De 7 beste formules voor tonijnkattenvoer

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Wanneer je een blikje tonijn opent, zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat je kat om je enkels komt trillen en een storm miauwt.

Tonijn in blik heeft een sterk, visachtig aroma waar katten gewoon geen genoeg van kunnen krijgen, maar verse tonijn is heel anders. Beide bevatten hoge niveaus van eiwitten in balans met gezonde vetten, maar dat betekent niet dat tonijn de beste optie is voor uw kat.

Tonijn is zeker niet ongezond – althans op een belangrijke manier – maar er zijn bepaalde risico’s waarvan u op de hoogte moet zijn voordat u uw kat een voornamelijk op tonijn gebaseerd dieet geeft.

In één oogopslag: beste kattenvoer met tonijn om te kopen

Wil je snel kijken naar de beste kattenvoer die in dit artikel wordt besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Waarom zou u ons vertrouwen?

In de afgelopen jaren hebben we talloze uren besteed aan het testen van de meest populaire producten voor huisdieren op de markt, waaronder kattenvoer, kattenbakvulling en meer. We hebben diepgaande beoordelingen van onze favoriete merken geschreven, evenals tientallen roundups om u te helpen het juiste product voor uw kat te kiezen.

Na het beoordelen van 190 van ’s werelds populairste kattenvoermerken en honderden formules. We hebben uren besteed aan onderzoek, contact opgenomen met dierenvoedingsbedrijven en etiketten geanalyseerd. Met de hulp van onze katten hebben we ook hands-on ervaring opgedaan met veel populair kattenvoer.

Is tonijn een geschikt eiwit voor katten?

Cartoons en strips laten vaak zien dat katten gek worden van vissen. Het valt niet te ontkennen dat katten dol zijn op een lekker stinkend voedsel op basis van vis, maar vis zoals tonijn is misschien niet de meest geschikte optie voor katten.

Genetisch gezien is het DNA van uw kat nog steeds redelijk vergelijkbaar met dat van zijn wilde voorouders – althans in termen van zijn voedingsbehoeften. Wilde katten voeden zich voornamelijk met vogels en kleine zoogdieren, hoewel grote katten in staat zijn om grotere dieren neer te halen. Vis is gewoon geen belangrijk onderdeel van het dieet van een wilde kat, en misschien wilt u nadenken over de vraag of het een waardige opname is in het dieet van uw eigen kat.

Dat gezegd hebbende, er zijn tal van voedingsvoordelen aan vis zoals tonijn.

Verse tonijn bevat ongeveer 32 calorieën per ounce met minder dan 1/4 gram vet en ongeveer 7 gram eiwit. Tonijn is rijk aan omega-3-vetzuren, hoewel het vetgehalte tot op zekere hoogte afhankelijk is van het type tonijn. Het bevat ook opmerkelijke hoeveelheden calcium, fosfor, kalium en B-vitamines.

Hoewel tonijn een rijke bron van dierlijke eiwitten en gezonde vetten kan zijn, kan het ook behoorlijk verslavend zijn.

Het sterke aroma en de aantrekkelijke smaak kunnen ertoe leiden dat sommige katten hun neus ophalen voor ander voedsel. Dit is misschien geen probleem als uw kat het voedsel goed verdraagt, maar veel veterinaire voedingsdeskundigen bevelen een gevarieerd dieet voor katten aan om de kans op voedselallergieën te verminderen.

Naast de geschiktheid van soorten, is het ook belangrijk om de vraag te beantwoorden: is tonijn veilig voor katten?

Bij het kiezen van een voer voor uw kat is het type eiwit een belangrijke overweging als uw kat voedselallergieën heeft. Vis is een van de meest voorkomende voedselallergenen en als uw kat allergisch is voor één soort – zoals zalm – kan hij ook allergisch zijn voor tonijn.

Misschien nog belangrijker is echter het potentiële risico op kwikvergiftiging bij het voeren van uw kat tonijn en andere vissen.

