De 8 beste zalmkatenvoedingsformules

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Je hebt de cartoons gezien van de familiekat die in de vissenkom reikt voor een snack. Katten houden misschien van vis, maar het is echt de beste eiwitkeuze? Misschien niet.

In deze gids zullen we de voor- en nadelen van zalm als het primaire eiwit in het dieet van een kat onderzoeken. We zullen het hebben over waarom een recept met één eiwit nodig kan zijn en laten u onze topkeuzes zien voor het beste zalmkattenvoer op de markt.

In één oogopslag: beste kattenvoer met zalm om te kopen

Wil je snel kijken naar de beste kattenvoer die in dit artikel wordt besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Waarom zou u ons vertrouwen?

In de afgelopen jaren hebben we talloze uren besteed aan het testen van de meest populaire producten voor huisdieren op de markt, waaronder kattenvoer, kattenbakvulling en meer. We hebben diepgaande beoordelingen van onze favoriete merken geschreven, evenals tientallen roundups om u te helpen het juiste product voor uw kat te kiezen.

Na het beoordelen van 190 van ’s werelds populairste kattenvoermerken en honderden formules. We hebben uren besteed aan onderzoek, contact opgenomen met dierenvoedingsbedrijven en etiketten geanalyseerd. Met de hulp van onze katten hebben we ook hands-on ervaring opgedaan met een paar voedingsmiddelen.

Omdat een van mijn katten, Biscuit, allergisch is voor kip, moet ik ze alle drie een dieet met één eiwit geven. Zalm is een van de opties die ze met mate tolereert, dus ik heb persoonlijk veel van de hieronder besproken merken getest.

Is vis een geschikt eiwit voor katten?

Vis is een rijke bron van eiwitten en het zit absoluut vol met omega-3-vetzuren. Omega-3 vetzuren ondersteunen de cardiovasculaire gezondheid en een gezond gezichtsvermogen, huid en gewrichten. Vis bevat ook aanzienlijke hoeveelheden calcium en fosfor, evenals essentiële mijnwerkers zoals ijzer, jodium en kalium.

De American Heart Association (AHA) beveelt aan om minstens twee keer per week vis te eten als onderdeel van een hart-gezond dieet. Maar gelden dezelfde aanbevelingen voor uw kat?

Hoewel vis dezelfde eiwit- en omega-3-verpakte voordelen biedt aan uw kat, zijn deskundigen op het gebied van huisdiervoeding het erover eens dat het niet de meest voor de soort geschikte eiwitkeuze is. De waarheid is dat vis voor de meeste katten geen deel uitmaakt van het natuurlijke dieet. De voorouders van uw kat voedden zich voornamelijk met een dieet van kleine zoogdieren en vogels, hoewel grote katten grotere prooien zoals konijnen en hoefdieren neerhalen.

Vis is niet alleen geen natuurlijk onderdeel van het dieet van een kat, maar het bevat ook veel voedingsstoffen die kunnen bijdragen aan gezondheidsproblemen.

Vis bevat hoge niveaus van magnesium die in verband zijn gebracht met urinewegproblemen bij katten. Het mist ook het noodzakelijke calciumgehalte om het fosforgehalte van uw kat goed in evenwicht te brengen. Hoge fosforgehaltes kunnen bijdragen aan nierziekte bij katten. Aanzienlijke hoeveelheden vis kunnen ook de vitamine E-winkels van uw kat uitputten, wat kan leiden tot een tekort.

Sommige bronnen suggereren zelfs dat het voeren van je kat met een op vis gebaseerd dieet hem in een kieskeurige eter kan veranderen. Het is niet ongewoon voor katten om zo van de smaak van vis te genieten dat ze weigeren iets anders te eten.

En vergeet het grootste probleem met vis voor katten niet: het is een veel voorkomend voedselallergeen.

Voedselallergieën bij katten worden meestal geassocieerd met kip, rundvlees, vis en zuivel. Katten moeten worden blootgesteld aan een van deze eiwitten om een allergie te ontwikkelen en het kan op elk moment in het leven van de kat voorkomen. Symptomen van voedselallergieën zijn chronische oorinfecties, huidontsteking en jeuk.

