride, Vitamine E-supplement, geconserveerd met gemengde tocoferolen, L-ascorbyl-2-polyfosfaat (bron van vitamine C), groentesap voor kleur, ijzersulfaat, niacine (vitamine B3), ijzer aminozuurchelaat, zinkaminosulfaat, zinksulfaat, bosbessen, veenbessen, gerstgras, peterselie, kurkuma, gedroogde kelp, yucca schidigera-extract, kopersulfaat, thiaminemononitraat (vitamine B1), koperen aminozuurchelaat, biotine (vitamine B7), vitamine A-supplement, Mangaansulfaat, Mangaan aminozuur chelaat, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), calciumpantothenaat (vitamine B5), riboflavine (vitamine B2), vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur (vitamine B9), gedroogde gist, gedroogd enterococcus faeciumfermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd aspergillus nigerfermentatie-extract, gedroogd trichoderma longibrachiatumfermentatie-extract, gedroogd bacillus subtilisfermentatie-extract, calciumjodaat, Natriumseleniet, olie van rozemarijn.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 30%

Ruw vet: 14%

Ruwe celstof: 6%

Vocht: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 32.97%

Vet: 15.38%

Vezel: 6.59%

Koolhydraten: 45.05%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 28.57%

Vet: 32.38%

Koolhydraten: 39.05%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kalkoenbeen, Kalkoenmeel, Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwteneiwit, Erwten, Tapiocazetmeel, Erwtenzetmeel, Aardappelen, Koolzaadolie

Veel voorkomende allergenen:Geen

Wat we leuk vonden

 • Twee dierlijke eiwitbronnen als eerste ingrediënten
 • Geformuleerd voor een zachte spijsvertering voor katten met gevoeligheden
 • Aangevuld met probiotica, antioxidanten en essentiële voedingsstoffen

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat een aanzienlijk aantal plantaardige ingrediënten
 • Vezelgehalte kan te hoog zijn voor sommige katten

#6 Beste kittenvoer: ik en liefde en jij

Zicht op Chewy

Lees onze volledige merkbeoordeling

De primaire bron van eiwitten in dit recept is kalkoen. Het is een matig eiwitrijk, vetarm nat kattenvoer met een vrij laag koolhydraatgehalte. Het bevat 1.181 kcal / kg of ongeveer 100 kcal per blikje van 3 ounce.

Aanbevolen recept: I and Love and You Variety Pack Grain-Free Canned Cat Food

Eerste 5 ingrediënten: Turkije, Turkije Lever, Kalkoen Bouillon, Veenbessen, Spinazie

Een gezond dieet geeft uw kitten een sterke start in het leven. Het moet worden gebouwd op hoogwaardige dierlijke eiwitten in een verteerbaar formaat dat kittens gemakkelijk te eten vinden.

Dit kalkoenrecept van I and Love and You is een goede optie omdat het een enkele bron van dierlijke eiwitten bevat, evenals een voedzaam dierlijk vet (zalmolie). Naast het helpen verhogen van het caloriegehalte van dit recept om de groei van uw kitten te ondersteunen, is zalmolie rijk aan omega-3-vetzuren die een gezonde huid en vacht ondersteunen.

Naast deze dierlijke ingrediënten bevat deze formule een handvol plantaardige ingrediënten. Zoete aardappelen staan op de lijst, maar geen van de laagwaardige vulstoffen zoals granen en aardappelen. Het recept lijkt licht verteerbaar en als natvoer is het rijk aan vocht om de hydratatie van uw kitten te ondersteunen.

Ingrediënten

Turkije, Kalkoenlever, Kalkoenbouillon, Veenbessen, Spinazie, Wortelen, Natuurlijk Aroma, Zoete aardappelen, Guargom, Alfalfameel, Gemalen lijnzaad, Zout, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Dl-Methionine, Cassia-gom, Xanthaangom, Zalmolie (bewaard met gemengde tocoferolen), IJzereiwit, Zinkproteïne, Magnesiumsulfaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Kopereiwit, Mangaanproteïne, Natriumseleniet, Niacinesupplement, D-Calciumpantothenaat, Pyridoxine hydrochloride, riboflavine supplement, vitamine A supplement, biotine, kaliumjodide, vitamine D3 supplement, vitamine B12 supplement, foliumzuur, rozemarijn extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 0.75%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 22.73%