Tonijn bevat waarschijnlijk meer kwik dan andere zeevruchten zoals zalm, tilapia, oesters en kreeft. Dit gezegd hebbende, hangt het af van het type tonijn. Kleinere soorten zoals skipjack zullen lagere kwikniveaus hebben dan grotere soorten zoals witte tonijn. Kortom, vissen die zich voeden met kleinere vissen accumuleren in de loop van de tijd hogere niveaus van kwik.

Als je je kat op tonijn gebaseerd voer gaat voeren, is het verstandig om het te roteren met eiwitten op het land, zoals gevogelte en vlees.

Op dezelfde manier dat grote vissen hogere niveaus van kwik accumuleren als gevolg van hun basisdieet, kunnen katten kwikvergiftiging ontwikkelen als ze een voornamelijk op vis gebaseerd dieet eten. Als uw kat niet allergisch is voor andere eiwitten, kunt u zelfs een recept overwegen dat in plaats daarvan tonijn als een aanvullende bron van eiwitten bevat.

U moet altijd de voedingsinformatie op de verpakking grondig onderzoeken. Voordat u op vis gebaseerd kattenvoer met meerdere soorten vis voert, wilt u misschien de Consumer Guide to Me van de Natural Resources Defense Council raadplegenrcury in Vis. Het vermeldt kwikniveaus in vissen van laag naar hoog, dus het kan u helpen een weloverwogen beslissing te nemen over het voeren van uw kat een op vis gebaseerd kattenvoer.

De beste tonijn kattenvoer: onze topkeuzes

Nu u de basisprincipes van op tonijn gebaseerd voedsel voor katten begrijpt en enkele van de gevallen waarin het kan worden aanbevolen, bent u klaar om onze topkeuzes te zien.

#1 Beste overall: Wellness CORE

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De belangrijkste bron van eiwitten in dit recept lijkt tonijn te zijn. Het is een multi-eiwit paté-stijl natvoer formule gemaakt met tonijn, makreel en zalm. Zonnebloemolie is de belangrijkste bron van toegevoegd vet. Het voedsel bevat 884 kcal / kg of ongeveer 70 kcal / oz.

Uitgelicht recept: Wellness CORE Signature selecteert gevlokte gestreepte tonijn &wilde zalm voorgerecht in bouillon graanvrij ingeblikt kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Tonijn, Tonijnbouillon, Water, Makreel, Zalm

Uw kat verdient een eiwitrijk dieet en zoveel mogelijk van dat eiwit moet afkomstig zijn van dierlijke ingrediënten. Dit paté ingeblikt voedsel bevat verse tonijn als hoofdingrediënt, aangevuld met verse makreel en zalm.

De ingrediëntenlijst is vrij kort, afgezien van vitamine- en mineralensupplementen, en er zijn slechts drie toegevoegde koolhydraten. Tapiocazetmeel en guargom fungeren als verdikkingsmiddelen voor de paté, terwijl zonnebloemolie een toegevoegde bron van vet biedt. We zouden hier liever iets als zalmolie of haringolie zien, maar zonnebloemolie biedt wel een rijke bron van vitamine K, een voedingsstof die de gezondheid van botten en bloed stimuleert.

Dit recept bevat meer dan 66% eiwit op basis van droge stof en het vochtgehalte is iets hoger dan het gemiddelde natvoer. De formule moet voor de meeste katten goed verteerbaar zijn en het totale koolhydraatgehalte is laag.