Heeft uw kat één eiwitrecept nodig?

Als uw kat allergisch of gevoelig is voor andere veel voorkomende eiwitten zoals kip en rundvlees, kan vis een optie zijn. Hoewel veel op vis gebaseerde formules een combinatie van vis zoals zalm, tonijn en witvis bevatten, is het niet moeilijk om recepten met één eiwit te vinden die zijn gemaakt met zalm.

Bij het winkelen voor een zalmdieet met één eiwit, is het belangrijkste om op te letten natuurlijk zalm als eerste ingrediënt.

Elk dieet voor katten moet voornamelijk bestaan uit dierlijke ingrediënten. Verse zalm is een rijke bron van eiwitten en vocht, hoewel zalmmeel ook goed is. Het vocht is al verwijderd, waardoor het een meer geconcentreerde bron van eiwitten is dan verse vis.

Het is ook belangrijk om te zoeken naar dierlijke vetten. Zalmolie is bijzonder rijk aan omega-3 vetzuren die de gezondheid van de huid en vacht van uw kat ondersteunen. Andere dierlijke vetten zoals kippenvet zijn perfect gezond en er is een laag risico dat ze visallergieën veroorzaken.

Voor katten die geen dieet met één eiwit nodig hebben, zijn er enkele even uitstekende maar vaak meer betaalbare opties die er zijn.

Zalm kan behoorlijk prijzig zijn en daarom mengen veel van de meer economische kattenvoermerken het met andere visingrediënten. Witvis is veel goedkoper dan zalm, dus je zult het zien in enkele van de onderstaande formules. Witvis is geen specifiek type vis, maar een verzamelnaam voor verschillende witvlezige vissen.

Het maakt niet uit wat voor soort recept u voor uw kat kiest, zorg ervoor dat het beperkte koolhydraten bevat en geen granen met een lage waarde zoals maïs, tarwe en soja of kunstmatige toevoegingen.

De beste zalmkattenvoeding: onze topkeuzes

Nu u de basisprincipes van zalmvoer voor katten begrijpt en enkele van de gevallen waarin het kan worden aanbevolen, bent u klaar om onze topkeuzes te zien.

Ik vond het een beetje een uitdaging om kattenvoer met één eiwit met zalm te vinden. Veel kattenvoer op basis van zalm wordt gemaakt met andere vis of met kip. Voor katten die vis kunnen verdragen, zijn deze recepten met meerdere vissen misschien geen probleem, maar als uw kat allergisch is voor kip, moet u de ingrediëntenlijst controleren voordat u begint met voeren.

#1 Overall Beste: Instinct

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Oorspronkelijk gelanceerd als Nature’s Variety in Lincoln, Nebraska, gaat dit merk nu door de naam Instinct. Het is een merk dat hoogwaardige ingrediënten gebruikt die grotendeels afkomstig zijn uit de Verenigde Staten, met uitzondering van bepaalde dierlijke eiwitten uit Australië, Nieuw-Zeeland, Frankrijk en Italië. Het kattenvoer van Instinct wordt volledig geproduceerd in eigen faciliteiten in de VS.

Aanbevolen recept: Instinct Original Grain-Free Pate Real Salmon Recept Nat kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Zalm, Zalmbouillon, Varkenslever, Gemalen lijnzaad, Montmorilloniet Klei

Deze natvoerformule begint sterk met verse zalm als hoofdingrediënt. Het wordt gevolgd door zalmbouillon als een bron van hydraterend vocht en natuurlijke smaak. Varkenslever en ei bieden aanvullende bronnen van eiwitten, vergezeld van slechts een handvol andere hoofdingrediënten.

Na de top drie ingrediënten, die allemaal op dierlijke basis zijn, komt gemalen lijnzaad en montmorillonietklei.