Vezel: 3.41%

Koolhydraten: 28.41%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.22%

Vet: 42.77%

Koolhydraten: 22.01%

Ingrediënten die we leuk vonden: Turkije, Turkije Lever, Turkije Bouillon, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Veenbessen, Spinazie, Wortelen, Zoete Aardappelen, Alfalfameel, Gemalen Lijnzaad

Veel voorkomende allergenen:Geen

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met een enkele bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Zalmolie biedt een dierlijke bron van essentiële vetzuren

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat onnodige plantaardige ingrediënten
 • Vrij duur, ongeveer $ 2,40 per dag

#7 Beste voor oudere katten: Wellness CORE

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De primaire bron van eiwitten in dit recept is kalkoen. Het is een eiwitrijk, matig vet droog kattenvoer met een zeer laag koolhydraatgehalte. Het bevat 1.359 kcal / kg of ongeveer 212 kcal per blikje van 5,5 ounce.

Aanbevolen recept: Wellness CORE Natuurlijke graanvrije kalkoen &Eend Recept Pate Ingeblikt Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Kalkoen, Varkenslever, Kalkoenbouillon, Eend, Veenbessen

Naarmate uw kat ouder wordt, kan hij gebitsproblemen ontwikkelen. Deze problemen kunnen het voor uw kat moeilijk maken om op brokjes te kauwen, maar hij heeft nog steeds een gestage toestroom van calorieën nodig. In feite hebben oudere katten het vaak moeilijk om op gewicht te blijven, dus een recept dat een geconcentreerde bron van calorieën en voeding biedt, is ideaal.

Deze natvoerformule van Wellness bevat kalkoen, varkensvlees en eend als dierlijke eiwitbronnen. Afgezien van deze en kalkoenbouillon, vindt u slechts drie andere hoofdingrediënten naast verdikkingsmiddelen en supplementen.

Het totale koolhydraatgehalte van dit recept is vrij laag en het is rijk aan vocht om uw oudere kat gehydrateerd te houden. Het bevat geen vleesbijproducten of kunstmatige additieven en het wordt geleverd in zowel 3-ounce als 5,5-ounce blikjes.

Houd er rekening mee dat dit recept geen formule met één eiwit is, dus het is mogelijk niet geschikt voor katten met voedselallergieën.

Ingrediënten

Turkije, Varkenslever, Kalkoenbouillon, Eend, Veenbessen, Guargom, Gemalen lijnzaad, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Cassia Gom, Xanthaangom, Gedroogde Kelp, Cichoreiwortelextract, Yucca Schidigera Extract, Alfalfameel, Zout, IJzerproteïne, Zinkproteïne, Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Koperproteïne, Mangaanproteïne, Natriumseleniet, Niacinesupplement, d-Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine A-supplement, Biotine, Kaliumjodide, Vitamine D3-supplement, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 8%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 54.55%

Vet: 36.36%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 4.55%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37%

Vet: 59.91%

Koolhydraten: 3.08%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kalkoen, Varkenslever, Kalkoenbouillon, Eend

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Veenbessen, Gemalen lijnzaad

Veel voorkomende allergenen:Varkensvlees

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met twee hoogwaardige bronnen van dierlijke eiwitten
 • Aangevuld met voedingsrijke varkenslever
 • Hoog vochtgehalte om de hydratatie van uw kat te ondersteunen

Wat we niet leuk vonden

 • Geen enkel eiwitrecept
 • Bevat wat onnodige plantaardige ingrediënten

Laatste gedachten

Het bieden van een voedzaam dieet is het beste wat katteneigenaren kunnen doen om hun kat gezond en gezond te houden. Als het gaat om het kiezen van een kattenvoer, is er een eindeloze reeks opties om uit te kiezen. Een geweldige manier om het veld te verkleinen, is door te winkelen op basis van eiwitten.

Turkije is een hoogwaardig eiwit dat op dieren is gebaseerd, waardoor het geschikt is voor katten. Het is ook een nieuw eiwit voor veel katten, wat simpelweg betekent dat veel katten het nog niet hebben geprobeerd. Als uw kat allergisch is voor veel voorkomende eiwitten zoals kip of rundvlees, kan kalkoen een goede keuze zijn.

Het maakt niet uit wat voor soort eiwit u voor uw kat kiest, neem de tijd om het individuele recept te evalueren om ervoor te zorgen dat het op een veilige en gezonde manier voldoet aan de voedingsbehoeften van uw kat.