Ingrediënten

Tonijn, tonijnbouillon, water voldoende voor verwerking, makreel, zalm, tapiocazetmeel, zonnebloemolie, natuurlijk aroma, guargom, tricalciumfosfaat, taurine, magnesiumsulfaat, vitamines [Vitamin E Supplement, Thiamine Hydrochloride, Niacin, Vitamin A Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, d-Calcium Pantothenate, Riboflavin Supplement, Folic Acid, Vitamin D3 Supplement, Biotin, Vitamin B12 Supplement, Potassium Chloride, Choline Chloride, Minerals [Zinc Amino Acid Chelate, Iron Amino Acid Chelate, Manganese Amino Acid Chelate, Copper Amino Acid Chelate, Potassium Iodide, Sodium Selenite], Menadione Natrium Bisulfiet Complex (Vitamine K).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 3.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 85%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 66.67%

Vet: 23.33%

Vezel: 6.67%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 54.05%

Vet: 45.95%

Ingrediënten die we leuk vonden: Tonijn, Tonijnbouillon, Makreel, Zalm

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Tapioca zetmeel, zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden

 • Rijk aan hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Laag koolhydraatgehalte, licht verteerbaar
 • Boordevol hydraterend vocht
 • Vrij van dierlijke bijproducten en vulstoffen

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat enkele zetmeelrijke verdikkingsmiddelen
 • Alleen toegevoegd vet is plantaardig

#2 Budgetkeuze: Blue Buffalo

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De belangrijkste bron van eiwitten in dit recept lijkt tonijn te zijn. Het is een multi-eiwit formule gemaakt met verse tonijn en kip samen met kippenlever en gedroogd ei. Visolie is de belangrijkste bron van toegevoegd vet. Het voedsel bevat 902 kcal / kg of ongeveer 140 kcal per 5,5 oz blik.

Uitgelicht recept: Blue Buffalo Smaakvolle tonijn voorgerecht in Jus Flaked Wet Cat Food

Eerste 5 ingrediënten: Tonijn, Visbouillon, Water, Kip, Kippenlever

Premium kattenvoer kan duur zijn, maar als u uw kat goed wilt voeden zonder de bank te breken, kan dit smaakvolle recept van Blue Buffalo een goede keuze zijn. Tonijn is het eerste ingrediënt, aangevuld met extra eiwitten uit verse kip, kippenlever en gedroogd ei.

Hoewel dit misschien geen recept met één eiwit is, heeft het een paar dingen die ervoor te zeggen hebben. Vier van de eerste vijf ingrediënten (exclusief water) zijn op dierlijke basis en de primaire bron van toegevoegd vet is dat ook. Het is ook een vochtrijk natvoer dat de hydratatie van uw kat ondersteunt en ook de spijsvertering kan stimuleren, waardoor de vorming van haarballen wordt verminderd.

Het nadeel van deze formule is het koolhydraatgehalte. Aardappelzetmeel en guargom fungeren als verdikkingsmiddelen, terwijl brouwers gedroogde gist plantaardige eiwitten en B-vitamines levert. Bruine rijst doet niet veel op het gebied van voeding voor katten – het is waarschijnlijk gewoon inbegrepen om het product op te bulken. Vulstoffen zoals rijst worden vaak gebruikt in goedkoper kattenvoer om de kosten van het bedrijf laag te houden, zodat ze de besparingen kunnen doorberekenen aan klanten.

Katteneigenaren waarderen de prijs van dit voedsel op minder dan $ 0,30 per ounce en het wordt geleverd in blikjes van 3 ounce en 5,5 ounce. Sommige katten lijken deze formule te verkiezen boven recepten met alleen vis en verschillende klanten gaven commentaar op een merkbare verbetering van de vachtgezondheid bij het voeren van dit voedsel.

Ingrediënten

Tonijn, Visbouillon, Water, Kip, Kippenlever, Gedroogd Eiproduct, Natuurlijk Aroma, Aardappelzetmeel, Brouwers Gedroogde Gist, Bruine Rijst, Guargom, Calciumcarbonaat, Zoete aardappelen, Zout, Kaliumchloride, Visolie, Natriumfosfaat, Carrageen, Taurine, Cholinechloride, Thiamine mononitraat (Vitamine B1), Ijzer Aminozuur chelaat, Zink Aminozuur chelaat, Vitamine E Supplement, Koper aminozuur chelaat, mangaan aminozuur chelaat, mangaan aminozuur chelaat, Natriumseleniet, Niacine Supplement (Vitamine B3), Calcium Pantothenaat (Vitamine B5), Pyridoxine Hydrochloride (Vitamine B6), Riboflavine Supplement (Vitamine B2), Vitamine A Supplement, Biotine (Vitamine B7), KaliumJodide, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur (Vitamine B9), geconserveerd met gemengde Tocoferolen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 82%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.56%