Montmorillonietklei wordt gebruikt als een natuurlijk antiklontermiddel. Het is ook bedoeld om spijsverterings- en ontgiftingsvoordelen te hebben. Sommige bronnen suggereren dat de klei zich bindt aan gifstoffen die aanwezig zijn in het spijsverteringsstelsel en helpt ze uit het lichaam te verwijderen. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs om dit te ondersteunen en sommige experts suggereren dat klei kan bijdragen aan constipatie.

Dit recept bevat ook erwten en wortels in de top 10 ingrediënten met een paar andere plantaardige insluitsels aan het einde van de lijst. Toch is het een hoogwaardige formule voor volwassen katten die vrij laag is in koolhydraten en calorieën.

Ingrediënten

Zalm, Zalmbouillon, Varkenslever, Gemalen lijnzaad, Montmorilloniet Klei, Eiproduct, Erwten, Wortelen, Kaliumchloride, Zout, Mineralen (IJzereiwitaat, Zinkproteïne, Koperproteïne, Mangaan proteïnaat, Natriumseleniet, Kaliumjodide), Cholinechloride, Vitaminen (Thiamine Mononitraat, Vitamine E Supplement, Niacine Supplement, D-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A Supplement, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Folic Zuur), Taurine, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat, Artisjokken, Veenbessen, Pompoen, Tomaat, Bosbessen, Broccoli, Kool, Boerenkool, Peterselie.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10.5%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.73%

Vet: 18.18%

Vezel: 9.09%

Koolhydraten: 25%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.83%

Vet: 37.78%

Koolhydraten: 21.39%

Ingrediënten die we leuk vonden: Zalm, Varkenslever, EiProduct

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gemalen lijnzaad, Montmorillonite Klei, Erwten

Veel voorkomende allergenen: Vis, Varkensvlees

Wat we leuk vonden

 • Verse zalm als eiwitrijk eerste ingrediënt
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Natuurlijke bron van omega-3 vetzuren

Wat we niet leuk vonden

 • Niet aanbevolen voor katten met varkensallergieën
 • Bevat onnodige plantaardige ingrediënten

#2 Budgetkeuze: Purina Beyond

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Purina is een van de bekendste namen in de huisdierenindustrie, maar we houden niet van veel van hun producten. Hun veterinaire diëten hebben de neiging om vol te zitten met bijproducten en koolhydraten, maar sommige van hun meer betaalbare producten, zoals de Purina Beyond-lijn, bieden een behoorlijke kwaliteit tegen een goede prijs.

Aanbevolen recept: Purina Beyond Grain-Free Wild Salmon Pate Recept Ingeblikt voedsel

Eerste 5 ingrediënten: Zalm, Lever, Kip, Visbouillon, Wortelen

Recepten met beperkte ingrediënten kunnen prijzig zijn, vooral als ze zijn gemaakt met een enkele bron van eiwitten. Als uw kat niet allergisch is voor kip, wilt u misschien een betaalbare optie overwegen, zoals dit recept van Purina Beyond.

Deze formule bevat zalm als eerste ingrediënt, maar bevat ook lever, kip en ei als extra bronnen van dierlijke eiwitten. De lever komt niet van een genoemde bron, maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat het geen ingrediënt van hoge kwaliteit is. Hetzelfde geldt voor de visbouillon, hoewel dat iets minder zorgwekkend is omdat het slechts een bron van vocht en smaak is.

Je vindt slechts één toegevoegde koolhydraat in deze formule – wortels – wat betekent dat het recept veel lager is in koolhydraten dan het gemiddelde droge kattenvoer. Het is ook vrij van ingrediënten die vaak worden aangetroffen in laaggeprijsd kattenvoer, waaronder schadelijke verdikkingsmiddelen zoals carrageen en kunstmatige additieven.

Ingrediënten

Zalm, Lever, Kip, Visbouillon, Wortelen, Ei Product, Mineralen [Potassium Chloride, Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Manganese Sulfate, Copper Sulfate, Potassium Iodide], Guargom, Taurine, Zout, Cholinechloride, Vitaminen [Thiamine Mononitrate (Vitamin B-1), Vitamin E Supplement, Niacin (Vitamin B-3), Calcium Pantothenate (Vitamin B-5), Vitamin A Supplement, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B-6), Riboflavin Supplement (Vitamin B-2), Vitamin B-12 Supplement, Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K), Folic Acid (Vitamin B-9), Vitamin D-3 Supplement].