Vet: 11.11%

Vezel: 8.33%

Koolhydraten: 25%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 51.66%

Vet: 25.09%

Koolhydraten: 23.25%

Ingrediënten die we leuk vonden: Tonijn, Kip, Kippenlever, Gedroogd EiProduct, Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappelzetmeel, Brouwers Gedroogde Gist, Bruine Rijst, Guargom

Veel voorkomende allergenen: Vis, Kip

Wat we leuk vonden

 • Betaalbaar geprijsd onder $ 0,30 per ounce
 • Vier van de eerste vijf ingrediënten zijn dierlijk (exclusief water)
 • Rijk aan vocht om hydratatie te ondersteunen
 • Vrij van maïs, tarwe en soja-ingrediënten

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat verschillende plantaardige ingrediënten
 • Verdikt met carrageen

#3 Beste variëteitspakket: Tiki Cat

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De belangrijkste bron van eiwitten in dit recept lijkt tonijn te zijn. Het is een op vis gebaseerde natvoerformule gemaakt met tonijn en tilapia. Zonnebloempitolie is de belangrijkste bron van toegevoegd vet. Het voedsel bevat 700 kcal/kg of ongeveer 60 kcal/blik.

Uitgelicht recept: Tiki Cat Aloha Friends Variety Pack Graanvrij Nat Kattenvoer – Tonijn met Tilapia &pompoen

Eerste 5 ingrediënten: Tonijn met vlokken, tonijnbouillon, pompoen, tilapia, zonnebloemolie

Het komt vrij vaak voor dat katten kieskeurige eters worden. Sommige katten geven de voorkeur aan het ene voedsel boven het andere omdat hun lichaam niet goed reageert op bepaalde ingrediënten. In veel gevallen raakt een kat echter gewoon gewend aan het eten van hetzelfde voedsel en is hij gewoon niet geïnteresseerd in iets anders.

Door uw kat een rotatiedieet te geven, kunt u zijn voeding aanvullen. Dit variëteitspakket van Aloha Friends ingeblikt voedsel van Tiki Cat is een geweldige optie voor roterende diëten.

Dit variëteitspakket bevat vier recepten op basis van tonijn: tonijn met tilapia en pompoen, tonijn met garnalen en pompoen, tonijn met oceaanwitvis en pompoen en tonijn met calamares en pompoen. Alle vier beginnen ze met vlokken tonijn en tonijnbouillon bovenaan de lijst, waardoor ze eiwitrijk en vochtrijk nat voedsel zijn. Het belangrijkste is echter dat deze recepten zijn gemaakt met dolfijnveilige en kwikgeteste tonijn.

Alle vier de recepten zijn vrij van granen, gluten en GGO’s. Ze zijn vrij laag in koolhydraten, hoewel de pompoen wel bijdraagt. Pompoen is rijk aan vezels om de spijsvertering van uw kat te ondersteunen en het zit ook boordevol antioxidanten. Het voedsel lijkt populair te zijn bij de eigenaren van oudere katten die een zacht voedsel nodig hebben, maar de voorkeur geven aan recepten op basis van jus in plaats van patés.

Ingrediënten

Tonijn in vlokken, tonijnbouillon, pompoen, tilapia, zonnebloempitolie, calciumlactaat, tricalciumfosfaat, cholinechloride, taurine, vitamine E-supplement, zinksulfaat, thiaminemononitraat (vitamine B1), niacine (vitamine B3), calciumpantothenaat, mangaansulfaat, vitamine A-supplement, kaliumjodide, ijzersulfaat, riboflavinesupplement (vitamine B2), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), kopersulfaat, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 1.8%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 84%

As: 1.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 68.75%

Vet: 11.25%

Vezel: 3.13%

Koolhydraten: 7.5%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 66.38%

Vet: 26.38%

Koolhydraten: 7.24%

Ingrediënten die we leuk vonden: Tonijn met vlokken, Tilapia

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden

 • Kies uit vier recepten op basis van tonijn
 • Zachte textuur in een smaakvolle, vochtrijke jus
 • Gemaakt met kwikgeteste tonijn
 • Vrij van gluten, granen en GMO-ingrediënten

Wat we niet leuk vonden

 • Koolhydraatgehalte is meer dan 10%
 • Belangrijkste bron van toegevoegd vet is plantaardig

#4 Beste droog kattenvoer: Canidae

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De belangrijkste bron van eiwitten in dit recept lijkt tonijn te zijn. Het is een droogvoerformule met beperkt ingrediënt gemaakt met verse tonijn, zalmmeel en menhaden vismeel. Koolzaadolie is de belangrijkste bron van toegevoegd vet. Het voedsel bevat 1.542 kcal / lb. of ongeveer 435 kcal / kopje.

Uitgelicht recept: Canidae Graanvrij PURE Beperkt ingrediënt Indoor Tonijn Formule Droog Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Tonijn, Zalmmeel, Menhaden Vismeel, Linzen, Kikkererwten

Als je katachtige vriend de voorkeur geeft aan brokjes – of als je het gewoon betaalbaarder vindt dan natvoer – is deze Canidae-formule met beperkte ingrediënten een goede optie op basis van tonijn. Geen droogvoer levert echter het vocht dat uw kat nodig heeft, dus het is verstandig om de waterinname van uw kat aan te vullen met een topper natvoer of door wat water of bouillon aan het droogvoer toe te voegen.

Verse tonijn is het eerste ingrediënt in dit recept, onmiddellijk gevolgd door zalmmeel en menhaden vismeel. Helaas zijn dit de enige dierlijke ingrediënten in het recept.

Zowel linzen als kikkererwten zijn zetmeelrijke koolhydraten en kunnen moeilijk te verteren zijn voor katten. Zoete aardappelen zijn complexe koolhydraten die een lagere glycemische lading hebben, maar in de zon verkregen alfalfa wordt vaak gebruikt als een bron van plantaardig eiwit dat biologisch minder waardevol is voor katten dan dierlijke eiwitten.

Koolzaadolie is de enige bron van toegevoegd vet, hoewel de verse tonijn waarschijnlijk een behoorlijke hoeveelheid omega-3-vetzuren biedt.

Deze formule wordt op de markt gebracht voor katten met gevoelige magen en als een gezond gewicht recept. Dit kan verklaren waarom het vezelgehalte zo hoog is. Hoewel een beetje extra vezels gunstig kan zijn voor katten met bepaalde spijsverteringsproblemen – en kan helpen om uw kat een vol gevoel te geven op een caloriearm dieet – kan te veel vezels voor sommige katten een probleem zijn.

Ingrediënten

Tonijn, Zalmmeel, Menhaden Vismeel, Linzen, Kikkererwten, Zoete aardappelen, Zongekookte Alfalfa, Koolzaadolie, Natuurlijk Aroma, Mineralen (Zinkproteïne, MangaanProteïnezuur, Koperproteïne, Zinksulfaat, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, Kaliumjodide, Manganousoxide, Natriumseleniet), Vitaminen (Vitamine E-supplement, Niacine, Thiaminemononitraat, Vitamine A-supplement, Biotine, Calciumpantothenaat, Riboflavine, Pyridoxinehydrochloride (Vitamine B6), Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur), Cholinechloride, Dl-Methionine, Taurine, Gedroogd Enterococcus Faecium Fermentatieproduct, Gedroogd Lactobacillus Acidophilus Fermentatieproduct, Gedroogd Lactobacillus Casei Fermentatieproduct, Gedroogd Lactobacillus Plantarum Fermentatieproduct, Gedroogd Trichoderma Longibrachiatum Fermentatie Extract, Gemengde Tocoferolen (Een natuurlijke bron van vitamine E).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 36%