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

As: 3.2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 22.73%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 10.45%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 49.68%

Koolhydraten: 9.41%

Ingrediënten die we leuk vonden: Zalm, Kip, Lever, Ei Product

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Worteltjes

Veel voorkomende allergenen: Vis, Kip

Wat we leuk vonden

 • Betaalbaar geprijsd onder $ 0,30 per ounce
 • Eenvoudig recept, licht verteerbaar
 • Bevat vier bronnen van dierlijke eiwitten

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat twee vaag genoemde ingrediënten

#3 Beste droog kattenvoer: Timberwolf

Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Timberwolf werd in 2000 gelanceerd onder de naam Timberwolf Organics en heeft als doel om “huisdiervoeding te produceren zoals de natuur het bedoeld heeft.” Dit merk biedt een beperkte selectie brokjes voor honden en katten. Hun formules zijn rijk aan dierlijke eiwitten en gezonde vetten, maar vrij van laagwaardige granen en vulstoffen, evenals kunstmatige smaakstoffen, kleuren en conserveermiddelen.

Uitgelicht recept: Timberwolf Legends Ocean Blue Feline Formula Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Zalm, Zalmmeel, Haringmeel, Erwteneiwit, Koolzaadolie

Timberwolf biedt twee eiwitrijke, graanvrije droge kattenvoerformules, waaronder dit Ocean Blue-recept. Hoewel het geen enkele eiwitformule is, bevat het alleen viseiwitten uit zalm en haring. Met deze ingrediënten is dit volwassen droge kattenvoer een goede bron van eiwitten en gezonde vetten.

Hoewel de eerste drie ingrediënten rijke bronnen van dierlijke eiwitten zijn, is de vierde een plantaardig eiwitconcentraat: erwteneiwit. Plantaardige eiwitten kunnen moeilijker te verteren zijn voor katten dan dierlijke eiwitten en ze zijn geen complete eiwitbron. Dit betekent dat ze niet de volledige lijst met essentiële aminozuren bevatten die uw kat nodig heeft.

Dit Timberwolf-recept bevat verschillende andere plantaardige ingrediënten, waaronder zetmeelrijke erwten en aardappelen die bijdragen aan een hoog vezelgehalte dat kan bijdragen aan spijsverteringsproblemen bij gevoelige katten. Over het algemeen is het echter een behoorlijke bron van dierlijke eiwitten en vetten – het is ook een beetje lager in koolhydraten dan het gemiddelde droge voedsel.

Ingrediënten

Zalm, Zalmmeel, Haringmeel, Erwteneiwit, Koolzaadolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Vismeel, Eialbumine, Tapiocazetmeel, Gedroogde erwten, Gedroogde aardappelen, Natuurlijke Flavor, Zout, Kaliumchloride, DL-Methionine, Cholinechloride, Taurine, L-Tryptofaan, Inuline, Gedroogde Spinazie, Gedroogde Appels, Gedroogde Bosbessen, Gedroogde Wortelen, Gedroogde Veenbessen, Gedroogde Pompoen, Mineralen (ZinkMethionine Complex, Zinksulfaat, IJzerproteïne, Ijzersulfaat, Koperproteïne, Kopersulfaat, Mangaan Proteïnaat, Natriumseleniet, Manganous Oxide, CalciumJodaat), Vitaminen (Vitamine E Supplement, Niacine Supplement, Vitamine A Supplement, Thiamine Mononitraat, d-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine D3 Supplement, Biotine, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement), Citroenzuur, Gemengde Tocoferolen, Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 50%

Ruw vet: 16%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.56%

Vet: 17.78%

Vezel: 4.44%

Koolhydraten: 22.22%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 45.93%

Vet: 35.7%

Koolhydraten: 18.37%

Ingrediënten die we leuk vonden: Zalm, Zalmmeel, Haringmeel, Vismeel

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwteneiwit, Koolzaadolie, Tapiocazetmeel, Gedroogde Erwten, Gedroogde Aardappelen

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden

 • Drie bronnen van dierlijke eiwitten bovenaan de lijst
 • Visingrediënten bieden dierlijke bronnen van gezond vet
 • Vrij van vulstoffen, gluten en kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden

 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Bevat onnodige plantaardige ingrediënten, waaronder erwteneiwit

#4 Beste natte kattenvoer: Amerikaanse reis

Koop op Chewy

Lees onze volledige merkbeoordeling

Exclusief verkocht op Chewy, American Journey is een betaalbaar merk kattenvoer dat in 2017 werd gelanceerd. American Journey stelt dat de meerderheid van hun ingrediënten afkomstig zijn uit de Verenigde Staten en dat hun droogvoer wordt gemaakt door een fabrikant in Kansas. De natte voedingsmiddelen die behoren tot de Landmark-lijn worden geproduceerd in Thailand.

Aanbevolen recept: American Journey Landmark Salmon Recipe in Bouillon Grain-Free Canned Cat Food

Eerste 5 ingrediënten: Zalm, Visbouillon, Zonnebloemolie, Kaliumchloride, Tricalciumfosfaat

Nat kattenvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft om goed gehydrateerd te blijven. Het heeft ook een zachtere textuur die veel oudere katten gemakkelijker vinden om te eten.

Dit American Journey ingeblikte kattenvoer bevat verse zalm als hoofdingrediënt, gevolgd door hydraterende visbouillon. Het enige andere ingrediënt naast supplementen is zonnebloemolie. Zonnebloemolie is een plantaardig vet, maar het is zeer rijk aan omega-6-vetzuren die kunnen helpen de omega-3 vetzuren in de verse zalm in evenwicht te brengen. Omdat dit het enige plantaardige ingrediënt is, bevat dit recept een verwaarloosbaar koolhydraatgehalte.

Over het algemeen is dit recept heel eenvoudig, waardoor het goed verteerbaar zou moeten zijn voor katten met een gevoelige maag. Als een enkel eiwitrecept is het ook een goede keuze voor katten die allergisch zijn voor andere veel voorkomende eiwitten zoals kip en rundvlees.

Ingrediënten

Zalm, Visbouillon, Zonnebloemolie, Kaliumchloride, Tricalciumfosfaat, Magnesiumsulfaat, Taurine, Zout, Zinkoxide, Vitamine E-supplement, Gereduceerd ijzer, Niacinesupplement, Natriumseleniet, Thiaminemononitraat, Vitamine A-supplement, Mangaansulfaat, Vitamine B12 Supplement, Koper aminozuurcomplex, Pyridoxinehydrochloride, d-Calciumpantothenaat, Riboflavinesupplement, Biotinesupplement, Vitamine D3-supplement, Foliumzuur, Kaliumjodide, Menadione Natriumbisulfiet Complex (Bron van Vitamine K).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 82%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 66.67%

Vet: 11.11%

Vezel: 5.56%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 71.19%

Vet: 28.81%

Ingrediënten die we leuk vonden:Zalm

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Licht verteerbaar met een eenvoudige ingrediëntenlijst

Wat we niet leuk vonden

 • Belangrijkste bron van toegevoegd vet is plantaardig
 • Duurder dan traditionele American Journey-recepten

#5 Beste gevriesdroogde kattenvoer: Stella & Chewy’s

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Stella & Chewy’s werd in 2003 uitgebracht door Marie Moody. Het merk werd geïnspireerd door Moody’s eigen Airedale-Shar-Pei mix genaamd Chewy en haar andere hond Stella. Stella &Chewy’s begon als een lokale bezorgservice in New York City voor zelfgemaakt rauw dierenvoer en groeide uit tot een nationaal gerenommeerd bedrijf dat een verscheidenheid aan gevriesdroogd rauw en rauw bevroren huisdiervoedsel aanbiedt.