Ruw vet: 12%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 39.56%

Vet: 13.19%

Vezel: 5.49%

Koolhydraten: 41.76%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.9%

Vet: 28.25%

Koolhydraten: 36.84%

Ingrediënten die we leuk vonden: Tonijn, Zalmmeel, Menhaden Vismeel

Ingrediënten Wij Vond het niet leuk: Linzen, Kikkererwten, Zoete Aardappelen, Suncured Alfalfa, Canola Olie

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden

 • De eerste drie ingrediënten zijn geconcentreerde bronnen van dierlijke eiwitten
 • Vrij caloriearm, kan goed zijn voor katten met overgewicht
 • Vrij van kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en conserveermiddelen

Wat we niet leuk vonden

 • Geen droogvoer bevat het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Een hoog vezelgehalte kan voor sommige katten een probleem zijn
 • Bevat verschillende zetmeelrijke koolhydraten

#5 Beste ingeblikte kattenvoer: massief goud

Bekijk op Chewy View op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

De belangrijkste bron van eiwitten in dit recept lijkt sardines te zijn. Het is een op vis gebaseerde natte ingeblikte voedselformule gemaakt met verse sardines en tonijn. Koolzaadolie is de belangrijkste bron van toegevoegd vet. Het voedsel bevat 792 kcal / kg of ongeveer 135 kcal per blikje van 6 ounce.

Uitgelicht recept: Solid Gold Five Oceans Sardines &Tuna Recept in Jus Graanvrij Ingeblikt Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Water, Sardines, Tonijn, Vitamine E Supplement, Tapioca

Hoewel veel katten genieten van droogvoer, is ingeblikt voedsel vaak een meer geschikte keuze voor soorten. Obligate carnivoren zoals uw kat hebben een eiwitrijk dieet nodig met weinig koolhydraten en natvoer heeft de neiging om deze vakjes vaker aan te vinken dan droogvoer.

Een van de beste natte kattenvoeropties met tonijn is dit Five Oceans-recept van Solid Gold. Hoewel tonijn niet de eerste bron van eiwitten is, is het een van de twee – tonijn is de tweede. Tapioca en xanthaangom zijn de enige toegevoegde koolhydraten, hoewel de belangrijkste bron van toegevoegd vet (koolzaadolie) plantaardig is.

Dit voorgerecht voor ingeblikt voedsel is een goede optie voor katten die allergisch zijn voor andere veel voorkomende eiwitten zoals kip of rundvlees. Het is een eenvoudig, goed verteerbaar recept dat ook smakelijk is en gemakkelijk voor oudere katten om op te kauwen.

Verschillende katteneigenaren merken op dat zelfs hun kieskeurige eters ervan genoten en ze genieten vooral van de sardinestukjes. Anderen merken op dat het voedsel een vrij sterke geur heeft, maar het kan precies zijn wat kieskeurige eters nodig hebben om hen te verleiden om het voedsel eens te proberen.

Ingrediënten

Water voldoende voor verwerking, sardines, tonijn, vitamine E-supplement, tapioca, koolzaadolie, tricalciumfosfaat, xanthaangom, taurine, cholinechloride, vitamine E-supplement, zinkoxide, thiaminemononitraat, mangaansulfaat, vitamine A-supplement, menadionenatriumbissulfaatcomplex (bron van vitamine K), riboflavinesupplement, pyridoxinehydrochloride, foliumzuur, vitamine D3-supplement.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 82%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.56%