Uitgelicht recept: Stella & Chewy’s Sea-Licious Salmon &Cod Dinner Morsels Gevriesdroogd rauw kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Zalm met gemalen bot, kabeljauw met gemalen bot, levertraan, pompoenpitten, kaliumchloride

In elke levensfase heeft uw kat een aanzienlijke hoeveelheid dierlijke eiwitten nodig. Naast eiwitten leveren verse vis zoals zalm en kabeljauw voedende vetzuren en essentiële voedingsstoffen.

Hoewel dit geen enkele eiwitformule is, bevat het alleen viseiwit. Als zodanig zou het een goede optie moeten zijn voor katten met allergieën of gevoeligheden voor andere eiwitbronnen. Zowel de zalm als de kabeljauw die de belangrijkste ingrediënten voor deze formule vormen, omvatten gemalen bot dat een soortgeschikte bron van essentiële mineralen is.

Wat dit recept anders maakt dan meer traditioneel kattenvoer, is dat het gevriesdroogd is. De ingrediënten worden rauw bereid en het vocht wordt voorzichtig verwijderd om het product houdbaar te maken. Omdat het vocht is verwijderd, moet gevriesdroogd voedsel worden gerehydrateerd voordat het wordt gevoerd.

Met een beperkt aantal ingrediënten is dit recept licht verteerbaar. Het helpt ook dat het wordt aangevuld met probiotica om een gezonde spijsvertering te ondersteunen.

Ingrediënten

Zalm met gemalen bot, kabeljauw met gemalen bot, levertraan, pompoenpitten, kaliumchloride, natriumfosfaat, cholinechloride, fenegriekzaad, gedroogd pediococcus acidilactici fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium longum fermentatieproduct, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct, taurine, tocoferolen (conserveermiddel), paardenbloem, gedroogd kelp, zinkproteïne, ijzerproteïne, vitamine A-supplement, vitamine E-supplement, Niacine Supplement, Koper Proteinate, Riboflavine Supplement, Natrium Seleniet, D-Calcium Pantothenate, Biotine, Mangaan Proteinaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 45%

Ruw vet: 28%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.37%

Vet: 29.47%

Vezel: 5.26%

Koolhydraten: 17.89%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.62%

Vet: 52.31%

Koolhydraten: 13.08%

Ingrediënten die we leuk vonden: Zalm met gemalen bot, kabeljauw met gemalen bot, levertraan

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Pompoenpit

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met verse vis inclusief gemalen bot
 • Korte lijst van licht verteerbare hoofdingrediënten
 • Gevriesdroogd in plaats van gekookt op hoge temperaturen

Wat we niet leuk vonden

 • Moet worden gerehydrateerd voordat u gaat voeren
 • Erg duur

#6 Beste voor kittens: wellness

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Wellness is een bekend merk in de huisdiervoedingsindustrie, dat helemaal terug in 1997 is begonnen. De geschiedenis begon echter echt in 1926, toen het oorspronkelijk werd opgericht als Old Mother Hubbard Dog Treats. Het bedrijf fuseerde later met Eagle Pack om WellPet, LLC te vormen. Wellness produceert het grootste deel van hun voedsel in eigen keukens in Indiana, hoewel hun natte voedingsmiddelen in Thailand worden gemaakt.

Aanbevolen recept: Wellness CORE Natuurlijke graanvrije witvis, zalm & haringpaste in blik Kitten &kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Witvis, Zalmbouillon, Zalm, Tonijn, Haring

Dierlijke eiwitten en gezonde vetten zijn essentieel voor het kweken van kittens. Terwijl alle katten de s hebbename basisvoedingsbehoeften, moet kittenvoer hoger zijn in eiwitten om de spierontwikkeling te stimuleren.

Deze Wellness CORE formule is qua voedingswaarde compleet voor zowel volwassen katten als kittens. Dit maakt het een geweldige keuze als u het gedoe wilt vermijden om uw kitten over te zetten naar een ander recept wanneer hij een jaar oud is. Het is rijk aan eiwitten en vocht en het is gemakkelijk te verteren.

Witvis lijkt het primaire eiwit in dit recept te zijn, aangevuld met zalm, tonijn en haring. Het is dus misschien niet helemaal op zalm gebaseerd, maar zalm komt op de derde plaats, waardoor het een belangrijke opname is.