Vet: 11.11%

Vezel: 8.33%

Koolhydraten: 8.33%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 61.14%

Vet: 29.69%

Koolhydraten: 9.17%

Ingrediënten die we leuk vonden: Sardines, Tonijn

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Tapioca, Koolzaadolie

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden

 • Twee dierlijke eiwitten staan bovenaan de ingrediëntenlijst
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Beperkt aantal ingrediënten verbetert de verteerbaarheid
 • Aantrekkelijk voor katten en gemakkelijk te kauwen

Wat we niet leuk vonden

 • Heeft een vrij sterk visachtig aroma
 • Bevat verschillende zetmeelrijke plantaardige ingrediënten

#6 Beste voor kittens: Weruva

Zicht op Chewy

Lees onze volledige merkbeoordeling

De belangrijkste bron van eiwitten in dit recept lijkt tonijn te zijn. Het is een voornamelijk op vis gebaseerde formule gemaakt met verse tonijn en zalm aangevuld met gedroogd ei. Zonnebloemolie is de belangrijkste bron van toegevoegd vet. Het voedsel bevat 697 kcal / kg of ongeveer 59 kcal per 3-ounce blik.

Uitgelicht recept: Weruva Tonijn &Zalm Formule in Hydraterende Puree Nat Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Visbouillon, Tonijn, Zalm, Zonnebloemolie, Natuurlijk Aroma

Kittens hebben een eiwitrijk dieet nodig om hun ontwikkeling te voeden met hogere vetniveaus dan volwassen katten om snelle groei te ondersteunen. Kittenvoer moet beide vakjes controleren en worden gemaakt met hoogwaardige, dierlijke ingrediënten.

Dit kittenrecept van Weruva bevat verse tonijn en zalm als de belangrijkste ingrediënten, hoewel gedroogd ei verschijnt als een aanvullend eiwit. Zonnebloemolie is de primaire bron van toegevoegd vet en er zijn drie zetmeelrijke ingrediënten die helpen het product te verdikken en textuur toe te voegen.

Met een beperkt aantal plantaardige ingrediënten zit dit recept boordevol dierlijke eiwitten. Het is echter vrij laag in vet. Het voldoet aan de minimumvereisten van AAFCO, maar kittens die moeite hebben om te groeien, hebben mogelijk een bron van aanvullend vet in hun dieet nodig.

Over het algemeen is het een vochtrijk en goed verteerbaar recept waar kittens van lijken te genieten. Sommige katteneigenaren merken op dat hun kittens de voorkeur geven aan rundvlees- of kipsmaken, terwijl anderen het aroma van dit visrecept verleidelijk vinden voor kieskeurige eters.

Ingrediënten

Visbouillon, tonijn, zalm, zonnebloemolie, natuurlijk aroma, aardappelzetmeel, tricalciumfosfaat, gedroogd ei, xanthaangom, johannesbroodpitmeel, calciumlactaat, cholinechloride, taurine, zinksulfaat, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat (vitamine B1), niacinesupplement (vitamine B3), calciumpantothenaat, vitamine A-supplement, mangaansulfaat, ijzersulfaat, kopersulfaat, riboflavinesupplement (vitamine B2), pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement, Menadione Natrium Bisulfiet Complex (Bron van Vitamine K), KaliumJodide.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 1.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 87%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 84.62%

Vet: 11.54%

Vezel: 7.69%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 75.12%

Vet: 24.88%

Ingrediënten die we leuk vonden: Tonijn, Zalm, Gedroogd Ei

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Zonnebloemolie, Aardappelzetmeel

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden

 • Boordevol hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kitten te ondersteunen
 • Licht verteerbaar met een zachte, kauwbare textuur

Wat we niet leuk vonden

 • Vrij laag in vet voor een kittenrecept
 • Bevat een paar zetmeelrijke verdikkingsmiddelen

#7 Beste Food Topper: PureBites

Zicht op Chewy

De belangrijkste bron van eiwitten in dit recept lijkt tonijn te zijn. Het is een single-protein, aanvullende kattenvoerformule gemaakt met verse gestreepte tonijn en water zonder toegevoegd vet. Het voedsel bevat 600 kcal/kg of ongeveer 30 calorieën per bakje.