Dit kittenvoerrecept bevat een paar plantaardige ingrediënten, waaronder zetmeelrijke aardappelen en plantaardig vet. Het bevat echter ook zalmolie. De koolzaadolie die dient als de primaire bron van toegevoegd vet kan helpen de omega-6-vetzuren in evenwicht te brengen met de omega-3 vetzuren in de zalmolie. Omega-6 vetzuren spelen ook een rol bij het ondersteunen van een gezonde huid.

Ingrediënten

Witvis, zalmbouillon, zalm, tonijn, haring, gedroogde gemalen aardappelen, koolzaadolie, gemalen lijnzaad, guargom, cassiagom, xanthaangom, veenbessen, kaliumchloride, zalmolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), cholinechloride, taurine, zout, gedroogd kelp, cichoreiwortelextract, yucca schidigera-extract, ijzerproteïnaat, zinkproteïne, thiaminemononitraat, vitamine E-supplement, kopereiwit, mangaanproteïne, natriumseleniet, niacinesupplement, d-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A Supplement, Biotine, Kaliumjodide, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 18.18%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 31.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.43%

Vet: 36.36%

Koolhydraten: 26.2%

Ingrediënten die we leuk vonden: Witvis, Zalm, Tonijn, Haring

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gedroogde gemalen aardappelen, koolzaadolie, gemalen lijnzaad

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden

 • De eerste vijf ingrediënten zijn allemaal dierlijk
 • Rijk aan voor de soort geschikte dierlijke eiwitten
 • Hoog in vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat verschillende onnodige plantaardige ingrediënten
 • Belangrijkste bron van toegevoegd vet is plantaardig

#7 Beste voor gewichtsbeheersing: Weruva

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Weruva, opgericht in 2006 door David en Stacie Forman, is vernoemd naar de drie katten van het paar: Webster, Rudi en Vanessa. Dit merk is gespecialiseerd in natvoer gemaakt met eenvoudige ingrediënten. Ze bevatten weinig koolhydraten en zijn vrij van kunstmatige kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen, evenals maaltijden met bijproducten.

Uitgelicht recept: Weruva-katten in de keuken Kitty Gone Wild Salmon Au Jus Grain-Free Ingeblikt kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Visbouillon, Zalm, Tonijn, Sardine, Makreel

Dit natte voedsel bevat verse zalm als het primaire eiwit, aangevuld met tonijn, sardine en makreel. Alle drie zijn rijke bronnen van hoogwaardige eiwitten en gezonde vetten.

De eerste bron van toegevoegd vet in deze formule is plantaardig. Zonnebloempitolie is rijk aan vitamine K, wat helpt het risico op osteoporose te verminderen en een gezonde bloedstolling ondersteunt. Omdat het een plantaardig vet is, is het echter biologisch minder waardevol dan de visolie die later in de lijst verschijnt.

Over het algemeen heeft dit recept een vrij korte lijst met hoofdingrediënten, waarvan de meeste op dieren zijn gebaseerd. Dit maakt het zeer goed verteerbaar en een goede optie voor katten met een gevoelige maag. Omdat het minder calorieën bevat dan andere recepten op deze lijst, kan het ook een goed kattenvoer zijn voor gewichtsbeheersing.

Ingrediënten

Visbouillon, Zalm, Tonijn, Sardine, Makreel, Zonnebloemolie, Johannesbroodpitmeel, Guargom, Xanthaangom, Kaliumchloride, Visolie, Cholinechloride, Taurine, Zinksulfaat, Vitamine E-supplement, Nicotinezuur (Vitamine B3), Calciumpantothenaat, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Mangaaneiwitaat, Vitamine A-supplement, Ijzersulfaat, Riboflavinesupplement (Vitamine B2), Pyridoxinehydrochloride (Vitamine B6), Foliumzuur, Kopersulfaat, Menadion natriumbisulfiet complex (bron van vitamine K), kalium Jodide, Biotine, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 1.6%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 83%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 58.82%