Uitgelicht recept: PureBites Mixers 100% Wild Skipjack Tonijn &Alaskan Zalm Variëteit Pack Kattenvoer Trays – Wild Skipjack Tonijn

Eerste 5 ingrediënten: Wild Skipjack Tonijn, Water

Een voedzaam en soortgeschikt dieet is een must voor katten in alle levensfasen. Hoewel u het beste voor uw kat wilt, kunnen we ons niet allemaal kattenvoer van de bovenste plank veroorloven. Als ingeblikt of droog voedsel uit de middelste plank in uw budget zit, overweeg dan om het dieet van uw kat aan te vullen met een eiwitrijke voedseltopper.

PureBites kattenvoerbakken zijn perfect van formaat om uw kat twee keer per dag een schep bovenop zijn normale voer te geven. Dit variëteitspakket bevat recepten op basis van tonijn en zalm, die beide slechts ongeveer 30 calorieën per dienblad bevatten.

Het aanbevolen recept is alleen gemaakt met 100% pure gestreepte tonijn en water. Zoals je je zult herinneren, heeft gestreepte tonijn de neiging om lagere kwikniveaus te hebben dan witte tonijn, dus deze voedseltopper is een veel geschiktere keuze dan iets als tonijn in blik bedoeld voor menselijke consumptie.

Ingrediënten

100% Pure Wild Skipjack Tonijn, Water.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 1%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 85%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 60%

Vet: 6.67%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 30%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 56.5%

Vet: 15.25%

Koolhydraten: 28.25%

Ingrediënten die we leuk vonden: Wilde Gestreepte Tonijn

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden

 • Gestreepte tonijn heeft lagere kwikgehaltes dan witte tonijn
 • Alleen gemaakt met verse fish en water
 • Laag in calorieën, ongeveer 30 calorieën per tray

Wat we niet leuk vonden

 • Alleen bedoeld voor aanvullende voeding
 • Redelijk prijzig, ongeveer $ 1,50 per lade

Laatste gedachten

Of u nu tonijn of een ander eiwit als hoofdbestanddeel van het dieet van uw kat gebruikt, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het voedsel aan zijn voedingsbehoeften voldoet.

Volgens de Association of American Feed Control Officials (AAFCO) hebben volwassen katten minimaal 26% ruw eiwit en 9% ruw vet nodig in hun dieet op basis van droge stof. Kittens hebben een hogere minimale eiwitbehoefte van 30%, maar hun behoefte aan vet is hetzelfde. Houd er echter rekening mee dat dit minimale vereisten zijn – uw kat verdient meer dan het absolute minimum, nietwaar?

Houd bij het winkelen voor kattenvoer rekening met de vleesetende behoeften van uw kat. Hij heeft een eiwitrijk dieet nodig in balans met gezonde vetten. Het moet een minimaal koolhydraatgehalte hebben en de ingrediëntenlijst moet vrij zijn van kunstmatige smaakstoffen, kleuren en conserveermiddelen.

Kwaliteitsingrediënten zijn belangrijk, dus overweeg een merk dat ingrediënten van menselijke kwaliteit gebruikt en hun producten in menselijke voedselfaciliteiten maakt. Natvoer is over het algemeen een meer voor de soort geschikte keuze dan droog, hoewel u gevriesdroogd of vers voedsel moet overwegen als u het zich kunt veroorloven.

Kattenvoer gemaakt met tonijn als een enkele bron van eiwitten is niet bijzonder gebruikelijk, maar er zijn tal van recepten die het als ingrediënt bevatten. In feite is het misschien beter voor uw kat als u tonijn als aanvullend eiwit in zijn dieet opneemt, gezien het risico op kwikvergiftiging.

Lees meer over de voedingsbehoeften van uw kat in deze uitgebreide gids.