Vet: 9.41%

Vezel: 2.94%

Koolhydraten: 17.06%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 59.57%

Vet: 23.15%

Koolhydraten: 17.28%

Ingrediënten die we leuk vonden: Zalm, Tonijn, Sardine, Makreel, Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden

 • Bevat vier bronnen van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Aangevuld met visolie als bron van omega-3 vetzuren
 • Volledig vrij van kunstmatige toevoegingen en bijproducten

Wat we niet leuk vonden

 • Eerste bron van toegevoegd vet is plantaardig
 • Wordt geleverd in kleine blikjes, redelijk prijzig

#8 Beste food topper: TikiCat

Koop op Chewy Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

TikiCat werd in 2005 opgericht door Christine en Robert Hackett. Dit merk richt zich voornamelijk op natte voedselblikken en -zakjes, maar ze bieden ook een beperkte selectie droge voedingsmiddelen. TikiCat is trots op het leveren van koolhydraatarme recepten die rijk zijn aan dierlijke eiwitten, vocht en smaak. Ze hebben niet alleen een breed scala aan nutritioneel complete formules, maar ze hebben ook genoeg maaltijdtoppers om uit te kiezen.

Uitgelicht recept: TikiCat Bouillons Zalm in Bouillon met vlezige stukjes graanvrij nat kattenvoer Topper

Eerste 5 ingrediënten: Zalmbouillon, Zalm, Visextract, Guargom, Xanthaangom.

Deze kattenvoertopper van TikiCat bevat een ongelooflijk eenvoudige lijst met ingrediënten. Afgezien van de zalmbouillon en zalm, zijn er slechts drie andere die beginnen met visextract.

Ik was niet in staat om precies te bepalen wat dit ingrediënt is. Sommige bronnen suggereren dat het bestaat uit aminozuren extract van vis, terwijl anderen het beschrijven als een bron van vissmaak. Het zou ook een andere term voor visolie kunnen zijn, maar gezien het ongelooflijk lage vetgehalte van het recept lijkt dat onwaarschijnlijk.

Zowel guargom als xanthaangom fungeren als verdikkingsmiddelen in deze formule. Hoewel het recept op de markt wordt gebracht als een vlezige bouillon, lijkt de textuur meer op een jus. Tandvlees is een bron van vezels in kattenvoer, maar het is in sommige gevallen in verband gebracht met allergieën en spijsverteringssymptomen zoals een opgeblazen gevoel en constipatie.

Ingrediënten

Zalmbouillon, Zalm, Visextract, Guargom, Xanthaangom.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 5%

Ruw vet: 0.05%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 94%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 83.33%

Vet: 0.83%

Vezel: 8.33%

Koolhydraten: 7.5%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 89.74%

Vet: 2.18%

Koolhydraten: 8.08%

Ingrediënten die we leuk vonden:Zalm

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Guargom, Xanthaangom

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Boordevol vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Smaak- en eiwitrijke maaltijdtopper voor kattenvoer

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat verschillende gomverdikmiddelen
 • Geen compleet en uitgebalanceerd recept

Laatste gedachten

Eiwit is een essentieel onderdeel van een gezond dieet voor katten, maar niet alle eiwitten zijn gelijk gemaakt. Je kat is een carnivoor die hunkert naar vlees. Je kat houdt misschien van vis, maar het is de moeite waard om te overwegen of vis zoals zalm echt de beste optie is.

Afgezien van zorgen over mogelijke besmetting, is zalm een rijke bron van dierlijke eiwitten, omega-3-vetzuren en essentiële voedingsstoffen. Als je kat gevoelig is voor andere eiwitten of zijn neus ophaalt voor alles wat je hebt geprobeerd, kan een dieet op basis van vis de truc doen.

Als je het dieet van je kat gaat veranderen, zorg er dan voor dat je het langzaam doet. Plotselinge veranderingen in het dieet kunnen de maag van uw kat van streek maken, dus meng een deel van het nieuwe voedsel een paar dagen met zijn oude voedsel om hem er gemakkelijker in te maken.